Cinsiyet belirleme hakkında sohbet

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
OP
U

Umut Gemisi

Misafir
oğluşun nasıl ceylanım.Ay benim için kokla onu ve bana da dua et öyle yakışıklı sağlıklı bir oğluşum olsun diye olur mu? Ay mübarek gecenin hürmetine yarabbim sen dualarımızı kabul eyle...Amin.

OP
C

ceylanım

Misafir
ne demek umut gemisi canım burcu senden çok bahsetti inceliğini melek gibi bir insan oldugunu az çok tanıyorum seni

OP
C

ceylanım

Misafir
[sıze="4"]oğluşun nasıl ceylanım.ay benim için kokla onu ve bana da dua et öyle yakışıklı sağlıklı bir oğluşum olsun diye olur mu? Ay mübarek gecenin hürmetine yarabbim sen dualarımızı kabul eyle...amin.[/sıze]

iyi canım işte ne olsun rabbim sana ve herkeze nasip etsin inşallah

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
Günlerden bir gün devrin Selçuklu sultanlarından biri kabul etmesini arzu ederek Hz. Mevlânâ’ya birkaç kese altın göndermişti.

Hz. Mevlânâ’nın talebelerinden biri altınları alıp Hz. Mevlânâ’ya arz edince Mevlânâ talebesine döndü ve “Beni gerçekten seviyorsanız bu altınları dışarıdaki çamurun içine atınız!” buyurdu. Talebesi Hz. Mevlânâ’nın bu isteğini emir telakki edip hiçbir sual dahi sormadan yerine getirdi.

Bu olaya şahit olan bazı kimseler çamurun içine atılan altınları toplamak için hiç vakit kaybetmeden çamurun içine dalmışlardı. Fakat kısa süre sonra üstleri başları yüzleri çamurdan görünmez hâle geldi.

Mevlânâ talebelerine onların bu vaziyetlerini göstererek; “Bu altınlar şu gördüğünüz dünya ehlinin üstünü başını batırdığı gibi âhiret ehli olanların da kalbini kirletir. Çeşitli günahlara sevk edip ibadetlerden alıkoyar. Bunun için dikkat edilmesi gereken nokta; hırs ve tama yapmadan kanaat üzere bulunmaktır. Dünyada âhiret saadeti için çalışılmalı kazanılmalıdır. Çünkü İslâm insanlara faydalı olmayı emreder. Dünyadaki saadetlerden biri de helâl kazanmak ve bu kazancını hayır ve hasenat yaparak âhirete göndermektir. Asıl sermaye ise ilim amel ihlâs ve güzel ahlâk sahibi olmaktır.” buyurdu

Alıntı
Allahım bizlere ve evlatlarımıza da böyle bir ahlak nasib eyle aminnn.

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
Naber cnm ne var ne yok?
Bugün benim çok uykum var, şu fıstıklar uyusada bende uyusam.
Ceylanım, seninle tanışmışmıydık?

tubbycim moralin niye bozuldu canım gündüz,bir taraftan yemek yapıyordum diğer yandan kızımla uğraşıyorum.çok bakamadım.hayırdır?

OP
U

Umut Gemisi

Misafir
ne demek umut gemisi canım burcu senden çok bahsetti inceliğini melek gibi bir insan oldugunu az çok tanıyorum seni

estağfurullaH CANIM,o burcumun yüreğinin güzelliği,kendisi tertemiz bir insan olduğundan herkesi öyle görüyor.güzel bakan güzel görür güzel düşünürmüş...sağolsun varolsun.sen de sağol arkadaşım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar