"Bayrama Özel Et Yemekleri" Oylaması Başladı...

Et yemekleri yarışmamızın birincisi kim olsun?

  • 1.Aday - Arpa şehriyeli fırın kebabı (Dergah Kebabı) -ferah [IMG]http://www.4smileys.com/smileys/sp

    Kullanılan: 17 40,5%
  • 2.Aday - İslim Kebabı - nk83 [IMG]http://www.4smileys.com/smileys/sport-smileys/silver.gif[/IMG]

    Kullanılan: 9 21,4%
  • 3.Aday - Soğanlı et yemeği - sadiye [IMG]http://www.4smileys.com/smileys/sport-smileys/bronze.gif[

    Kullanılan: 7 16,7%
  • 4.Aday - Haşlama - sıladayım :lili:

    Kullanılan: 2 4,8%
  • 5.Aday - Patlıcan Kebabı - Şahmaran [IMG]http://www.4smileys.com/smileys/sport-smileys/bronze.gif[/

    Kullanılan: 7 16,7%

  • Kullanılan toplam oy
    42
  • Anket kapatılmış .

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
images
fft99_mf962628.Jpeg
images


"Bayrama Özel Et Yemekleri"
0bbq.gif


Bayram sonunda yapmak için duyurusunu yaptığımız "Bayrama Özel Et Yemekleri" yarışmasının birbirinden lezzetli görsel anlamda gözlere tekrardan bayram ettirecek tariflerini oylamanıza sunuyorum hanımlar

Kurallarımız
barbecue.gif
Yarışmacılarımızdan ricamız kendilerini yarışma sonucu açıklanana kadar deşifre etmemeleri

barbecue.gif
Maalesef bu sefer 1 oy hakkınız var :tskler:

barbecue.gif
Resimleri iki farklı şekilde ekledim sol alt köşede eklenti olana tıkladığınızda ayrı bir ekranda açılacaktır.Yinede göremezseniz söylemeniz yeterli :foto:

Son oylama tarihi :27 Kasım Salı
Saat: 16:27


-kopİşte Adaylarımız -kop




 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
dancing_sheep-132.gif

1.Aday - Arpa şehriyeli fırın kebabı
(Dergah Kebabı)

resim


Malzemeler
750 gr kuşbaşı et(kemiksiz dana eti)
1 paket arpa şehriye
1 büyük boy kuru soğan
3-4 diş sarımsak
3-4 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
2 adet orta boy patates
Kimyon karabiber
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı kapya biber
1 tatlı kaşığı tuz
Ayrıca arpa şehriyeyi pişirmek için 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

Yapılışı:
Tencereye terayağı veya margarini koyup kuşbaşı etleri ilave ediyoruz ve etler mühürlenene kadar kavuruyoruz daha sonra küçük doğranmış kuru soğan ları ilave ediyoruz bir iki çevirdikten sonra küp küp doğranmış patatesleri de ilave edip bir süre çeviriyoruz daha sonra küçük doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ,kabuğu soyulup doğranmış domatesleri de ekleyip kısık ateşte 10 dk pişiriyoruz,ocağın altını kapatıp dinlendiriyoruz...diğer tarafta ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp içine bir paket arpa şehriyeyi koyup hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz içine 4 su bardağı kadar sıcak su ekleyip tuzunu da atıp önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip baharatlarını da atıp ocağı kapatıyoruz..Kebabımızın malzemeleri pişti artık fırın kabımızı yağlayıp içine önce arpa şehriye pilavını döşüyoruz üzerine ise etli patatesli harcımızı döküp kırmızı , yeşil biberlerle ve domatesle süsleyip fırına atıyoruz biber ve domatesler pişene kadar 200 derecede 10 dk pişiriyoruz...

Afiyet Olsun


 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    86,9 KB · Görüntüleme: 60
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
dancing_sheep-132.gif


2.Aday - İslim Kebabı

resim


Malzemeler
3 adet uzun patlıcan
300 gr dana eti
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
1 büyük domates
2 tane sivribiber
1 tane kırmızıbiber
1 tane defne yaprağı
Karabiber,tuz,

Yapılışı

Eti defne yaprağı koyarak düdüklü tencerede haşlayın.Ayrı bir yerde soğanı,biberleri ve salçayı kavurun.Yarım domatesi ekleyip baharatları ile beraber haşlanan ete ekleyin biraz daha pişirip kenara alın.

Patlıcanları tuzlu suda bekletin.Yıkadıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın. İnce şeritler halinde keserek kızartın.

Patlıcanları 2'li olarak artı şekli verip ortasına etten bir miktar koyun ve patlıcanların kenarlarını üzerine kapatın yeşilbiber ve domates koyarak kürdan batırın.

Fırına giren bir kaba aktarıp etin suyundan ekleyerek 180 derecede domatesler yumuşayana kadar pişirin

Afiyet Olsun



 

Ekli dosyalar

  • 2.jpg
    2.jpg
    62,5 KB · Görüntüleme: 47
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
dancing_sheep-132.gif

3.Aday - Soğanli et yemeği

resim


Malzemeler
1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
1 kilo kadar kuşbaşı dana eti
1 baş soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kadar tuz

Yapilisi:
İlk önce eti kaynatıyoruz, pişince suyunu süzüp kenara alıyoruz.
Yağda soğanları kavurup üstüne pişen etleride ekleyip biraz daha kavuruyoruz.Sonra salçalarını ekleyip karıştırıyoruz.
Suyunu ve tuzunuda ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.

Afiyet Olsun

 

Ekli dosyalar

  • 3.jpg
    3.jpg
    92,5 KB · Görüntüleme: 57
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
dancing_sheep-132.gif

4.Aday - Haşlama

resim


Malzemeler
1 kilo dana eti
6 adet patates
2 adet soğan
2 adet kırmızı biber
Maydanoz
Limon

Yemeğimizin yapılışı

Etlerimizi önce tenceremize alıp üzerine bir miktar su ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz patateslerimizi soğanımızı ve kırmızı biberlerimizide bir güzel doğruyoruz daha sonra haşlanan etlerimizin üzerine ekliyoruz üzerine kaynattığımız suyu ilave edip pişirmeye devam ediyoruz üzerine tuzumuzu ekliyoruz ocakdan almamıza 5dakika kala doğradığımız maydanozlarıda ekleyip beş dakika daha kaynatıp ocağımızın altını kapatıyoruz tabağımıza henüz sıcakken alıp üzerine bir miktar limon sıkıp afiyetle yiyiyoruz Afiyet olsun.

 

Ekli dosyalar

  • 4.jpg
    4.jpg
    76,1 KB · Görüntüleme: 51
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
dancing_sheep-132.gif

5.Aday - Patlıcan Kebabı

resim


Malzemeler
4-5 adet patlıcan

Süsleme için
1 adet domates
3 adet sivri biber
1 adet kuru soğan

İç harç için
400-500 gr kıyma(ben kurban etinden kasapta çektirdim az yağlı tarafından)
3 adet kuru soğan
1,2 diş sarımsak
Baharatlar:kırmızı biber,nane,tuz,pul biber,kekik...

Üzeri için: Salçalı su

Yapılışı

Önceden yuvarlak şekiller halinde kesip tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanlarımız beklerkenhemen iç harcı hazırlıyoruz,tüm iç harç malzemesi olan kıyma , soğan ve sarımsakları bir güzel elimizde yoğuruyoruz.Daha sonrasında tuz ve baharatlarını atıp tekrar bir boca ediyoruz.Hazırladığımız tepsimize hafif yağ döküp ama çok az olucak şekilde;bir adet patlıcan,bir adet köfte.....olacak şekilde diziyoruz,bunu ben çubuklara dizdim ki dağılmasın dizerken diye...Dizme işlemi bittikten sonra süsleme kısmını istediğiniz şekilde yapabilirsiniz,kalan patlıcan olursada benim yaptığım gibi yanlarına koyabilirsiniz sonrasında sıcak sıcak lezzetli oluyor ben seviyorumVe en son salçalı suyumuzu da katıp 40 dkboyunca 270 derecede pişmeye bırakıyoruz.Biberleri son 15 dk kala dizerseniz tepsinize yanma riski ile karşılaşmamış olursunuz.

Afiyet Olsun

 

Ekli dosyalar

  • 5.jpg
    5.jpg
    87,8 KB · Görüntüleme: 52

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
:eek:k:Öffff ne kadar güzel bir görüntüdür böyle:sinifsinif:
Etobur olarak hepsinden tatmak ve yemek istiyorum:catalbicak:
Her birinin lezzetini ayrı ayrı biliyorum..
Ama 1.adayımız olan yemek baya beni cezbetti diyebilirim hani değişik bir yemek gibi geldi.:bestas:
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
yarismamiz hayirli olsun
katilan tüm hamarat adaylarimiza basarilar diliyorum
ellerinize saglik
sofralarinizdan halil ibrahim bereketi hic eksik olmasin insaALLAH
kurbanlik etlerlede ne lezzetli olmustur bu menüler kim bilir
gecen yil annem olmadigi icin kardeslerimi babamlarda toplayip kurban yemegimi ben hazirlamistim
ama bu yil annem vardi ve onun ellerinden yedik cok sükür
bu yüzdende yarismaya katilamadim
ama üzülmedimde cünkü etle pek aram olmadigindan cok farkli lezzetler bilmiyorum acikcasi :)
buarada nk perilicem ustam emegine saglik
okadar güzel düzenlemissin ki fotograflari hayran kaldim cok hos fikir
o kuzulara bayildim :huhuu:
sen harikasin ustam
emegi gecen herkeze tekrar tsk ediyorum
ve bana hitab eden farkli buldugum muhakkak denemek istedigim lezzete oyumu veriyorum
1.adaya kullaniyorum oyumu
ve tekrar herkeze basarilar diliyorum
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst