Bayrama özel şerbetli tatlılar

nar-ı beyza

Daimi Üye
Katılım
15 Ekim 2012
Mesajlar
1.174
Tepki
1.230
Puan
113
Konum
ŞANLIURFA
of of of tatlılara bak bayılırım şerbetli tatlılara.
Canım nasıl istedi anlatamam.
Annemden yapmasını isteyeceğim de bu sıcakta benden başka tatlı yiyen yok.
Kalıp ziyan olucak:öhööö::öhööö::öhööö:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
baklava_656de47c-f823-42d9-9e07-17279d604b49_1.jpg




Ev baklavası

Malzemeler:
Şerbeti: 5 su bardağı şeker, 3,5 su bardağı su, yarım limonun suyu.

Hamuru: 4 su bardağı un,1 su bardağı ılık süt, 1 paket kabartma tozu, 100g erimiş tereyağı,1 yumurta. İçi: 250 g dövülmüş ceviz Ayrıca: 3 paket buğday nişastası (toplam 500g), 150g eritilmiş kızgın tereyağı.

Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. Bunu 15-20 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın. Kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. Şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üst üste koyun. (en üsttekine nişasta serpmeyin). Böylece 16'lı (veya 18'li) 3 grup elde edin. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. (yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz.)

16'lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. Bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. İkinci grubu da açıp üzerine serin. Kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. Son grubu da açıp en üste serin. Tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. Üzerine - her yanına değecek biçimde- 150g kızgın tereyağı gezdirin. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp baklavayı soğutun. Şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.


 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
dscn4459.jpg


Dilber Dudağı

1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Aldığı kadar un(yaklaşık 4 su bardağı)

Üzerine dökmek için 200 gr.eritilmiş tereyağı

Şerbet için;3 su bardağı şeker,üç su bardağı su,5 damla limon suyu
Bir su bardağı ceviz(kıyılmamış)

Yapılışı

Hamur malzemelerini karıştırın,kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.30 adet beze haline getirin.Bezelerden 15 tanesini servis tabağı büyüklüğünde açın.Aralarına nişasta serperek üst üste koyun ve merdane ile açarak inceltin.
Bir kalıp veya bardak yardımı ile halkalar halinde kesin.Her halkanın ortasına hafifce eliniz ile bastırın.İçine bir parça ceviz koyun,ikiye katlayın,tepsiye dizin.Diğer 15 beze için de aynı işlemi uygulayın.
Tereyağını eritin,üzerinde biriken köpüğü alın,tatlınızın üzerine bir kaşık yardımı ile dökün.180 derece sıcaklıktaki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkardıktan sonra soğutun,ılık olan şerbetinizi tatlınızın üzerine dökün ve bir saat sonra servis edin.

Şerbetin hazırlanması;şekeri ve suyu kaynatın,kaynamaya başladıktan sonra limonu ekleyin 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve ılıması için bekletin.

Kaynak : ugandagunlukleri
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
https://1.bp.blogspot.com/-Zj9h1-YREhs/UJlx7pNajlI/AAAAAAAADiY/1XO5-28pSpQ/s640/545533_485953651435920_497245036_n.jpg
ŞÖBİYET


MALZEMELER:
30 adet baklava yufkası

MUHALLEBİSİ İÇİN:
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı irmik
1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz

ÜZERİ İÇİN:
150 gr tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağı

ŞERBETİ İÇİN:
3,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
çeyrek limon

[IMG]http://3.bp.blogspot.com/-h6jr3KYJuH8/UJlyeSEF0_I/AAAAAAAADjw/4IhWbvmq9jc/s640/599610_485954418102510_1636580772_n.jpg


YAPILIŞI:
Öncelikle muhallebimizi hazırlayalım Bir tencereye 1,5 su bardağı süt ile, 3 yemek kaşığı irmiği alalım ve orta ateşte muhallebi kıvamı alana değin pişirelim ve soğutalım. ( veya kaymak da kullanabilirsiniz. )
ŞERBETİ İÇİN; tencereye su, şeker ve limon alalım ve 15 dakika kadar kaynatalım, ılınmaya bırakalım.


[IMG]http://3.bp.blogspot.com/-riVQMLOd0Jc/UJlx9yevd1I/AAAAAAAADig/-YbdFAf-OR0/s640/522276_485954291435856_1024551400_n.jpg
10 adet yufkayı üst üste koyup 10' lu 3 grup hazırlayalım
[IMG]http://3.bp.blogspot.com/-wACPJbp0l6Q/UJlyAejAOYI/AAAAAAAADio/5tOOMF_pQPo/s640/547_485954341435851_1195948772_n.jpg
8 cm lik kareler keselim
[IMG]http://3.bp.blogspot.com/-wZugKCeGODo/UJlyDTyDruI/AAAAAAAADiw/6CGUIM9ZUsY/s640/374115_485954584769160_883951263_n.jpg
Her karenin ortasına 1 tatlı kaşığı muhallebi
[IMG]http://3.bp.blogspot.com/-hmBnSGD5SCo/UJlyGJQO5xI/AAAAAAAADi4/-WZ_bQz1lJk/s640/18608_485954488102503_1558666614_n.jpg
ve 1 tatlı kaşığı ceviz koyalım.
[IMG]https://4.bp.blogspot.com/---pbEcCpd6A/UJlyIxRQD1I/AAAAAAAADjA/ZWaWnyYo4xw/s640/530616_485954534769165_436420502_n.jpg
Üçgen ( Muska) şeklinde kapatalım ve yanlara bastıralım.

Yağlanmış fırın tepsisine sıralayalım.

Isıttığımız tereyağ ve sıvı yağı süzelim ve üzerindeki köpüklerden kurtaralım.
Yeteri kadar her bir Şöbiyetin üzerine yağı dökelim.
Isınmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana değin pişirelim.

Tatlımız kızarıp fırından çıktı. İlk sıcaklığı çıktığında,

Ilık şerbeti tatlımızın üzerine gezdirelim. Gördüğünüz gibi tel tel kat kat tatlımız. Şerbeti katların içine de dökmeye çalışalım.

Kaynak :mutfakvetatlar
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst