Ebegümeci yemeğim

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
dsc09060p.jpg


3 demet ebegümeci
2 kuru soğan
3 4 adet sarımsak
yarım limonun suyu
1 büyük domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı bulgur yada pirinç.
bu sefer bulgurla yaptım. pilavlık bulgurla...
tuz karabiber,kırmızı pul biber... ,
üstüne yoğurt..
ebegümecileri saplarından ayıklayalım. ve ıspanak doğrar gibi bu yaprakları doğrayalım. bir tencerede yağda doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı kavuralım. domates ve salça ekleyelim(isteyen kıymada katabilir güzel olur. öylede yaparım bazen)..
sonra doğranmış ebegümecileri tencereye katalım. yarım limon suyu, tuz ve baharatları ,birazda suyunu katıp kapağını kapatıp pişirelim. pişince yoğurtla servis yapalım..
 
OP
okypete

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
sağol donutum.. sıcak sıcak şimdi yedim. pek güzeldi:)
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Ellerine sağlık okypete senin bu değişik otlarla yaptığın yemeklere bayılıyorum valla -rgulu
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
e:lilav:begümeci nedir cikaramadim:lilav:
ama böyle hafif sulu yesilliklerle yapilmis ve yogurtlamis lezzetlere bayilirim
ellerine saglik
afiyet bal seker olsun canima
 

hazalım

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
795
Tepki
978
Puan
93
Konum
GURBET
biz küçükken bunun yapraklarıyla kolye küpe yapar takar oynardık çocukluk işte üretimci olunuyor:))
corbaci_ebegumeci_128.jpg
 
OP
okypete

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
Yogurtla ne güzel olmustur. :sirin:
süperdi valla sadiyeciğim...
Ellerine sağlık okypete senin bu değişik otlarla yaptığın yemeklere bayılıyorum valla -rgulu
ot seviyorum. her türlüsünü yaparım....sağlıklı bir kere tatlım...
e:lilav:begümeci nedir cikaramadim:lilav:
ama böyle hafif sulu yesilliklerle yapilmis ve yogurtlamis lezzetlere bayilirim
ellerine saglik
afiyet bal seker olsun canima
canım ebegümeci bir çeşit ot.bitki.. ıspanak gibi pişiriyorsun yada kavuruyorsun. hazalım resmini koymuş...
sağol tatlım.
biz küçükken bunun yapraklarıyla kolye küpe yapar takar oynardık çocukluk işte üretimci olunuyor:))
corbaci_ebegumeci_128.jpg
oyundan yemeğe. her işe yarıyor demek:)
anam tadı müthiştir..
ellerine sağık canım benim:sirin::huhuu:
değilmi.bendeseverim.istanbuldayken zor bulurduk ama burada buluyorum. zaten girit yakın buraya oradan gelmiş bu ot kültürü. köylü pazarında her türlü ot var. radika ,turp otu,arap saçı,su teresi,gelincik rezene,ebegümeci,deniz börülcesi,şevketi bostan,ısırgan vs.. o konuda çok şanslıyım....
 

Çikolata

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.093
Tepki
5.378
Puan
113
Konum
istanbul
dsc09060p.jpg


3 demet ebegümeci
2 kuru soğan
3 4 adet sarımsak
yarım limonun suyu
1 büyük domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı bulgur yada pirinç.
bu sefer bulgurla yaptım. pilavlık bulgurla...
tuz karabiber,kırmızı pul biber... ,
üstüne yoğurt..
ebegümecileri saplarından ayıklayalım. ve ıspanak doğrar gibi bu yaprakları doğrayalım. bir tencerede yağda doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı kavuralım. domates ve salça ekleyelim(isteyen kıymada katabilir güzel olur. öylede yaparım bazen)..
sonra doğranmış ebegümecileri tencereye katalım. yarım limon suyu, tuz ve baharatları ,birazda suyunu katıp kapağını kapatıp pişirelim. pişince yoğurtla servis yapalım..

harika canım ellerine sağlık hep sevdiğim yemekleri yapıyosun:cikolata:
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
ooof simdi olsa nasida yerdim,,,
yok yok benim sana bi aksam ugramam lazim,,,
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
ellerine sağlık canım çok severim ben ebegümecini ,oky aslen nerelisin merak ettim şimdi hep bizim tarifleri yapıyorsun İzmir ve Ege yemeklerini-hmm
 
OP
okypete

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
aslen istanbulluyum.. ama ailem izmirde ,bayağı kalmış. hatta orada doğmuşum.onlar öğrenmişler yemeklerini ,birde burada yapanlardan da öğrendim.... her pazara gidişte farklı otlar görüyorum ve satanlardan tarifini alıyorum. ve yapıyorum...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst