Fındık Kurdu - Hamayili Börek

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak


Bu tarifi bizlerle paylaştığı için öncelikle Larisa'ya çok teşekkür ederim.

Hamayili Börek

attachment.php



MALZEMELER:

3 yufka

1 çay bardağı sıvıyağ

1,5 su bardağı süt

İÇİNE:

Beyaz peynir

Kıyılmış maydanoz

1 yumurta akı


Yapılışı

Birinci yufkayı serin. Üzerine sıvıyağı ve süt karışımını sürün. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayarak üstüste serin.

Yufkaların karşılıklı kenarlarını kapatarak kare şekline getirin.

Peynir kıyılmış maydanoz ve yumurta akını karıştırarak içi hazırlayın. Hazırladığınız içi kare haline gelen yufkanın her tarafına paylaştırın.

Karşılıklı köşeleri ortada birleştirerek zarf şekli verin.

Aşağıdaki gibi 12 üçgen parça oluşturacak şekilde kesin. Önce zarfın birleşim yerlerinden keserek 4 üçgen elde edin.Sonra üçgenleri ortadan ikiye kesin, oluşan üçgenleri de ortadan ikiye kesin. Umarım anlatabilimişimdir.

Böreklerinizi buzdolabı poşetlerine yerleştirip derin dondurucuda en az 6-7 saat bekletin.

Derin dondurucudan çıkarıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp 170ºC'de ısıtılmış fırında pişirin.
 

Ekli dosyalar

  • Picnik collage.jpg
    Picnik collage.jpg
    97 KB · Görüntüleme: 194

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Adı çok garip geldi bana da, neden böyle bir isim takmışlar ki:)

Ellerine sağlık canım bu arada -hmm
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
eline sağlık fındık:findikim:
bence bu böreği yaparken peynirlerin çıtır çıtr sıçrama riski yüksek
ocak yağ içinde kalır :dertli:
kenarlarını bi şekilde kapatmak lazım:ates:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.294
Tepki
83.532
Puan
113
Konum
İstanbul
Coşmuşsun ortak :) eline sağlık bende deneyecektim ama yufkam kurumuş yapamadım denemek istediğim bir tarifti kendisi...
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
Nasıl olacak Hülyam o iş

Püf noktasını bulursan bana da haber et:)

Çok kolay, 2 yufkayı üst üste serip arasına istediğin karışımı sürelim
sora uzun şeritler halinde keseriz
bir miktar peynir koyup muska şeklinde saralım
yufkayı kesip tekrar kaldığımız yerden iç koyup devam edebiliriz
sora üstüne yumurta
ama bu börekte tek fark sanırım
yufkanın arısına süt ve yağ sürmek lezzeti açısından

yıllar öncesine gittim
hatırladım sayenizde kızlar:hulya:



 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst