Bir blog sitesinde görüp denedim çok da beğendim paylaşayım dedim
Ev Ekmeği
4 Su bardağı un
1/2 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı su
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı instant maya (bira mayası)
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Un hariç tüm malzemeyi karıştırıp unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
(hamurun cıvık olması lazım ekstra un katmayın)
Fırını en düşük ısıda 3-4 dak ısıtıp kapatın hamuru koyun 2 kat olana kadar mayalandırın. (30-40 dak. kabarıyor)
Kabarınca çatalla karıştırın tekrar fırına koyup 2 kat olana kadar yine mayalandırın.
Hamuru 26cm çapında yağlı kağıt serilmiş ve kenarları yağlanmış (sıvıyağ) kelepçeli kalıba koyun (yada benzer bir kalıba) koyup üzerini düzeltip 20 dak. bekletin.
Önceden ısıtılmış 180-190 derecelik fırında kızarana dek pişirin ben işe yaradımı bilmiyorum ama içi su dolu minik bir kek kalıbıda koydum fırına birde katılaştığını hissedince kelepçesini çıkartıp pişirmeye öyle devam ettim...
Pişince fırını kapatıp kapağı açık olarak 1-2 dakika içinde bekletin sonra kalıptan çıkarıp ızgarasının üzerine koyup kapağınıda kapatıp bekletin sonra dilimleyip dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun
Son düzenleme: