Bayrama özel şerbetli tatlılar

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.668
Tepki
3.186
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
nk at canım beni baklava tepsisinin içine ah şu tatlılar kilo aldırmasa harika olacak ama bööle uzaktan bakıyoruz sadece
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
bayrama-ozel-tatlilar_fc30e87e-6af9-4311-a1ca-4ae40c4070ca_3.jpg

Ev baklavası

Malzemeler:
Şerbeti: 5 su bardağı şeker, 3,5 su bardağı su, yarım limonun suyu. Hamuru: 4 su bardağı un,1 su bardağı ılık süt, 1 paket kabartma tozu, 100g erimiş tereyağı,1 yumurta. İçi: 250 g dövülmüş ceviz Ayrıca: 3 paket buğday nişastası (toplam 500g), 150g eritilmiş kızgın tereyağı.

Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. Bunu 15-20 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın. Kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. Şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üst üste koyun. (en üsttekine nişasta serpmeyin). Böylece 16'lı (veya 18'li) 3 grup elde edin. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. (yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz.)

16'lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. Bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin. İkinci grubu da açıp üzerine serin. Kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. Son grubu da açıp en üste serin. Tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. Üzerine - her yanına değecek biçimde- 150g kızgın tereyağı gezdirin. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp baklavayı soğutun. Şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.
ekolay

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
BALLI SARAY SARMASI

MALZEMELER:
3 adet baklavalık yufka
1,5 su bardağı tahin
1 su bardağı bal
1 tatlı kaşığı mahlep
1 su bardağı dövülmüş fındık

ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurtanın sarısı
1/2 su bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI:
1-tahin,bal,mahlep ve fındığı bir kasede karıştırın.
2-yufkanın birini tezgaha yayın ve üzerine ballı karışımın 1/3 sürün.
3-2.yufkayı harcın üzerine yayarak aynı işlemi yapın.
4-3.yufkanın üzerine kalan ballı harcı sürdükten sonra yufkaları ortadan 2ye
kesin.
5-2 ayrı yufkaları yuvarlak kısımlarından başlayarak rulo şeklinde sarın.
6-daha sonra rulo yufkaları 5 cm eninde verev şeklinde kesin.
7-kestiğiniz dilimleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
8-üzerine yumurta sarısı sürün.
9-önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
10-ılınınca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.


 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
resim
resim


Cevizli Sarma (Bayram Tatlısı)

800 gr hazir baklava yufkasi
5 su bardagi seker
500 gr tereyagi
1kg ceviz
1/2limon
uzeri icin cekilmis antep fistigi

yapilisi;

Serbeti kaynatmakla basliyalim .Buyuk bir tencereye 5 bardak seker 5 bardak su ile eritip surup kivamina gelince yarim limon tam olarak atilir.
Bir tasim kaynayinca ocaktan indirip sogumaya birakilir.
500 gr tereyagi eritip bir kismi ile tepsi yaglanir.
Yufka serilip uzerine bol miktarda iri kiyimis ceviz serpistirilir.
İkinci yufka uzerine serilir tekrar cevis serpistirilir.
Ucuncu yufka serilir tekrar ceviz serpistirilir.
Ust uste serilmis yufkalar uctan baslayarak ,rulo seklinde sarilir ve tepsinin boylamasina konur.
Tum yufkalar bitirilene kadar bu isleme devam edilir.(bir ruloya 3 adet yufka sarilir)
(midi firinin iki tepsisine sarmalar tam geliyor.)
Sarma islemi bittikten sonra tepsideki rulolar esit boyda kesilir (5 cm)
Tavada kalan erimis yag tepsinin her tarafina yayilacak sekilde kenarlardan basliyarak gezdirilir.
Onceden isitilmis 170 dereceye ayarlanmis firinda 35-40 dakika kizarip kizarmadigi kontrol edilerek pisirilir.
Pisen cevizli rulo firindan cikarip sogutulur.
Serbeti ilik olarak kenarlardan baslayip her yana dolastirarak dokulur.
Tatliyi dinlendirerek serbetin iyice cekmesi saglanir.Uzeri cekilmis antep fistigi ile susleyip servise sunulur.

Alıntı
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
resim


Saray Sarması (12 Kişilik)

Malzemeler:
1 Kg Baklavalık Un
500 gr Buğday Nişastası
4 Adet Yumurta
5 Çay Kaşığı Tuz
1,5 Su Bardağı Su
7 Su Bardağı Dövülmüş Fıstık
1 Kg Tereyağı
Şerbet için:
8 Su Bardağı Şeker
12 Su Bardağı Su



HAZIRLANIŞI :
Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayırın. Bezeleri merdane ile küçük bir tabak büyüklüğünde açın. 15 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurları 8'er gruplar halinde aralarına nişasta serperek üst üste dizin. Bir oklava yardımıyla ince yufkalar açın.
Açtığınız yufkanın üzerine dövülmüş fıstık serpin.
Yufkayı oklavaya sararak, kenarlarından büzün.
Büzdüğünüz yufkayı tepsiye dizin. Keskin bir bıçak yardımıyla 3 cm'lik dilimler halinde kesin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Erittiğiniz tereyağını yufkaların üzerine dökün. Yağın fazlasını tepsiyi çok hafif eğerek, boşaltın. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında tatlıyı 20 dakika pişirin.
Şerbet için 8 su bardağı şeker ile 12 su bardağı suyu, şeker iyice eriyene dek kaynatın ve soğutun. Sonra sıcak tatlının üzerine dökün. Tatlıyı soğuttuktan sonra servis yapın.

resim


SARGI BURMA


Malzemeler :
1 bardak un
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 1/3 bardak nişasta
3 bardak eritilmiş yağ
1 1/2 bardak çekilmiş badem
3 bardak toz şeker
2 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz


Hazırlanışı :
Reçetemizin hamur bölümünde gösterilen malzeme ile daha önce anlatıldığı şekildi baklava hamuru yaptıktan sonra elde edilen bu hamurları biri diğerinin üstüne olmak üzere üst üste oklavayla sarın. Sonra oklavaya sarmış olduğumuz bu hamurlardan birini hamur tahtasına yayıp, bu hamuru dört eşit parçaya kesin, kesilen her parçanın ortasına oklavayı yatırarak oklavanın üstüne hamurun bir ucunu kapatın, bu kapatılan hamurun üstüne de bir miktar suda biraz kaynatarak iç kabuklar soyulmuş bademle hamuru kıvırarak yuvarlayın, bir buçuk parmak kalınlığında yuvarlak bir şekle sokun, oklava üstünde yuvarlanmış olan bu hamurun, yine oklava üstünde olmak üzere iki ucundan ortaya doğru iterek hamurları hafifce büzün ve oklavadan çıkararak her iki ucundan hafifçe çekin, büzgüsü az uzamış olarak, içi yağlanmış bir tepsiye dizin.

Böylece bütün hamurlar aynı şekilde tepsiye yanyana dizin. Sonra tepsideki bu hamurların üzerlerine iyice kızdırılmış ve üstünden köpüğü alınmış 3 bardak yağı gezdire gezdire dökün sonra da tepsiyi özellikle altı iyice kızdırılmış fırına sürerek sarıburmaları aşağı yukarı 30-35 dakika pişirin. Sonra tepsiyi fırından alarak, yağı iyice süzün ve ılınmaya bırakın.

Tatlılar pişmekte iken diğer taraftan bir tencereye 3 bardak toz şeker, 2 bardak su ile 2 tatlı kaşığı limon suyu koyarak orta ısıdaki ateşte karıştırın, şekerin su içinde erimesini sağlayın, sonra da şekerli suyu koyuca bir şurup haline gelinceye kadar kendi halinde 15 dakika kaynatın ve ateşten alarak ılınmaya bırakın. Şurup ılınınca bunu, yine ılınmaya bırakmış olduğunuz sarıburmaların üstlerine yedire yedire dökerek içirdikten sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra tabaklara alarak servis yapın.



 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Kaymaklı Bayram Baklavası


Baklava-Yap%C4%B1m%C4%B1-lg4-600x330.jpg


Zorluk derecesi: Orta
Kaç kişilik: 4
Hazırlama süresi: 40 dk
Pişirme süresi: 25 dk
Toplam süre : 65 dk

Malzeme listesi

1 paket baklavalık yufka
1 paket kaymak
350 gram ceviz içi
200 gram tereyağı
Şurup için
6 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1 dilim limon

Kaymaklı bayram baklavası nasıl yapılır?

1- Orta boy fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın.

2-Kaymağı ve tereyağının yarısını tavada kızdırmadan eritin.

3-Ceviz içini fazla inceltmeden robottan geçirin.

Baklava-Yap%C4%B1m%C4%B1-lg.jpg


4-Yufkaları üçerli gruplar halinde tepsiye yayın ve her 3. Yufkanın üzerini eritilmiş tereyağ. ve kaymak karışımından fırça yardımı ile yağlayın.(Baklavalık yufkalar karedir. Tepsiniz yuvarlak ise kıyılarda kalan fazlalıkları kesin ve ortalara serpiştirin)

5-Her 6 yufkadan sonra fazla olmamak kaydı ile ceviz serpiştirin.

Baklava-Yap%C4%B1m%C4%B1-lg1.jpg


6-18. yufkayı tepsiye yaydıktan sonra(baklavanızın ortasına gelmiş oluyorsunuz) ceviz içinden fazlaca serpiştirin.

7-Kalan 2. Yarı için 18 yufkayıda aynı işlemi tekrarlayarak üçerli gruplarla tepsiye yerleştirin ve her 6 yufkadan sonra çekilmiş ceviz içinden fazla olmamak kaydı ile serpiştirmeye devam edin.

8-En üste gelen yufkayı yağlamayın ve kıyılarını yufkalar taşmaması için düzeltin.

Baklava-Yap%C4%B1m%C4%B1-lg2.jpg


9-Baklavanızın kesimi için ben çiçek desenini kullandım. Fotoğrafta da görüleceği üzere dilimlerin fazla büyük olmamasına dikkat ederek kesin.

10-Kalan tereyağını eritip fazla yakmadan kızdırın ve baklavanın en üstüne gezdirin.

11-Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

Şerbet için…

12-Şekeri, suyu ve dilim limonu tencereye koyun orta kıvam alana kadar 20-25 dakika kadar kaynatın.

Şerbet, tatlınız da, şerbetiniz de ılındığında dökülecek…

Baklavanın kesimi…

Önce tepsideki yufkayı enine ve boyuna ortadan keserek 4 parçaya bölün. Sonra yine her parçanın ortasından boydan boya keserek 8 eşit parçaya ayırın. Daha sonra yanyana her iki parçayı ortadaki kesim çizgisi sabit kalmak üzere Sağa ve sola doğru istediğimiz genişlikte kesin. Sonrada yine o iki parçayı dikine eşit parçalara ayrılmak üzere kesin. Yanyana her iki parçayı bu şekilde kestiğiniz taktirde ortası çiçek biçimi alacaktır. Bu açıklama ile birlikte daha iyi anlayabilmek için fotoğrafı inceleyin.

Afiyet olsun.

ALINTI
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
İrmikli Kadayıf Dolması


Zorluk derecesi: Orta
Kaç kişilik: 4
Hazırlama süresi: 30 dk
Pişirme süresi: 20 dk
Toplam süre :50 dk

%C4%B0rmikli-Kaday%C4%B1f-Dolma-lg-600x330.jpg


Malzeme listesi

½ kg çiğ kadayıf (kadayıfın kurumuş olmamasına dikkat edin)
Hazırlanmış irmik helvası
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
İrmik helvası için

1,5 su bardağı su
1/2 su bardağı irmik
125 gram margarin
1/2 su bardağı şeker
½ çay bardağı fıstık
Şerbet için

2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

İrmikli kadayıf dolması nasıl yapılır?

1-Tencerede margarini eritin ve hafif kızdırın.

2-İrmik ve fıstığı yağa ilave ederek malzemenin rengi pembeleşene kadar kavurun.

3-Kavurma işlemi sırasında su ve şekeri ayrı bir kapta 5 dakika kadar kaynatın.(şeker iyice erisin.)

4-Kavrulmuş malzemenin içine şerbetini boca edin ve tamamen çekene kadar iyice karıştırın.

5-Üzerine kağıt havlu sererek tencerenin kapağını kapatın ve helvanın demlenmesini sağlayın.

6-Kadayıftan bir tutam koparın ve el genişliğinde masaya düzgünce uzunlamasına yayın.

7-Uç kısmına hazırlanan irmik helvasından 1 dolu yemek kaşığı yerleştirin.

8-Yanlarından düzgünce kapatarak sıkıca yuvarlayak sarın.

9-Yumurtaları derince bir kapta mikserle iyice çırpın.

10-Tavada yağı kızıdırın ve hazırlanan kadayıf dolmalarını önce yumurtaya bulayın, sonra kızgın yağda her yanı eşit pembeleşene kadar kızartın ve derince bir kaba alın.

11- Tatlının şebetini önceden 15 dakika kadar kaynatarak soğutun.

12- Kızarmış olan kadayıf dolmalarının üzerine soğuk şerbeti dökün ve çekmesi için beklemeye alın…

Kadayıf dolmalarınız hazır, lezzetine doyamayacaksınız

Afiyet olsun…

ALINTI
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Lokma

Kalori:188

Zorluk derecesi: Orta
Kaç kişilik: 12
Hazırlama süresi: 40 dk
Pişirme süresi: 15 dk
Toplam süre: 55 dk

Malzeme listesi

3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
10 gr kuru maya
1 yumurta
2 çay bardağı su
Kızartmak için sıvıyağ

Şerbet için
4 su bardağı su
3 – 4 damla limon
4 su bardağı toz şeker

Lokma-lg-600x331.jpg


Lokma nasıl yapılır?

1-Su, toz şeker ve limonu tencereye koyun, karıştırarak şekeri eritin.

2-Kaynamaya başladığında 10 dk. daha devam edin ve ateşten alın.

3-Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın.

4-Un ve tuzu eleyin.

5-Ortasını açın kuru maya 1 çay kaşığı şeker ve ½ çay bardağı suyu karıştırarak ezin.

6-Etrafından unu toparlayarak karıştırın ve tekrar ortasını açıp yumurta kırın, suyu ekleyin, yoğurmaya devam edin.

7-Tüm malzemeleri birbirine yedirip iyice yoğurduktan sonra 20 dk. mayalanmaya bırakın.

8-Hazırlamış olduğunuz hamurdan çay kaşığı ile alıp kızgın yağa atın.

9-Hamurlar kızardıktan sonra kevgir yardımıyla alın ve soğuk şerbetin içine atın.

10-Şerbeti içine çektikten sonra servis edebilirsiniz.

Dilerseniz servis sırasında üzerine pudra şekeri ve kakao serpebilirsiniz.

Afiyet olsun

ALINTI
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Cevizli Tahinli Sarma


Zorluk derecesi: Orta
Kaç kişilik: 4
Hazırlama süresi: 30 dk
Pişirme süresi: 20 dk
Toplam süre : 50 dk

Malzeme listesi

1,2 paket baklava yufkası
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı toz şeker
½ çay bardağı çekilmiş yeşil fıstık

Cevizli-Tahinli-Sarma-600x330.jpg


Cevizli tahinli sarma nasıl yapılır?

1-Baklava yufkalarını üst üste 3 adet, masaya yayın. Fırça yardımıyla sıvıyağı ile yağlayın.

2-Üzerine yine fırça yardımı ile her tarafına eşit olacak şekilde tahin sürün.

3-Tahin üzerine çok fazla olmamak kaydı ile toz şeker serpin.

4-En üstüne de ceviz içi serpin ve dört parmak genişliğinde yassı bir rulo yapın.

5-Ruloyu iri baklava dilimleri halinde verevine kesin.

6-Yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine sıralayın.

7-Üzerlerine yine firça yardımı ile sıvı yağ sürün.

8-180 derecelik fırında 20 dakika kadar pembeleşene kadar kızartın.

9-Üzerlerine yeşil fıstık serpin ve servis edin.

Sıcak tüketilmesi şiddetle tavsiye edilir

Afiyet olsun.

ALINTI
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Şambali Tatlısı



Zorluk derecesi: Orta
Kaç kişilik: 6-8
Hazırlama süresi: 10 dk
Pişirme süresi: 35 dk
Toplam süre : 45 dk

Malzeme listesi

500 gr irmik(1 paket)
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
½ çay bardağı fıstık
Tatlının şurubu için;

3 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
3-4 damla limon suyu

%C5%9Eambali-Tatl%C4%B1s%C4%B1-lg-dk.jpg


Şambali tatlısı nasıl yapılır?

1- Yoğurma kabına şeker, yoğurt, karbonat ve vanilyayı koyarak şeker eriyinceye kadar karıştırın.

2- 1 paket irmiği içine boşaltın ve irmik ile diğer malzemelerin özleşmesini sağlayın.

3- Katıca bir karışım olacaktır.

4- Sıvı yağ ile yağlanmış yaklaşık 30 cm çapında bir tepsiye veya kare borcam fırın kabına yayın.

5- Üzerine fıstıkları yarım yarım yerleştirin. (Tatlı kesildiği zaman her kareye bir fıstık gelecek şekilde yerleştirin.)

6- 200 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika (üzeri kızarana kadar) pişirin.

7- Diğer yanda şeker su ve limon suyunu tencerede yaklaşık 30 dakika kadar kaynatın ve şurubun orta kıvamlı olmasını sağlayın.

8- Tatlı soğuk, tatlının şurubu sıcak olmalıdır. Kepçe ile şurubu tatlı üzerine dökün.

9- Şurubunu iyice çekince servis edin.

10- Üzerine kaymak koyarak servis ederseniz lezzeti bir o kadar daha artacaktır…

Afiyet olsun

ALINTI
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Limonlu Revani


Zorluk derecesi: Orta
Kaç kişilik: 8-10
Hazırlama süresi: 15 dk
Pişirme süresi: 45 dk
Toplam süre : 60 dk


Malzeme listesi

3 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 limon kabuğu rendesi ( Çeşme limonu tercihli)
1 kabartma tozu
1 vanilya
Şerbet için,

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limon suyu

Limonlu-Revani-600x330.jpg


Limonlu revani nasıl yapılır?

1-Yumurtaları mikserle 2-3 dakika kadar çırpın ve şekeri ilave ederek kar gibi olana kadar çırpmaya devam edin.

2-Sıvıyağ ve yoğurdu ilave ederek 1-2 dakika daha çırpın.

3-İrmik ve limon rendesini ilave ederk 1-2 kez karıştırın.

4- Unu içine kabartma tozu ve vanilyayı karıştırarak eleyin. Yumurtalı karışıma ilave ederek tahta kaşıkla bir iki kez karıştırın ve yağlanmış fırın kabına dökün.

5- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika kadar üzeri iyice pembeleşene kadar pişirin. Kürdan batırarak pişip pişmediğini kontral edin.

Şerbetin hazırlanması,

6- Şerbet için pişirme tenceresine şeker ve suyu koyun. Orta hararetli ocakta şerbet parlayana kadar 20 dakika kadar kaynatın.

7-Sıkılmış yarım limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynadıktan sonra ocağı kapatıp tamamen soğumasını bekleyin.

8-Tatlınızı ister kare kare, ister baklava dilimi şeklinde kesin vu şurubunu üzerine gezdirin.

Not: Limonlu revani için şerbetinizi önceden kaynatıp tamamen soğumasını bekleyin. Tatlınız sıcak, şerbetiniz soğuk olmalı…

Afiyet olsun

ALINTI
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Cevizli Dürme


Zorluk derecesi: Orta
Kaç kişilik: 4
Hazırlama süresi: 30 dk
Pişirme süresi: 20 dk
Toplam süre : 50 dk

Malzeme listesi

2/3 paket baklava yufkası
350 gram ceviz içi
200 gram kadayıf
200 gram tereyağı
Şurup için;

3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon

Cevizli dürme nasıl yapılır?

1-Baklava yufkalarını 4 er tane olmak üzere masaya yayın.(Araları yağlanmayacak)

2-Yufkaların üzerine orta kalınlıkta çekilmiş cevizi serpin.

3-Cevizin üzerine de kadayıfı ince bir kat olarak tiftin.(Kalın olmamasına dikkat edin.)

Cevizli-D%C3%BCrme-600x330.jpg


Cevizli-D%C3%BCrmeLG.jpg


4-Yufkaları sıkı sıkı sararak bir rulo yapın ve 2 cm kalınlığında bıçakla dilimleyip yağlanmış tepsiye dizin.

5-Tereyağını eritin ve hafif kızdırarak tepsiye sıraladığınız yufta rulolarının üzerine gezdirin.

6-200 derecelik fırında iyice pembeleşip kızarana dek pişirin.

7-Diğer yanda şerbet için su, şeker ve dilim limonu orta kıvam alana dek kaynatın sıcak olarak soğumuş olan tepsinin üzerine gezdirin.

Not: Tatlı soğuk, şerbet sıcak olarak uygulanacaktır.

Afiyet olsun

ALINTI
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Kuru Kayısı Tatlısı


Zorluk derecesi: Orta
Kaç kişilik: 4
Hazırlama süresi: 15 dk
Pişirme süresi: 15 dk
Toplam süre: 30 dk

Malzeme listesi

20 adet sarı kuru kayısı
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz içi
1,5 su bardağı şeker

Kuru-Kay%C4%B1s%C4%B1-Tatl%C4%B1s%C4%B1-600x330.jpg


Kuru kayısı tatlısı nasıl yapılır?

1-Kayısıları yıkayın ve ılık suda kabarması için 1 saat kadar bekletin.

2-1,5 su bardağı su ve 1 su bardağı şeker ile iyice yumuşayıncaya kadar pişirin, şerbetinden çıkarın ve soğuması için tabağa alın.

3-Pirinci süt ve 1/2 su bardağı şeker ile sütünü tamamen çekene kadar pişirin ve soğutun.

4-Cevizi çok ince olmamak üzere robotta kıyın, tarçın ile birlikte pirince ilave ederek karıştırın.

5-Soğumuş kayısıların ortalarını aralayın ve hazırladığınız iç ile doldurun ve servis tabağına sıralayın.

6-Üzerlerine kalan şerbeti gezdirin. Arzu ederseniz kayısıların üzerlerine biraz pekmez de gezdirebilirsiniz.

7-Süslemek için ben kıyılmış Antep fıstığı kullandım. Siz Hindistan cevizini de düşünebilirsiniz.

Soğuk veya ılık olarak servis yapın.

Afiyet olsun

ALINTI
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Balkabaklı Kadayıf Dolması

Kurban bayramında sevdiklerinize ikram edebilmeniz için balkabaklı kadayıf dolması tarifi sizi bekliyor.


Zorluk derecesi: Orta
Kaç kişilik: 15
Hazırlama süresi: 20 dk
Pişirme süresi: 20 dk
Toplam süre : 40 dk

Malzemeler

500 gr taze kadayıf
500 gr balkabağı
200gr şeker
200gr iri çekilmiş ceviz
4 ad. yumurta
1 su bardağı süt
Kızartma yağı
1 ad yıldız anason
1 kabuk tarçın
Şerbet için

2 su bardağı şeker
2 bardak su
Çeyrek limon suyu

balkabakli-kadayif-dolma.jpg


Balkabaklı kadayıf dolması nasıl yapılır?

1-Şerbeti 15 dakika kaynatın ve soğuyunca dolaba kaldırın.

2-Balkabaklarını birer santimetrelik küpler halinde doğrayın ve geniş bir tencereye koyup üzerine 200 gr şekeri ilave edin. Yıldız anason ve çubuk tarçını da ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı yumuşayana kadar pişirin. Takribi kaynadıktan sonra 15 dakika.

3-Kadayıftan koparıp tezgâh üzerinde bir karış uzunluğunda dikdörtgen biçimde serin. İnce bir tabaka olacak. Ucuna pişen kabaklardan 4-5 adet gelecek şekilde koyun ve üzerine ceviz serpiştirin. Yaprak sarar gibi sarıp kenara alın. Bu malzeme ile her biri 1 porsiyon gelen 16 tane kadayıf dolmanız olacak.

4-Kızartma tavasına en az iki parmak sıvıyağ koyun. Yumurta ve sütü iyice çırpın. Yayvan bir tabağa dökün.

5-Sarmalarınızı yumurtalı süte bulayın. İçinde tutmayın, sadece dış yüzeylerine gelecek şekilde bulayın. Fazla bulandıysa hafifçe sıkın. Elinizle şeklini düzeltip her yeri renk alana dek kızartın.

6- Tavadan alınca direk soğuk şerbetin içine atın. 1 dk durması yeterli.

Bal kabaklı kadayıf dolmanız hazır. Dilimleyerek ve arzu ederseniz üzerine az bir tahin gezdirerek servis yapabilirsiniz. Ilık yenmesini tavsiye ediyorum. Sarmaları hazırlayıp pişirmeden streçle hava almayacak şekilde üzeri kapalı 2 gün tutabilir ve arzuya göre pişirebilirsiniz.

Image.jpg


ALINTI
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Cevizli Tel Kadayıf


Zorluk derecesi: Orta
Kaç kişilik: 10-12
Hazırlama süresi: 20 dk
Pişirme süresi: 25 dk
Toplam süre :45 dk

Malzeme listesi

1 kg tel kadayıf
500 gram tereyağ
500 gram ceviz
Şerbet için;

7 su bardağı su
6 su bardağı toz şeker
bir limon suyu
Servis için yeşil fıstık veya kaymak

12-600x330.jpg


Cevizli yayma tel kadayıf nasıl yapılır?

1-İlk önce şerbeti için su ve şekeri tencereye alın, içine limon suyunu koyun, yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynatın ve soğuması için bir kenara alın.

2- Kadayıfı bir kap içinde elinizle iyice didikleyin.

3-Tereyağını tavada eritin ve büyük kısmı ile didmiş olduğunuz kadayıfın üzerine gezdirerek her tarafının iyice yağlanması için güzelce harmanlayın.

4-Yağlanmış borcam veya fırın tepsisine kadayıfın yarısını yerleştirin ve elinizle sıkıştırarak iyice bastırın.

5-Orta kalınlıkta çekilmiş cevizinizi kadayıfın üzerine eşit biçimde yayın.

6- Kalan kadayıfı da cevizin üzerine yerleştirin ve yine aynı şekilde bastırın.

7- Kadayıfın üzerine iyice yatışması için ağırlık koyun ve 15-20 dakika bekletin.

8- Tereyağından kalanı da kadayıfın üzerine gezdirin.

9- 230 derecede önceden ısıtılmış fırında alt ve üstü iyice pembeleşene kadar pişirin ve fırından alın.

10- Tatlı sıcak iken soğumuş olan şerbeti kepçe yardımı ile her tarafının üzerine gezdirin.

11- Arzu edilin büyüklükte bıçakla kesin ve üzerine yeşil fıstık veya kaymak koyarak servis yapın.

Bütün bayramlarınızın tatlı kıvamında geçmesi dileği ile .

Afiyet olsun.



ALINTI
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
O en sondaki kadayıfın görüntüsü çok güzel ya :durbun: yanına birde kaymak koymak lazım :bayil:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst