En iyi sonuç ve övgü aldığımız tarifleri püf noktaları ile beraber paylaşalım mı?

Katılım
14 Ocak 2010
Mesajlar
47
Tepki
93
Puan
18
Yaş
47
Konum
MUĞLA
kızlar bende denenmiş.beğenilmiş, alman pastası tarifi arıyorum eşim yemiş çok beğenmiş..acaba sizin bildiğiniz bi tarif varmı..bana yardımcı olurmusunuz..şimdiden tşkler..-hmm
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
ALMAN PASTASI

102cb1.jpg


KEKI ICIN MALZEMELER:

3-yumurta

1-yumurta sarisi

1/2s.b.-seker

1/2s.b.-un

6y.k.-nisasta

3y.k.-sivi yag

1/2p.-kabartama tozu

KREMASI ICIN MALZEMELER:

500gr.-sut

3y.k.-seker

1y.k.-nisasta

1-yumurta

2y.k.-un

1p.-vanilya

50gr.-margarin

YAPILISI:

oncelikle keki yapalim

sirasiyla tum malzemeleri cirpip yaglanmis yuvarlak kelepceli kaliba dokelim ve 170 derecelik firinda pisirelim

kekimiz piserken kremamizi yapalim

margarin ve vanilya haric diger malzemeleri tencereye koyup hafif ateste koyulasana dek pisirelim ocaktan almadan once vanilyayi ve margarini ilave edip tekrar karistiralim ve sogmaya birakalim

kek pistikten sonra kaliptan cikaralim ve ikiye keselim

ilk katin uzerine kremamizin tumunu yavas yavas kasikla dokup yayalim

diger kati da kremanin uzerine kapatip uzerine bol pudra sekeri sepelim

bu sekilde biraz bekletip oyle servis yapalim

AFIYET OLSUN COK KOLAY VE LEZZETLI BIR PASTA OLUYOR DENEMENIZI ONERIRIM:)))


yenitadlar_101.JPG


canım bu tarifi bi blog sahibinden buldum googledan

bendenemedim ama kendisi denemiş

güzel degözüküyo

işine yarar umarrım
 

su.ay

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.293
Tepki
1.545
Puan
113
Yaş
47
Konum
kayseri
gulizgul şuanda ben bittim. off bu ne lezzet, bu ne görsel şölen tekrar tekrar baktım. ellerine sağlık. hepsinide kaydettim. hemen deneyeceğim.
 

su.ay

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.293
Tepki
1.545
Puan
113
Yaş
47
Konum
kayseri
bugün bende muhallebili kurabiye yaptım. 1 gün beklemesi gerekti. daha lezzetli oluyor.ama benimki 10dk sürmedi. -hmm-hmm-hmm



MUHALLEBİLİ KURABİYE

Malzemeler

1 Paket Margarin.(ERİTİLMİŞ)

3 Yemek Kaşığı Yoğurt

4 Su Bardağı Un

1 Kahve Fincanı Şeker

1 Kahve Fincanı Sıvıyağ

1 Paket Kabartma Tozu

Kreması İçin:

500 Ml Süt

3 Yemek Kaşığı Şeker

3 Yemek Kaşığı Un

1 Yumurta Sarısı

1 Paket Vanilya

1 Yemek Kaşığı Tereyağ

Üzeri İçin:

Pudra Şekeri

Tarçın

Yapılışı:
Hamur yoğurulur.20dk kadar dinlendirilir.kremada pişirilir. Koyu olacak.30dk da krema buzdolabında bekletilecek.
. hazırlanan hamurdan(poğaça yapar gibi)parçalar koparılır.Elde daire şeklinde açılır.Hamurun ortasına daha önceden hazırlanan kremadan bir tatlı kaşığı kadar konup top şekli verilir.200 derece ısıtılmış fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Ilınınca üzerlerine pudra şekeri ve tarçın serpilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN.





 
Katılım
14 Ocak 2010
Mesajlar
47
Tepki
93
Puan
18
Yaş
47
Konum
MUĞLA
bugün bende muhallebili kurabiye yaptım. 1 gün beklemesi gerekti. daha lezzetli oluyor.ama benimki 10dk sürmedi. -hmm-hmm-hmm



MUHALLEBİLİ KURABİYE

Malzemeler

1 Paket Margarin.(ERİTİLMİŞ)

3 Yemek Kaşığı Yoğurt

4 Su Bardağı Un

1 Kahve Fincanı Şeker

1 Kahve Fincanı Sıvıyağ

1 Paket Kabartma Tozu

Kreması İçin:

500 Ml Süt

3 Yemek Kaşığı Şeker

3 Yemek Kaşığı Un

1 Yumurta Sarısı

1 Paket Vanilya

1 Yemek Kaşığı Tereyağ

Üzeri İçin:

Pudra Şekeri

Tarçın

Yapılışı:
Hamur yoğurulur.20dk kadar dinlendirilir.kremada pişirilir. Koyu olacak.30dk da krema buzdolabında bekletilecek.
. hazırlanan hamurdan(poğaça yapar gibi)parçalar koparılır.Elde daire şeklinde açılır.Hamurun ortasına daha önceden hazırlanan kremadan bir tatlı kaşığı kadar konup top şekli verilir.200 derece ısıtılmış fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirilir.Ilınınca üzerlerine pudra şekeri ve tarçın serpilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN.


ellerine sağlık canım..çok güzele benziyo..hemen notlarım arasına aldımm bende deneyeceğimm..:eek:
 
Katılım
14 Ocak 2010
Mesajlar
47
Tepki
93
Puan
18
Yaş
47
Konum
MUĞLA
evet arkadaşlar bunlarda kızımın doğumgününde yaptığım mamalar..

*** ZENCEFİLLİ KURABİYE ***

MALZEMELER:
250 gr. margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı kakao ( tepeleme )
Yarım su bardağı mısır nişastası
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı zencefil
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
4 su bardağı un
Bir çimdik tuz


YAPILIŞI:
Yağı eritin ve ılıtın.
Yoğurma kabına pudra şekeri ve kakaoyu alıp, ılıttığınız yağı ilave edin.
3 bardak unu,nişastayı,karbonat ve tuzu eleyip, bu karışıma katın.
Yumurta, zencefil, vanilya ve tarçınıda ilave edip, yoğurun.
Kalan 1 bardak unuda azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin.
Ne çok yumuşak,nede çok sert bir hamur elde etmiş olduk. Orta kıvamda bir hamurumuz oldu.
Hamuru streç filme sarıp, yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Hamuru yarım cm. kalınlığında açıp, istediğiniz kalıplarla kesin.
NOT: Hamuru açarken üzerine yağlı kağıt koyupta açarsanız, kurabiyelerinizin üzerleri pürüzsüz ve düzgün görünür.
180 derecede 20-25 dakika arası pişirin.
Piştikten ve soğuduktan sonra servis edin.
Ben üzerlerini şeker hamuru ile kapladım

dsc03118u.jpg


dsc03117.jpg
 
Katılım
14 Ocak 2010
Mesajlar
47
Tepki
93
Puan
18
Yaş
47
Konum
MUĞLA
Ben bu lezzete bayılıyorum şekerleme gibi lokum gibi bıkmadan yiyorum :)

Malzemeler:
1 kg havuç, 1 su bardağı toz şeker, 1/2 su bardağı ceviz, 50 gr margarin,

hindistan cevizi, 1 paket bisküvi, 1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:
Öncelikle havuçları yıkayıp rendenin ince yerinde rendeleyin.

Geniş bir tavanızın içine havuçları koyup üzerine bir bardak şekeri ekleyin. Havuçlar suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.
Havuçlar biraz ılıdıktan sonra robottan çektiğiniz bisküvileri, 50 gr margarini, tarçını ve cevizi içine ekleyin ve güzelce karıştırın.

elinizi biraz ıslatıp ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın. Bir kabın içine hindistan cevinizi boşaltın yaptığınız havuçlu topları bulayın ve servis tabağınıza dizin. Afiyet olsun.

 
Katılım
14 Ocak 2010
Mesajlar
47
Tepki
93
Puan
18
Yaş
47
Konum
MUĞLA
evet son olarakta doğum günümüze gelen çocuklar için yapmış olduğum elma şekerlerimmm

Malzemeler:
- Elma
- Tahta çubuklar
- Şeker
- Su
- Gıda boyası

Yapımı: 1 bardak suya 2 bardak şeker. Yani bire iki. Buna göre tarifi çoğaltıp azaltabilirsiniz. 1 su bardağı şeker ile yaklaşık 4 tane orta boy elma kaplanabiliyor. Şekeri ve suyu bir tencereye koyup ocağın altını yakıyoruz. Kaynatmaya başlıyoruz.

Kaynamaya başlayıp baloncuk yaptığı anda gıda boyasını katıyoruz. Gıda boyasını çok az kullanacağız. 2 bardak şeker için bir çay kaşığının ucu kadar yeterli. Yaklaşık 10-15 dakika arası iyice kaynatıyoruz. Kıvama geldiğini anlamak için bir kaşık alıp fayansa ya da mermere damlatın, soğuduğu zaman eğer damladığı yerden kolayca kalkıyorsa kıvamı tamamdır. Son bir işlem kaldı. Elmaları şekerle kaplamadan önce yaklaşık bir tatlı kaşığı limon suyu sıkıyoruz ve 1dk daha kaynatıyoruz.

Elmaları yıkayın ve mutlaka çok iyi bir şekilde kurulayın. Sapını çıkartın ve tahta çubuğu batırın. Tencerede kaynar bir vaziyette elmaları çevirerek iyice yedirin ve daha sonra fırın kağıdının üzerine koyun.
Soğumaya bırakın. İşte hepsi bu.

eğer sizde davetlilere ikram edecekseniz..benim gibi poşetleyip , süsleyinn..:hhhhhh:

dsc03109kz.jpg
[/URL][/IMG]
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
gulizgul
masallah canim sana
harika tarifler eklemissin
nekadar marifetlisin
gözüm gönlüm acildi inanki
yemek yarismalarimiza katilimini
mutlaka bekliyorum
-hmm-hmm-hmm
 
Katılım
14 Ocak 2010
Mesajlar
47
Tepki
93
Puan
18
Yaş
47
Konum
MUĞLA
**TAVA BOREGİ**

TAVA BOREGİMİZ İÇİN MALZEME:
3 Adet yufka
150 gram kadar peynir
Maydanoz
1 su bardağı süt
2 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI: Süt,yumurta ve sıvı yağımızı bir kaba
alıp güzelce çırpalım.ben blendırla çırpıyorum...orta boy bir teflon tavamızı
yağlayalım..Bir yufkamızı tavaya serelim..hazırladığımız
harcımızdan bir miktar döküp yufkamızı ıslatalım..
Kalan diğer iki yufkayı küçük küçük parçalar şeklinde koparalım..Tavaya döşeyelim..aralara harcımızdan dökelim..
ortaya peynir,maydanoz karışımını yayalım..kenerlardan
sarkan yufkamızı üzerine kapayalım..tavamızın kapağını
kapatıp kısık ateşte pişirelim..Altı kızarınca çevirip diğer
yüzünüde pişirelim..böreğimiz hazır..AFİYET OLSUN:hhhhhh:

dsc03249h.jpg


dsc03251c.jpg


dsc03252r.jpg
 

su.ay

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.293
Tepki
1.545
Puan
113
Yaş
47
Konum
kayseri
ben bugün hAvuç rüyası yaptım. ama bende balkabağı vardı. havuç yerine onu koydum. bir dahaki sefere havuçluda yapacağım. 2 dilim zor kaldı.onu resimleyim bari.
YÜZÜNÜ çekilmiş cevizle süsledim.


Malzemeler;
• 1 kg havuç
• 2 su bardağı şeker
• 4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
• 2 paket vanilya
• 1 limon kabuğu rendesi
• 1 limonun suyu
• 1 paket kedidili veya pötübör bisküvi etimekte olabilir.
Yapılışı;
1. Havuçları soyup,temizleyip, küçük parçalara ayırın ve tencereye alın, 4 su bardağı suyla haşlayın.
2. Haşladığımız havuçları blendır veya robottan geçirin.
3. Tencereye haşlanmış havuç suyunu alın.Eğer su azaldıysa kalan suyu tencereye ölçülü koyun yani suyu 4 bardak suya tamamlayacağız.Ölçü;1 bardak suya 1 yemek kaşığı nişasta.
4. Tamamladığınız suyun üzerine nişastayı, şekeri, vanilyayı ve limon suyuyla rendelediğiniz kabuğunu katıp muhallebi gibi pişirilir.
5. Kaynayınca içine püre yaptığımız havuçları ekleyip bir iki taşım kaynatın.
6. Borcama kedidili veya büsküvileri dizip üzerine havuçlu karışım dökülür.üzerine 1 su bardağı sütle hazırladığımız krem şanti yayın ve narla süsleyin.
* bu ölçülerle ve yöntemle tatlı kabağıyla da enfes tatlılar yapılabilir.

ALINTIDIR.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst