
Om Ali Tatlısı
Malzemeler:
1 ufak paket dondurulmuş milföy hamuru
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 kahve fincanı badem
1 kahve fincanı fındık
1 kahve fincanı esmer şeker
1 kahve fincanı antep fıstığı
1 yemek kaşığı esmer şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 litre yağsız süt
1 ufak paket krema
Brokoli Çorbası
Malzemeler:
1 orta boy brokoli
1 adet patates
5-6 adet mantar
3 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı yağsız süt
Kakule
1 ufak parça taze zencefil
Nane
Tane karabiber
Hazırlanışı:
Soğanları, brokolileri ve patatesi haşlayın, sarımsak ve mantarı hafif öldürüp ilave edin. Baharatlarını ilave edip blender yada robottan geçirin, sütü ilave edip bir taşım kaynatıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kadınlara Özel Salata
Malzemeleri:
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış soya fasulyesi
1 adet göbek salata
1 demet tere
1 paket körpe ıspanak
1 adet kemer patlıcan
2 diş sarımsak
Kimyon
Limon
Zeytinyağı
Sirke
1 tatlı kaşığı hardal
Nar ekşisi
1 paket taze adaçayı
Himalaya tuzu
Hazırlanışı :
Patlıcanı çok küçük minik küpler halinde doğrayın ve soğuk tuzlu suda 10 dk. bekletin. Haşlanmış nohut haşlanmış soya fasülyesi ve patlıcanları tavada hafif öldürün, sarımsak kimyon ve tuz ilave ederek pişirme işlemini tamamlayın, yeşilliklerinizi yıkayıp salata için hazırlayın, adaçayını ince kıyıp sosa ilave edin. Bakliyat karışımını ve nar ekşisini üzerine ekleyip servis edin.
Afiyet olsun
Közlenmiş Patlıcanlı Patates Püresi
Malzemeler:
1 kg. taze patates
1 adet bostan patlıcanı
500 ml. yağsız süt
1 paket fesleğen
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Muskat
Hazırlanışı:
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyup sıcakken püre haline getirelim. Patlıcanları közleyip ilave edelim. Ateşte süt ile kıvamını yumuşatın. Sarımsak ve baharatlarını ilave edip sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
Sebzeli Rulo Köfte
Malzemeler:
500 gr. yağsız kıyma
500 gr. ıspanak
250 gr. piliç kıyma
3 dilim bayat ekmek
3 adet yumurta
5 dal maydanoz
2 adet havuç
Sosu İçin:
3 adet küp doğranmış veya rendelenmiş domates
4 diş sarımsak
¼ demet dereotu
Hazırlanışı:
Bir yumurtanın akını ayırın, ıspanak ve havuç hariç tüm malzemeden köftenizi hazırlayın, kıymanızı buzdolabına alın, ıspanakları temizledikten sonra tuz ve karabiber ile soteleyin. Havuçlarınızı haşlayın ve uzunlamasına kesin, tepsinize alüminyum folyo serip üzerine kıymanızı elinizle incelterek yayın, ortasına ıspanak ve havuçları uzunlamasına yerleştirin, folyonuz yardımıyla rulo sarın, birleşme yeri tepsinize gelecek şekilde yerleştirin. Yumurta akını üzerine sürün daha önceden 200 derecede ısıttığınız fırınınızda yaklaşık 35 dakika pişirin. Domatesleri sarımsakla beraber pişirerek sosunuzu hazırlayın, kıydığınız dereotlarını ilave edin. Dilimlediğiniz köfteleri sıcak sosunuzla servis edin.
Afiyet olsun.
Sağlıklı Peynirli Poğaça
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
Tam buğday unu
1 paket kabartma tozu
1 bardak yoğurt
Himalaya tuzu
İçi İçin:
Peynir
Dereotu
Üzeri İçin:
Çörekotu
Hazırlanışı:
Yumurtaların birinin sarısını üzeri için ayırın ve kalanını yoğurdu ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın. Unu eleyin tuz ve kabartma tozunu ilave edin, sıvı malzemeleri ekleyerek hamurunuzu yoğurun, ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur olması gerekiyor. Fırınınızı 180 dereceye ısıtın, peynirinizi kıyılmış dereotu ile karıştırıp iç malzemenizi hazır edin, poğaçalarınızı şekillendirip üstlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotunu serpin. Üzerleri kızarıp içleri pişene kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Egzotik Meyve Salatası:
Malzemeler:
1 adet yeşil elma (Granny Smith)
1 adet kırmızı elma (Fuji)
1 adet muz
1 avuç çilek
3 adet kivi
1 adet çok olgun mango
1 adet çok olgun pepino
1 adet ananas
1 avuç kuru kayısı
1 avuç kuru incir
1 avuç badem
Yarım limon
Küçük parça taze zencefil
Hindistan cevizi tozu
Hazırlanışı:
Taze meyveler ufak doğranır, kuru meyveler ve badem ince kesilir, karıştırıp meyvelerin suyu ile beraber bir süre buzdolabında bekletilir. Soğuk olarak servis edilir.
Afiyet olsun.
Kuru İç Baklalı Enginar
Malzemeler:
5 adet enginar
1 su bardağı kuru iç bakla
3 adet kuru soğan
½ demet dereotu
Limon
Taze soğan
Tuz
Esmer şeker
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Kuru iç baklaları bir gece önceden suya koyun, soğanları yemeklik doğrayın derince bir tencerede soğanları öldürün ve baklaları ilave edin, suyunu ekleyip hafif yumuşayana kadar pişirin, tuzunu, şekerini, limonunu ve enginarları ilave edin, enginarlar iyice yumuşayana kadar pişirin. Taze soğanları irice doğrayın ve yemeğiniz pişip altını kapattığınızda ilave edin. Zeytinyağını döküp, bol dereotu ile servis edin.
Afiyet olsun.
Çörek Otlu Kurabiye
Malzemeler:
250 gr. sade yağ
5 su bardağı un
1 çay bardağı çörek otu
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta akı
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Sade yağı un ile beraber yoğurun, ortasını çukurlaştırıp kalan malzemeyi ilave edin, hamurunuz yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olacak, gerekirse un ilave edin, ister elinizle ister kalıpla şekillendirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısıtılmış fırında üstleri altın rengi olana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Fırın Torbasında Ayva Tatlısı
Malzemeler:
5 adet ayva
3 adet elma
1 limon
5 çorba kaşığı esmer şeker
1 çorba kaşığı dövülmüş kızamık şekeri
6-7 adet karanfil
Kaymak
Hazırlanışı:
Ayvaları soyup boylamasına 2'ye bölün ve çekirdeklerini çıkartın, kabuklarını soyup limonla ovun, elmaları soyup rendeleyin,ayvaları şeker içinde yuvarlayın ve ortalarını elma ve ayva çekirdekleri ile doldurun ve fırın torbanıza yerleştirin. Kızamık şekeri ve karanfilleri ilave edin, torbanın ağzını bağlayıp iğneyle 2-3 yerinden delin, tepsinizin içine yerleştirin ve 180 derecede yaklaşık 1 saat veya ayvalarınız yumuşayıp olana kadar pişirin, soğuduktan sonra kaymak, ceviz, badem veya antep fıstığı ile servis edin.
Afiyet olsun.
Sağlıklı Çikolata Tatlısı
Malzemeler:
150 gr. ceviz
200 gr. hurma
1 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı keçiboynuzu tozu
Tuz
Hazırlanışı:
Mutfak robotunuzda cevizle çekin, çekirdeklerini ayıklamış olduğunuz hurmaları teker teker makine çalışırken ilave edin. Kakao ve keçiboynuzu tozunu ekleyip karıştırın, elinizle kıvamını kontrol edin. Yapışkan olması gerekiyor değilse bubun sebebi hurmalarınızın kuru olması olabilir. Bu durumda biraz su ilave edebilirsiniz. Elinizle ufak toplar yaparak şekil verebilirsiniz veya bir kalıba boşaltıp elinizle bastırıp sıkıştırdıktan sonra buzdolabında bekletip dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Cilt Yaşlanmasına Karşı Levrek Balığı
Malzemeleri:
2 adet Levrek balığı
1 adet avokado
1 avuç soyulmuş kabak çekirdeği
1 yemek kaşığı kurutulmuş domates
1 adet turuncu dolmalık biber
3 dilim balkabağı
2 diş sarımsak
5 dal maydanoz
Muskat
Kişniş
Melisa otu
Zeytinyağı
Tam buğday makarnası
Balık Suyunun Hazırlanışı:
Balıkların filetolarını çıkarıp kafa ve orta kılçıklarını ayırın. Kuru soğan, kereviz, tane karabiber ile kılçık ve kafaları su ilave ederek balık suyunuzu hazırlamak üzere pişirin. Yaklaşık 15 dakika kaynaması yeterli olacaktır. Süzerek kullanıma hazır hale getirin.
Balkabağı Püresinin Hazırlanışı:
Balkabaklarını sarımsak ve maydanoz ile beraber az su ilavesiyle pişirin. Tuz, karabiber, muskat ilave ederek çatalla ezin. Azıcık süt ilavesi ile pürenizi servise hazır hale getirin.
Tam Buğday Makarnasının Hazırlanışı:
Turuncu dolmalık biberleri boylamasına ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri sıcak suda bekletin ve yumuşayınca ince kıyın. Tavada biber ve domatesleri hafif öldürün, haşladığınız makarnayı ilave ederek sos ile karıştırıp, zeytinyağı ile lezzetlendirin.
Balığın Hazırlanışı:
Balık filetolarını melisa otu, kişniş tuz ve karabiber ile baharatlandırın. Tavanıza balık suyunu koyun ve kaynatın filetolarınızı koyun ve altını kapatıp balık suyunuzu kaşık yardımıyla filetoların üzerine dökerek pişirmeyi tamamlayın.
Tabağınıza balkabağı pürenizi koyun üzerine balık filetolarını yerleştirin. Üzerine bol limon sıktığınız avokadolarınızı dilimleyin ve kabak çekirdeklerini koyun. Yanında tam buğday makarnanız ile servis edin.
Afiyet olsun.
Cilt İçin Detoks İçeceği
Malzemeler:
1 adet kivi
1 orta boy havuç
2 ince dilim balkabağı
1 bardak az yağlı keçi sütü
1 adet yeşil elma
Sızma zeytinyağı
Hazırlanışı:
Tüm malzemeler karıştırılır.
Beze
Malzemeler:
4 yumurta beyazı
4 çay bardağı toz şeker
2 damla limon suyu
Çay kaşığının ucuyla çok az tuz
1 tatlı kaşığı sirke
Hazırlanışı:
Yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırıp ayrı bir kaba koyun, tozşekeri yumurta beyazına ilave edip 2 damla limon suyu ve bir tutam tuzu ekleyip mikserle çırpıyoruz. Kıvamı sertleşince hazır demektir. Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim. Karışımı sıkma torbasıyla veya kaşıklı yağlı kağıt üzerine sıkalım. Fırınımızı 100-110 derecede ısıtalım. Tepsiyi sıcak fırına kopup bezelerimiz kuruyuncaya kadar pişirelim. Piştikten sonra fırını kapatıp kapağını aralık bırakın. Bezelerinizi fırın içinde soğutun.
Afiyet olsun.
Fırında Kabak Mücver
Malzemeler:
3 adet kabak
3 adet taze soğan
1 adet yumurta
2 adet yumurta akı
1 paket kabartma tozu
1 adet pırasa
1 çay bardağı tam buğday unu
¼ demet taze nane
¼ demet dereotu
Zeytinyağı
Himalaya tuzu
Karabiber
Nane
Hazırlanışı:
Kabakları rendeleyin, sebzelerinizi ince doğrayın, yumurtaları ilave edip hafif çırpın un ve diğer malzemeleri ilave edip yağladığınız kalıbınıza alın daha önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Çılbır
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 diş sarımsak
1 çay bardağı yoğurt
Sıvı yağ
Nane
Kırmızı biber
Sumak
Sirke
Himalaya tuzu
Hazırlanışı:
Yaklaşık 1 lt. kadar su kaynatın, suyunuz kaynadıktan sonra 1 yemek kaşığı sirke ve tuz ilave edin, yumurtalarınızı teker teker kaynar suya kırın, akları pişince kevgir yardımıyla tabağınıza alın. Sarımsaklı yoğurt, sıvı yağ ve baharatlarla servis yapın.
Afiyet olsun.