Benim Rus Salatam

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
Malzemesi
5 yumurta sarısı
limon suyu
sıvıyağ.
havuç
bezelye,
salatalık turşusu
patates
tuz
Ailece yeni yılda geleneğimizdir sofrada mutlaka rus salatası olurdu. ama bu rus salatasının mayonezini mutlaka evde yapardık. hazır satılanlarda o tadı bulamam..
Önce mayonezi tutturmak şart tabii.
Bunun için mutlaka porselen bir kap,tahta kaşık ,kaşığı mutlaka aynı yönde ,devamlı ve hızlı hızlı çevirmek,karıştırmak, yumurta sarılarını tek tek katmak gerekir..( porselen kaba tuzu ve tek tek yumurtaları katarak mayonezi yapmaya başlarım..)
her katışta da sıvı yağı sicim gibi akıtarak katarım........
.limonu en son koyarım. çünkü sulandırır... iyice katılınca koymak en doğrusu..
limon konduğu an renk açılır o koyu sarı renk,açık sarıya dönüverir birdenbire...
5 yumurta sarısıyla yaptım mayonezi.
sonrada içine havuç ,bezelye ve patates küçük küçük kesip, haşladım ve ekledim...,salatalık turşusuda kattım tabii.

7266.jpg

7277.jpg

vede rus salatam bitmiştirrrrrrr:)
7289.jpg




19790915305400475899610.jpg
 
OP
okypete

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
Eline sağlık canım , mayonez yapmak emek gerektiriyor sanırım.
Organik rus salatası yapmışsın :)
evet canım. bayağı meşakkatli bir işlem.... ama sonrası süper....
evet. çok doğru dedin organik rus salatası:)))))
harika görünüyo cnm olsa da yesek :cikolata:
sağol metisciğim..
buraya yolun düşerse yaparım ,yeriz beraber tatlım.....
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
bu ev yapımı mayonezi fazla yapıp saklama imkanımız var mı oky:acep:

birde tahta kaşıkla karıştırmak şartmıdır
mikserle çırpsak olamz mı
 
OP
okypete

okypete

Daimi Üye
Katılım
2 Ekim 2010
Mesajlar
16.867
Tepki
19.396
Puan
113
Konum
antalya
bu ev yapımı mayonezi fazla yapıp saklama imkanımız var mı oky:acep:

birde tahta kaşıkla karıştırmak şartmıdır
mikserle çırpsak olamz mı

valla bizde 2 günde biter. saklanırmı bilemiyorum. mikserle tutmayabilir. porselen bir kase şart. ve mutlaka tahta kaşık olması gerekiyor. yoksa tutmuyor....
 

BıCıR_kıS

Moderatör
Moderatör
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
1.411
Tepki
1.276
Puan
113
Yaş
41
Konum
istanbul
Ellerine sağlık canım
Bende yaparım yılbaşında özellikle ama ben kuşbaşı eti haşlıyorum küçük küçük doğruyorum içine diğer malzemelerde aynı zaten daha güzel oluyor..:D
 

aslı0909

Daimi Üye
Katılım
27 Temmuz 2010
Mesajlar
1.285
Tepki
770
Puan
113
Konum
izmir
ellerine sağlık cnm mayonezi hiç yapmadım evde denemek istiyorum aslında ama yumurta kokar diye cesaret edemiyorum kokmuyomu yumurta çiğ oluyo ya tarifin çok pratikmiş deniyim bir gün
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst