

ekemk kadayıfı için malzemeler
hamuru için.
1subardağı süt,1subardağı su
2su bardağı un
1tatlı kaşığı kuru maya
1tatlı kaşığı şeker birçimdik tuz
şerbeti için
2subardapı şeker 2subardağı su
yapılışı
malzemelerin hepsini derin bir kapta mikserle çırpın krepten biraz koyu bir kıvam olucak daha sonra sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalansın daha sonra teflon tavada hiç yağ kullanmadan büyüklüğünü nekadar arzu ederseniz kadayıfların büyük olmasını istiyorsanız 1kepçe küçük olmasını istiyorsanız 1yemek kaşığı dökebilirsiniz tavaya tavaya döktüğünüz hamuru hafif bir şekilde yayın sadece bir tarafı pişecek şekilde bütün hamuru pişirin pişirdiğiniz harların pişmeyen tarafına iri kıyılmış cevizlerden koyun ve kapatın önceden hazırlayp soğuttuğumuz şerbetide yanımıza alalım tavada yağı kızdıralım hazırladığımız kadayıfları arkalı önlü kızartıp soğuk şerbetin içine atalım eğer çok şerbetli seviyorsanız 10 dakika az şerbetli seviyorsanız 3dakika bekletip servis tabaklarına alalım kaymakla servis edelim
not:eğer kızartma şeklinde sevmiyorsanız kapattığımız kadayıfları şerbet kaynar kaynamaz kadayıfları içine koyalım ve 4 5 dakika bekledikten sonra servis tabaklarına alalım böyle daha hafif oluyo arkadaşlar sıfır yağ kullanmış oluyoruz böylelikle
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN ARKADAŞLAR