En iyi sonuç ve övgü aldığımız tarifleri püf noktaları ile beraber paylaşalım mı?

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
canım benim arkadaşlarım bana yemeğe gelecekleri zaman hep bana haşlama yemeğini yaparsan geliriz derler çok severler haşlama yemeğimi haşlama yemeğim için malzemelerim
1 kilo dana eti kemikli olursa dahada lezzetli olur
5 adet patates
2 adet havuç
3 adet soğan bir yumurta sarısı
maydanoz
etim eğer yağlısa yağ koymuyorum ama eğer yağsızsa yarım çay bardağı sıvı yağ
limon

yapılışına gelince
etleri düdüklü tencerede güzel bir şekilde haşlıyalım daha sonra etleri süzelim patatesi ve havucu fazla büyük olmıyacak şekilde doğrayalım tencereye katalım soğanları da doğrayıp yine tencerenin içine katalım etleri de ekleyip süzdüğümüz etin suyunu ve ben göz kararı katarım suyu bir miktar daha kaynamış suyu da ekleyip ocakta yaklaşık yarım saat ile 40 dakika arası pişirelim daha sonra yumurta sarısı ve limonun suyunu çırpalım ve kaynamakta olan yemeğimize hızlı bir şekilde karıştırarak terbiye edelim sonrada maydanozları da doğrayıp 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım afiyet olsun canlarım
şimdiiiiiiiiiiiiiii resimleri ekleyimmi eklemeyimmi karasızım web kamerasında biraz karanlık çekildi resimler gerçek görüntüsü öyle değil resmini eğer isterseniz ekliycem arkadaşlar:eek::eek::eek:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
bu arada incim her tarifi resimlimi anlatmamız gerekiyo eğer gerekmiyorsa diğer tariflerimide seve seve yazabilirim canım :eek::eek:
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
Sıla Bu Haşlamarnın Tarifini Okuduk Ama Resmini Görmeden Olmaz ,en Kısa Zamanda Eklersen Sevinirm Canım
çünkü Pratik Bir Tarif Hani öğrenelim Kenarda Dursun
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
canım benim arkadaşlarım bana yemeğe gelecekleri zaman hep bana haşlama yemeğini yaparsan geliriz derler çok severler haşlama yemeğimi haşlama yemeğim için malzemelerim
1 kilo dana eti kemikli olursa dahada lezzetli olur
5 adet patates
2 adet havuç
3 adet soğan bir yumurta sarısı
maydanoz
etim eğer yağlısa yağ koymuyorum ama eğer yağsızsa yarım çay bardağı sıvı yağ
limon

yapılışına gelince
etleri düdüklü tencerede güzel bir şekilde haşlıyalım daha sonra etleri süzelim patatesi ve havucu fazla büyük olmıyacak şekilde doğrayalım tencereye katalım soğanları da doğrayıp yine tencerenin içine katalım etleri de ekleyip süzdüğümüz etin suyunu ve ben göz kararı katarım suyu bir miktar daha kaynamış suyu da ekleyip ocakta yaklaşık yarım saat ile 40 dakika arası pişirelim daha sonra yumurta sarısı ve limonun suyunu çırpalım ve kaynamakta olan yemeğimize hızlı bir şekilde karıştırarak terbiye edelim sonrada maydanozları da doğrayıp 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım afiyet olsun canlarım
şimdiiiiiiiiiiiiiii resimleri ekleyimmi eklemeyimmi karasızım web kamerasında biraz karanlık çekildi resimler gerçek görüntüsü öyle değil resmini eğer isterseniz ekliycem arkadaşlar:eek::eek::eek:

ELINDE RESMI VARSA MUTLAKA EKLE
ACIKCASI BEN RESIMLI TARIFLERI DAHA COK SEVIYORUM
GÖRÜNTÜ ACISINDAN HAYAL VE FIKIR EDINMESIDE KOLAY OLUYO
 

günesimsuyum

Aktif Üye
Katılım
6 Ocak 2010
Mesajlar
45
Tepki
108
Puan
33
Konum
izmir
hamarat arkadaşlarım hepinizin maşallahı var :eek:
incim çok güzel bir paylaşım alanı düşünmüşsün biz kadınların en korkulu ruyası ''ne yemek pişirsem '' dir burdan bakarak değişik lezzetler ve fikirler alabilirz :eek:
mesela ben senin makarnalı böreğini ne zamandır yapmadığım farkedip yarınki mönümü belirledim sayende :hhhhhh:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
2070.jpg


madem istediniz resmini ekliyorum ama dediğğim gibi resim kötü çııktıı sanki yanmıışş gibi duruyo ama değğil karanlıık çııktıı resim ben dün yaptıım bu yemeğği deneyin çok lezzetli bir yemek oluyo hem pratik hemde lezzetli neşşecim sanada ııspanakla ilgili bir tarif vericem şşimdi canıım bekle beni:eek::eek:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
neşşecim benim çocuklarıımda ııspanağğıı hiç sevmezler bende birgün dedim nasııl yapsamda yedirsem diye düşşünerek mutfağğa girdim ve şşöyle birşşey yaptıım fıırıında ııspanaklıı makarna
malzemeleri 1kilo ııspanak 250 gr kadar kııyma isteğğe başğğlıı tabii istersen kııyma eklemeyebilirsin cnm 2 adet soğğan 1 paket kııvıırcıık makarna 2 adet yumurta rendelenmişş kaşşar peyniri
yapıılıışşıına gelince ııspanaklarıı güzelce yııkııyalıım tencerede önce kııymayıı kavuralıım soğğanlarııda ekleyip güzelce kavuralıım daha sonra ııspanaklarııda ekleyip su katmadan iyice bir harmanlansıın ııspanak kendi suyunu çekince tuzunu ve istersenizi karabiberide ekleyip 5 dakika daha pişşirelim ayrıı bir tencerede haşşladıığğıımıız makarnanıın içine çıırptıığğıımıız yumurtayıı katııp iyice bir karıışştıırıın sonra bu karıışşıımıın yarıısıınıı dikdörtgen borcam tepsinin içine katalıım makarnanıın üstüne ııspanaklıı harcıımıızıı katalıım bunun üstünede kalan makarnayıı dökelim fıırıında 170 derecede yarıım saat pişşirdikten sonra fıırıından çııkarmadan önce rendelenmişş kaşşar peynirinide ekleyelim sonra tekrar fıırıında 5 dakika daha pişşirelim sonra yemede yanıında yat çok lezzetli oluyo ben çocuklarııma ııspanağğıı böyle yediriyorum çok seviyorlar afiyet olsun canlarıım
not:herkesin fıırıınıı aynıı zamanda pişşirme saati aynıı olmııyabiliyo kendi saatinize görede ayarlııyabilirsiniz :eek::eek:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
[Bhepimizin derdi çocuklar okula beslenmeye ne verelim derdi bende çok oluyo eminim sizlerde öylesinizdir arkadaşşlar sizlere yaptıığğıım çokda sevilen bir tarifimi yazayıım canlarıım
paskalya çöreğği
malzemeler:1paket margarin 4 yumurta 1bardak süt 1yemek kaşşıığğıı yoğğurt 1paket yaşşmaya 2subardağğıı pudra şşekeri 1tatlıı kaşşıığğıı toz şşeker 1 çay kaşşıığğıından da az tuz 1 şişe soda 1çaybardağğıı sııvıı yağ 1çay kaşşığıı mahlep üzeri için yaprak fıındıık yada dövülmüşş fıındıık 2tatlıı kaşşıığğıı bal

yapıılıışı:öncelikle mayayıı ve tozşşekeri ve tuzu ne soğğuk nede çok sııcak olmııyacak su çünkü su çok sııcak olduğğunda maya kabarmııyor yada çok ıılıık olduğğunda kabarmaz o yüzden ikisinin ortasıı olucak maya bu şşekilde kabarıırken bir tencere içinde margarini eritelim eriyen margarinin içine sütü yoğğurdu sııvıı yağğıı 2 yumurtanıın tamamıı diğer yumurtalarıın sadece beyazını katalım pudra şşekerinide katalıımderin bir kaba koyduğğumuz unun içine sıırasııyla önce mayalıı suyu daha sonrada margarinli karıışşıımıı ve sodayı ve mahlepi de ekleyelim ve yoğğurmaya başşlayalıım kulak memesi yumuşşaklıığında bir hamur elde edene kadar un katarak yoğğuralıım sonr ahamuru mayalanmasıı için dinlendirelim ben çabuk mayalanmasıı için fıırıınıı ıısııtııp hamurun üzerini kağğııt rulo havluyla kapatııp fıırıınıın içinde 40 dakika kadar mayalııyorum daha güzel mayalanııyo yalnıız fıırıınıın içi çok sııcak olmasıın 175 derecede 5 10 dakika kadar ıısııtıın sonra kapatıın ve hamuru öyle koyun mayalanmaya
mayalanan hamuru alın içinden üçerli parçalar alııpörgü yaparak şşekillendirelim tepsiye dizelim böyle şşekilde diğğer hamurlarııda aynıı şşekilde yapalıım daha sonra hamuru bu şşekilde 45 dakika daha dinlendirin en son olarak üzerine ayıırdıığımıız yumurta sarıısıınıın içine balıı katııp çıırpalıım hamurun üzerine fıırça yardıımııyla sürelim ve fıındııklarııda üzerine dökelim fıırıında yaklaşşıık yarıım saat kadar pişşirelim çok lezzetli ve bereketlide oluyo ben fıırıından çııkardııktan sonra dilimleyerek servis ediyorum bugünlerde yaparsam resminide eklerim canlarıım AFİİYET OLSUN
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
benim yaptıığğıım sulu köfte tarifini de paylaşşayıım dedim ince bulgurla yaparıım ben bu yemeğği özellikle ramazanda çok yaparıım tarifime geçeyim

BULGURLU SULU KÖFTEMalzemeler:250 gr. kiyma2 su bardagi ince bulgur1 adet sogan3 yemek kasigi sivi yag1 yemek kasigi salça2 yemek kasigi reyhan1/3 su bardagi sumak suyu1 tatli kasigi kirmizi toz biberTuzYapilis Tarifi:Kiyma ve bulgur karistirilir, tuz ve kirmizi biber ilave edilerek iyice yogrulur. Findik büyüklügünde parçalar alinarak yuvarlanir. Ince dogranmis sogan yagda hafif pembelestirilirken salça ilave edilir. Daha sonra tencere yari yariya su ile doldurulur. Su kaynatilir. Su kaynadiginda tuz ilave edilerek köfteler salinir. Köftelerin pismesine yakin sumak suyu(arzuya göre limon suyu da olur) ve reyhan ilave edilir. Bir iki tasim kaynadiktan sonra atesten alinir. bu yemek bitlis yöresine ait canlarıım deneyin afiyet olsun:eek::eek::eek:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
nedersiniz bir tarif daha vereyimmi -hmm-hmmhadi vereyim buda düğğüm poğğaçam yapıın deneyin bakalıım beğğenecekmisiniz

düğğüm poğğaça için malzemeler:(bu malzemelerle 28 adet poaça oluyo)1 paket yaşş maya 2 su bardağğıı süt 1 buçuk su bardağğıı sııvıı yağğ 1 buçuk tatlıı kaşşığıı tuz bir adet yumurta akıı içine sarıısıı üstüne poaçanıın iç malzemesi peynir ve ince doğranmış maydanoz az kaldıı unutuyodum hamur için alabildiğği kadar un
yapıılıışıına gelince:sütü ıılııtıın çok sııcak olmııyacak hamuru yoğğuracağıınıız kaba dökün 1 paket yaşş mayayıı içine ufalayarak katıın ve elinizle sütü ve mayayıı iyice harmanlayıın erisin yumurtanıın akıınıı ve tuzu ekleyin yavaşş yavaşş unu ekleyerek yoğğurmaya başşlayıın kulak memesi yumuşşaklıığğıında bir hamur elde edin üzerini örtün paskalya çöreğğindeki anlattıığğıım gibi hamuru mayalayıın daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğğünde parçalar alııp yuvarlayıın tepsiye dizin ve üstünü örtün kabuklanmasıın diye parçalarıı teker teker alalıım elinizle oval bir şşekilde açıın uzun kenara peyniri koyun rulo haline getirin elinizle ruloyu yuvarlayıın uzun bir rulo haline getirin hamurun iki ucundan tutup hamura düğğüm atıın ve düğğüm yeri alta gelicek şşekilde tepsiye dizin böylelikle diğğerlerinide yapıın üzerine yumurta sarıısıınıı sonrada susam serpişştirin 175 derecede yarıım saat kadar pişşirin AFİİYET OLSUN bu poaçanıın hem malzemesi az hemde çok lezzetli oluyo misafirleriniz geldiğğinde pratik bir tarif hemen yaparsıınıız arkadaşşlar:eek::eek:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
kıızlar bir tarifim varki kolay kolay kimseye vermezdim şşimdide gelen istekler göre vericem tarifini çok değğişşik bir tatlıı aslıında vermesemde yarıışşmaya o tatlıılamıı katıılsam acaba -hmm-hmm-hmm neyse zaten iki tatlıı arasıında gidip geliyorum hangisiyle katıılayıım diye aklıımıı karıışştıırmııyam şşimdi evet kııslar bu tarif için nekedar yoğğun istek gelirse ozaman vericem çok kııymetlidir çünkü bu tarifim naz yapim acıık dimi ama:gul::gul::gul:
 

*Neşe*

Daimi Üye
Katılım
18 Kasım 2008
Mesajlar
461
Tepki
582
Puan
93
Yaş
47
Konum
BİRYERLERDE
neşşecim benim çocuklarıımda ııspanağğıı hiç sevmezler bende birgün dedim nasııl yapsamda yedirsem diye düşşünerek mutfağğa girdim ve şşöyle birşşey yaptıım fıırıında ııspanaklıı makarna
malzemeleri 1kilo ııspanak 250 gr kadar kııyma isteğğe başğğlıı tabii istersen kııyma eklemeyebilirsin cnm 2 adet soğğan 1 paket kııvıırcıık makarna 2 adet yumurta rendelenmişş kaşşar peyniri
yapıılıışşıına gelince ııspanaklarıı güzelce yııkııyalıım tencerede önce kııymayıı kavuralıım soğğanlarııda ekleyip güzelce kavuralıım daha sonra ııspanaklarııda ekleyip su katmadan iyice bir harmanlansıın ııspanak kendi suyunu çekince tuzunu ve istersenizi karabiberide ekleyip 5 dakika daha pişşirelim ayrıı bir tencerede haşşladıığğıımıız makarnanıın içine çıırptıığğıımıız yumurtayıı katııp iyice bir karıışştıırıın sonra bu karıışşıımıın yarıısıınıı dikdörtgen borcam tepsinin içine katalıım makarnanıın üstüne ııspanaklıı harcıımıızıı katalıım bunun üstünede kalan makarnayıı dökelim fıırıında 170 derecede yarıım saat pişşirdikten sonra fıırıından çııkarmadan önce rendelenmişş kaşşar peynirinide ekleyelim sonra tekrar fıırıında 5 dakika daha pişşirelim sonra yemede yanıında yat çok lezzetli oluyo ben çocuklarııma ııspanağğıı böyle yediriyorum çok seviyorlar afiyet olsun canlarıım
not:herkesin fıırıınıı aynıı zamanda pişşirme saati aynıı olmııyabiliyo kendi saatinize görede ayarlııyabilirsiniz :eek::eek:

teşekür ederim sılacım güzel bir tarif..benim çocuklarda ıspanağı sadece börekte yiyorlar.buda börek gibi olur deneyeceğim canım sağol:hhhhhh:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
teşekür ederim sılacım güzel bir tarif..benim çocuklarda ıspanağı sadece börekte yiyorlar.buda börek gibi olur deneyeceğim canım sağol:hhhhhh:

evet canıım hem kolay hem lezzetli oluyo bu tarif seninkiler yine börek olarak yiyomuşş benimkiler onuda yemezler sadece böyle makarnayla yapıınca yiyolar canıım:eek::eek:
 

Kardelen27

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.159
Tepki
3.758
Puan
113
Konum
istanbul
kıızlar bir tarifim varki kolay kolay kimseye vermezdim şşimdide gelen istekler göre vericem tarifini çok değğişşik bir tatlıı aslıında vermesemde yarıışşmaya o tatlıılamıı katıılsam acaba -hmm-hmm-hmm neyse zaten iki tatlıı arasıında gidip geliyorum hangisiyle katıılayıım diye aklıımıı karıışştıırmııyam şşimdi evet kııslar bu tarif için nekedar yoğğun istek gelirse ozaman vericem çok kııymetlidir çünkü bu tarifim naz yapim acıık dimi ama:gul::gul::gul:

hadi sıla tarifi ver hemde resimli rica ediyorum benim hamarat kızım hadi ver ver:eek:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
cıık cıık ıı ıı ıı vermem daha bi kişşimi istedi kardelen ablacıım senin için akan sular durur ama biraz daha bekliycem istekleri görem ona göre vericem dediğğim gibi kııymetli tarifim bu benim görselliğğiyle de bi harikaaaaaaa:dusun::dusun::dusun:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
kıızlar bir tarifim varki kolay kolay kimseye vermezdim şşimdide gelen istekler göre vericem tarifini çok değğişşik bir tatlıı aslıında vermesemde yarıışşmaya o tatlıılamıı katıılsam acaba -hmm-hmm-hmm neyse zaten iki tatlıı arasıında gidip geliyorum hangisiyle katıılayıım diye aklıımıı karıışştıırmııyam şşimdi evet kııslar bu tarif için nekedar yoğğun istek gelirse ozaman vericem çok kııymetlidir çünkü bu tarifim naz yapim acıık dimi ama:gul::gul::gul:

ben istiyorum tarifi hamarat hatunum benim-hmm:eek::hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst