2012 Şubat Anneleri

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Kolaydir da ben zaten kalip hamur cart curt aldim mi yine bi suru masraf yapcam. Sen anlat bana nasil yaptin? Malzemelrin hazir mi ne kadar tuttu yada tutar. Bende hicc kalip yok kurabiye kaliplari disinda
Pasta icin kalip filan almadim tatlim firin tepsileri varya buyuk ona yapiosunnpandispanya kekini ikiye boluyosun iple iste hepsi o yani elinle sekil verip kesiosun mesela 1 sekli vrcem bu sefer artanlarinda orta katini dosuyosun araya krema ve meyve ustunede buyukce seker hanuru acip kapliosun kolay sonrada hayal gucune gore susle kaliba ne gerek var onun parasiyla hazirinki ayni kapiya cikar o zaman kurabiyeleri mecbur kalipla yapiosun zaten
1 kg seker hamuru 12 tl pasta ustune 1 kg gidio
Kurabiyeler 300 gr anca gidio masrafinda bisi yok toplasan 30 tl tutmaz

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
leader kzı nedense yaşpastayı be kendim yapmak istiyorum. taşındığım yerdeki yan komşum nerden bulduysa şeker hamuru bulup oğlunun pastasını kendi yapmıştı. kurabiyelerini de. bayılmştım. sana da yaparız kız demişti.

ama şeker hamurunu nerden alacam be ya? bi de ben bonibonla süslemek istiyorum pastamı...

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
Pasta icin kalip filan almadim tatlim firin tepsileri varya buyuk ona yapiosunnpandispanya kekini ikiye boluyosun iple iste hepsi o yani elinle sekil verip kesiosun mesela 1 sekli vrcem bu sefer artanlarinda orta katini dosuyosun araya krema ve meyve ustunede buyukce seker hanuru acip kapliosun kolay sonrada hayal gucune gore susle kaliba ne gerek var onun parasiyla hazirinki ayni kapiya cikar o zaman kurabiyeleri mecbur kalipla yapiosun zaten
1 kg seker hamuru 12 tl pasta ustune 1 kg gidio
Kurabiyeler 300 gr anca gidio masrafinda bisi yok toplasan 30 tl tutmaz
bende iremin ilk pastasını kendim yapmıstım tey teyyyy..ne hevesliydim o zaman...kolay sekil verebilmek için büyük bi kartona kalınca 1 ciz mesela onu o fırın tepsisinin üstüne koy hani daha kolay sekil cıkartırsın ecrinim..bide ben bu ara pandispanyayı hazır kek karısımları var ya onlarla yapıyorum 3 tl falan paketi 2 paketten cıkıyor.hem cok cici oluyor aklınızda olsun kıslar..

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
leader kzı nedense yaşpastayı be kendim yapmak istiyorum. taşındığım yerdeki yan komşum nerden bulduysa şeker hamuru bulup oğlunun pastasını kendi yapmıştı. kurabiyelerini de. bayılmştım. sana da yaparız kız demişti.

ama şeker hamurunu nerden alacam be ya? bi de ben bonibonla süslemek istiyorum pastamı...

en ucuz nette bacım..ben burda ankarada toptancıya baktım nette daha ucuz...netten bak bi..

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
naZOM NE O NE O? hazır kek karışımı dediğin hangısı? şeker hamuru gelir mi kız zonguldak2a kadar?

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416

Askim kolay bak supermutfak.com a gir eminonun fiyatlari ile ayni bi kargo parasi vercen hepsi o yani ben cok beceriksizimdir mutfakta benyapiosam hepiniz yaparsiniz marifet degil hayal gucu seker hamurunu ne kadar ince acarsan o kadar iyinoluyo cok sekrerli oldugu icin kalin oldugunda bayiyo adami yardim isterseniz anlatirim burdan cokta keyifli ama cok uzun suruyo eymenin dis bugdayi pastasini 9 saatte hic mola vermeden bitirdim

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Yuvarlak satilio ya nazo onu diodur ama 1 yas pastaasi zor olur nazo kare olmasi lazim pandispanyanin

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416

pandispanya unu gökçem dr.ötker amcanın ki var benim aldığım.adı pandispanya unu süper kolay oluyo.tadıda benim pandispanya keklerimden güzel daha baloncuklu :)

Aferin bebegim ben onu bilmiodum yaaa o zaman is daha kolay zekii kadinim benim sagoll muhah operim eline saglik tecrube iste anacim

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
Askim kolay bak supermutfak.com a gir eminonun fiyatlari ile ayni bi kargo parasi vercen hepsi o yani ben cok beceriksizimdir mutfakta benyapiosam hepiniz yaparsiniz marifet degil hayal gucu seker hamurunu ne kadar ince acarsan o kadar iyinoluyo cok sekrerli oldugu icin kalin oldugunda bayiyo adami yardim isterseniz anlatirim burdan cokta keyifli ama cok uzun suruyo eymenin dis bugdayi pastasini 9 saatte hic mola vermeden bitirdim

kıyamam 9 saat uğrastın mı?.bende elonunkini yapıcaktım ama babası heveslenmiş ben kızıma diş pastası yaptırcam diye.ses etmedim gerci o da bizim beğendiğimizle uzaktan yakından alakalı değildi ama olsun...o ara tüm malzemeleri almıstım..seker hamuru yağlı kağıt arasında daha kolay acılıyo..kurbiş yaparken öyle yapıyorum ben.ama hiç kocaman acmadım daha..

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
ay bayıldım bu siteye kız... güvenilir bi site mi. hemen ekledim sepete 1 kg, beyaz 1 kg renkli hamurumu. anammmmm kız benim kek kalıbım bılem yok... ezik miyim kız ben... ezik miyimmm

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
peki şimdi bı soru.

hanı bu şeker hamrundan böyle değişik değişik şekiller yapıyolar ya. nasıl oluyo onlar? kalıpla mı? bizim o komşu kelebek, calıuo, araba, surat falan yapmıştı. nerden buldu ki ki kız o kalıpları?

bu arada nazom pasta için sana, leom site için de sana tenks

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Nazommm bunu dedigin iyi olduu bebemm bende hazid alayimm.. Zati 5 liralk un seker vs gider normaldede..

Lidirimmm hani ustuu suslucez yaa.. Mesela benn diyelim kelebek kondurcam iki ucuna. Hadi benim kelebek kurabiye kalibim var. Yazi yazcam iyi ki dogdun diye yazi sablonu almam sart. Bide pastayi neyin ustune yaptin. Tepsi miydi o neydi. Biseyin usutnde calismak lazim.mukavva mi kapliyolar hazir mi satiliyo adini bile bilmiyomm kiz:ne:

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416

kıyamam 9 saat uğrastın mı?.bende elonunkini yapıcaktım ama babası heveslenmiş ben kızıma diş pastası yaptırcam diye.ses etmedim gerci o da bizim beğendiğimizle uzaktan yakından alakalı değildi ama olsun...o ara tüm malzemeleri almıstım..seker hamuru yağlı kağıt arasında daha kolay acılıyo..kurbiş yaparken öyle yapıyorum ben.ama hiç kocaman acmadım daha..

Valla evlat icin ugrasilio bebegim ayne bende yagli kagitla aciorum ustune attieiorum kocaman aciosun incecik zor onu yirtmadan pastaya aktarman gerekioolsunbu seferde ole olmus simdi yaparsin marifetlisin bacim sen
ay bayıldım bu siteye kız... güvenilir bi site mi. hemen ekledim sepete 1 kg, beyaz 1 kg renkli hamurumu. anammmmm kız benim kek kalıbım bılem yok... ezik miyim kız ben... ezik miyimmm
Guvenilir merak etme sen alt komsum gulbin hep ordan alio eminonune filan gitmio ben gibi merdane lazim oluo kurabiye yapcaksan kurabiye kalibi kopat dedikleri kaliptan aliosun baska himm bide isim yazmak icin alfabe var onu alman lazim gokcem hadi aldiklarinin fotolarini ekle

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Sularr geldiiiiiii. Ama sonra ne oldu biliyo musunuz? Ben heyecan ve regl imin verdigi karin agrisiyla kicimi mutfaktaki petege dayadim isitiyorum. Gocumun onunde alt sokaktan abartisiz 10 metreden yuksek bi su fiskirdi. Ama ne fiskirmak. Ben cinnet gecirirken bu fiskirma tam yarim saat devam etti. Bu arada izsu yu iki kez aradim yesilyurt un iki gunluk suyu gokyuzuyle bulustu deyin. Sonuccccccc.. İzsu geldi ve sular kesik.. :bitter::bitter:

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
ee komsunda vardır onların kalıpları al işte ondan..hatta bence sen ona sor belki yapıyosa merdanesi neyim herseyi vardır.sonra eksiklerini sipariş edersin bosuna kalıp falan alma..

evet ecrinim pasta büyüdükçe calısması zor..hazırı varmıdır bilmiyorum ama ben mukavva kestim bi tane üstünüde kapladım kaygan pastaneden aldığım kağıtla rahat oluyor onda..

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
peki şimdi bı soru.

hanı bu şeker hamrundan böyle değişik değişik şekiller yapıyolar ya. nasıl oluyo onlar? kalıpla mı? bizim o komşu kelebek, calıuo, araba, surat falan yapmıştı. nerden buldu ki ki kız o kalıpları?

bu arada nazom pasta için sana, leom site için de sana tenks
Kopat kaliplar var bak boy boy cicek kelebek yonca yapragi vs vs yildiz ne bilim alfabe rakam kaliplari komsumla ben yardimlasioz bende cok kalip yokta ondan aliorum sagolsun aama bunisin icine bulasinca insan cok keyif alio esim simdi kafaya takti sana bu isler icin bi dukkan aciyim dio gidacisin sertifikalarinda var dio bi net sitesi yapim patla git dio ama cesaret edemioyrum yoksa bu iste deli para var %500 kar

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
leom bi dakıka düşünme kız sen manyak mısın? benim öyle becerılerım olacak sertifikalarım olacak dakika durmam burda.

nazom taşındım ya ordan kuzum. o çok heves etmıştı Aden'in d.gününde de yaparız diye. hatta ben yaparım sana demişti. şimdi arayıp söylersem çağırmak zorunda kalmaz mıyım? gerçi p.tesi bendelerdi daha.

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
Valla evlat icin ugrasilio bebegim ayne bende yagli kagitla aciorum ustune attieiorum kocaman aciosun incecik zor onu yirtmadan pastaya aktarman gerekioolsunbu seferde ole olmus simdi yaparsin marifetlisin bacim sen

Guvenilir merak etme sen alt komsum gulbin hep ordan alio eminonune filan gitmio ben gibi merdane lazim oluo kurabiye yapcaksan kurabiye kalibi kopat dedikleri kaliptan aliosun baska himm bide isim yazmak icin alfabe var onu alman lazim gokcem hadi aldiklarinin fotolarini ekle
benim kıcım yemez leom o kadar büyük açmayı beceremem ben..krem santiyle kaplasak üstünede börtü böcek yapsak seker hanurundan olmamı..hehe ben cok severim krem santiyi her türlü kullanırım ahahahahah
Sularr geldiiiiiii. Ama sonra ne oldu biliyo musunuz? Ben heyecan ve regl imin verdigi karin agrisiyla kicimi mutfaktaki petege dayadim isitiyorum. Gocumun onunde alt sokaktan abartisiz 10 metreden yuksek bi su fiskirdi. Ama ne fiskirmak. Ben cinnet gecirirken bu fiskirma tam yarim saat devam etti. Bu arada izsu yu iki kez aradim yesilyurt un iki gunluk suyu gokyuzuyle bulustu deyin. Sonuccccccc.. İzsu geldi ve sular kesik.. :bitter::bitter:
bahtsız bedevimisin kızım sen:bebecik
leom bi dakıka düşünme kız sen manyak mısın? benim öyle becerılerım olacak sertifikalarım olacak dakika durmam burda.

nazom taşındım ya ordan kuzum. o çok heves etmıştı Aden'in d.gününde de yaparız diye. hatta ben yaparım sana demişti. şimdi arayıp söylersem çağırmak zorunda kalmaz mıyım? gerçi p.tesi bendelerdi daha.

yok be kendisi demiş hem.şimdiki evini biliyor.aile arasında olcaz falan dersin..zaten gercek arkadassa gönül koymaz..halden anlar.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar