Çocuklarımıza doğum günü ve günlük menüler - Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/532330_446897275349306_2111108265_n.jpg

[IMG]http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/271176_446897555349278_1564540581_n.jpg
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
DSC_4525_thumb%25255B1%25255D.jpg
DSC_4500_thumb%25255B1%25255D.jpg

DSC_4517_thumb.jpg
DSC_4518_thumb%25255B1%25255D.jpg







 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
resim
resim


Uğur Böceği ve Kelebek Muffinler

Malzemeler:
2 yumurta
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
8 yemek kaşığı un
Süsleme için :
1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
1 paket Dr. oetker tart jöle
2,5 çay bardağı vişne suyu
2 yemek kaşığı toz şeker
yumuşak, renkli şeker (jelibon)
damla çikolata
tel şehriye

Yapılışı :
Yumurta ve toz şeker çırpılır. Üzerine süt ve sıvı yağ ilave edilir. Un, vanilya, kabartma tozu ve kakao sıvı malzemelerin üzerine elenir. Mikserin düşük devrinde malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpmaya devam edilir. Muffin kalıplarına cupcake kağıtları yerleştirilir. Hazırlanan hamur kağıtların yarısını geçecek şekilde kalıplara paylaştırılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Kemşanti 1 bardak süt ile çırpılır, buzdolabında bekletilir. Bir tencerede 1 poşet tart jöle ile 2 yemek kaşığı toz şeker karıştırılır. 2,5 çay bardağı vişne suyu eklenerek ocağa alınır. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha pişirilip, ocak kapatılır ve soğumaya bırakılır. Kekler soğuyunca kalıplardan çıkarılır ve keklerin kabaran bölümü bir bıçakla kesilir. Kesilen kapakların üzerine soğuyan jöle sürülüp, ortadan ikiye bölünerek kanatlar oluşturulur.Kekin kağıtta kalan kısmına kremşanti sürülüp, kanatlar üzerine yerleştirilir. Tel şehriyeler yağsız teflon tavada kavrulur. Yumuşak şekerlere (jelibon)bir kürdan batırılır. Kavrulan şehriyelerle antenler oluşturulur. Kürdan, keke batırılarak uğurböceklerinin baş kısmı oluşturulur. Damla çikolata ile gövde kısmı süslenir.

(Kelebekleri de aynı şekilde kesip, tart jöle yerine kremşanti kullandım. Üzerini renkli şekerlerle süsledim. İstediğiniz renkte gıda boyası kullanarak, kremşantiyi renklendirebilir ve renkli kelebekler elde edebilirsiniz. )
Alıntı
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul

cadilar-bayrami_d24a9b36-ac9a-4561-96db-644d16f89e34_3.jpg


Çikolatalı Örümcek Çerezleri

Malzemeler:
Parçalara bölünür 200gr koyu ya da sütlü çikolata
113gr paket meyankökü
2 x 154gr paket kurabiye
Beyaz ve siyah buzlanmalı kalemler

Hazırlanışı:
Kaynayan bir kap su üzerinde bir ısıya dayanıklı kase çikolata eritin. Örümcekler monte ederken sıcak tutmak için kase çikolata bırakın. Meyanköklerini tekerlekler ve Çikolata Örümceklerin bacaklarında kullanmak üzere 2-3cm uzunlukta kesin. Çerezlerin yarısının üzerine küçük bir çay kaşığı çikolata bulaştırın. Sandviçi ve sonra üstüne sekiz meyankökü bacaklar düzenleyin. Sonra yere serin ayarlamak için ikinci çerez üstüne biraz daha çikolata sürün. Tepesine beyaz buzlanma kalem ile iki büyük nokta ve gözleri eklemek için de siyahg buzlanma kalem kullanın.

 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.515
Puan
113
Konum
İstanbul
:cilgindans:Cadılar Bayramı Mezarı :cilgindans:


Malzemeler:
1 / 2 fincan taze ıspanak
250-300 gram patates püresi
Sebzeler (brokoli ve kereviz)
Tuzlu kraker
Katı yumurta
Kraker
Siyah Zeytin
Yenilebilir işaretleyici

cadilar-bayrami_dab968ba-8eb5-4421-93eb-0a69c1784d43_3.jpg

Hazırlanışı:
Ispanağı haşlayıp blenderdan geçirin ve hazırladığınız patates püresinin içine ekleyin.Haşlanmış yumurta hayaletler yapmak için kullanılacak. Siyah zeytinlerden göz ve ağız yapabilmek için yumurtanın üzerine yarıklar açın ve bu yarıklara gözlerle ağzı yerleştirin. Dikdörtgen bir borcamın içine yerleştirdiğiniz ıspanaklı patates püresinin üstüne mezar taşı koymak için küçük bisküvileri kullanabilirsiniz. Çevresini ise tuzlu kraker ile çevirin. Hayalet yumurtalar, yeşillikle ağaç görüntüsü için brokoli ve kerevizleri kullanabilirsiniz.
ekolay
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst