Cinsiyet belirleme hakkında sohbet

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
OP
C

ceylanım

Misafir
inşallah breeze gebesindir hadi bakalım güzel haberler bekliyoruz canım

BerniL

Daimi Üye
Tepki
1.377
Günlerden bir gün devrin Selçuklu sultanlarından biri kabul etmesini arzu ederek Hz. Mevlânâ’ya birkaç kese altın göndermişti.

Hz. Mevlânâ’nın talebelerinden biri altınları alıp Hz. Mevlânâ’ya arz edince Mevlânâ talebesine döndü ve “Beni gerçekten seviyorsanız bu altınları dışarıdaki çamurun içine atınız!” buyurdu. Talebesi Hz. Mevlânâ’nın bu isteğini emir telakki edip hiçbir sual dahi sormadan yerine getirdi.

Bu olaya şahit olan bazı kimseler çamurun içine atılan altınları toplamak için hiç vakit kaybetmeden çamurun içine dalmışlardı. Fakat kısa süre sonra üstleri başları yüzleri çamurdan görünmez hâle geldi.

Mevlânâ talebelerine onların bu vaziyetlerini göstererek; “Bu altınlar şu gördüğünüz dünya ehlinin üstünü başını batırdığı gibi âhiret ehli olanların da kalbini kirletir. Çeşitli günahlara sevk edip ibadetlerden alıkoyar. Bunun için dikkat edilmesi gereken nokta; hırs ve tama yapmadan kanaat üzere bulunmaktır. Dünyada âhiret saadeti için çalışılmalı kazanılmalıdır. Çünkü İslâm insanlara faydalı olmayı emreder. Dünyadaki saadetlerden biri de helâl kazanmak ve bu kazancını hayır ve hasenat yaparak âhirete göndermektir. Asıl sermaye ise ilim amel ihlâs ve güzel ahlâk sahibi olmaktır.” buyurdu

Alıntı
Allahım bizlere ve evlatlarımıza da böyle bir ahlak nasib eyle aminnn.

amın cnm amın en önemlısı o zaten...

OP
C

ceylanım

Misafir
rahatladım sayılır da işte ufaklığı kreşe vericez aklım hep onda hep yanındaydım çünki büyük alışıkta kreşe küçük zor bensiz durmaz

OP
C

ceylanım

Misafir
breeze canım rabbim nasip eder inşallah canım üzülme ama

BerniL

Daimi Üye
Tepki
1.377
rengın nerelerdeydın bugun gozukmedın cnm ..ya ben cay ıcıyom sende ıcıyonmu gıttıgım yerlerde bısey dıyemıyorum:uzgun:

renginnn

Daimi Üye
Tepki
1.214
rengın nerelerdeydın bugun gozukmedın cnm ..ya ben cay ıcıyom sende ıcıyonmu gıttıgım yerlerde bısey dıyemıyorum:uzgun:

bugün gezdim cnm ya:hihi:güzel bi gündü,cnm ben gitmemeye çalışıyyorum bir bardak içiyorum açık kahvede yok değilmi,evde kolayda dışarıda çok zor oluyo millete hayır deyince ısrar offf

Tepki
71
ayy kızlar biliyomusunuz, allahtan herşeyin hayırlısını istemek lazım...arkadaşımın 2 oğlu vardı çok kız istiyodu, öldü kız diye diye,hamile kaldı dr kız dedi aman ne hazırlıklar yaptı ne hazırlıklar...dün doğum yaptı bebek dawn sendromlu doğdu...solunum güçlüğüde var diye yeni doğan yoğun bakıma aldılar...daha arkadaşıma söylemedi ailesi bebeğin dawn sendromlu olduğunu sadece solunum zorluğu var diye küveze aldılar sanıyo...dr söylemeyin demiş dikiş yerleri iyileşmez demiş...çok üzüldük vallahi...gerçekten herşeyin hayırlısı...

renginnn

Daimi Üye
Tepki
1.214
ayy kızlar biliyomusunuz, allahtan herşeyin hayırlısını istemek lazım...arkadaşımın 2 oğlu vardı çok kız istiyodu, öldü kız diye diye,hamile kaldı dr kız dedi aman ne hazırlıklar yaptı ne hazırlıklar...dün doğum yaptı bebek dawn sendromlu doğdu...solunum güçlüğüde var diye yeni doğan yoğun bakıma aldılar...daha arkadaşıma söylemedi ailesi bebeğin dawn sendromlu olduğunu sadece solunum zorluğu var diye küveze aldılar sanıyo...dr söylemeyin demiş dikiş yerleri iyileşmez demiş...çok üzüldük vallahi...gerçekten herşeyin hayırlısı...

ay cnm çok üzüldüm allah şifa versin,hayırlısıyla istemek lazım cnm

BerniL

Daimi Üye
Tepki
1.377
bugün gezdim cnm ya:hihi:güzel bi gündü,cnm ben gitmemeye çalışıyyorum bir bardak içiyorum açık kahvede yok değilmi,evde kolayda dışarıda çok zor oluyo millete hayır deyince ısrar offf
yok cnm kahve ıcmıyorumda cay ıcıyom ınankkı afff artık bende gıtmemeye calısacam ınankı :cokkomik:
cnm RABBIM sıfa versın ...tabıkı önce saglıklı sıhtlı olmasını ıstıyoz cnm sonra erkek bebıslerımız ıstıyoz mevlamdan...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar