Ender Saraç'ın programındaki tarifler

OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
Soya Köftesi

Malzemeler:

100 gr. soya kıyması
1 litre su (soya eti için)
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 yumurta
1 yemek kaşığı domates püresi
Tam buğday ekmeğinden galeta unu
Maydanoz
Kimyon
Kekik
Himalaya tuzu
Karabiber

Garnitür Olarak

1 demet semizotu
3 adet salatalık
1 diş sarımsak
200 gr. süzme yoğurt

Hazırlanışı:

Soya kıymasını domates püresi eklenmiş kaynar suda yumuşatıp hazır edin, soğan,sarımsak ve maydanozu ince kıyın. Yumurta ilave edip yoğurmaya başlayın, ihtiyaç duyduğunuz kadar galeta unu ilave edin. Hazır olan köftenizi şekil vermeden önce 1 saat buzdolabında dinlendirin. Şekil verip tava veya ızgarada pişirin. Semizoğtu salatası ile servis edin.

Soya Etli Sebzeli Güveç

Malzemeler:

1 adet kabak
1 adet kuru soğan
5 adet taze fasulye
1 adet patlıcan
150 gr. kestane mantarı
3 adet domates (domates püresi)
1 su bardağı soya eti
200 gr. yağsız kaşar peyniri
Kaynar su
5 diş sarımsak
Kimyon
Himalaya tuzu
Karabiber
Defne yaprağı
Mercan köşk
Toprak güveç kabı

Hazırlanışı :

Soya etlerini kaynar suda yumuşatıp kullanıma hazır edin. Sebzeleri güvece uygun şekilde kesin, sebzeleri tavada kısa süreli pişirin, Baharatları, domates püresini, sebzeleri ve etleri kaplara boşaltın, baharatları domates püresini, sebzeleri ve etleri kaplara boşaltın. 160 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Rende kaşarı üzerine ilave edip peynir eriyene kadar sadece ızgara açık olacak şekilde pişirmeye devam edin.

Çavdar Ekmeği
Malzemeler:
200 gr. tam buğday unu
300 gr. çavdarlı ekmeklik un
20 gr. maya
1 çimdik tuz
250 ml su
1 kahve fincanı sıvı yağ
Hazırlanışı:

Unları eleyerek bir kaba koyup ortasını havuz yapın, buraya mayayı koyun ve ılık su ile eritin. Sıvı yağı ekleyerek yoğurun, sonra hamuru ufak parçalara bölüp oval şekiller verin ve mayalandırmaya bırakın. ( 3 saat) Mayalandıktan sonra üzerini makasla kesin ve üzerine çok az süt ya da sürün. 25-30 dakika tekrar mayalandırdıktan sonra 220ºC ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.

Antioksidan Siyah Üzümlü ve Yeşil Çaylı Kek

Malzemeler:

½ su bardağı esmer şeker
½ su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 su bardağı yağsız süt
1 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı beyaz un
1 paket kabartma tozu
10 adet kuru kayısı doğranmış
2 avuç çekirdekli siyah üzüm
2 avuç iri dövülmüş ceviz
3 tatlı kaşığı zencefil
2 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz karanfil
1 şişe maden suyu
1 tatlı kaşığı yeşil çay
Hazırlanışı:

Yumurtayı, esmer şeker ve normal şekerle 6-7 dakika kadar çırpıp, sütü ilave edin, unları kabartma tozunu tarçın ve zencefili ekleyin. Bu karışımınıza sıvı karışımınızı ekleyin. Meyvelerinizi unlayıp karışıma katın, yeşil çayı bir kahve fincanı suda demleyip ilave ederek maden suyunu ekleyin. Yağladığınız kalıba alın ve 160 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.


Kakaolu Kahveli Kurabiye

Malzemeler:

2 bardak tam buğday unu
3 yumurta
2 bardak esmer şeker
6 çorba kaşığı sıvıyağ
½ bardak kakao
2 kaşık kahve
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kaşık sıcak su

Sağlıklı Lor Peynirli Börek

Malzemeler:

4 adet yufka
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
Sıvı yağ
Lor peyniri
Maydanoz
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
Kakaolu Kahveli Kurabiye

Malzemeler:

2 bardak tam buğday unu
3 yumurta
2 bardak esmer şeker
6 çorba kaşığı sıvıyağ
½ bardak kakao
2 kaşık kahve
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kaşık sıcak su


Hazırlanışı:

Sıvı yağ ve esmer şekeri krema kıvamı alana kadar çırpın, kahveyi bir kaşık sıcak suda eritip hazır edin, kuru malzemenin hepsini karıştırıp eleyin, ortasını havuz açıp yağlı karışımı, yumurtaları ve erittiğiniz kahveyi koyup yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun, hamurunuzdan ufak parçalar koparıp elinizle şekil verin, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirip daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.

Sağlıklı Lor Peynirli Börek

Malzemeler:

4 adet yufka
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
Sıvı yağ
Lor peyniri
Maydanoz

Hazırlanışı:

Yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu karıştırın, kalıbınıza veya tepsinize 1 yufkanızı yağladıktan sonra koyun, 1 adet yufkanızı hazırladığınız sosa batırıp üzerine koyun, içi malzemesini ilave edin, kalan yufkayı soslayın ve üzerine serin, en son yufkayıda koyduktan sonra kalan sosu üzerine dökün ve dilimleyin. Daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Şifalı Arpa Çorbası

Malzemeler:

1 su bardağı kabuğu soyulmuş dövülmüş arpa
1 çay bardağı barbunya
2 adet kuru soğan
Sıvı yağ
Domates püresi
Kimyon
Himalaya tuzu
Karabiber

Hazırlanışı:

Soğanı yemeklik doğrayıp az yağda hafif öldürün, barbunyaları ekleyin arpaları da ilave edip domates püresini ekleyin. Suyunu koyup uzun süre pişirin ve ateşten almaya yakın baharatlarını ilave edin.


Kuru Erik Kompostosu

Malzemeler:

250 gr. kuru mürdüm eriği
1 kahve fincanı pekmez
Karanfil
Tarçın
1 kahve fincanı hibisküs
Su

Hazırlanışı:

Erikleri 1 gece önceden oda sıcaklığında suda bekletin. Tencereye alıp üzerine su ilave edin, hibisküs,karanfil ve tarçın ekleyin ve pekmezi ilave edip bir taşım kaynatın.

Balkabağı Graten

Malzemeler:

5 parça balkabağı
¼ demet maydanoz
3 diş sarımsak
Taze karabiber
1 yumurta
1 çay bardağı süt
250 gr. yağsız kaşar peyniri
Muskat

Hazırlanışı:

Balkabağını maydanoz ve sarımsakla beraber tencereye alın, su ilave edin,yumuşayıncaya kadar pişirin,fırın ısısına dayanıklı kabınızı yağlayın, sütü yumurta ile karıştırın. Balkabağını çatal yardımıyla ezin, karabiber ve muskat ekleyin, fırın kabına balkabağını koyun üzerine yumurtalı karışımdan dökün, en üstüne ise rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin.


Yaban Mersinli Taze Körpe Ispanak Salatası

Malzemeler:

1 demet körpe taze ıspanak
1 avuç kuru yaban mersini
1 adet havuç
1 adet salatalık
1 adet turuncu dolmalık biber
Hardal
Sirke
Zeytinyağ
Erik ekşisi

Hazırlanışı :

Ispanakları yıkayıp hazırlayın, sebzelerinizi kesip hazırlayın ve salatanın sosunu hazırlayın. Tüm malzemeyi karıştırın erik ekşisi ile servis edin.


Pratik Sefer Tası Yemeği

Malzemeler:

3 adet patlıcan
2 adet kuru soğan
200 gr. taze fasulye
3 adet kabak
4 adet sivribiber
500 gr. bezelye
Domates püresi
Sıvı yağ
Himalaya tuzu
Taze karabiber

TNT
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
Balkabağı Graten

Malzemeler:

5 parça balkabağı
¼ demet maydanoz
3 diş sarımsak
Taze karabiber
1 yumurta
1 çay bardağı süt
250 gr. yağsız kaşar peyniri
Muskat

Hazırlanışı:

Balkabağını maydanoz ve sarımsakla beraber tencereye alın, su ilave edin,yumuşayıncaya kadar pişirin,fırın ısısına dayanıklı kabınızı yağlayın, sütü yumurta ile karıştırın. Balkabağını çatal yardımıyla ezin, karabiber ve muskat ekleyin, fırın kabına balkabağını koyun üzerine yumurtalı karışımdan dökün, en üstüne ise rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin. 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin.


Yaban Mersinli Taze Körpe Ispanak Salatası

Malzemeler:

1 demet körpe taze ıspanak
1 avuç kuru yaban mersini
1 adet havuç
1 adet salatalık
1 adet turuncu dolmalık biber
Hardal
Sirke
Zeytinyağ
Erik ekşisi

Hazırlanışı :

Ispanakları yıkayıp hazırlayın, sebzelerinizi kesip hazırlayın ve salatanın sosunu hazırlayın. Tüm malzemeyi karıştırın erik ekşisi ile servis edin.

TNT
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
Sağlıklı Lohusa Şerbeti

Malzemeler:

1 su bardağı hibisküs
1 kahve fincanı pekmez
Karanfil
Çubuk tarçın
1 avuç taze badem
Su


Hazırlanışı:

Suyu kaynama noktasına getirin, badem hariç kalan malzemeyi ilave edin,rengi ve tadı oturunca taze bademleri soyup ilave edin.
TNT
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
Kırmızı Soğanlı ve Sumaklı Taze Fasulye

Malzemeler:

250 gr. taze fasulye
1 adet kırmızı soğan
2 adet kırmızı dolmalık biber
2-3 dal taze kişniş
Sirke
Zeytinyağı
Sumak
Limon

Hazırlanışı:

Fasulyeleri soyacak yardımıyla ince doğrayın soğanı çok kısa süreli öldürün ve fasulyeleri ekleyin. Suyunu ilave edin ve hafif diri pişirin, kalan malzemeleri ve sosu ilave edin.


Izgara Somon

Malzemeler:

4 parça somon fileto (4X200 Gr)
1 demet dereotu
1 adet limon
4 diş sarımsak
Kırmızı pul biber
Himalaya tuzu

Hazırlanışı:

Dereotunu ince kıyın, diğer malzemeleri karıştırıp marinatınızı hazırlayın, fırın kabınızı yağlayıp hazır edin. Fırını 180 derecede ısıtın, balığınızı min. 30 dakika marine edip fırında pişirin.

Sebze Krudite

Malzemeler:

1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet turuncu dolmalık biber
1 adet beyaz japon turbu
2 adet salatalık
1 adet havuç
1 adet kereviz sapı
Limon suyu

Hazırlanışı:

Sebzeleri hazırlayın biberlerin içine yerleştirin ve limon sıkın. Afiyet Olsun.


Kruton

Malzemeler :

Çavdarlı tost ekmeği

Hazırlanışı :

Tost ekmeklerinin kenarlarını alın ve merdane ile inceltin fırında kurutun. Afiyet olsun.


Levrek Carpaccio

Malzemeler:

1 adet temizlenmiş levrek
Melisa otu
Tane karabiber
Kişniş
Himalaya tuzu
Zeytinyağı
Limon suyu

Hazırlanışı:

Levreğin filetosunu çıkarın,karpaçyonuz için çok ince dilimleyin, cam kap içinde üzerine tuzu serpin, limon, zeytinyağı ve karabiberi ilave edin, melisa otu ile kişnişi ekleyip buzdolabında en az 2 saat bekletin. Afiyet olsun.

Alkolsüz Domates Suyu Kokteyli

Malzemeler:

1 bardak domates suyu
1 çay kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı worchesterchire sos
1 taze kereviz sapı
1 çay kaşığı acisso
1 adet kereviz sapı
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı :

Tüm malzemeler karıştırılır.

Türk Usulü Çin Yemeği - Zencefilli Tavuk

Malzemeler:

1 ufak parça zencefil
4 parça piliç göğüs
1 baş sarımsak
1 bardak soya sosu
1 yemek kaşığı zencefil turşusu veya 1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı erik ekşisi veya nar ekşisi

Hazırlanışı:

Piliç göğüs etini ince şeritler halinde kesin, zencefili rendeleyin ve diğer malzemelerle karıştırarak marinatınızı hazırlayın, tavuğunuzu 1 gece marinatta bekletin, parça olarak aldığınız piliç şeritlerini mısır nişastasına batırıp daha önceden kızdırdığınız wok tavanızda kuvvetli ateşte pişirin.


Salata Malzemesi

1 adet göbek yeşillik
1 demet tere veya roka
1 adet kıvırcık
2 adet salatalık


Salata Sosları

Tarhunlu Hardal Sos

Malzemeler:

1 tatlı kaşığı dijon hardalı
Elma sirkesi
Zeytinyağı
Tane karabiber

Yoğurtlu Salata Sosu

Malzemeler:

1 çay bardağı yoğurt
Zeytinyağı
½ demet dereotu
¼ demet taze nane
4 adet kornişon turşu
2 adet taze soğan
1 adet taze sarımsak


Sumak Ekşisi

Malzemeler:

1 yemek kaşığı sumak
1 bardak su


TNT
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
Sağlıklı Malta Erikli Tart

Malzemeler:

500 gr. malta eriği
1 su bardağı dut pekmezi
Yarım limon suyu
½ çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı toz karanfil
Muskat
1 bardak su

Hamur İçin

1 su bardağı tam buğday unu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı müsli
1 bardak esmer şeker
Tarçın
1 tutam tuz

Hazırlanışı :

Tüm malzemeleri geniş bir tencerede yaklaşık yarım saat kadar pişirin, hamur malzemelerini yoğurun kurabiye hamuru gibi bir karışım elde edeceksiniz, sarıp buzluğa alın bir süre ( maksimum 20 dakika) bekletin, fırına dayanıklı bir kabı yağlayın, erikleri kaba alın, üzerine hamuruzunu rendeleyin veya parçalayarak ilave edin, daha önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Malta Erikli Naneli Sorbe

Malzemeler:

500 gr. malta eriği
2 limonunun kabuğu ve suyu
1 kahve fincanı esmer şeker
¼ demet taze nane

Hazırlanışı:

Malta eriklerinin çekirdeklerini çıkartın ve kabuklarını soyun, kabukları kolay soyulmuyorsa kaynar suda kısa süreli bekletip soyun, şekeri 1 bardak suyla şerbet yapın, nanelerle beraber erikleri mutfak robotundan geçirin, şerbeti ilave edip cam ve derinliği az olan bir kaba alın, 2 saatte bir çatalla karıştırırak donana kadar buzlukta bekletin.

Müslili Yoğurt Dondurması

Malzemeler

500 gr. yağsız süzme yoğurt
1 bardak kuru meyveli müsli
1 kaşık vanilya
Portakal kabuğu rendesi
1 kahve fincanı dut pekmezi

Hazırlanışı:

Yoğurdu pekmez ile karıştırın, kalan malzemeyi ilave edin, streç film ile tabanını tamamen kapladığınız kalıbınıza döküp, en az 8 saat buzlukta bekletin, taze meyve veya çikolata sos ile servis edin.

Sağlıklı Şiş Kebap

Malzemeler:

750 gr. temizlenmiş bonfile eti kuşbaşı kesilmiş
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Kişniş
Karabiber
Kekik
3 domates
3 sivri biber
Çöp şiş

Hazırlanışı:

Etleri kuşbaşı doğrayın, soğan ve sarımsağı rendeleyin, marinatı hazırlayıp etleri içine alın ve minimum 5 saat kadar bekletin, şişleri ısıtıp et , domates, biber şeklinde dizin, fırını 200 derecede ısıtın,tavukları koyarken ayarını ızgaraya alın, altta bir kap içinde su yerleştirin çevirerek 2 yüzü de pişirin. Afiyet olsun.


Sütlü Patates

Malzemeler:

1 kg. taze patates
500 gr. mantar
3 diş sarımsak
1 bardak yağsız süt
1 yumurta
200 gr. yağsız kaşar peyniri
Muskat
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:

Patatesleri ince halka şeklinde rende yardımıyla doğrayın mantarları kıyın, sütün içine yumurtayı ve baharatları atıp hafif çırpın, patatesleri ilave edip daha önceden yağlamış olduğunuz fırın kabınıza alın, 180 derecede yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.

TNT
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
Sağlıklı Sebze Makarnası

Malzemeler:

1 adet havuç
1 adet kabak
Kırmızı dolmalık biber
Sarı dolmalık biber
Yeşil dolmalık biber
1 avuç mantar
Soya sos
Nar ekşisi

Hazırlanışı:

Sebzeleri ince uzun doğrayarak pişirmeye hazır edin, tavayı kızdırıp az miktarda yağ koyarak sebzeleri ilave edin, pişince soya sos ve nar ekşisi ilave edin.

Buharda Somon

Malzemeler:

200 gr. 3 adet somon fileto (derisiz)
Tencereye yerleştirmeye uygun tel süzgeç
Derin tencere
1 adet rezene

Hazırlanışı:

Derin tencerenin altına 1/3 ünü geçmeyece şekilde su koyun, süzgeçin içerisine somonları alın ve rezenelerle beraber buharda pişirin, rezenelerle birlikte servis edin.

Soğuk Domates Çorbası

Malzemeler:

3 adet sulu yaz domatesi
1 adet ufak boy kuru soğan
2 adet ufak boy salatalık
1 su bardağı domates suyu
1 diş sarımsak
1 dilim kuru ekmek
Zeytinyağ
Sirke
Limon
Taze kişniş

Hazırlanışı :

Tüm malzemeyi mutfak robotundan veya blendırdan geçirin , limon tuzu ve sirkeyi ilave edin.


Soğuk Kırmızı Biber Çorbası

Malzemeler:

8 adet kırmızı biber
2 adet sulu yaz domatesi
1 adet ufak boy kuru soğan
2 adet ufak boy salatalık
1 su bardağı domates suyu
1 diş sarımsak
1 dilim kuru ekmek
1 kahve fincanı taze portakal suyu
Zeytinyağ
Sirke
Limon
Taze kişniş

Hazırlanışı:

Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun, tüm malzemeyi mutfak robotundan veya blendırdan geçirin, limonu tuzu ve sirkeyi ilave edin.


Maş Piyazı Tarif - İdil Cimrit - Girit Yemekleri

Malzemeler:

Yarım kilo maş fasulyesi
100 gr. donuk vişne
1 su bardağı zeytinyağ
Yarım demet nane
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı limon suyu
Yarım çay bardağı koruk ekşisi
50 gr. dolmalık fıstık

Hazırlanışı:

Maşlar ikigün evvelden ıslatılır asla haşlanmaz, nane, maydanoz, taze soğan küçük küçük doğranır, vişneler doğranır vişne kabında kalan vişne suyu koruk ekşisi zeytinyağı tuz ve dolmalık fıstıkla kavrulup eklenir.

Cacık

Malzemeler:

4 adet salatalık
500 gr. yağsız süzme yoğurt
¼ demet taze nane
¼ demet dereotu
1 diş sarımsak
Zeytinyağ
Sirke
Tuz
Su

Hazırlanışı:

Salatalığı rendeleyin, taze baharatları ince kıyın, yoğurdu çırparak sulandırıp karışımı ilave edin, sosunu ekleyip servis edin.

Salatalık Aromalı Su

Malzemeler:

2 adet salatalık
2 litre su
1 avuç taze nane
Sürahi

Hazırlanışı:

Salatalıkları dilimleyin, sürahiyi suyla doldurup, salatalıkları ve naneyi ilave edin, lezzeti ortaya çıkınca servis edin.

Soğuk Salatalık Çorbası

Malzemeler:

500 gr. salatalık
3 adet dolmalık yeşil biber
3 adet taze soğan
½ demet taze nane
½ demet dereotu
1 diş sarımsak
Zeytinyağ
Limon
Sirke
Tuz
Su

Hazırlanışı:

Tüm malzemeyi robottan geçirin, limon, sirke ve zeytinyağını ilave edip servis yapın.

TNT
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
Şişmanlatmayan Güllaç
Malzemeler:
200 gr. güllaç yaprağı
1,5 kg. yağsız süt
1,5 su bardağına eş değer stevya (splenda) veya esmer şeker
Gülsuyu
150 gr. soyulmuş antep fıstığı
Nar

Hazırlanışı:
Sütü kaynatıp, stevya veya esmer şekeri ilave edin, tepsinize güllaç yapraklarını dizin, sütünüz biraz soğuyunca (el ısıracak kadar) yapraklarınıza dökün, gülsuyu ve fıstıkları ekleyin, nar ile süsleyip buzdolabında min. 1 saat kadar bekletip servis edin. Afiyet olsun.

Acem Pilavı
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
50 gr. kuşüzümü
500 gr. yağsız kuzu eti (kuşbaşı)
2 adet kuru soğan
50 gr. çam fıstığı
Tarçın
Toz karanfil
Kakule tohumu
Himalaya tuzu
Karabiber
Su

Hazırlanışı:
Kuşbaşı etleri hafifçe suyunu salıp tekrar çekene kadar yaklaşık 15 dakika kadar pişirin, ayrı bir tavada çam fıstıklarını kavurun ve soğanları ilave edin, eti ekleyin, pirinçleri ayıklayıp nişastasını atana kadar yıkayıp süzün, etli karışımınızı baharatları ile lezzetlendirip pirinçleri ilave edin, kuşüzümünü de ekleyip suyunu ilave edin, bir taşım kaynatıp, kapağını sıkıca kapatın, kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar pişirip, dinlendirmeye alın, arzu ederseniz tencerenizi bir tepsiye boşaltarak bu şekilde servis edebilirsiniz.

Fırında Etli Biber Dolması
Malzemeler:
250 gr. yağsız kıyma
Dolmalık biber
2 adet kuru soğan
½ demet maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı bulgur
1 çay bardağı pirinç
Domates
Nane
Himalaya tuzu
Karabiber
Sarımsak
Su
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Tüm malzemeyi karıştırarak dolmanın harcını hazırlayın, yarım bardak kadar su ilave ederek yumuşak bir harç hazırlıyoruz, biberleri kapaklarını saplarından bastırarak çıkartıp, çekirdeklerini ayıklayın, biberlerin içini haç ile doldurup sapları kapak olarak kapatın, fırın kabınızı yağlayıp, dolmaları dizin üzerine sarımsak ve domates rendesini karıştırıp sos gibi dökün, tepsinin yarısına kadar su ilave edip, alüminyum folyo ile üzerini kapatarak daha önceden 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin, folyoyu kaldırıp bir süre de bu şekilde pişirerek servis edin.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
Beğendili Piliç
Malzemeler:
500 gr. piliç göğüs eti
1 adet kuru soğan
1 adet tatlı sivri biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Et suyu
Himalaya tuzu
Karabiber
Sarımsak
2 adet iri bostan patlıcanı
2 kaşık tam buğday unu
Sıvıyağ
150 gr. light kaşar peyniri
1 bardak yağsız keçi sütü

Hazırlanışı:
Patlıcanları közleyin kabuklarını soyup çatalla ezin, tam buğday ununu sıvıyağda kavurun, patlıcanları ilave edin, etsuyu ve keçi sütünü ekleyin, baharatlarla lezzetlendirin, rendelenmiş peyniri ilave edin, kuşbaşı doğradığınız piliç etlerini yemeklik doğradığınız soğanlarla ve sarımsakla beraber soteleyin, sivribiber ve domatesleri ilave edin, salçayı ekleyip baharatlarla lezzetlendirin, beğendinizle beraber servis edin.


Mürdüm Erikli Tart
Malzemeler:
1 su bardağı fındık yağı
65 gr. tatlandırıcı
1 büyük çay bardağı yağsız keçi sütü
3 su bardağı tam buğday unu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 kg. mürdüm eriği
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 çay baradığı file badem
Süzme yoğurt
Pekmez
Kelepçeli tart kalıbı
Yapılışı:
Fırınınızı 180 derecede ısıtın, fındık yağı, tatlandırıcı ve keçi sütünü karıştırın, un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın, en son ununu ilave edin ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Strech filme sarın ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin, sonra 24 cm tart kalıbına hamuru açın, çatalla üzerine delikler açıp erikleri elma dilim sekize bölün, dik olarak tartınızın üzerine yerleştirin, aralarala file badem ve esmer şeker serpin, erikleriniz suyunu bırakıp hafifçe çekene kadar pişirin, çırpılmış süzme yoğurt ve pekmezle servis yapın.

Sağlıklı Ramazan Pidesi

Malzemeler:
4 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı himalaya tuzu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kaşık kuru maya
1 çay kaşığı esmer şeker
2 su bardağı ılık yarım yağlı keçi sütü
1 tatlı kaşığı yağsız yoğurt
Çörekotu
Hazırlanışı:
Unu iki kere eleyerek kaba veya tezgahınızına alın, tuzu da ilave edip ortasını havuz gibi açın, bir bardakta ılık sütün içerisinde maya zeytinyağı ve esmer şekeri eritip, karıştırın, minimum 1 saat dinlendirerek mayalanmaya bırakın, tepsinize irmik veya ununuzdan döküp hamurunuzu yayın üzerine hafif sulandırdığınız yoğurdu sürüp susam veya çörekotu ilave edin, bir süre de böyle dinlendirip 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Taze Tarhana Çorbası
Malzemeler:
200 gr. yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı tam buğday unu
1 su bardağı et suyu
3 adet domates
1 adet tatlı sivri biber
1 çay kaşığı kişniş
Nane
Maydanoz
Kişniş
Hazırlanışı:
Biberleri ince keserek hazırlayın, domatesleri rendeleyin. tüm malzemeyi karıştırarak pişirmeye başlayın, kaynama noktasını geldiğinde baharatlarını ilave edin.

İmam Bayıldı

Malzemeler :
1 kg kemer patlıcan ( ufak boy )
3 adet büyük boy domates
1 adet büyük boy kuru soğan
5 diş sarımsak
1 demet maydanoz
Himalaya tuzu
Zeytinyağı
Hazırlanışı :
Patlıcanları alacalı olarak soyun, boylamasına tepe noktasını ayırmadan dörde kesin, soğanları salata tipi, domatesleri küp doğrayın, sarımsakları temizleyin, soğan ve domatesleri derin bir kapta tuzunu ilave edin elinizle bir süre karıştırın, patlıcanların içerisine doldurup sarımsak ilave edin, derinliği az olan bir tencereye dizin, altını kısık olarak açın ihtiyaç duyarsanız su ilave edip, kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin, piştikten sonra zeytinyağını ilave edip kapağı kapalı bir süre bekletin, soğuyunca servis edin.
Bakliyat Köftesi
Malzemeler:
500 gr. haşlanmış nohut
Galeta unu
Maydanoz
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı çekilmiş kişniş
1 tatlı kaşığı kimyon
1 adet kuru soğan
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Nohutu çatalla ezelim, soğan, sarımsak ve maydanozu ince kıyıp ekleyelim, baharat yumurta ve galeta ununu ilave edip hamur gibi yoğuralım, streç filmle sarıp buzdolabında 40 dakika bekletelim, elimizi ıslatıp yuvarlak şekil verelim, önceden 200 derecede ısıtılmış fırında iki tarafını çevirerek 15 dakika pişirelim.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
Fırında Domates Çorbası
Malzemeler:
2 kg. büyük ve sulu domates
1 baş sarımsak
2 adet büyük kırmızı soğan
1 dal kekik
1 lt.domates suyu
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Gelişigüzel doğradığımız malzemeleri zeytinyağı ile karıştırarak fırın kabına alın, 190 dereceye ısıttığınız fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin, blendırdan geçirin, domates suyu veya sebze suyu ile ihtiyaç duyarsanız kıvamını sulandırabilirsiniz.
Kırmızı Biber Salçası
Malzemeler:
1 kg. kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağı
Kavanoz
Hazırlanışı:
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip hazır hale getirin, robottan geçirin güneşte kurutarak yapacağınız genişçe bir tepsiye alın ve suyunu atana kadar üzerine tülbent örterek güneşte bekletin, kaynatarak yapacaksanız derince bir tencereye alıp suyunu çekene kadar kaynatın her iki işlem sonrasında biberlerinizi tekrar robottan geçirip, kavanoza alın, üzerine küflenmesini engellemek için zeytinyağı ilave edin.
Tam Buğday Unundan Taze Makarna
Malzemeler:
300 gr. tam buğday unu
3 yumurta
Zeytinyağı
3 tatlı kaşığı tuz
Fesleğen
Peynir
Domates
İhtiyaç olduğu kadar su
Hazırlanışı:
Temiz tezgahınıza ununuzu boşaltıp, ortasını elinizle çukur olacak şekilde açın, una tuz ilave edin ve karıştırın, yumurtalarınızı kırıp, bir bıçak yardımıyla ununuza yedirin, yumuşaması için ihtiyaç duyduğunuz kadar su ilave edin. Zeytinyağı ilave edin ve elinizle yoğurarak yumuşak ama yapışkan olmayan bir hamur elde edin, unlayıp streç filme sarın oda sıcaklığında bir süre dinlendirin ve makarna makinenizi masanıza sabitleyin, yoğurma merdanesinin en geniş aralık olacak şekilde ayarlayın, hamurunuzu 2 veya 3 parçaya bölün, unladığınız tezgahınızda merdane yardımıyla inceltin. Hamurunuz inceldikçe makinenin merdane aralığını daraltın, makine yardımıyla istediğiniz inceliğe gelene kadar açıp, arzu ettiğiniz şekli verin. Makarnanızı unladığınız tepsinize alıp kuruması için bir süre bekletin. Su kaynattığınız tencerenizde haşlayın, makarnanızı süzün üzerine zeytinyağı dökün ve kullanacağınız sosunuzu tavanıza alın, makarnanıza ekleyip karıştırın.

Palamut Pilaki
Malzemeler:
4 adet palamut
3 adet ufak boy havuç
3 adet orta boy kuru soğan
3 adet patates
3 adet domates
1 adet domates püresi
1 baş sarımsak
Melisa otu
Maydanoz
Kekik
Limon
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Soğanlarınızı ve domateslerinizi halka doğrayın, diğer sebzelerinizi zar şeklinde doğrayın, yayvan tencerenize zeytinyağınızı koyup zar doğradığınız sebzelerinizi hızlıca kavurun. Az su ilave ederek sebzelerinize ön pişirme yapın, soğanlarınızı tencerenize yerleştirin üzerine balıklarınızı koyup en üstüne domateslerinizi koyun, azar azar su ilave edin kaynama noktasına geldiğinde domates püresi ve baharatlarınızı ilave edin, birkaç dal maydanozu üzerine bütün olarak koyup altı kısık bir biçimde pişirin. Hazır olduğunda limon sıkarak lezzetlendirin, arzu ederseniz kıyılmış maydanoz ile servis edebilirsiniz.
Dinç Ve Tok Tutacak Tarif
Malzemeler:
2 çorba kaşığı keçi boynuzu pekmezi
2 avuç leblebi
1 tatlı kaşığı öğütülmüş anason
Rezene
1 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu
1 kahve kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Malzemeler birbirine karıştırılır, sahurda yediğiniz yemeğin üzerine bu karışımdan tüketin, böylece uzun süre tok kalırsınız, isteyenler üzerine 10-15 damla limon suyu da sıkabilirler.

Patlıcanlı Gül Böreği
Malzemeler
3 adet yufka
3 adet bostan patlcanı
1 adet kuru soğan
Zeytinyağı
Yumurta
Süt
Himalaya tuzu
Karabiber
1/4 demet maydanoz
2 adet büyük domates
Hazırlanışı:
Soğanı yemeklik doğrayın patlıcanı közleyin, soğanı hafif öldürdükten sonra bir süre közlenmiş patlıcanla beraber pişirip, baharatlarla lezzetlendirin, yufkalarınızı üst üste koyup dörde bölün, süt yumurta ve zeytinyağını karıştırın, yufkalara karışımdan sorüp harcı ekleyin, börekleri şekillendirin ve üzerine yumurta sarısı sürün daha önceden 200 derecede ısıtılılmış fırında pişirin,domatesleri rendeleyin ve sularını atana kadar pişirin, kıydığınız maydanozları ilave edin ve böreğinizi sosuyla beraber servis edin.
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.297
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
Kızılcık Şerbeti
Malzemeler
750 gr. kızılcık
½ lt. su
1 su bardağı su
Stevya veya esmer şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Kızılcıkları 1 su bardağı suda haşlayın ve kevgirden geçirin, ayrı bir tencerede su, limon suyu ve stevya/ esmer şeker ile şerbetinizi hazırlayın, şerbetinize kızılcık suyunu ilave edin, ılındığında bol buz veya tadına göre su ilave ederek servis edin.
Testi Kebabı
Malzemeler:
500 gr. kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
1 adet patates
2 adet tatlı sivribiber
1 adet havuç
Sarımsak
2 adet domates
Domates püresi
Defne yaprağı
Çubuk tarçın
Himalaya tuzu
Tane karabiber
Üzeri İçin
Tam buğday unu
Su
Fırına dayanıklı toprak güveç kabı

Şekersiz Erik Marmelatı
Malzemeler:
2 kg. iyice olmuş mürdüm eriği
1 litre su
Kavanoz
Hazırlanışı:
Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp dörde bölün, 1 litre suda iyice kaynatın, strilize ettiğiniz kavanozlara sıcakken koyup kapatın, soğuduktan sonra mutlaka buzdolabında muhafaza edin.

Sağlıklı İzmir Köfte
Malzemeler:
500 gr. dana kıyma
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Galeta unu
1/4 demet maydanoz
Kimyon
Karabiber
Himalaya tuzu
3-4 adet patates
3-4 adet domates
3 adet tatlı sivribiber
Domates püresi
Hazırlanışı:
Köfteyi yoğurun elinizle parmak büyüklüğünde şekillendirin, patatesleri soyup elma dilim doğrayın domatesleri benzer şekilde dilimleyin, biberleri yıkayıp tepelerini ve çekirdeklerini aldıktan sonra boylamasına kesin, çok az yağda köftleri iki tarafını ön pişirme yapın, patatesleri ilave edip kısa süreli orta - yüksek ateşte hafif çevirin, fırına dayanıklı kaba köfte ve patatesleri dizin aralara domates ve biber dilimlerini yerleştirin, diğer domatesi rendeleyip domates püresi ile karıştırıp üzerin sos olarak dökün, ihtiyaç varsa su ilave edin daha önce 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

Bezelye Çorbası
Malzemeler:
500 gr. taze bezelye
1/2 demet taze nane
1 adet patates
1 adet kuru soğan
5 adet taze soğan
Hazırlanışı :
Patatesleri soyup küp doğrayın, bezelyeleri patatesle beraber 3 dakika suda pişirin, soğanı piyaz doğrayın çok az yağda hafif öldürün, taze soğanları ilave edin, bezelyeli karışımı ekleyin, suyunu ilave edip 2 taşım kaynatın baharatlarını koyun ve hafif ılınınca blendırdan geçirin.

Taze Asma Yaprağından Vişneli Etli Sarma
Malzemeler:
50 adet taze asma yaprağı
250 gr. çekirdekleri ayıklanmış vişne
250 gr. yağsız kıyma
1 büyük çay bardağı pirinç
2-3 adet kuru soğan
2 adet domates
1/4 demet maydanoz
1 adet patates
Domates salçası
Sıvıyağ
Himalaya tuzu
Tane karabiber
Nane
Kimyon
Hazırlanışı:
Asma yapraklarını yıkadıktan sonra yaprağın cinsine göre tuzlu ve limonlu suda haşlayın, dolma harcınızı hazırlayın, yapraklarınız sarın, tencerenin dibine önce yağlı kağıt sonra 1 patates ve bir soğanı halka dilimleyerek yerleştirin üzerine yapraklarınızı koyun ve sardığınız dolmaları dizin, üzerine vişneleri serpiştirin ve ikinci sıra dolmanızı dizin, domates salçası sıvı yağ ve su ilave edin, üzerine tabak kapatın, kapağı kapalı olarak kuvvetli ateşte 5-6 dakika kadar pişirin, sonra altını kısıp yapraklar yumuşayıncaya kadar pişirin.


Asma Yaprağına Sarılı Sardalya
Malzemeler:
1 kg. kafası ve orta kılçığı ayrılmış sardalya
30 adet asma yaprağı
Zeytinyağı
Sarımsak
Karabiber
Himalaya tuzu

Hazırlanışı:
Balıkları ayıkladıktan sonra iyice yıkayın, tuz ve karabiber serpin, ısıya dayanıklı cam kabı yağlayın balıkları asma yaprağına sarın ve yan yana dizin daha önceden ısıttığınız fırında pişirin.

Kırmızı Üzüm Pekmezi
Malzemeler:
2 kg. kırmızı üzüm
Tülbent
Derin tencere
Hazırlanışı:
Üzümleri yıkayıp taneliyoruz, tencereye alıp bol suda pestil haline gelene kadar pişiriyoruz, iyice suyunu atınca ve soğuduğunda tülbent yardımıyla süzüyoruz, posasından artan suyu tekrar kaynamaya alıyoruz, kıvamını aldığında sıcakken kavanozlara koyup kapağını kapatıyoruz.

Erik Pestili
Malzemeler:
1 kg. iyice olmuş mürdüm eriği
Kevgir
Tahta yuvarlak kurutma tepsisi
Hazırlanışı:
Erikleri iyice yıkayıp, çekirdeklerini alın, tencereye koyup bol su ile iyice parçalanana kadar haşlayın, kevgirden geçirip yağlanmış olduğunuz tepsinize döküp güneşte kurutun.

Kayısı Pestili
Malzemeler:
1 kg. iyice olmuş kayısı
Kevgir
Tahta yuvarlak kurutma tepsisi
Hazırlanışı:
Kayısıları iyice yıkayıp, çekirdeklerini alın, tencereye koyup bol suyla iyice parçalanana kadar haşlayın, kevgirden geçirip, yağlamış olduğunuz tepsinize döküp güneşte kurutun.

Menemen
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 domates
1 adet tatlı sivri biber
Sıvıyağ
Himalaya tuzu
Karabiber
1/4 demet maydanoz
Hazırlanışı:
Sivribiberleri ince doğrayın ve hafif yağda öldürün, küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin ve hafif sularını bıraktıklarında yumurtaları kırın, karıştırarak çabuk pişmelerini sağlayın, tuz ve karabiber ilave edip servis edin.

Ispanaklı Kabarık Omlet
Malzemeler:
1 bağ temizlenip yıkanmış ıspanak
1 adet orta boy kuru soğan
1 diş sarımsak
5 adet yumurta
1 çay bardağı yağsız keçi sütü
150 gr. rendelenmiş yağsız kaşar peyniri
150 gr. lor peyniri
1/4 demet maydanoz
Kurutulmuş domates
Himalaya tuzu
Tane karabiber
Hazırlanışı:
Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın, hafif yağda öldürün, temizlediğiniz ıspanakları hafif yumuşayana kadar pişirin, yumurta, süt ve lor peynirini tel çırpıcı yardımıyla ayrı bir kapta karıştırın, ister tek porsiyonluk kaplarınızı isterseniz ısıya dayanıklı büyük boy kabınızı yağlayın, ıspanak karışımınızı kabınıza koyun ve yumurta karışımınızı ilave edin, üzerine ince kestiğiniz kuru domatesleri ve yağsız rendelenmiş peyniri ekleyin, daha önceden 160 derecede ısıtılmış fırında derin büyük bir kaba su koyup içerisinde benmari usulü üzeri kızarana kadar pişirin, kıyılmış taze maydanoz ile servis edin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst