Cevizli Baklava (Bayram Tatlıları Yarışması 1.Si)

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
3458 010.jpg

Cevizli Baklava

800 gr. baklavalık un
3 yumurta
1 fiske tuz
1 çay kaşığı limonsuyu
1 çay kaşığı eritilmiş tereyağ
1 su bardağı su

Üzerine ve aralarına serpmek için :100 gr. eritilmiş tereyağ 200 gr.margarin

Açmak İçin : 1 paket nişasta + 1 su bardağı un

İçi :1 büyük kase ceviziçi,2 çorba kaşığı şeker

Şerbet :8 su bardağı su, 5,5 su bardağı şeker

Yapılışı
Un,yumurta,tuz,su,1çay kaşığı limonsuyu,1çay kaşığı tereyağ derin bir kapta iyice yoğurulur (gerekirse biraz daha su eklenebilir). 13-14 beze yapılıp 10 dakika bekletilir.Dinlendikten sonra incecik açılır hamur bitene kadar her kata önce eritilmiş tereyağdan nokta nokta olacak şekilde serpilir sonra şekerli ceviz serpilir (en son 2 kata ceviz konmaz) Baklava dilimi gibi kesilip üzerine eritilmiş sıcak tereyağ dökülür üzeri pembeleşene kadar pişirilir.Şerbet için şeker ve su kaynatılır fırından çıkan baklava 2-3 dakika bekledikten sonra sıcakken üzerine dökülür.​
 
Son düzenleme:
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Teşekkür ederim sağolun :panter:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Çok teşekkür ederim efendim :nk:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Bu sene burma ve normal baklava arasında gittim geldim ama burma öne geçti sonraki bayrama normal yapıcam kısmetse :nk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst