2012 Şubat Anneleri

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Kizlarrrr bebislerr yatik mama icince orta kulak iltihabina yol aciyomus. Bana bunu gorumcem 1-2 soylediydi de dikkatealmamistim. Bu gece yine soyleyince nete baktim gercekten dogruymus. Gerci hep yastikta yada oto koltugunda iciyo ama gorumcem alcak bu dedi. Cok korktum ya olursa diye.

Kotu olan kayinvalidem duydu yaa elli defa soyledi gece boyunca. Sana x ablan da soylemisti dedi. Bende onu dikkate almamis olabilirim dedim. Ama susmuyo. Bide esim odadann cikti tekrar soyluyo sessiz sessiz amann o duymasnn dedm de duydu gerci diyo. Anne duysa ne olcak dedim. Aaman duymasin dedi. Ben cok pimpirikli die anlatiyorum ya aklinca bana sana kizmasin diye duyurmuyorum imaji yapiyo.:benmi:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Benimkiler de öyle ecrincim.Sülalelerinde kilolu insan yok.
Eşimde hafif göbek var ama zayıf olduğu için pek de dikkat çekmiyo...ama görümceler öyle boylu poslu olmadıkları için pek gösteremiyolar kendilerini...kuru zayıflık yani...

Ben de geçen aynı şeyi düşündüm bebikim...Bizim topiğin sütü çok çabuk kesildi/azaldı...

Bzimkilerr normal boylu.uzun yok bi tanesi uZun o da 170 iste uzun dedigim. Ama fizikler acayip. En kisqlarii en zayiflari. Ama zayifliga ragmen gogus var falann goze batio. Bence en guzeller bendimm ammaa bogazima tukureyimm tutamadimm bu hale geldim:benmi:

Kizz niye kesildi bizimm topigin sutu hakettenn biz nerde yanliss yaptikk? Biberonda dicem ama benimki benden sonra mamayi da iciyodu:bitter:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
benim süt baştan beri azdı zaten benim ki artık oyuncak yaptı bi ısırıyo eziyo bi çekiyo anam ölüyom sanıyom

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
Nazom tatilin güzel geçtiğine sevindim.biz antalyaya gittik bende keyif aldım tatilden, eylülde biyerlere daha kaçalım diyoruz
saol canım.eve dönesim gelmedi desem yeridir.bizde en yakın bi daha bayramda kaçarız sanırım sonra tatil faslını bitirir seneyi bekleriz :) ayaklı 1,5 yasındaki canavuruslarla esas tatil o zaman -kop
kızlar merhaba, nasılsınız?
gecmişe kabaca baktım, tam inceleyemedim..

'''Tunaya cok gecmiş olsun Gül..cim inşallah cabuk toparlar...

''' Simuşcum canını hiç sıkma sen elbet kilolar da alınacak, mamalarda istenecek inşallah... Noyanda kilolu degil valla tombikleşemiyo cocuk biturlu, neyse saglıklı olsunlar gerisi mühim degil...
''' Babuş hayırlı olsun işin...
'' NAzo gördüm resimlerinizi süperkler.. nasılmış anacım sıcaklar de bana, işte oyle çekiyoruz biz Ekime kadar sonra bir ayda sıcak ama 30-35 arası daha normal oluyo yanim...

Kızlar canlar hepinizi cok özledim, siz de beni ösledinis miiiii???:utan::utan::utan:

bizde seni özledik.o ne biçim sıcak canım ya allah yardımcınız olsun.zor yazları orda.daha öncede gelmiştim bikaç sefer kıbrısa ama bu kadar sıcak olduğunu yanımda 5 aylık bi bebik olunca daha iyi anladım :D

hayatım canımiyi tatiller şimdiden tatlım.relax ol sen keyfine bak.şahinde cookk uslu olsun annesini hiç üzmesin insallah.ha bide özlicem seni bebişim :)

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
babusss günaydın balımm..napıyosun.benim acilen ütü yapmam lazım ama bi yerimi kaldırasım hiçççç yok.-kop

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
babusum hakkında hayırlısı olsun ama bence cumartesi 9-13 calısma sorun degil..goz acıp kapayana kadar gecer o 4 saat..bunu dısında hersey kafana yattıysa bence tekrar dusun..bende gunde 12 saat calısan biri olarak ve surekli ayakta ! ne demek oldugunu biliyorum o yuzden 4 saat hoop diye geciverir :2:

Canım bu iş bence sana uyar, haftasonunu düşünme bence. Eşin cumartesi çalışmiyorsa adayla ilgilenir.

Oooo Babuş, bence bu iş süper görünüyo. Hem eve 7 dk hem de çalışma saatleri çok düzenli. Valla bizde bile yok böyle çalışma saati. Cumartesi yarım gün çalışmayı bence hiç dert etme. Biz bütçe dönemi cumartesi pazar sabah 9 da gidip gece Allah ne verdiyse, 11-12-1-2 hiç belli olmadan çalışıyoruz. Hem de 3-4 ay. Onun haricinde de sürekli şehir dışı toplantılar eğitimler oluyo en kısa süreni 3 gün, en uzunu 1 ay. Bu da devlet memurluğu haaa. :D :D

Evet seviyolar galiba. Benimki en çok santa yı sevdi, yeşil ekran çıkınca duramıyo yerinde maşallah :D

Ben uzundur dikkat ediyorum Babuş ama daha netleştiremedim, çünkü 2 elini de aktif kullanıyo. Yani birini daha çok kullansa ben de dicem ama daha belli değil bizim :)

Kız Ecrin kesin vardır bi yerinde çatlak. İyi bak sen. :D Olmadı başka bişe bul; çok kıllsısın epilasyon yaptıralım de mesela :D :D Ahahahhahaha akla geeeeeeeel :deli:

Biz de aynı durumdayız Bebikom. Bide üstüne ne mama alıyoruz ne çorba ne meyve....

Babuuuuuuş, Laylaaaa ve mama sandalyesi alan diğer kızlar; ne aldınız mama sandalyesi? Memnun musunuz? Masaya yanaştırdığınızda masayla aynı hizaya geliyor mu? Yükseklik ayarı nasıl? Bide bebişler kendilerini hızla geriye doğru ittirseler sandalyenin dengesi nasıl?

Canlar çok teşekkür ederim fikir verdiğiniz için inanın benim için en önemli sizin fikirleriniz çünkü siz benim hem can dostlarımsınız hem de annelik duygularımı en iyi anlayan, birebir yaşayanlarsınız.
Şimdi içim biraz daha rahatladı siz de olumlu fikir verince.
Kafana takma cumartesiyi diyorsunuz...Hadi bakalım...
Gerçi daha firmadan onay gelmedi ama, en azından benim kafamın berraklaşması da mühim...
Eşim cumartesi çalışmıyor ama ne zaman da işi çıkıp gideceği belli olmuyor.Bazen senenin 5-6 ayı cumartesileri gitmesi gerekiyor, bazen durgun oluyor gitmiyor.Bazen aniden birşey çıkıyor, o an belli oluyor gidiyor.
Bakıcı cumartesi günü de gelmeli yani,eşimin durumuna güvenemeyiz..

Simuşum mama sandalyesine gelince...Benimki Chicco poly mrs.owl. Ben çok memnunum.Ada kendini öyle sert sert geriye doğru atmadı hiç ama sağlam yani kolayına devrilmez, hiç şüphe etmedim ben yani… Önündeki masası portatif. Emniyet kemeri var ama ben bağlamıyorum, o masadan kurtulması şu anki gücüyle mümkün değil pek. Her yanı oynak masanın, masası kademeli, sandalyeden uzaklaşabiliyor, çıkabiliyor. Sandalyenin boyu kısalabiliyor uzayabiliyor. Yan kolları otobüs koltuklarındaki gibi kalkıp iniyor. Sırtı iki kademe biri dik oturur pozisyon, biri de daha yatar gibi. Masasının üzerinde tepsi var, çıkarılıp yıkanabiliyor. Ayaklarında aksesuarlar var içine bir şeyler koyabilmen için ama ben kullanmıyorum. Mama sandalyeleri açık konumda zaten genişler, hepsi aynı aşağı yukarı… Bir de alırken dikkat et arka ayakları mutlaka tekerli olsun, bana bir arkadaşım sıkı sıkı tembihlemişti, tekerli olmayınca bir yerden bir yere getirmesi zor oluyor diye…
Benim masam bar masası mutfakta, ben yüksek ayarda kullanıyorum o yüzden mama sandalyesini. Masa da sandalyeler de asansörlü olduğu için ben Adaya göre ayarlıyorum kendimi :D Ama ben oturduğum yerden rahat edemiyorum,ayakta etrafında dolanıyorum bişey yedirirken :D:D
Ama kısa ayarı da var...Normal masaya yaklaşır sanırım.

kızlar selam herkese

napıyonuz ne var ne yok tatil bakmaktan aptalım çıktı
var mı önemli bi hadise

biz perşembe sabahı çıkıyoruz yola Allah'ın izniyle
babam arabasını verdi
araba ne markaaaaa bilin bakalımmmmm
ŞAHİNNNNNN :kahkaha: :kahkaha:
yolculuk Saros Körfezi Yayla Köyü
1 hafta kalıcaz
wireless yok telden girebilirsem bakarım size
inşallah güzel geçer ve rahat :)
hepinizi özlicem

Ohhh hayatım iyi tatiller, inşallah çok güzel geçer :)
Özlerim kız ben de seni, hadi ordan bildir bize canlı canlı -kop

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kizlarrrr bebislerr yatik mama icince orta kulak iltihabina yol aciyomus. Bana bunu gorumcem 1-2 soylediydi de dikkatealmamistim. Bu gece yine soyleyince nete baktim gercekten dogruymus. Gerci hep yastikta yada oto koltugunda iciyo ama gorumcem alcak bu dedi. Cok korktum ya olursa diye.

Kotu olan kayinvalidem duydu yaa elli defa soyledi gece boyunca. Sana x ablan da soylemisti dedi. Bende onu dikkate almamis olabilirim dedim. Ama susmuyo. Bide esim odadann cikti tekrar soyluyo sessiz sessiz amann o duymasnn dedm de duydu gerci diyo. Anne duysa ne olcak dedim. Aaman duymasin dedi. Ben cok pimpirikli die anlatiyorum ya aklinca bana sana kizmasin diye duyurmuyorum imaji yapiyo.:benmi:

Ben dün bakıcıyı beşite yatarak mama verirken yakaladım.Kaç kez tembihlemiştim yine uyardım.
Çok kızdım ama.Genzine kaçar diye korkuyorum,bir tanıdığın bebeği akciğer pnömanisi olmuş öyle, korktum çok diye anlattım ama bi kulaktan girip birinden çıkmış baktım da.
İnşallah bana tamam tamam deyip de bildiğini okumaz.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar buarada ben adaya 20 gündür filan çorba veriyorum. Sütüm olmadığı için pek de soğuk bakmadım çorba vermeye. Mama alacağına çorba alabilir dedim bir öğün de. çorbayı kabak, patates, havuç bazlı yapıyorum her zaman. Sadece onları da çok sevmişti. Şimdi içine her gün başka bi sebze ekliyoruz. (Doktor her gün ayrı çorba yap dedi ama Ada hepsini bitiremediği için 2 gün yediriyorum ben) İlk gün pazı ekledim, sonraki gün pazı+taze fasulye. Bakıcı bunu sevmedi dedi. Çok severek içmemiş. Daha sonra pazı+ıspanak ekledim. Hafta sonuydu kendim yedirdim, kaşığı havada kaptı. 1 minik kaseyi yemesi 5 dk filan sürmüştür ki, Ada ilk başlarda yutmakta çok zorlanmıştı, hiç sevmemişti ek gıdayı. Onu aşmış, herhalde tadını da sevdi ki, eliyle kaşığı tıtan elimi tutup ağzına götürüyor benle birlikte ve yedikten sonra da hammmmmm gibi bi ses çıkarıyo :D
Kıyamam yazık :D
Ama her yapışta bi fazla sebze ne eklicem diye de düşünüyorum. Pazı,ıspanak… Başka ne koyulur ki, semiz otu olur mu mesela? Brokoli var o da olur dimi?

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Kızlar buarada ben adaya 20 gündür filan çorba veriyorum. Sütüm olmadığı için pek de soğuk bakmadım çorba vermeye. Mama alacağına çorba alabilir dedim bir öğün de. çorbayı kabak, patates, havuç bazlı yapıyorum her zaman. Sadece onları da çok sevmişti. Şimdi içine her gün başka bi sebze ekliyoruz. (Doktor her gün ayrı çorba yap dedi ama Ada hepsini bitiremediği için 2 gün yediriyorum ben) İlk gün pazı ekledim, sonraki gün pazı+taze fasulye. Bakıcı bunu sevmedi dedi. Çok severek içmemiş. Daha sonra pazı+ıspanak ekledim. Hafta sonuydu kendim yedirdim, kaşığı havada kaptı. 1 minik kaseyi yemesi 5 dk filan sürmüştür ki, Ada ilk başlarda yutmakta çok zorlanmıştı, hiç sevmemişti ek gıdayı. Onu aşmış, herhalde tadını da sevdi ki, eliyle kaşığı tıtan elimi tutup ağzına götürüyor benle birlikte ve yedikten sonra da hammmmmm gibi bi ses çıkarıyo :D
Ama her yapışta bi fazla sebze ne eklicem diye de düşünüyorum. Pazı,ıspanak… Başka ne koyulur ki, semiz otu olur mu mesela? Brokoli var o da olur dimi?

günaydın,
afiyet bal şeker olsun kuzuya...

ben de veriyorum çorba, kabak patates havuç bazen sadece iki sebzeyle. geçen blendırdan tam geçmemiş ben de suyuna mama yapmıştım. hft sonu annem taze fasulye ekledi, bir gün güzel içti ama ertesi gün içmedi. brokoli olur bence, nette gördüğüm tariflerde hep vardı. ama ben vermedim henüz.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Selam teyzeler
Biz 2gün hastanede kaldik.simdi daha iyiyiz.izinli ciktik.bagirsak enf
feksiyonu teshisi kondu.damar yolumuz acik.igneye gitcez sabahlari.bizi merak etmissiniz sagolun.dinlenelim simdi biraz.cok hasta bebek vardi.aman dikkat edin.öpüyoruz

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selam teyzeler
feksiyonu teshisi kondu.damar yolumuz acik.igneye gitcez sabahlari.bizi merak etmissiniz sagolun.dinlenelim simdi biraz.cok hasta bebek vardi.aman dikkat edin.öpüyoruz

ay canım benim ya.tekrar geçmiş olsun...
nazara geldi kuzu kıyamam...tez zamanda şifa olsun tunama inşallah.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
günaydın,
afiyet bal şeker olsun kuzuya...

ben de veriyorum çorba, kabak patates havuç bazen sadece iki sebzeyle. geçen blendırdan tam geçmemiş ben de suyuna mama yapmıştım. hft sonu annem taze fasulye ekledi, bir gün güzel içti ama ertesi gün içmedi. brokoli olur bence, nette gördüğüm tariflerde hep vardı. ama ben vermedim henüz.

Denemelik yaparım bakalım beğenirse ona göre koyarım...
ben patatesi azaltmayı düşünüyorum içine koyduğum. hem nişastasından dolayı hem de kabız yapar diye.
hani ishal olana patates haşlarlar ya, ordan fikir yürüttüm ama...doğrumudur bilmem.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Pikem; Noyanın dişi hayırlı olsun. Demek ki seyahat öncesi huysuzluğu bpşa değilmiş yavrumun... Yazık kız.... :D Hee bu arada iyi gezmeler olsun. :)

sebze pürsesini yemiyo ya haşladığın sudan sebzeleri çıkar mamasını öle yap suyuyla sebzelere alıştır dedi fransızlar hep öle yaparmış

Hayatım sebze püresini niye yemiyo? O kadar sebze boşa mı gidicek? Püresini ayrı versek suyuyla ayrıca mama yapsak olmuyo mu?

Bu arada kızı uyandırmıyom balım. Uyansa geri uyumaz benimki. Uyandırmadan emziremeye çalışıyom olmayan sütle, aldığı kadar deyip.

iyi geceler canım sabah kalkış saatimiz 6 hiç değişmiyor size uyuyormu:1:

Ehehehehhe bizim de 5-6 arası. Hiç şaşmıyo. Daha 1 kere 7 yi göremedik :D

emziriyordun ama sen, benim bildiğim katı gıdayı almıyordu, emmiyor mu artık?

Yok emiyor Lilacsım ama süt yok ki doğru düzgün. Gerçi zaten benim hiç bi zaman sütüm bol bol olmadı hep gıdım gıdım. Ama laktoz intoleransı denen şey anne sütünden de olabiliyomuş. Bu durumda anneye süt ürünleri diyeti uygulanıyomuş. Bide sütüm iyice azaldığı için aptamilin sütlü pirinçli maması ile 7 tahıllı mamasından zar zor 3-5 kaşık verdimdi geçtiğimiz günlerde. Verdiğim günler geceleri çığlık çığlığa uyandı. Dün vermedim mesela, dün sadece çorba ve meyve püresi yedirdim gece 1-1.30 gibi çığlık atarak uyanmadı çok şükür. Bugün de vermicem mamalardan, bugün de olmazsa yarın tekar mama vercem. Yarın akşama mamayı yedikten sonra gene çığlıklar atarak uyanırsa evet olabilir dicem...

Ay Ecrin sağol kız, ben bilmiyodum bunu... :uzgun:

babusss günaydın balımm..napıyosun.benim acilen ütü yapmam lazım ama bi yerimi kaldırasım hiçççç yok.-kop

Ütü deme banaaaaa :D

Canlar çok teşekkür ederim fikir verdiğiniz için inanın benim için en önemli sizin fikirleriniz çünkü siz benim hem can dostlarımsınız hem de annelik duygularımı en iyi anlayan, birebir yaşayanlarsınız.
Şimdi içim biraz daha rahatladı siz de olumlu fikir verince.
Kafana takma cumartesiyi diyorsunuz...Hadi bakalım...
Gerçi daha firmadan onay gelmedi ama, en azından benim kafamın berraklaşması da mühim...
Eşim cumartesi çalışmıyor ama ne zaman da işi çıkıp gideceği belli olmuyor.Bazen senenin 5-6 ayı cumartesileri gitmesi gerekiyor, bazen durgun oluyor gitmiyor.Bazen aniden birşey çıkıyor, o an belli oluyor gidiyor.
Bakıcı cumartesi günü de gelmeli yani,eşimin durumuna güvenemeyiz..

Simuşum mama sandalyesine gelince...Benimki Chicco poly mrs.owl. Ben çok memnunum.Ada kendini öyle sert sert geriye doğru atmadı hiç ama sağlam yani kolayına devrilmez, hiç şüphe etmedim ben yani… Önündeki masası portatif. Emniyet kemeri var ama ben bağlamıyorum, o masadan kurtulması şu anki gücüyle mümkün değil pek. Her yanı oynak masanın, masası kademeli, sandalyeden uzaklaşabiliyor, çıkabiliyor. Sandalyenin boyu kısalabiliyor uzayabiliyor. Yan kolları otobüs koltuklarındaki gibi kalkıp iniyor. Sırtı iki kademe biri dik oturur pozisyon, biri de daha yatar gibi. Masasının üzerinde tepsi var, çıkarılıp yıkanabiliyor. Ayaklarında aksesuarlar var içine bir şeyler koyabilmen için ama ben kullanmıyorum. Mama sandalyeleri açık konumda zaten genişler, hepsi aynı aşağı yukarı… Bir de alırken dikkat et arka ayakları mutlaka tekerli olsun, bana bir arkadaşım sıkı sıkı tembihlemişti, tekerli olmayınca bir yerden bir yere getirmesi zor oluyor diye…
Benim masam bar masası mutfakta, ben yüksek ayarda kullanıyorum o yüzden mama sandalyesini. Masa da sandalyeler de asansörlü olduğu için ben Adaya göre ayarlıyorum kendimi :D Ama ben oturduğum yerden rahat edemiyorum,ayakta etrafında dolanıyorum bişey yedirirken :D:D
Ama kısa ayarı da var...Normal masaya yaklaşır sanırım.

Hmmm sağol Babuşum, güzel bişeye benziyo. Gidip yerinde inceleyip denemek lazım Laylamın dediği gibi. Öperim... :huhuu:

Oluyo galiba semizotu. Dün sağlık ocağından rapor almaya gittiğimde demişlerdi öyle hatırlıyom.

Selam teyzeler

Ufffffff... Çok geçmiş olsun Lidılım yaaa. Valla nazar ediyolar kuzularımıza yaa... Çok sık oku sen onu annesi. Hem onu hem kendini hem aileni. Gelmesin kimse arkadaş yaaa görmesinler öpüp sevmesinler!

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Selam teyzeler

çooookkk geçmiş olsun, tez şifa bulsun tunacık inşallah, izinli çıktık derken yine dönecek misiniz peki? nereden kapmış kuzu bu enfeksiyonu?

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Denemelik yaparım bakalım beğenirse ona göre koyarım...
ben patatesi azaltmayı düşünüyorum içine koyduğum. hem nişastasından dolayı hem de kabız yapar diye.
hani ishal olana patates haşlarlar ya, ordan fikir yürüttüm ama...doğrumudur bilmem.

valla hayatımın dr u da kabak dokunur demiş, bilemiyorum ki, bu dr ların hepsi ayrı telden çalıyor...benimkine kalsa normal çrb içecekti mesela...bizim içtiklerimizden, sadece yoğurt rb verdik öyle bi kez yoğurt yerine. onun dışında hep ayrı yaptım. ama ben bile sıkıldım hep aynı şeylerden, mamadan bıkmasına şaşmamak lazım.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Kizlarrrr kizina 6 ay kinasi yapicak olan var mi? Ben defne ye hamile klmadan daha cocuguma ne yapilcaksa adetten hepsini yapicam demistim kendi kendime. Eglenceli de olur aslinda bayram donusu yapayim dedim. Kuzenim kina annesi olurm ben dedi. Daha verimli bi anne buoursam onu da yapabilriim.. Yapicak kimse varsa beyin jimnastigi yapalimm fikir edineyimm dedimm

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kizlarrrr kizina 6 ay kinasi yapicak olan var mi? Ben defne ye hamile klmadan daha cocuguma ne yapilcaksa adetten hepsini yapicam demistim kendi kendime. Eglenceli de olur aslinda bayram donusu yapayim dedim. Kuzenim kina annesi olurm ben dedi. Daha verimli bi anne buoursam onu da yapabilriim.. Yapicak kimse varsa beyin jimnastigi yapalimm fikir edineyimm dedimm

O ne kız ecrin,ilk kez duyuyorum 6 ay kınası :deli:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
valla hayatımın dr u da kabak dokunur demiş, bilemiyorum ki, bu dr ların hepsi ayrı telden çalıyor...benimkine kalsa normal çrb içecekti mesela...bizim içtiklerimizden, sadece yoğurt rb verdik öyle bi kez yoğurt yerine. onun dışında hep ayrı yaptım. ama ben bile sıkıldım hep aynı şeylerden, mamadan bıkmasına şaşmamak lazım.

Ben de kabak bağırsaklara iyi geliyor, kolay kaka yaptırıyor diye okumuştum....Bilemedim ki şimdi.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar