Şekerpare
Daimi Üye
Malzemeler
1 kg sarıkanat balığı
2 -3 tane havuç
1 tane büyük kuru soğan
Sıvıyağ
Tuz
Kekik,Nane,Kırmızı tozbiber
2-3 diş sarımsak
Karabiber
Maydanoz
Yarım limon
Yapılışı
Havuçları rendeliyoruz. Borcamın ya da fırın tepsisinin altına döşüyoruz. Üzerine ince halkalar halinde kestiğimiz soğanları yerleştiriyoruz. Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra süzdürüyoruz. Balıkları bir kabın içine alıp rendelediğimiz sarımsakları, yarım çay bardağı sıvı yağı, tuz, karabiber ve kekik ekleyip harmanlıyoruz. Sonra bunları soğanların üzerine diziyoruz. Tepside kalan yağın üzerine 1 su bardağı su katıp balıkların kenarından döküyoruz. 200 derecelik fırında 40 dakikada pişiyor. Çok pişirirseniz kuruyabilir.
Afiyet olsun


1 kg sarıkanat balığı
2 -3 tane havuç
1 tane büyük kuru soğan
Sıvıyağ
Tuz
Kekik,Nane,Kırmızı tozbiber
2-3 diş sarımsak
Karabiber
Maydanoz
Yarım limon
Yapılışı
Havuçları rendeliyoruz. Borcamın ya da fırın tepsisinin altına döşüyoruz. Üzerine ince halkalar halinde kestiğimiz soğanları yerleştiriyoruz. Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra süzdürüyoruz. Balıkları bir kabın içine alıp rendelediğimiz sarımsakları, yarım çay bardağı sıvı yağı, tuz, karabiber ve kekik ekleyip harmanlıyoruz. Sonra bunları soğanların üzerine diziyoruz. Tepside kalan yağın üzerine 1 su bardağı su katıp balıkların kenarından döküyoruz. 200 derecelik fırında 40 dakikada pişiyor. Çok pişirirseniz kuruyabilir.
Afiyet olsun