En lezzetli pasta sosları

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
İşte en lezzetli pasta sosları!

Harika soslar ile içinden lezzet fışkıran pastalara imza atmaya ne dersiniz?

Pastanızın tacı olacak bu sıra dışı soslar ile misafirlerinizi büyüleyin...

ikolatasos.jpg


Çikolata sos

Malzemeler: 2 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı un, 6 yemek kaşığı şeker, 2 su bardağı su, 1 paket kakao, 50 gr margarin.

Hazırlanışı:
Yumurta sarıları, un ve şeker iyice karıştırılır. Su ilave edilerek kakao da eklenir. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten aldıktan sonra içerisine margarin de katılır ve çırpılır. İstenildiği gibi kullanılabilir.

219102010238720407.jpg


Karamel sos

Malzemeler:
1,5 su bardağı esmer şeker, 50 gram margarin, 2 su bardağı krema,

Hazırlanışı:
Küçük bir tencerede esmer şeker ve margarini karamel kıvamına gelinceye kadar pişirin. Karamel kıvamına gelince ateşten alıp, içine kremayı ilave edip karıştırın. Karamel sosunuz hazır, pasta ve keklerinizde kullanabilirsiniz.

319102010238720407.jpg


Kivi sosu

Malzemeler:
Kivi, 1 su bardağı su, 1 su bardağı şeker.

Hazırlanışı:
Kivileri soyup, ince ince doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine suyu ve şekeri koyup kaynatın. Kaşık yardımıyla karıştırarak kiviler pişene kadar kaynatın. Piştikten sonra blender’dan ya da robottan geçirip, soğutun.

419102010238720407.jpg


Vanilya sos

Malzemeler:
4 yemek kaşığı un, yarım su bardağı toz şeker, yarım litre süt, 1 paket vanilya.

Hazırlanışı: Küçük bir tencerede süt, şeker, unu karıştırıp pişirin. Ateşten aldıktan sonra vanilyayı ilave edip karıştırın. Kek ya da pasta üzerine döküp, servis yapın.
Alıntıdır...
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Çikolata sos bayılırım :catalbicak:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
bayildim bu soslara
süpersin sen hamaratim benim
paylasimina saglik-hmm

Teşekkürler beğenmene sevindim ustam :incim:
-------------------------------------------------------------------------
portakalsoslupasta021.jpg


Portakal Sos:
2 portakalın suyu
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta

Portakal Sosu için; taze sıktığınız portakal suyunu içinde tortu olmasın diye süzgeçten geçirin. Bir cezveye portakal suyunu ve şekeri alın. Nişastayı biraz su ila açıp cezveye ekleyin. Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.

zehraaydinirmiktatlisi1.jpg


Kayısı Sosu

1 su bardağı kayısı suyu,
2 yemek kaşığı mısır nişastası.

Sosu yapmak için, kayısı suyunu nişasta ile karıştırıp pişirin.

meyveliirmikhelva2.jpg


Erik ve Şeftali Sosu

6 yemek kaşığı toz şeker
6 tane erik
1 tane şeftali

Erik sosu için; eriklerin çekirdeklerini çıkartalım, üç yemek kaşığı şeker katarak blenderda karıştıralım.
Şeftali sosu için; şeftalinin de çekirdeğini çıkartalım, üç yemek kaşığı şeker katarak blenderda karıştıralım.

beyazcikolatasoslulimon.jpg


Beyaz çikolatalı sosu

1 çorba kaşığı mısır nişastası,
2 çorba kaşığı şeker,
1 su bardağı süt,
40-50 gr. beyaz çikolata

Sosu için; çikolata hariç sos malzemeleri karıştırılarak pişirilir, ocaktan inince çikolata eklenir, karıştırılır. Ara ara sos karıştırılarak, soğutulur. Eğer sosunuz koyu olduysa biraz süt ilavesiyle istediğiniz kıvamı yakalayabilirsiniz.
Alıntıdır...
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
estaffurullah ben kim usta kim hamaratim
hele seni gördükten sonra
solda sifir kaldim ben:ilknur:
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
soslari cok severim,goruntusude tadida harika oluyo,,,
sagol canim,,,
 

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
soslar çok güzel canım
bazılarını yazdım..
lazım olur belki

çikolata sosuna bayılırım..:cikolata::cikolata::cikolata:
sen harikaasın pastamm
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst