"Bayrama Özel Et Yemekleri" Oylaması Başladı...

Et yemekleri yarışmamızın birincisi kim olsun?

  • 1.Aday - Arpa şehriyeli fırın kebabı (Dergah Kebabı) -ferah [IMG]http://www.4smileys.com/smileys/sp

    Kullanılan: 17 40,5%
  • 2.Aday - İslim Kebabı - nk83 [IMG]http://www.4smileys.com/smileys/sport-smileys/silver.gif[/IMG]

    Kullanılan: 9 21,4%
  • 3.Aday - Soğanlı et yemeği - sadiye [IMG]http://www.4smileys.com/smileys/sport-smileys/bronze.gif[

    Kullanılan: 7 16,7%
  • 4.Aday - Haşlama - sıladayım :lili:

    Kullanılan: 2 4,8%
  • 5.Aday - Patlıcan Kebabı - Şahmaran [IMG]http://www.4smileys.com/smileys/sport-smileys/bronze.gif[/

    Kullanılan: 7 16,7%

  • Kullanılan toplam oy
    42
  • Anket kapatılmış .
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul

images
fft99_mf962628.Jpeg
images


"Bayrama Özel Et Yemekleri"

Bayram sonrasında başlayan yarışmamızda birbirinden güzel :huhuu:ve iştah açıcı :catalbicak: 5 güzel tarifi sizlerin oylamasına sunduk ve bunun sonucunda sizlerin oylarıyla birincimiz belli oldu.

Birincimiz"Arpa şehriyeli fırın kebabı" tarifiyle ferah oldu -alkiskendisini içtenlikle kutlayıp birinciliklerinin sürmesini dilerken bendeniz dahil :D tüm mutfak perilerine bize ulaştırdıkları bu güzel lezzetlerden ötürü teşekkür ederim hepimizin eline emeğine sağlık

Tariflerinizi Et ve Tavuk yemekleri yada
clear.gif
''Köfte-Kebaplar'' bölümümüze açabilirsiniz hanımlar
firecracker1.gif
gold.gif
ferah

silver.gif
nk83

bronze.gif
Şahmaran & sadiye

:huhuu: sıladayım


dancing_sheep-132.gif


1.Aday - Arpa şehriyeli fırın kebabı
(Dergah Kebabı)
resim


Malzemeler
750 gr kuşbaşı et(kemiksiz dana eti)
1 paket arpa şehriye
1 büyük boy kuru soğan
3-4 diş sarımsak
3-4 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
2 adet orta boy patates
Kimyon karabiber
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı kapya biber
1 tatlı kaşığı tuz
Ayrıca arpa şehriyeyi pişirmek için 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

Yapılışı:
Tencereye terayağı veya margarini koyup kuşbaşı etleri ilave ediyoruz ve etler mühürlenene kadar kavuruyoruz daha sonra küçük doğranmış kuru soğan ları ilave ediyoruz bir iki çevirdikten sonra küp küp doğranmış patatesleri de ilave edip bir süre çeviriyoruz daha sonra küçük doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ,kabuğu soyulup doğranmış domatesleri de ekleyip kısık ateşte 10 dk pişiriyoruz,ocağın altını kapatıp dinlendiriyoruz...diğer tarafta ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp içine bir paket arpa şehriyeyi koyup hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz içine 4 su bardağı kadar sıcak su ekleyip tuzunu da atıp önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip baharatlarını da atıp ocağı kapatıyoruz..Kebabımızın malzemeleri pişti artık fırın kabımızı yağlayıp içine önce arpa şehriye pilavını döşüyoruz üzerine ise etli patatesli harcımızı döküp kırmızı , yeşil biberlerle ve domatesle süsleyip fırına atıyoruz biber ve domatesler pişene kadar 200 derecede 10 dk pişiriyoruz...

Afiyet Olsun


 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
:sok:Anam o yemek ferah'amı aitti:bayil:
Valla tahminimde yanıldım..Ben ya sılam yada nk'dır diye düşünüyordum:gul:sıkı rakiplerimdirde kendileri

ferah'ım tebrik ederim aşkımmmmmmm:eek:
yeni tariflerini bekliyorum canımmmm
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Ay bu arada 3.'cü olmuşum.
Oy veren herkese teşekkür ederim-kop
Demekki bende de baya bir gelişme var beeee
Hemen Mutfağıma gideyimde tarifimi ekleyeyim:uc:malum reytinglerim baya düşmüştü,tıklama rekoru kıracağım:gul:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
:sevindirikasli::sevindirikasli::sevindirikasli::sevindirikasli:Sondan birinci olmuşum oleeeeee:sevindirikasli::sevindirikasli:

Ferahcım demek o güzel lezzet sana aitdi ellerine sağlık canım benim oyumda sana gitmişdi tebrik ediyorum ellerine sağlık:huhuu::huhuu: Nkcım Şahım Sadiyem sizleride tebrik ediyorum:huhuu::huhuu:
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
teşekkür ediyorum hepinize,lezzetli bir yemekti yapmanızı tavsiye ediyorum,komşuma da vermiştim pizza sanmıştı ve çok beğenmişti ...
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
Görselliği harikaydı eminim tadı da öyledir mutlaka deniycem senin bu tarfini canım :huhuu::huhuu:
başka birgün de aynı tarifin beşamel soslusunu yaptım o da çok güzeldi ,sadece fırına atmadan önce beşamel sos pişirip üzerine döküyorsun üzerine de kaşar rendesi ve kırmızı toz biber ...harika oluyor,pc de vardı resmi bulunca ekleyeyim :))
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.527
Puan
113
Konum
İstanbul
Tam misafirlik bir yemekti bende çok beğendim :eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst