Cinsiyet belirleme hakkında sohbet

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

UMUT_11

Daimi Üye
Tepki
1.202
ay canım benim kıyamam
sana ben ,havuç kürü yap havuç suyu içsin söyle yok öyle hem şehzade iste hem içme bunları içeceksin de

bizdeki sıkıntı bu tarz şeylere pek inanmaması canım
benim bu yazışmalardan haberi yokkk
ona göre mevla verecekse vercektir
bize görede böyle tabikide neysee
ben çinkoyu bile vitamin diye veriyorum :cokkomik::cokkomik:
havuç suyuda canım sigara içene olmuyor dedinizya

OP
E

_eZeL_

Misafir
bizdeki sıkıntı bu tarz şeylere pek inanmaması canım
benim bu yazışmalardan haberi yokkk
ona göre mevla verecekse vercektir
bize görede böyle tabikide neysee
ben çinkoyu bile vitamin diye veriyorum :cokkomik::cokkomik:
havuç suyuda canım sigara içene olmuyor dedinizya

egemin eşide sigara içiyormuş ama her sabah kahvalttıda havuş suyuda içiyormuş umut kür yapma sende öyle ver içsin kahvaltıda

OP
G

GurbetGuzeli

Misafir
canparcam iyiyimm sagol sen nasilsinnn
ticker yapmaya calisiyommmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm:1::1::1::1::1:kafayi yedummmmmm

canparçam

Daimi Üye
Tepki
438
kızlar ben muhammed osman diyodum hocaya sordum ağır isim dedi muhammed ismını koyarsan hürmet gerekıyo dedi ahmet koy mehmet koy onlarda efendimizin isimlerinden dedi şimdi ağırlık ahmet osman da mehmet kayın pederin ismi aramda yok onla pek çift isim düşünenler nüfüs kağıdına çift isimmi yazdırcanız

OP
G

GurbetGuzeli

Misafir
kızlar ben muhammed osman diyodum hocaya sordum ağır isim dedi muhammed ismını koyarsan hürmet gerekıyo dedi ahmet koy mehmet koy onlarda efendimizin isimlerinden dedi şimdi ağırlık ahmet osman da mehmet kayın pederin ismi aramda yok onla pek çift isim düşünenler nüfüs kağıdına çift isimmi yazdırcanız
CANIM KIME SORDUN YA YANLIS DEMIS YAAAAA
İsim sahiplerine şefaat
Her Peygamber, kendi isminden olanlara, her âlim ve evliya da, kendi isminden olanlara şefaat edecektir. Güzel ismin bu yönden de önemi vardır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Allah indinde en güzel olan isimler, Abdullah, Abdurrahmandır.) [Müslim] (Üç oğlu olup da, birine adımı vermeyen, cahillik etmiş olur.) [Taberani]

(Allahü teâlâ buyurur ki: İsmi, Ahmed, Muhammed, Mahmud gibi Habibimin isminden olan mümine azap etmekten haya ederim.) [R. Nasıhin]

(Bir evde bir, iki veya üç Muhammed olmasının zararı olmaz.) [İbni Sâd]

(Oğlunun adını Muhammed koyan, çocuğu ile Cennetlik olur.) [A. Rufai]

(Muhammed isimli çocuğa her yerde ikram edin, onu aşağılamayın.) [Hatib]

(Muhammed isimli kimseyi hakir görmeyin, onu mahrum etmeyin! Onun bulunduğu bir evde, bir yerde bereket vardır.) [Deylemi]

İbni Abbas hazretleri, (Kıyamette, “adı Muhammed olan müminler gelsin” denilir, hepsi Cennete götürülür) buyurmaktadır.

Ecdadımız, saygıda kusur olmasın diye Muhammed ismini “Mehmed” şeklinde kullanmıştır.

Peygamber efendimizin mübarek isimlerinden birini de koymak çok iyi olur. [Bu isimler, Peygamber Efendimiz maddesinde var.] Eshab-ı kiramın isimleri de çok kıymetlidir. Ecdadımızın koyduğu isimler de önemlidir.

Hazret-i Talha, on çocuğunun her birine bir peygamber ismi koymuştu. Hazret-i Zübeyr’in de on çocuğu vardı. O da hepsine şehid ismi vermişti. Hazret-i Talha, Hazret-i Zübeyr’e, “Neden çocuklarına peygamber ismi değil de, şehid ismi verdin?” dedi. O da, “Çocuklarım peygamber olamayacağına göre, şehit olmalarını arzu ettiğim için” dedi.

İsmi kötü olan değiştirmelidir! Hadis-i şerifte, (Kötü ismi olan bunu güzel isme çevirsin) buyuruldu. (Berika)

canparçam

Daimi Üye
Tepki
438
CANIM KIME SORDUN YA YANLIS DEMIS YAAAAA
İsim sahiplerine şefaat
Her Peygamber, kendi isminden olanlara, her âlim ve evliya da, kendi isminden olanlara şefaat edecektir. Güzel ismin bu yönden de önemi vardır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Allah indinde en güzel olan isimler, Abdullah, Abdurrahmandır.) [Müslim] (Üç oğlu olup da, birine adımı vermeyen, cahillik etmiş olur.) [Taberani]

(Allahü teâlâ buyurur ki: İsmi, Ahmed, Muhammed, Mahmud gibi Habibimin isminden olan mümine azap etmekten haya ederim.) [R. Nasıhin]

(Bir evde bir, iki veya üç Muhammed olmasının zararı olmaz.) [İbni Sâd]

(Oğlunun adını Muhammed koyan, çocuğu ile Cennetlik olur.) [A. Rufai]

(Muhammed isimli çocuğa her yerde ikram edin, onu aşağılamayın.) [Hatib]

(Muhammed isimli kimseyi hakir görmeyin, onu mahrum etmeyin! Onun bulunduğu bir evde, bir yerde bereket vardır.) [Deylemi]

İbni Abbas hazretleri, (Kıyamette, “adı Muhammed olan müminler gelsin” denilir, hepsi Cennete götürülür) buyurmaktadır.

Ecdadımız, saygıda kusur olmasın diye Muhammed ismini “Mehmed” şeklinde kullanmıştır.

Peygamber efendimizin mübarek isimlerinden birini de koymak çok iyi olur. [Bu isimler, Peygamber Efendimiz maddesinde var.] Eshab-ı kiramın isimleri de çok kıymetlidir. Ecdadımızın koyduğu isimler de önemlidir.

Hazret-i Talha, on çocuğunun her birine bir peygamber ismi koymuştu. Hazret-i Zübeyr’in de on çocuğu vardı. O da hepsine şehid ismi vermişti. Hazret-i Talha, Hazret-i Zübeyr’e, “Neden çocuklarına peygamber ismi değil de, şehid ismi verdin?” dedi. O da, “Çocuklarım peygamber olamayacağına göre, şehit olmalarını arzu ettiğim için” dedi.

İsmi kötü olan değiştirmelidir! Hadis-i şerifte, (Kötü ismi olan bunu güzel isme çevirsin) buyuruldu. (Berika)

çok güzel paylaşım canım emeğine sağlık aslında gönlüm muhammed den yana ahmed de olabilir ama alıştırmışım kendimi muhammed diye kafam karıştı birde kimliğine 2 ismi birden yazdırdam çocuk için bir sorun olurmu

OP
G

GurbetGuzeli

Misafir
çok güzel paylaşım canım emeğine sağlık aslında gönlüm muhammed den yana ahmed de olabilir ama alıştırmışım kendimi muhammed diye kafam karıştı birde kimliğine 2 ismi birden yazdırdam çocuk için bir sorun olurmu
birsey degil canim benim oglum olsa tekrar insAllah muhammed istiyorum
sorun olmaz sünnettir iki isim koymak canim
havvanur sena
izzet hamza
yusuf emre
benim cocuklarin adlari

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar