Ev Ekmeği

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
fghfh.jpg


Bir blog sitesinde görüp denedim çok da beğendim paylaşayım dedim:nk:

Ev Ekmeği

4 Su bardağı un
1/2 su bardağı ılık süt
1,5 su bardağı su
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı instant maya (bira mayası)
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı
Un hariç tüm malzemeyi karıştırıp unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
(hamurun cıvık olması lazım ekstra un katmayın)

Fırını en düşük ısıda 3-4 dak ısıtıp kapatın hamuru koyun 2 kat olana kadar mayalandırın. (30-40 dak. kabarıyor)

Kabarınca çatalla karıştırın tekrar fırına koyup 2 kat olana kadar yine mayalandırın.

Hamuru 26cm çapında yağlı kağıt serilmiş ve kenarları yağlanmış (sıvıyağ) kelepçeli kalıba koyun (yada benzer bir kalıba) koyup üzerini düzeltip 20 dak. bekletin.

Önceden ısıtılmış 180-190 derecelik fırında kızarana dek pişirin ben işe yaradımı bilmiyorum ama içi su dolu minik bir kek kalıbıda koydum fırına birde katılaştığını hissedince kelepçesini çıkartıp pişirmeye öyle devam ettim...

Pişince fırını kapatıp kapağı açık olarak 1-2 dakika içinde bekletin sonra kalıptan çıkarıp ızgarasının üzerine koyup kapağınıda kapatıp bekletin sonra dilimleyip dilimleyip servis yapın.
Afiyet olsun​
 
Son düzenleme:

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
bende ilerde makine alip yapmak istiyorum cocuklar daha cok ekmek yemiyorlar kendime tek yapmaya üseniyorum:nk:
 
Katılım
26 Aralık 2010
Mesajlar
73
Tepki
64
Puan
18
Konum
İzmir
Eline sağlık çok iştah açıcı görünüyor :sirin:
Ben ekmek yapma makinesi kullanıyorum ama çok yediriyor :hihi: o yüzden sık yapmıyorum hafta sonları yapıyorum
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst