Ekmek Kadayıfım-Resimli

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
kadayif1.png
[/URL][/IMG]


kadayif3.png
[/URL][/IMG]



ekemk kadayıfı için malzemeler
hamuru için.
1subardağı süt,1subardağı su
2su bardağı un
1tatlı kaşığı kuru maya
1tatlı kaşığı şeker birçimdik tuz
şerbeti için
2subardapı şeker 2subardağı su


yapılışı
malzemelerin hepsini derin bir kapta mikserle çırpın krepten biraz koyu bir kıvam olucak daha sonra sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalansın daha sonra teflon tavada hiç yağ kullanmadan büyüklüğünü nekadar arzu ederseniz kadayıfların büyük olmasını istiyorsanız 1kepçe küçük olmasını istiyorsanız 1yemek kaşığı dökebilirsiniz tavaya tavaya döktüğünüz hamuru hafif bir şekilde yayın sadece bir tarafı pişecek şekilde bütün hamuru pişirin pişirdiğiniz harların pişmeyen tarafına iri kıyılmış cevizlerden koyun ve kapatın önceden hazırlayp soğuttuğumuz şerbetide yanımıza alalım tavada yağı kızdıralım hazırladığımız kadayıfları arkalı önlü kızartıp soğuk şerbetin içine atalım eğer çok şerbetli seviyorsanız 10 dakika az şerbetli seviyorsanız 3dakika bekletip servis tabaklarına alalım kaymakla servis edelim
not:eğer kızartma şeklinde sevmiyorsanız kapattığımız kadayıfları şerbet kaynar kaynamaz kadayıfları içine koyalım ve 4 5 dakika bekledikten sonra servis tabaklarına alalım böyle daha hafif oluyo arkadaşlar sıfır yağ kullanmış oluyoruz böylelikle
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN ARKADAŞLAR
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Sılam yaaa:bitter:
Sen ne ettin böyle:gitme:
Varya ben neden senden uzak oturuyorum yaaa,neden bana yakın değilsin yaaa:gitme:
Ay çok şahane bir lezzet bayıldım:bayil:
 

ozlemce

Daimi Üye
Katılım
12 Kasım 2008
Mesajlar
280
Tepki
258
Puan
63
Yaş
47
Konum
istanbul
Ellerinize saglik, harika görünüyor.
Daha önce hic tatmadim ama tadini cok merak ediyorum ve bu tarifi kesinlikle deneyecegim.
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Ellerinize saglik, harika görünüyor.
Daha önce hic tatmadim ama tadini cok merak ediyorum ve bu tarifi kesinlikle deneyecegim.

teşekkür ederim birtanem bencede dene benim çocuklarım eşim çok severler bu tatlıyı dene sizlerde çok seveceksiniz eminim:eek::eek::eek:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Sılam yaaa:bitter:
Sen ne ettin böyle:gitme:
Varya ben neden senden uzak oturuyorum yaaa,neden bana yakın değilsin yaaa:gitme:
Ay çok şahane bir lezzet bayıldım:bayil:

ah canım benim ya keşke keşke olsaydık bitanem sen yeterki iste ben neler yapardım sana bitanem ama sen canın ne isterse söyle ben yapar gönderirim yinede sana biriciğim:eek::eek:
 

prenses

Daimi Üye
Katılım
20 Ağustos 2008
Mesajlar
739
Tepki
625
Puan
93
Konum
hollanda
tariff icinn coookkk tskkk edermmm cunku canim 1 aydir bu tatlidan istiyodu ve bulamadim burda...ama ben adini tas kadayif olarak biliyorum..ellerine saglikkk cnm:hhhhhh::eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst