İşte en lezzetli pasta sosları!
Harika soslar ile içinden lezzet fışkıran pastalara imza atmaya ne dersiniz?
Pastanızın tacı olacak bu sıra dışı soslar ile misafirlerinizi büyüleyin...

Çikolata sos
Malzemeler: 2 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı un, 6 yemek kaşığı şeker, 2 su bardağı su, 1 paket kakao, 50 gr margarin.
Hazırlanışı:
Yumurta sarıları, un ve şeker iyice karıştırılır. Su ilave edilerek kakao da eklenir. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten aldıktan sonra içerisine margarin de katılır ve çırpılır. İstenildiği gibi kullanılabilir.

Karamel sos
Malzemeler:
1,5 su bardağı esmer şeker, 50 gram margarin, 2 su bardağı krema,
Hazırlanışı:
Küçük bir tencerede esmer şeker ve margarini karamel kıvamına gelinceye kadar pişirin. Karamel kıvamına gelince ateşten alıp, içine kremayı ilave edip karıştırın. Karamel sosunuz hazır, pasta ve keklerinizde kullanabilirsiniz.

Kivi sosu
Malzemeler:
Kivi, 1 su bardağı su, 1 su bardağı şeker.
Hazırlanışı:
Kivileri soyup, ince ince doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine suyu ve şekeri koyup kaynatın. Kaşık yardımıyla karıştırarak kiviler pişene kadar kaynatın. Piştikten sonra blender’dan ya da robottan geçirip, soğutun.

Vanilya sos
Malzemeler:
4 yemek kaşığı un, yarım su bardağı toz şeker, yarım litre süt, 1 paket vanilya.
Hazırlanışı: Küçük bir tencerede süt, şeker, unu karıştırıp pişirin. Ateşten aldıktan sonra vanilyayı ilave edip karıştırın. Kek ya da pasta üzerine döküp, servis yapın.
Alıntıdır...
Harika soslar ile içinden lezzet fışkıran pastalara imza atmaya ne dersiniz?
Pastanızın tacı olacak bu sıra dışı soslar ile misafirlerinizi büyüleyin...

Çikolata sos
Malzemeler: 2 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı un, 6 yemek kaşığı şeker, 2 su bardağı su, 1 paket kakao, 50 gr margarin.
Hazırlanışı:
Yumurta sarıları, un ve şeker iyice karıştırılır. Su ilave edilerek kakao da eklenir. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten aldıktan sonra içerisine margarin de katılır ve çırpılır. İstenildiği gibi kullanılabilir.

Karamel sos
Malzemeler:
1,5 su bardağı esmer şeker, 50 gram margarin, 2 su bardağı krema,
Hazırlanışı:
Küçük bir tencerede esmer şeker ve margarini karamel kıvamına gelinceye kadar pişirin. Karamel kıvamına gelince ateşten alıp, içine kremayı ilave edip karıştırın. Karamel sosunuz hazır, pasta ve keklerinizde kullanabilirsiniz.

Kivi sosu
Malzemeler:
Kivi, 1 su bardağı su, 1 su bardağı şeker.
Hazırlanışı:
Kivileri soyup, ince ince doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine suyu ve şekeri koyup kaynatın. Kaşık yardımıyla karıştırarak kiviler pişene kadar kaynatın. Piştikten sonra blender’dan ya da robottan geçirip, soğutun.

Vanilya sos
Malzemeler:
4 yemek kaşığı un, yarım su bardağı toz şeker, yarım litre süt, 1 paket vanilya.
Hazırlanışı: Küçük bir tencerede süt, şeker, unu karıştırıp pişirin. Ateşten aldıktan sonra vanilyayı ilave edip karıştırın. Kek ya da pasta üzerine döküp, servis yapın.
Alıntıdır...