Benim Rus Salatam

OP
okypete

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
ellerine sağlık cnm mayonezi hiç yapmadım evde denemek istiyorum aslında ama yumurta kokar diye cesaret edemiyorum kokmuyomu yumurta çiğ oluyo ya tarifin çok pratikmiş deniyim bir gün

gerçek mayonez böyle yapılır canım.... yumurta tabii kokar ama buraki malzemelerle ,limonla bu kokuyu aza indiriyoruz....bu annemim tarifidir.... o enstitü mezunuydu. yemek hocalarından öğrendiği tarif bu. birde artık klasikleşmiş nerdeyse kült olmuş , ekrem muhittin yeğenin kitaplarındada böyle yazar bu tarif...
 
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
16
Tepki
19
Puan
3
Yaş
38
Konum
Uşak
Aslında bu rus salatası değil. Bu fransız salatası, adı OLİVYE. Ama doğru, ruslar bu salatayı çok severler.
Olivye- gerçek tarifi:
4 tane haşlanmış patates
2 tane haşlanmış havuç
Salam 150 gr
Kuru soğan 1 tane
4 tane haşlanmış yumurta
Bezelye 100 gr
salatalık turşusu 3 tane
1 tane ekşi elma
kara biber, tuz
250-300 gr mayonez

Herşeyi küçük küçük doğrayıp, iyice karıştırın.
 
OP
okypete

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
Aslında bu rus salatası değil. Bu fransız salatası, adı OLİVYE. Ama doğru, ruslar bu salatayı çok severler.
Olivye- gerçek tarifi:
4 tane haşlanmış patates
2 tane haşlanmış havuç
Salam 150 gr
Kuru soğan 1 tane
4 tane haşlanmış yumurta
Bezelye 100 gr
salatalık turşusu 3 tane
1 tane ekşi elma
kara biber, tuz
250-300 gr mayonez

Herşeyi küçük küçük doğrayıp, iyice karıştırın.

biz türklerde, rus salatası olarak adlandırılır. olivye diye hiç duymadım.içinede jambon konduğunda da italyan salatası diyoruz biz. .
 
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
16
Tepki
19
Puan
3
Yaş
38
Konum
Uşak
Olivye Salatası

Bu salata, 1864 yıllında Moskova’da “Hermitage “ adlı restaurant’ı açan ve işleten ünlü Fransız aşçı Lucien Olivier tarafından yaratılmış ve Ruslar tarafından çok beğenilmiştir.

Bu salata, Rus salatalarının en önde gelen temsilcisidir. “ Rus Salatası “ olarak adlandırılan salata ile kastedilen Olivye salatasıdır. Hatta bu salata soğuk savaş yıllarında ülkemizde
“Amerikan Salatası “ olarak anılmıştır.

Salatanın en önemli özelliğinin içerdiği malzeme sayısı itibarı ile zengin oluşudur. Ruslar, bir yemeğin içinde çok malzeme kullanılmasını her zaman sevmişlerdir. Fransız aşçının Rusların bu beğenilerini iyi tespit etmiştir. Aşçı, bir Fransız buluşu olan mayonezi gayet iyi bilmektedir. Bildiği ile tespit ettiğini bir arada tekrar değerlendirip, uyumu sağlamıştır.
Minik parçacıklar halinde doğranmış malzemeleri, mayonezin içinde, damağa ve göze hitap edecek, güzel bir mozayik ve bütün oluşturacak tarzda sunması; ortaya tüm dünyanın beğenisini kazanan bir ürün çıkarmıştır.
[
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst