Ender Saraç'ın programındaki tarifler

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.765
Tepki
84.393
Puan
113
Konum
İstanbul
ender-sarac-ramazan-programi.jpg


Om Ali Tatlısı

Malzemeler:

1 ufak paket dondurulmuş milföy hamuru
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 kahve fincanı badem
1 kahve fincanı fındık
1 kahve fincanı esmer şeker
1 kahve fincanı antep fıstığı
1 yemek kaşığı esmer şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 litre yağsız süt
1 ufak paket krema

Brokoli Çorbası
Malzemeler:
1 orta boy brokoli
1 adet patates
5-6 adet mantar
3 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı yağsız süt
Kakule
1 ufak parça taze zencefil
Nane
Tane karabiber
Hazırlanışı:
Soğanları, brokolileri ve patatesi haşlayın, sarımsak ve mantarı hafif öldürüp ilave edin. Baharatlarını ilave edip blender yada robottan geçirin, sütü ilave edip bir taşım kaynatıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.


Kadınlara Özel Salata
Malzemeleri:
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış soya fasulyesi
1 adet göbek salata
1 demet tere
1 paket körpe ıspanak
1 adet kemer patlıcan
2 diş sarımsak
Kimyon
Limon
Zeytinyağı
Sirke
1 tatlı kaşığı hardal
Nar ekşisi
1 paket taze adaçayı
Himalaya tuzu
Hazırlanışı :


Patlıcanı çok küçük minik küpler halinde doğrayın ve soğuk tuzlu suda 10 dk. bekletin. Haşlanmış nohut haşlanmış soya fasülyesi ve patlıcanları tavada hafif öldürün, sarımsak kimyon ve tuz ilave ederek pişirme işlemini tamamlayın, yeşilliklerinizi yıkayıp salata için hazırlayın, adaçayını ince kıyıp sosa ilave edin. Bakliyat karışımını ve nar ekşisini üzerine ekleyip servis edin.
Afiyet olsun

Közlenmiş Patlıcanlı Patates Püresi

Malzemeler:

1 kg. taze patates
1 adet bostan patlıcanı
500 ml. yağsız süt
1 paket fesleğen
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Muskat

Hazırlanışı:

Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyup sıcakken püre haline getirelim. Patlıcanları közleyip ilave edelim. Ateşte süt ile kıvamını yumuşatın. Sarımsak ve baharatlarını ilave edip sıcak servis edin.
Afiyet olsun.

Sebzeli Rulo Köfte

Malzemeler:

500 gr. yağsız kıyma
500 gr. ıspanak
250 gr. piliç kıyma
3 dilim bayat ekmek
3 adet yumurta
5 dal maydanoz
2 adet havuç

Sosu İçin:

3 adet küp doğranmış veya rendelenmiş domates
4 diş sarımsak
¼ demet dereotu

Hazırlanışı:

Bir yumurtanın akını ayırın, ıspanak ve havuç hariç tüm malzemeden köftenizi hazırlayın, kıymanızı buzdolabına alın, ıspanakları temizledikten sonra tuz ve karabiber ile soteleyin. Havuçlarınızı haşlayın ve uzunlamasına kesin, tepsinize alüminyum folyo serip üzerine kıymanızı elinizle incelterek yayın, ortasına ıspanak ve havuçları uzunlamasına yerleştirin, folyonuz yardımıyla rulo sarın, birleşme yeri tepsinize gelecek şekilde yerleştirin. Yumurta akını üzerine sürün daha önceden 200 derecede ısıttığınız fırınınızda yaklaşık 35 dakika pişirin. Domatesleri sarımsakla beraber pişirerek sosunuzu hazırlayın, kıydığınız dereotlarını ilave edin. Dilimlediğiniz köfteleri sıcak sosunuzla servis edin.
Afiyet olsun.

Sağlıklı Peynirli Poğaça

Malzemeler:

2 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
Tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 bardak yoğurt
Himalaya tuzu

İçi İçin:
Peynir
Dereotu

Üzeri İçin:
Çörekotu

Hazırlanışı:

Yumurtaların birinin sarısını üzeri için ayırın ve kalanını yoğurdu ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın. Unu eleyin tuz ve kabartma tozunu ilave edin, sıvı malzemeleri ekleyerek hamurunuzu yoğurun, ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur olması gerekiyor. Fırınınızı 180 dereceye ısıtın, peynirinizi kıyılmış dereotu ile karıştırıp iç malzemenizi hazır edin, poğaçalarınızı şekillendirip üstlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotunu serpin. Üzerleri kızarıp içleri pişene kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
Afiyet olsun.


Egzotik Meyve Salatası:

Malzemeler:

1 adet yeşil elma (Granny Smith)
1 adet kırmızı elma (Fuji)
1 adet muz
1 avuç çilek
3 adet kivi
1 adet çok olgun mango
1 adet çok olgun pepino
1 adet ananas
1 avuç kuru kayısı
1 avuç kuru incir
1 avuç badem
Yarım limon
Küçük parça taze zencefil
Hindistan cevizi tozu

Hazırlanışı:

Taze meyveler ufak doğranır, kuru meyveler ve badem ince kesilir, karıştırıp meyvelerin suyu ile beraber bir süre buzdolabında bekletilir. Soğuk olarak servis edilir.
Afiyet olsun.

Kuru İç Baklalı Enginar

Malzemeler:

5 adet enginar
1 su bardağı kuru iç bakla
3 adet kuru soğan
½ demet dereotu
Limon
Taze soğan
Tuz
Esmer şeker
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Kuru iç baklaları bir gece önceden suya koyun, soğanları yemeklik doğrayın derince bir tencerede soğanları öldürün ve baklaları ilave edin, suyunu ekleyip hafif yumuşayana kadar pişirin, tuzunu, şekerini, limonunu ve enginarları ilave edin, enginarlar iyice yumuşayana kadar pişirin. Taze soğanları irice doğrayın ve yemeğiniz pişip altını kapattığınızda ilave edin. Zeytinyağını döküp, bol dereotu ile servis edin.
Afiyet olsun.

Çörek Otlu Kurabiye

Malzemeler:

250 gr. sade yağ
5 su bardağı un
1 çay bardağı çörek otu
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta akı
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Sade yağı un ile beraber yoğurun, ortasını çukurlaştırıp kalan malzemeyi ilave edin, hamurunuz yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olacak, gerekirse un ilave edin, ister elinizle ister kalıpla şekillendirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısıtılmış fırında üstleri altın rengi olana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Fırın Torbasında Ayva Tatlısı

Malzemeler:
5 adet ayva
3 adet elma
1 limon
5 çorba kaşığı esmer şeker
1 çorba kaşığı dövülmüş kızamık şekeri
6-7 adet karanfil
Kaymak

Hazırlanışı:
Ayvaları soyup boylamasına 2'ye bölün ve çekirdeklerini çıkartın, kabuklarını soyup limonla ovun, elmaları soyup rendeleyin,ayvaları şeker içinde yuvarlayın ve ortalarını elma ve ayva çekirdekleri ile doldurun ve fırın torbanıza yerleştirin. Kızamık şekeri ve karanfilleri ilave edin, torbanın ağzını bağlayıp iğneyle 2-3 yerinden delin, tepsinizin içine yerleştirin ve 180 derecede yaklaşık 1 saat veya ayvalarınız yumuşayıp olana kadar pişirin, soğuduktan sonra kaymak, ceviz, badem veya antep fıstığı ile servis edin.
Afiyet olsun.

Sağlıklı Çikolata Tatlısı

Malzemeler:

150 gr. ceviz
200 gr. hurma
1 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı keçiboynuzu tozu
Tuz

Hazırlanışı:
Mutfak robotunuzda cevizle çekin, çekirdeklerini ayıklamış olduğunuz hurmaları teker teker makine çalışırken ilave edin. Kakao ve keçiboynuzu tozunu ekleyip karıştırın, elinizle kıvamını kontrol edin. Yapışkan olması gerekiyor değilse bubun sebebi hurmalarınızın kuru olması olabilir. Bu durumda biraz su ilave edebilirsiniz. Elinizle ufak toplar yaparak şekil verebilirsiniz veya bir kalıba boşaltıp elinizle bastırıp sıkıştırdıktan sonra buzdolabında bekletip dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Cilt Yaşlanmasına Karşı Levrek Balığı
Malzemeleri:
2 adet Levrek balığı
1 adet avokado
1 avuç soyulmuş kabak çekirdeği
1 yemek kaşığı kurutulmuş domates
1 adet turuncu dolmalık biber
3 dilim balkabağı
2 diş sarımsak
5 dal maydanoz
Muskat
Kişniş
Melisa otu
Zeytinyağı
Tam buğday makarnası
Balık Suyunun Hazırlanışı:
Balıkların filetolarını çıkarıp kafa ve orta kılçıklarını ayırın. Kuru soğan, kereviz, tane karabiber ile kılçık ve kafaları su ilave ederek balık suyunuzu hazırlamak üzere pişirin. Yaklaşık 15 dakika kaynaması yeterli olacaktır. Süzerek kullanıma hazır hale getirin.

Balkabağı Püresinin Hazırlanışı:
Balkabaklarını sarımsak ve maydanoz ile beraber az su ilavesiyle pişirin. Tuz, karabiber, muskat ilave ederek çatalla ezin. Azıcık süt ilavesi ile pürenizi servise hazır hale getirin.

Tam Buğday Makarnasının Hazırlanışı:
Turuncu dolmalık biberleri boylamasına ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri sıcak suda bekletin ve yumuşayınca ince kıyın. Tavada biber ve domatesleri hafif öldürün, haşladığınız makarnayı ilave ederek sos ile karıştırıp, zeytinyağı ile lezzetlendirin.

Balığın Hazırlanışı:
Balık filetolarını melisa otu, kişniş tuz ve karabiber ile baharatlandırın. Tavanıza balık suyunu koyun ve kaynatın filetolarınızı koyun ve altını kapatıp balık suyunuzu kaşık yardımıyla filetoların üzerine dökerek pişirmeyi tamamlayın.

Tabağınıza balkabağı pürenizi koyun üzerine balık filetolarını yerleştirin. Üzerine bol limon sıktığınız avokadolarınızı dilimleyin ve kabak çekirdeklerini koyun. Yanında tam buğday makarnanız ile servis edin.
Afiyet olsun.

Cilt İçin Detoks İçeceği

Malzemeler:
1 adet kivi
1 orta boy havuç
2 ince dilim balkabağı
1 bardak az yağlı keçi sütü
1 adet yeşil elma
Sızma zeytinyağı

Hazırlanışı:
Tüm malzemeler karıştırılır.


Beze

Malzemeler:

4 yumurta beyazı
4 çay bardağı toz şeker
2 damla limon suyu
Çay kaşığının ucuyla çok az tuz
1 tatlı kaşığı sirke

Hazırlanışı:

Yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırıp ayrı bir kaba koyun, tozşekeri yumurta beyazına ilave edip 2 damla limon suyu ve bir tutam tuzu ekleyip mikserle çırpıyoruz. Kıvamı sertleşince hazır demektir. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıklı yağlı kağıt üzerine sıkalım. Fırınımızı 100-110 derecede ısıtalım. Tepsiyi sıcak fırına kopup bezelerimiz kuruyuncaya kadar pişirelim. Piştikten sonra fırını kapatıp kapağını aralık bırakın. Bezelerinizi fırın içinde soğutun.
Afiyet olsun.

Fırında Kabak Mücver

Malzemeler:

3 adet kabak
3 adet taze soğan
1 adet yumurta
2 adet yumurta akı
1 paket kabartma tozu
1 adet pırasa
1 çay bardağı tam buğday unu
¼ demet taze nane
¼ demet dereotu
Zeytinyağı
Himalaya tuzu
Karabiber
Nane

Hazırlanışı:

Kabakları rendeleyin, sebzelerinizi ince doğrayın, yumurtaları ilave edip hafif çırpın un ve diğer malzemeleri ilave edip yağladığınız kalıbınıza alın daha önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Çılbır

Malzemeler:

2 adet yumurta
1 diş sarımsak
1 çay bardağı yoğurt
Sıvı yağ
Nane
Kırmızı biber
Sumak
Sirke
Himalaya tuzu

Hazırlanışı:

Yaklaşık 1 lt. kadar su kaynatın, suyunuz kaynadıktan sonra 1 yemek kaşığı sirke ve tuz ilave edin, yumurtalarınızı teker teker kaynar suya kırın, akları pişince kevgir yardımıyla tabağınıza alın. Sarımsaklı yoğurt, sıvı yağ ve baharatlarla servis yapın.
Afiyet olsun.
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.765
Tepki
84.393
Puan
113
Konum
İstanbul
Temel Sushi Pilavı

Malzemeler :

1 su bardağı pirinç
1,5 bardak su
Pirinç sirkesi
Pudra şekeri
Tuz

Hazırlanışı:
Pirinçleri süzgeçe boşaltıp akan soğuk musluk suyunda elinizle karıştırarak su berraklaşana kadar yıkayın. Pirinçleri tencereye alın ve suyu ekleyin, 15-20 dakika kadar suyun içinde kapağı kapalı olarak dinlendirin. Ocağa alıp altını hızlı ateşte açın, kaynayınca kapağını sıkıca kapatıp altını kısın. Yaklaşık 5 dakika kadar yada pilav pişene kadar pişirmeye devam edin. Ateşten alın ve kapağı kapalı olarak 15 dakika kadar dinlendirin. Pilavı cam bir kaba alın ve spatula yardımıyla pirinçler parçalamadan içine hava girmesini sağlayarak karıştırın. Sirke, tuz ve pudra şekerini kaynatmadan sadece şeker eriyene kadar pişirin. Karışımı pilava ekleyek pirinçleri
tersyüz ederek iyice karışmasını sağlayınız. Üzerini nemli bir bezle örtün.

Türk Usulü Sushi

Malzemeler:

1 su bardağı sushi pilavı
5 yemek kaşığı pişmiş kuru fasulye
4 adet büyük pazı yaprağı

Hazırlanışı:
Pazı yapraklarını kaynar suya batırıp hemen arkasından buzlu soğuk suya alın. Bu şekilde yaprağın rengi daha canlı kalır. Pilavınızı pazı yaprağına yayın , fasülyenizi boylamasına koyup bambunuz yardımıyla sararak sushinizi hazır edin. Lahana turşusu ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Şişmanlatmayan Lahmacun
Malzemeler:

1 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı kuru maya
½ kahve fincanı ılık su
1 çay kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı yağsız yoğurt
1 tutam tuz
Zeytinyağı

İç Malzemesi:
200 gr. yağsız kıyma
1 orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı domates püresi
1 tatlı kaşığı biber salçası
¼ demet maydanoz
Himalaya tuzu
Kırmızı pul biber

Hazırlanışı:
Suyu, kuru mayayı, esmer şekeri, zeytinyağını karıştırın ve 2 dakika kadar bekletin. Ununuza tuz karıştırın ortasını havuz yapın ve mayalı karışım ve yoğurdu ekleyerek hamurunuzu yoğurun. Mayalanması için üzeri kapalı olarak sıcak bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar bekletin. İç malzemeniz için sebzelerinizi ufak doğrayın, kıyma ile iyice karıştırıp 10 dakika kadar ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında bekletin. Hamurları unladığınız tezgahta açıp malzemeyi üzerine yayın ve daha önceden 250 derecede ısıttığınız fırında kenarları kızarıncaya kadar pişirin.

Elma Kurusu ve Armut Kurusu

Malzemeler:
3 adet elma (kırmızı,tatlı,fuji,amasya...)
2 adet armut ( deveci)

Hazırlanışı:
Elmaların orta çekirdeklerini çıkartın ve kabuklarını soymadan çok ince olarak dilimleyin, aynı işlemi armut için de tekrarlayın, daha önceden 100 derecede ısıttığınız fırında yağlı kağıt sererek hazırlayacağınız tepsinize yaklaşık 40 dakika veya elmalarınız ve armutlarınız kıvrılana kadar pişirin.


Tnt
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.765
Tepki
84.393
Puan
113
Konum
İstanbul
Evde Kefir Yapımı
Malzemeler:

Kefir mayası
Kavanoz
Süzgeç
Süt

Hazırlanışı:

Kavanoza sütü boşaltıp içine kefir tanelerini atın. 2 saat veya 48 saat koyuluğunu nasıl tercih ediyorsanız ona göre oda sıcaklığında güneş görmeyecek şekilde bekletin,süzün ve kefiriniz hazır, kefir tanelerini süt içinde buzdolabında bir dahaki seferler için bekletebilirsiniz. Sütü haftada bir değiştirmeniz gerekir. Kefir tanelerini
uzun süreli muhafaza için derin dondurucuda bekletmeniz önerilir.

Ev Yapımı Buzlu Yeşil Çay
Malzemeler:

Yeşil çay
1 portakalın kabukları
4 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
Bal
1 adet elma kabukları
1 adet elma
Taze nane

Hazırlanışı:

Ufak bir tencerede yaklaşık 1,5 litre su kaynatın, portakalın kabuklarını beyaz kısımlarını almadan soyun ve ilave edin. Elma kabuklarını çok kalın soyup ekleyin, baharatları ilave edin, kısa süre kaynatıp yeşil çayı koyun, arzu ederseniz ılındığında çok az bal ilave edin, süzüp sürahinize alın bol nane ilave edin, soğuduktan sonra buzdolabına alın, limon dilimi, portakal dilimi ve bol buz ile servis edin.

Zeytinyağlı Şevketi Bostan
Malzemeler:

Şevketi bostan
Limon
Zeytinyağı
Sumak
Himalaya tuzu

Hazırlanışı:

Şevketi bostanlarınızı düdüklü tencerenin sepetine alın, suyunu limon suyunun yarısını ve tuzunu ilave edip, kapağını kapatın. Altını kuvvetlice açın düdüğü ötünce kısıp yaklaşık 25 dakika pişirin, pişince zeytinyağı ve sumak ekleyerek limon suyunun kalanını ilave edin.

Kuru Domates Sosu

Malzemeler:

2 su bardağı kurutulmuş domates
1 adet kuru soğan
1 kahve fincanı sirke
2 diş sarımsak
5-6 dal dereotu
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Soğanları ve sarımsakları incecik kıyın, kurutulmuş domatesleri kaynar suda yumuşatıp tüm malzeme iyice pişince mutfak robotundan geçirip servis edin.

Yoğurt Sosu

Malzemeler:

1 su bardağı yağsız yoğurt
¼ demet taze nane
Sirke
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Tüm malzemeyi karıştırın.

:cikolata:Kızartmadan Kızartma Yemekleri :cikolata:

Patates Kızartması için Malzemeler:

250 gr. dondurulmuş parmak patates
Yağlı kağıt
Hazırlanışı:
Fırınınızı 200 derecede ısıtın,patatesleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize birbirinin üzerine gelmeyecek şekilde koyup pişirin.
Kızarmış Patlıcan Kabak ve Biber

Malzemeler:
1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet sarıbiber
Zeytinyağı
1 diş sarımsak
3-5 yaprak taze fesleğen
Hazırlanışı:
Patlıcan, biber ve kabakları ince boyuna dilimleyin, sarımsak ve diğer malzemeleri sos yapın sebzelerinize karıştırın, yüksek ateşte ısıttığınız tavada patlıcan ve kabaklarınız yumuşayıncaya kadar pişirin.


Zeytinyağlı Ispanak
Malzemeler:
500 gr. ıspanak
2 adet soğan
3 diş sarımsak
1 adet orta boy havuç
1 yemek kaşığı pirinç
1 adet limon
Zeytinyağı
Hazırlanışı:

Ispanaklarınızı çok iyi yıkayın.Soğanınızı yemeklik doğrayın,havucu rendeleyin, soğanlarınızı hafif öldürün ve ıspanakları elinizle parçalayarak kökleri de ilave ederek tencerenize alın.Hauçları ekleyin altı kısık bir şekilde kendi suyunu bırakınca pirinçleri koyun. Pişince sarımsak ve limon suyunu ilave edip servis edin.
Nohutlu Bulgur Yemeği
Malzemeler:
1 su bardağı esmer bulgur
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet kuru soğan
1 adet tatlı yeşil biber
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
5 dal dereotu
Himalaya tuzu
Taze karabiber
Nane
Hazırlanışı:
Sebzelerinizi pilavınız için kesip hazırlayın. Soğanınızı hafifçe öldürüp salçayı ilave edin, bulguru ilave edip kısa süreli karıştırın, suyunu ilave edin ve kaynadığında altını kısın, baharatları ilave edip kıyılmış dereotu ile servis edin.

Enginarlı Detoks Çorbası
Malzemeler:
2 tane enginar
½ demet radıka veya benzeri buruk bir ot
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Taze sarımsak
2 adet kuru soğan
4-5 sap dereotu (dallarıyla beraber)
2 lite su
1 ufak parça taze zencefil
Zerdeçal
Kimyon
Himalaya tuzu

TNT
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.765
Tepki
84.393
Puan
113
Konum
İstanbul
Enginarlı Detoks Çorbası

Malzemeler:

2 tane enginar
½ demet radıka veya benzeri buruk bir ot
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Taze sarımsak
2 adet kuru soğan
4-5 sap dereotu (dallarıyla beraber)
2 lite su
1 ufak parça taze zencefil
Zerdeçal
Kimyon
Himalaya tuzu

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri çorbaya uygun şekilde hazırlayın pişirdikten sonra baharatları ilave edin,blendırdan veya mutfak robotundan geçirip servis edin.

Şirin Göker'den Çorba Tarifi

Malzemeler

2 dilim kabak
1 su bardağı süt
Yarım kilo mantar
1 dal yeşil soğan
Himalaya tuzu

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri çorbaya uygun şekilde hazırlayın pişirdikten sonra baharatları ilave edin,blendırdan veya mutfak robotundan geçirip servis edin.


Atıştırmalık Haşhaşlı Kraker

Malzemeler:

450 gr. tam buğday unu
1 yumurta
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
100 gr. yağsız labne peynir
Himalaya tuzu
Haşhaş tohumu


Hazırlanışı:


Katı malzemeleri karıştırıp ortasını havuz yapınş sıvı malzemeleri ekleyin ve sert kıvamlı bir hamur yoğurun. Fırınınızı 175 dereceye ısıtın, hamurunuzu ince olarak açın kareler kesin üzerlerine haşhaş tohumu serpin. Daha önceden yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinde yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Sulu Kıvamlı Termos Yemeği

Malzemeler:

1 adet kabak
3 adet fasulye
1 kahve fincanı mercimek
1 yemek kaşığı bulgur
2,5 bardak su
Himalaya tuzu
Zerdeçal
Zeytinyağı
Termos

Hazırlanışı :

Bulguru bir gece önceden suda bekletin, sabah 10 dk haşladıktan sonra suyu ile birlikte termosa dökün, sebzeleri haşlayıp ilave edin, yağını ve baharatlarını da ilave ettikten sonra kapağını kapatın.Yaklaşık 2 saat beklettiğinizde hazır olacaktır.



Koyu Kıvamlı Termos Yemeği

Malzemeler:

1 adet kabak
2 adet fasulye
1 adet havuç
1 yemek kaşığı nohut
1 yemek kaşığı bulgur
2,5 bardak su
Himalaya tuzu
Zerdeçal
Termos

Hazırlanışı :

Bulguru bir gece önceden suda bekletin, sabah 10 dk haşladıktan sonra suyu ile birlikte termosa dökün, sebzeleri haşlayıp ilave edin, yağını ve baharatlarını da ilave ettikten sonra kapağını kapatın.Yaklaşık 2 saat beklettiğinizde hazır olacaktır.


Matsa Kurabiyesi

Malzemeler:

250 gr. buğday unu
Aldığı kadar su
Himalaya tuzu

Hazırlanışı:

Una bir tutam tuz ilave edip aldığı kadar su ile yoğurun, merdane yardımıyla incecik olarak açın, fırınınızı 150 derecede ısıtın, istediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt
serdiğiniz fırın tepsinizde yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.


Ev Yapımı Tavuk Döner

Malzemeler:

6 parça tavuk göğüs eti
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı hardal
Kuru nane
Pul biber
3 dal maydanoz

Hazırlanışı:

2 parça göğüs etini bıçakla incecik kıyarak kıyma haline getirin, 1 adet ince kıyılmış soğan, tuz,karabiber, kimyon ve kıyılmış maydanoz ilave edip yoğurun. Yoğurt, salça, sarımsak, 1 adet ince kıyılmış kuru soğan, nane ve pul biberi karıştırın. Tavukları hazırladığınız sosla terbiye edin. 1 parça tavuk göğüs arasına hazırlamış olduğunuz kıyma üzerine tekrar parça göğüs gelecek şekilde tavuklarınızı üst üste hazırlayınız. Önce streç filme sonra alüminyum folyoya sarıp buzdolabınızın derin dondurucu bölmesine alın. Bir süre beklettikten sonra ince dilimler kesip kızgın tavada pişirin, Salça ve yağsız yoğurt ile servis edebilirsiniz.




Fırında Pırasa Köftesi

Malzemeler:

500 gr. pırasa
200 gr. yağsız kıyma
1 yumurta
1 avuç ceviz
Himalaya tuzu
Tane karabiber
Köri

Hazırlanışı:

Kıymayı yağsız tavada pişirin, pırasaları haşlayıp suyunu elinizle sıkarak hazır edin.
Pırasaları mutfak robotu veya blendır yardımıyla püre haline getirin ve azar azar galeta ununu ilave edin, kıyma baharatları ve kıyılmış cevizleri,pırasaları ilave edip hafifçe yoğurun. Malzeme iyice karışmış olsun, isterseniz yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepside teker teker şekillendirip veya bütün olarak fırını dayanıklı cam bir kapta üstü kızarana kadar pişirin.



İnce Çapati Ekmeği

Malzemeler:

150 gr. buğday unu
1 kahve fincanı su
Himalaya tuzu
Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Tam buğday unu tuz ve suyu karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur yoğurun, üzerini kapatıp 40 dk. bekletin. Kızgın yağsız tavada iki tarafını da pişirin. Sıcak servis edin.




Falafel

Malzemeler:

500 gr. haşlanmış nohut
Galeta unu
Maydanoz
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı çekilmiş kişniş
1 tatlı kaşığı kimyon
1 adet kuru soğan
1 yumurta
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:

Nohutu çatalla ezelim, soğan, sarımsak ve maydanozu ince kıyıp ekleyelim. Baharat, yumurta ve galeta ununu ilave edip hamur gibi yoğuralım. Streç filmle sarıp buzdolabında 40 dakika bekletelim. Elimizi ıslatıp yuvarlak şekil verelim ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında iki tarafını da çevirerek 15 dk. pişirelim.

Alıntıdır...
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.765
Tepki
84.393
Puan
113
Konum
İstanbul
Soğan Çorbası

Malzemeler:

1 kg. orta boy kuru soğan
3 adet acı olmayan sivri biber
2 adet taze sarımsak
5 dal maydanoz
Taze zencefil
Kimyon
1,5 litre tavuk suyu
Sıvı yağ

Hazırlanışı

Soğanları ay şeklinde doğrayın, sarımsakları ince kıyın, soğanları sivri biber ile az öldürün.Tavuk suyunu ilave edin, kaynayınca baharatlarını ve sarımsakları ilave ederek blendırdan geçirin.

Sağlıklı Krep Hamuru

Malzemeler:
1 bardak tam buğday unu
1 bardak süt
1 tutam tuz
1 yumurta
Hazırlanışı:
Tüm malzemeyi karıştırın, kullanmadan önce bir süre buzdolabında bekletin, tavanızı kızdırdıktan sonra sıvı yağı peçete yardımıyla tavanıza yedirip, 1 kepçe kadar krep
hamurunuzdan dökün ve iki tarafını eşit pişirip servis edin.


Ispanaklı Krep Hamuru

Malzemeler:
1 ölçü sağlıklı krep hamuru
500 gr. ıspanak
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Ispanakları tavada tuz ve karabiber ile öldürün, pişen ıspanakları robotton geçirip püre haline getirin, krep hamurunuza ıspanak pürenizi ilave edin ve normal krep
pişirir gibi pişirin.
Peynirli Krep

Malzemeler:
1 ölçü sağlıklı krep hamuru
200 gr. beyaz peynir
¼ demet maydanoz
Hazırlanışı:
Maydanozları iri kıyıp hamurunuza ilave edin, normal şekilde pişirin, çatalla ezmiş olduğunuz peyniri ilave edin ve tersini çevirin.


Ballı Tarçınlı Krep

Malzemeler:
1 ölçü sağlıklı krep hamuru
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tarçın


Çikolatalı Krep

Malzemeler:
1 ölçü sağlıklı krep hamuru
Bitter çikolata kreması

Yosun Haplı Meyve Suyu

Malzemeler:
Spirulina
Kronella
Mayve suyu

Ton Balıklı Keşkek

Malzemeler:

1 su bardağı yarma buğday
150 gr. light ton balığı (kağıt ambalaj)
1 adet turuncu dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 demet kuzu kulağı
¼ demet taze kişniş
¼ demet dereotu
3 dal taze soğan
Zeytinyağı
Himalaya tuzu
Hazırlanışı
Aşurelik buğdayları bir gece önceden suda bekletin ve pişirerek servise hazır hale getirin. Biberlerinizi ince doğrayın çok az yağ koyduğunuz tavada hafif öldürün, buğdayı ilave edin, yeşil baharatlarınızı ince kıyarak hazırlayıp ilave edin ve zeytinyağı ile baharatları da ilave ederek servis yapın.
Cennet Hurmasından Ara Öğün Tatlısı

Malzemeler:

2 su bardağı kuru cennet hurması
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
5 yemek kaşığı esmer şeker
2 su bardağı yağsız süt

Hazırlanışı:

Hurmaları yıkadıktan sonra 1 saat kadar ılık suda bekletin, hurmalar yumuşadığında tepesindeki sap kısmını nazikçe çıkarın ceviz,tarçın ve şekeri karıştırıp hurmalarınızın içine doldurun. Tencerenize sütü koyun,hurmalarınızı ilave edin, altı kısık olarak iyice yumuşuncaya kadar pişirin ve servis tabağınıza alın.

Minestrone Çorba

Malzemeler:

1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 doğranmış soğan
4 diş doğranmış sarımsak
1 kuşbaşı doğranmış havuç
2 doğranmış kereviz sapı
1 çorba kaşığı haşlanmış barbunya
4 su bardağı su veya sebze suyu
¼ su bardağı bulgur
3 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
1 tatlı kaşığı rendelenmiş permesan veya kaşar peyniri
Deniz tuzu
Karabiber
Kırmızı biber
Nane

Hazırlanışı:

Tencerede suyu kaynatın ve su kaynadıktan sonra bütün sebzeleri ve baharatları koyun. Kapağını kapatıp orta ısıda 30-35 dakika pişirin. Bütün sebzeler yumuşadığında içine barbunya ve bulguru koyun, karıştırıp tuzunu kontrol edin. Tekrar kapağını kapatıp arada karıştırırak bulgur yumuşayana kadar pişirin. En son maydanozu ilave edip karıştırın ve permesan peyniri ile servis yapın.

TNT
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.765
Tepki
84.393
Puan
113
Konum
İstanbul
Yufka Takoların İçinde Meksika Fasulyesi

Malzemeler:

2 adet yufka
250 gr. haşlanmış meksika fasulyesi
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
2 adet tatlı sivri biber
100 gr. domates püresi
Zeytinyağı
Himalaya tuzu
Kimyon
1 çay kaşığı esmer şeker
Muffin kalıbı

Hazırlanışı:

Yemeklik doğradığınız soğanları sarımsakla beraber öldürüp ince kestiğiniz sivri biberleri ilave edin. Fasulyeleri ekleyin yeteri kadar su koyup çok hafif ateşte kapağı kapalı olarak pişirin, suyunuz kaynadığından domates püresi esmer şeker ve baharatları ilave edin. Yufkayı ufak kareler halinde kesin, iki kare şaşırtmalı olarak üst üste gelecek şekilde muffin kaplarına yerleştirin. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında yufkalarınız altın rengini alana kadar pişirin. Hazırladığınız meksika fasulyesini fırında pişirdiğiniz kakolarınızın içerisinde servis edin.

Tofulu Humus ( Kestane Mantarı İçinde )

Malzemeler:

500 gr. kestane mantarı
125 gr. yumuşak tofu
500 gr. haşlanmış nohut
3 diş sarımsak
1 limon
Zeytinyağı
Himalaya tuzu
Kırmızı toz biber
Kimyon
Hazırlanışı:

Nohutları, tofuyu,sarımsağı derince bir kaba alın ve el blendırı yardımıyla parçalayın,baharatlarını ve limon suyunu ilave edin. Fırınınızı ızgarada ısıtın, ısıya dayanıklı fırın kabınızı yağlayın mantarların içini tofulu humusla doldurun, kısa süre fırınlayıp servis edin.

Pancar Turşulu ve Salatalıklı Kabak Karpaçyo

Malzemeler:

1 kg körpe kabak
1 adet bütün pancar turşusu
3 adet salatalık
Zeytinyağı
Tuz
Tane biber
Limon

Hazırlanışı:

Kabakları soyacak yardımıyla doğrayın marinatı hazırlayıp içinde bekletin.

Yoğurtlu Taze Bakla

Malzemeler

500 gr. taze bakla
1 adet kuru soğan
3 adet taze soğan
1 yemek kaşığı tam buğday unu
1 adet limon
1 demet dereotu
Himalaya tuzu
Yoğurt

Hazırlanışı:

Yemeklik doğranmış soğanları hafif öldürüp baklaları ilave edin. 1 yemek
kaşığı unu ekleyerek karıştırın, 1 bardak su ilave edip altı kısık bir
şekilde pişirin. Limonu ve dereotunu ilave edip servis edin.

Çağla Bademli Yağsız Kuzu Kebabı

Malzemeler:

500 gr. yağsız kuzu eti
1 kg. çağla
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
5 diş sarımsak
¼ demet taze nane
¼ demet dereotu
Himalaya tuzu
Tane karabiber

Hazırlanışı:

Kuzu etini çağla bademlerle beraber pişirin, et suyunu salınca sarımsakları ezip ilave edin. Yoğurtla yumurta sarısını çırpıp üzerine dökün, nane ve dereotunu kıyıp beraber servis edin.

Doğal Afrodizyak Tarifi

Malzemeler:

1 kilo kaliteli bal
2 çorba kaşığı toz kişniş (dövülmüş)
3 çorba kaşığı toz zencefil
1 tutam hakiki safran (3-4 gr.)
4 tatlı kaşığı arı poleni (polenin güneş görmemesi gerekiyor)
3 çorba kaşığı öğütülmüş kırmızı ginseng
2 çorba kaşığı kakule
150 gr. kaymak
100 gr. dövülmüş antep fıstığı
100 gr. dövülmüş ceviz
Tarçın

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri bir kapta tahta kaşıkla macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Malzemeleri aleminyum folyo ile kaplanmış cam bir kavanoza koyarak ışık görmeyecek biçimde serin ve loş bir ortamda saklayın. Günde 2 kez (sabah ve akşam) bir çorba kaşığı yenmeli.

Karidesli Turuncu Biber Dolması

Malzemeler:

4 adet turuncu dolmalık biber
2 adet kuru soğan
500 gr. jumbo karides
1 adet havuç
1 adet kabak
¼ demet maydanoz
2 adet taze sarımsak
1 avuç kurutulmuş domates
1 çay bardağı köftelik bulgur
300 gr. keçi peyniri
Kişniş
Zencefil
Toz kırmızı biber
Hazırlanışı:

Biberleri ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini alın, fırında kısa sürekli çevirin. Sebzeleri ufak doğrayın karideslerle beraber tavada pişirin.Bulguru sıcak su ile ıslatın,hepsini karıştırın, keçi peyniri ilave edip üzeri kızarana kadar fırınlayın.


Pırasalı Somonlu Keçi Peynirli Kiş

Malzemeler:

500 gr. tam buğday unu
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yağsız yoğurt
1 çimdik tuz
500 gr. pırasa
200 gr. somon fileto
1 demet dereotu
50 gr. susam
200 gr. keçi peyniri
1 su bardağı keçi sütü
1 yumurta
Hazırlanışı:
Hamurunuzu yoğurun ve buzdolabına alın, pırasaları ince kıyın hafif öldürün. Somonu ekleyin iyice karıştırın, dereotunu ilave edin, hamurunuzu kalıbınıza alıp hafif fırınlayın. Keçi sütü ve yumurtayı telle çırpın keçi peynirini ilave edin, hamurunuzun üzerine somonlu karışımı koyup üstüne peynirli sosu ilave edin. Daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 25 dakika üstü kızarana kadar pişirin.

Zeytinyağlı Taze Enginar Dolması

Malzemeler:

5 adet ufak taze enginar,
5 yemek kaşığı pirinç
¼ demet taze soğan
¼ demet taze nane
¼ demet dereotu
3 diş sarımsak
2 adet domates
Zeytinyağı
Limon
Himalaya Tuzu

Hazırlanışı :

Enginarların orta kısmındaki yaprakları alıp kaşık yardımıyla içini temizleyin,kenarda kalan yaprakları düz olarak kesin, bolca limonla ovun ki kararmasın. İç malzemlerini ince kıyıp baharatlarını ekleyin ve enginarları içini doldurun. Suyunu ilave edip yumuşayana kadar pişirin.
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.765
Tepki
84.393
Puan
113
Konum
İstanbul
Sakızlı Panna Cotta

Malzemeler:

200 ml. süt kreması
125 ml. diyet keçi sütü
150 gr. esmer şeker
200 gr. diyet yoğurt
1 tk. damla sakızı
2 tatlı kaşığı toz jelatin
Taze meyve (çilek)

Hazırlanışı:

Sütü ve kremayı tencereye kopup kaynama noktasına kadar ısıtın, damla sakızları ilave edin. Altını kapatıp şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırın. Yoğurdu tel süzgeç üzerine kağıt havlu koyarak süzdürün. Jelatini suyla sulandırarak eritin,jelatini sütlü karışımınıza ekleyin, süzerek hazırladığınız yoğurdu ekleyip iyice karıştırın. Kaplarınıza alıp yaklaşık 5-6 saat buzdolabında bekletin ve taze meyveyle servis edin.

Damla Sakızlı Elma Reçeli

Malzemeler:

1,5 kg. elma
750 gr. şeker
1 litre su
1 adet limon
2 adet çubuk tarçın
3 adet karanfil
Damla sakızı

Hazırlanışı:

Su ve şekeri kısık ateşte kaynatın, elmaları soyup küp küp doğrayın, şerbetiniz hazır olduğunda elmaları katın, kıvamını alınca limon suyu ilave edin, karanfil, tarçın ve damla sakızını ekleyip kavanozunuza alın.


Pazı Saplı Börek

Malzemeler

3 yufka
Bir bağ pazı sapı
50 gr. lor veya çökelek

Yufkaları ıslatmak için malzemeler

2 kaşık diyet yoğurt
1 yumurta
2 kaşık sıvıyağ


Börülce Salatası

Malzemeler:

2 bardak haşlanmış börülce
1 adet közlenmiş kırmızı biber
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz

Sosu için:

Elma sirkesi
Limon
Zeytinyağı
Tuz

Bengül Hn.'ın Kolestrol Düşürücü Kepekli Kurabiyesi

Malzemeler:

4 bardak kepekli un (400 gr)
Yarım su bardağı diyet yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
Yarım su bardağı esmer şeker yada splenda
Kabartma tozu
Limon
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı keten tohumu

TNT
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.765
Tepki
84.393
Puan
113
Konum
İstanbul
Zencefilli Limon Şerbeti

Malzemeler:

5 adet limon
1 ufak parça taze zencefil
¼ demet taze nane
1 çay bardağı esmer şeker
Su
Badem
Hazırlanışı:

Nane ve şekeri havanda dövün,limonların suyunu sıkın, sıcak suda şekerli karışımı eritip limon suyunu ve zencefili rendeleyip ilave edin. Kavrulmuş bademle servis edin.

Yeşil Mercimek Salatası

Malzemeler:

200 gr. yeşil mercimek
2 adet kırmızı soğan
1 diş sarımsak
1 demet reyhan
¼ demet maydanoz
2 adet kırmızı kapya biber
Zeytinyağı
Nar ekşisi
Nar
Kuru nane
Hardal
Limon

Hazırlanışı:

Mercimekleri pişirin, sebzelerinizi ufak doğrayın, mercimeklerle karıştırın, zeytinyağı limon ve hardalı kullanarak sosunuzu hazırlayın. Nar ekşisini de ilave edip servis edebilirsiniz.


Tirit Yemeği

Malzemeler:

500 gr. yağsız kuşbaşı kuzu eti
50 gr. tereyağı
1 adet normal ekmek
2 adet kuru soğan
Maydanoz
Sarımsak
Yoğurt
Tuz
Karabiber
Kimyon

Sennut

Malzemeler

Tereyağı
Bal
Kimyon

Bal Şerbeti

Malzemeler

1 çay bardağı bal
1 çay kaşığı elma sirkesi
1/2 limonun suyu
3 çay bardağı su

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri karıştırın 15 dakika bekleyin aç karnına yudum yudum için. 40 gün devam edin.

TNT

 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.765
Tepki
84.393
Puan
113
Konum
İstanbul
Taze Asma Yaprağından Şişmanlatmayan Kısır
Malzemeler:

2 su bardağı ince esmer bulgur
1 adet kuru soğan
1 demet taze soğan
1 demet taze nane
1 demet maydanoz
1 su bardağı sıcak su
1 adet limon
1 çay bardağı domates püresi
2 adet domates
1 adet sivri biber
Zeytinyağı
Nar ekşisi
1 diş sarımsak
250 gr. taze asma yaprağı
Hazırlanışı:

Bulguru sıcak suda şişirin,malzemeleri ince kıyıp hazırlayın, domatesleri küp küp doğrayın limon suyu,nar ekşisi ve zeytinyağını ilave edin. Taze asma yapraklarının buharda hafif yumuşatıp kısırı asma yapraklarına sararak servis edin.

Taze Bezelye Yemeği
Malzemeler:
1 kg. taze bezelye
2 adet orta boy kuru soğan
1 demet dereotu
Domates püresi
Zeytinyağı
Himalaya tuzu
Tane karabiber
Hazırlanışı:

Soğanları yemeklik doğrayıp hafif öldürün, bezelyeleri ilave edin, suyunu ekleyin ve kaynayınca baharatlarını ekleyin, domates püresi ve kıyılmış dereotu ile servis edin.


Kabuklu Pirinç Pilavı

Malzemeler:

1 ölçü esmer pirinç
2 ölçü su
Himalaya tuzu
Zeytinyağı
Hazırlanışı:

Pirinci bol suda yıkayalım. Düdüklü tencereye suyla beraber koyalım, tuzunu ilave edelim, altını düdüğü ötene kadar kuvvetli sonrasında kısık olarak yaklaşık 10 dakika pişirelim. Piştikten sonra zeytinyağı ilave edelim.

Ev Yapımı Çökelek

Malzemeler:

1 litre süt
Yarım çay bardağı limon suyu
Tuz
Hazırlanışı:

Tencerenize sütü koyup kaynatın,kaynayınca limon suyunu ilave edin, 1 dakika kadar karıştırın ve altını kapatın, 1,1-5 saat dinlendikten sonra tel süzgeçte süzün, tuzunu damak zevkinize göre ilave edin, buzdolabında tuz seviyesine göre 3 ila 5 gün muhafaza edebilirsiniz.

Kızartmadan Sağlıklı Puf Böreği

Malzemeler:

3 adet yufka
500 gr. yağsız beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 yumurta akı
1 kase su

Hazırlanışı:

Yufkaları şerit kesip muska böreği gibi hazırlayın, peyniri kıyılmış maydanoz ile karıştırıp, içini hazırlayın, böreklerinizi muska böreği gibi sarın, bir süre dondurucuda bekletin, fırınızı 180 derecede ısıtın, böreklerinizi suya batırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize dizin, şişip renkleri dönene kadar pişirin.

TNT
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.765
Tepki
84.393
Puan
113
Konum
İstanbul
Sütlü Çupra Balığı

Malzemeler:

2 adet çupra
2 su bardağı süt
Defne yaprağı
5 adet karides
4 adet arpacık soğan
1 adet domates
100 gr. yağsız kaşar peyniri
3 çorba kaşığı un
Kişniş
Melisa otu
Karabiber
Himalaya tuzu
Hazırlanışı:

Balıkların filetolarını çıkarın, süt içeresinde defne yaprağı,arpacık soğanlar,melisa otu ve kişnişle pişirin, unu yağsız rengi çok kahverengi olmayacak şekilde kavurun. Balığı pişince sütten çıkarıp kenara alın, sütü kavurduğunuz una ilave ederek sosunuzu hazırlayın, fırın kabını yağlayıp,balığınızı içine alın. Hazırlamış olduğunuz sosu üzerine dökün, domates ve karidesleri ilave edip rendelenmiş kaşarı üzerine koyup fırında peynir eriyip karidesler pişene kadar bekletin.
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.765
Tepki
84.393
Puan
113
Konum
İstanbul
****bolizmayı Canlandırıcı Özel Çay

Malzemeler:

Yeşil çay
Bir küçük poşet mate
Parmak ucu kadar kabuk tarçın
Çeyrek tatlı kaşığı biberiye
Hazırlanışı:

Bir bardak suyu kaynatın ve içine bu karışımı koyun sadece 30 saniye kadar kaynatın,3 dakika demleyin ve süzün. İçine ince bir dilim limon koyun ve sıcakken için.

Not: Çayı çok açken içmemeyi tercih edin günde 3-4 fincan tüketebilirsiniz.


Çok Özel Bir salata

Malzemeler:

6-7 yaprak taze tere
5-6 yaprak roka
1 adet orta boy acı sivri biber
1 küçük beyaz soğan
5-6 dilim doğranmış greyfurt
3 çorba kaşığı diyet ton balığı
Yarım kahve kaşığı biberiye
Yarım tatlı kaşığı toz zencefil
1 çorba kaşığı rendelenmiş turp
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım tatlı kaşığı öğütülmüş tere tohumu
Hazırlanışı:

Sebzelerinizi salata için hazırlayın salatanızın sosunu yapın, ton balığı salata malzemeleri ve sosu iyice karıştırıp servis edin.

Not : Diyet yapanlar aradaki bir öğün yerine bu salatayı yiyebilirler.

 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.765
Tepki
84.393
Puan
113
Konum
İstanbul
Sağlıklı Cupecake
Malzemeleri:
1 su bardağı tam buğday unu
2 yumurta
1 kahve fincanı pekmez
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı kakao
1 çorba kaşığı süt kreması

Üzeri İçin:

80 gr. %70 kakao oranlı bitter çikolata
1 kahve fincanı yağsız süt
Kuruyemiş
Kuru meyve
Mısır gevreği
Hazırlanışı:

Yumurtalarınızı pekmezle beraber çırpın, kabarınca içine sıvıyağ ve kremayı ekleyin, kabartma tozunu una karıştırın ve unu yavaşça kaşık yardımıyla sıvı malzemenize ilave edin. Kakaoyu ilave edip iyice karıştırın, daha önceden yağlamış olduğunuz muffin kaplarınızın yarısına kadar kek karışımınızdan koyun, daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin, arzu ettiğiniz sos ile beraber servis yapın.



Taze Mevsim Meyveli Diyet Cheesecake

Malzemeler:

3 adet yumurta
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı labne peyniri
100 gr. lor peyniri
3 çorba kaşığı tam buğday unu
1 çay bardağı esmer şeker

Taban Malzemeleri

2 paket çok tahıllı bisküvi
1 su bardağı toz fındık
100 gr. sade yağ
Hazırlanışı:

Cheesecake'inizin tabanı için erittiğiniz tereyağı ile robottan geçirdiğiniz bisküvileri ve toz fındığı karıştırın. İyice yağladığınız kalıbınıza bastırarak yerleştireceğiniz taban malzemenizi 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Ayrı bir yerde balkabağını toz şekerle birlikte yumuşayana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Yumurtaları çırpıp, yoğurt, peynirler ve un ile karıştırın.Daha sonra pudra şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin,karışımı kek kalıbındaki hamurun üzerine yayıp spatula yardımıyla düzleyin ve daha önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında 40 dakika pişirin ve soğumaya bırakın, taze mevsim meyveleri ile servis edin.
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.765
Tepki
84.393
Puan
113
Konum
İstanbul
Bıldırcın Yumurtasından Isırgan Otlu Omlet

Malzemeler:

1 avuç ayıklanmış ısırgan otu
8 adet bıldırcın yumurtası
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Köri

Hazırlanışı:

Ayıklanmış ısırganları ince kesilmiş soğanla beraber hafif öldürün, yumuşayınca yumurtaları kırın ve kısa süreli pişirme yapın, baharatları ilave edip kızarmış çavdar veya tam buğday ekmeği ile beraber servis edin.


Zayıflatıcı Ananas Salatası

Malzemeler:

1 adet göbek salata
1 demet tere
150 gr. ananas
100 gr. dil peyniri
Limon
Nar veya erik ekşisi
Zeytinyağı
Tuz
1 dilim çavdar veya tam buğday ekmeği

Hazırlanışı:

Dil peyniri ve ananası küp küp doğrayın salata malzemelerini hazırlayın, sosunu döküp servis edin.

Meyankökü Şurubu

Malzemeler:

Tel tel parçalanmış meyan kökü
Su

Hazırlanışı:

Meyan kökü oda sıcaklığındaki suda 1 gece bekletilir.

Çerkez Tavuğu
Malzemeler:
300 gr. tavuk göğüs
1 avuç ceviziçi
Kuru soğan
Tane karabiber
Defne yaprağı
3 diş sarımsak
3 dilim bayat tam buğday ekmeği
1 litre su
Tuz
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.765
Tepki
84.393
Puan
113
Konum
İstanbul
Sağlıklı Badem Ezmesi

Malzemeler:

1 su bardağı kavrulmamış taze badem
1 çay bardağı esmer şeker
1 su bardağı su
1 kahve fincanı pekmez
1 çay kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:

Bademleri kaynar suda bekletip, kabuklarını soyun rondo yardımıyla bademleri ezin, esmer şeker, su ve pekmezi kaynatıp şerbeti hazırlayın, kıvamını alınca limon suyunu ilave edin, şerbet biraz ılınınca mikser yardımı ile şerbeti kabartın.Badem ununu ilave edin ve yoğurarak hamur haline getirin, istediğiniz kalınlıkta açıp keserek servis edin.

Anneler Günü Pastası

Kek İçin Malzemeleri

4 adet yumurta
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
3 Türk kahvesi fincanı un
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kaynar su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Pastacı Kreması İçin Malzemeler

3 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı musır nişastası
1 paket vanilya
2 adet yumurta sarısı

Kenarları İçin Malzemeler

Pandispanyanızdan artan kek parçaları ve krema

Ganaj İçin Malzemeler

180 gr. ufak para kuvertür çikolata
150 gr. süt kreması

Süsleme ve İç Malzemesi

Antep fıstığı içi
Çilek
Kivi
Damla çikolata
Badem
Hazırlanışı :

Pandispanyanın hazırlanışı: Şekerlerinizin yarısını yumurta aklarıyla, yarısını da sarıları ile sıcak suyla çırpın, katı malzemeleri ekleyerek çırpmadan karışımınıza ilave edin, yağlayıp unladığınız kalıbınıza alın, 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 45 dakika kadar veya kekinize batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. İyice soğuduktan sonra çok keskin bıcak yardımıyla katlara ayırın. Pastacı kremasını ve iç malzemesini koyup kapatın. Krema ile sıvayıp bir süre kadar buzdolabında bekletin. Sosunu döküp süsleyip servis edin.


Mideyi Rahatlatan Sarı Mercimek Çorbası
Malzemeler :
2 bardak sarı mercimek
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet sivri biber
1 adet ufak patates
3 dal dereotu
Nane
Kimyon
Himalaya tuzu
Hazırlanışı:

Kuru soğanın kabuğunu soyun ve 4-5 parçaya bölün, mercimek,havuç,sivri biber, patates ve soğanları yumuşayıncaya kadar suda pişirin. El blendrıyla ezin ve baharatlarını ilave edin.

Peynirli ve Kaparili Kek

Malzemeler:

3 adet yumurta
3 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
200 gr. keçi peyniri
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı kapari
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1 çay bardağı siyah zeytin
1 demet dereotu
1 yemek kaşığı kişniş
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Keten tohumu
Hazırlanışı:

Yumurtaları kırıp çırpın, üzerine sıvı malzemelerinizi ilave edip çırpmaya devam edin, malzemelerinizi kekiniz için hazırlayın, kabartma tozunu una ilave edip, katı malzemelerinizi de yavaşça karıştırırarak yumurtalı karışımınıza yedirin. Kalıbınızı yağlayıp karışımı boşaltın ve üzerine 1 yumurta sarısı sürün. Çörekotu ve keten tohumunu serpin, daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst