2012 Şubat Anneleri

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Selam kızlar :utan:

Bugün 5 ten beri ayaktayım. Gece de 12 gibi yatmıştım. Anlayacağınız haşat olmuş durumdayım...

Nazom ve Pikem merak etmişsiniz sağolun... :utan: Bugün birkaç defa geldim ama evde temizlik vs de olunca ve benim zilli huzursuz durunca ne okuyabildim ne bişe yazabildim... Neyse; Sabah 8.30 da doktor randevumuz vardı bildiğiniz üzere, Levent bey çok iyi bir doktor bu yüzden arayanı soranı çok fazla. Muayenedeyken telefonları hiç susmadı. Birkaç defa açmak istemedi ama tlf o kadar ısrarlı çaldı ki nerdeyse ben açacaktım :D :D Önce bizi dinledi, diğer doktorun verdiği menüyü söyledim, iyi cesaret ben veremem dedi. Ben de zaten o yüzden geldik size dedim... Kızımı iyice muayene etti, kalbinde küçük bir üfürüm varmış onu söyledi, ki diğer doktorumuz bunu söylememişti. Ama önemsenecek uğraşılacak bişey değil, takip ederiz dedi. Boyumuzu kilomuzu ölçtü. Kilomuzu o da düşük buldu. 6800 olması gerekirdi dedi. 6260 çıktı. Geçen haftadan bu yana sadece 10 gr almış yani çok üzüldüm... :( Baş çevremizi de küçük buldu. 34 cm doğdu dedim, 34 cm ken %25 lik dilimdeymiş, şuan 39,5 cm ve %10 luk dilime düşmüş dedi. %40 lık dilimde olmasını beklerdim dedi. Genetik te olabilir, onu da takip edelim dedi. Aynı Nazoma söylediği gibi bir liste verdi, ilk hafta 10 cc vericez, 2. hafta 20, üçüncü hafta 40 dedi sanırım. Kağıda yazdı şuan tam hatırlamıyorum. Bunlar kilo aldırma, besleme amaçlı değilmiş. Sadece katı gıdalara hazırlık amaçlı çiğneme egzersizleri imiş. Levent beyin verdiği liste mantığıma daha çok yattı. Ama ben kızıma bunları vermek için henüz kendimi tam olarak hazır hissetmiyorum... Sanki biraz daha zamana ihtiyacı varmış gibime geliyor. Çünkü daha ne kafasını ne vücudunu tam dik tutamıyor, yüzüstü yattığında 10 dk sonra kafasını yatağa gömüyor yani tutamıyor. Kızım bu haldeyken bana nedense hiç hazırmış gibi gelmiyor... Sanırım ben iç güdülerimle hareket edicem... Doğru mu yaparım bilmiyorum ama içimdeki ses bana böyle diyor...

Nazoşum, sana bişe sorcam; Levent bey iyi güzeldi ama Ela üşümüyor mu orda? Oda çok soğuktu, kızım soyundu komple ve Levent beyin sürekli tlf ları çaldığı ve muayene esnasında kızımı bırakıp tlf la konuştuğu için kızımın resmen rengi değişti, çenesi titredi... Bu beni açıkçası çok rahatsız etti. Şuan dua ediyorum ki inşallah hasta olmasın diye. Ben giyinik halimle üşüdüm çünkü orda :S

öncelikle geçmiş olsun canım, demek kiloyu düşük buldu, peki mama önerdi mi? 10cc ile başlatacagı şey nedir? yogurt mu, meyve mi?
sogukmuş kıyamam minnoşa, inşallah hasta olmaz, amin.

Ben bide şeyi anlamadım...neden tv reklamlarında,internette, doktor sitelerinde, hastane sağlık ocağı vs afişlerinde "ilk 6 ay SADECE anne sütü verin" yazıyolar da 4. aydan itibaren ek gıdaya başlatıyolar? Hani anne sütü yoktur, vardır bebek emmiyodur, vardır anne hastadır veremiyodur vs vs anlıyorum onda yapacak bişe yok da... iyi kötü alıyo bu çocuklar sütü. e o zaman neden ek gıdaya 4 aylıkken başlıyoruz? eğer doğru olan buysa o zaman neden her yerde ilk 6 ay sadece anne sütü diye her yerde pompalıyılar? amaç nedir? anne babaların kafasını karıştırmak mıdır? nedir olay yani?

benim doktorda 5. yada 6. ayda ek gıdaya başlatacak sanırım o da sadece anne sütü verincilerden, ben daha başlamadım, Temmuzda inşallah istanbula gidiyoruz 1 aylıgına, gitmeden önce kontrolumuz var, o zamanı bekliyorum başlamak için. ama 6. ay derse o zamanı bekler miyim bilmiyorum bana da 5. ay zamanı gibi geliyor, hayırlısı artık...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

öncelikle geçmiş olsun canım, demek kiloyu düşük buldu, peki mama önerdi mi? 10cc ile başlatacagı şey nedir? yogurt mu, meyve mi?
sogukmuş kıyamam minnoşa, inşallah hasta olmaz, amin.

benim doktorda 5. yada 6. ayda ek gıdaya başlatacak sanırım o da sadece anne sütü verincilerden, ben daha başlamadım, Temmuzda inşallah istanbula gidiyoruz 1 aylıgına, gitmeden önce kontrolumuz var, o zamanı bekliyorum başlamak için. ama 6. ay derse o zamanı bekler miyim bilmiyorum bana da 5. ay zamanı gibi geliyor, hayırlısı artık...

Sağol pikoşum... Amin inşallah hiçbir meleğimiz hasta olmasın... Ben de senin gibi ek gıda için 6. ay bitiminin geç, ama 4. ay bitiminin de erken olduğunu düşünüyorum. Yani böyle 5 ay 5 günlük-5 ay 10 günlük falan ideal zaman gibi geliyor. Belki de yanılıyorumdur.. Bilmiyorum... Kafam feci halde karışık.

Listeyi aldım yazıyorum hemen...

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
simuşum, tatlım bir rahatla bakayım. kuzum belliki sütlerimiz minnoşlara yetmiyor, çok da normal, büyüyorlar artık ( Tuna hala gece4-5 sefer kalkıyor, bu da yetmediğini gösteriyor mesela) ve aslında teorik olarak da ek gıda alabilecekleri aylara geldiler. her bebeğin gelişimi farklıdır elbette. Duru başını uzun süre dik tutamıyor olabilir. ama aslına bakarsan hazır olup olmadığını ucundan başlayarak görebilirsin. Belki de hiç sıkıntı çekmeyeceksin. anne sütü almaya devam edecek nasılsa. bak az önce Tuna yarım çay bardağı yoğurdu yedi, 5dk sonra cok cok emdi :D bence kendine bunları dert edip sıkma canını daha fazla

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Listede şunlar var;
kabak
havuç
elma
armut
kayısı
üzüm
şeftali
yoğurt

1. hafta bunlardan her gün bir tanesi 10 cc verilecek.
2. hafta her gün bunlardan 2 tanesi toplam 20 cc verilecek.
3. hafta her gün bunlardan 3-4 cins 20+20 cc şeklinde verilecek.

10 cc=2 calpol kaşığı imiş. Bunları vermekteki amaç, çocuğu doyurmak, kilo aldırmak değil dedi Levent bey. Sadece çiğneme egzersizleri, yani bir nevi katı gıdaya hazırlıkmış. Kabak ve havucu, az bi suyla cezvede kaynatıp çatalla ezip verin dedi. Meyvelerin tamamının kabuğunu soyup rendeleyip püre halinde verilecekmiş. Üzümü de soyup bıçakla küçük küçük doğrayın dedi. Yoğurdu kendiniz de yapabilirsiniz, hazır yoğurtta olur, babymix de olur dedi.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
simuşum, tatlım bir rahatla bakayım. kuzum belliki sütlerimiz minnoşlara yetmiyor, çok da normal, büyüyorlar artık ( Tuna hala gece4-5 sefer kalkıyor, bu da yetmediğini gösteriyor mesela) ve aslında teorik olarak da ek gıda alabilecekleri aylara geldiler. her bebeğin gelişimi farklıdır elbette. Duru başını uzun süre dik tutamıyor olabilir. ama aslına bakarsan hazır olup olmadığını ucundan başlayarak görebilirsin. Belki de hiç sıkıntı çekmeyeceksin. anne sütü almaya devam edecek nasılsa. bak az önce Tuna yarım çay bardağı yoğurdu yedi, 5dk sonra cok cok emdi :D bence kendine bunları dert edip sıkma canını daha fazla

:utan: Canımm.. Sağolasın.. Biliyorum zaten sütün yetmediğini. Çünkü 2. ay bittiğinden beri 350 gr bi aldı, 450 gr bi aldı. Zaten Levent bey de dedi en az 500 gr alması gerekiyormuş.. Ek gıdaya karşı değilim, bilakis destekliyorum ama benim endişem kızımın hazır olup olmadığını bilmemem. Yani dediğim gibi; çok dirayetli bi çocuk değil. Kucağıma oturtuyorum mesela, kafa direk öne düşüyo, koltuğun köşesine oturttum bugün biraz kesinlikle kafayı kaldıramıyo. E bu durumda ben de çekiniyorum bişeyler vermeye...

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
:utan: Canımm.. Sağolasın.. Biliyorum zaten sütün yetmediğini. Çünkü 2. ay bittiğinden beri 350 gr bi aldı, 450 gr bi aldı. Zaten Levent bey de dedi en az 500 gr alması gerekiyormuş.. Ek gıdaya karşı değilim, bilakis destekliyorum ama benim endişem kızımın hazır olup olmadığını bilmemem. Yani dediğim gibi; çok dirayetli bi çocuk değil. Kucağıma oturtuyorum mesela, kafa direk öne düşüyo, koltuğun köşesine oturttum bugün biraz kesinlikle kafayı kaldıramıyo. E bu durumda ben de çekiniyorum bişeyler vermeye...

evet cnm, seni çok iyi anlıyorum. tek çekincen buysa keşke doktorla paylaşsaydın. hatta hala paylaşabilirsin. biraz da sen zırrrrrlat o telefonu nolcak :D

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

canım benim her minnoşun gelişimi farklı olur, bende içgüdülerine güvenmen en iyisi, tabii cocukta söyler sana hazır olup olmadıgını, misal maşallah Tunayı izledim gayet minnoş minnoş yiyodu, misal benimki de yeni yeni hazır oluyo gibi ama ben bu ay sonunu bekleyecegim..
canım bence en güzeli yumuşak yağ gibi aksın herşey, bidene bak istersen ne tepki verecek, ona göre hareket etmen en iyisi bence...

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
selam kızlaarr..Allah'ım ne kadan sıcak bi gün yaa..Bugün Livayla cıbıldak gezdik çok hoşuna gitti..Bazen üşür die düşünüp giydirmeye çalıştım ama ne zaman giydirmeye çalışsam basıo yaygarayıı..bisde el mahkum öle gezdik..Sabah babamız iş görüşmesine gitti..Bisde atladık taksiye anneannemize gittikk..:D Gündüz nerdeyse uyumuyor artık..10 dk-15 dk anca sürüyoorr..Bide yatırmıcakmışız hanfendiye yüzü öne bakıp gezicekmişizz,hoppala yapcakmışızz..Kollarım da derman kalmadı walla..Nese babamız geldi de rahatladık..Babamız da işi kapmışş...hemde eskisinden daha ii bir firmayaa..akşamdan beri kızıylaa 'yağmurda, çamurda.... yaz gelince her koşulda havada,karada petlas' repliğini söleyip oynadılaar:dance: az önce de uyuttum minnoşu sonundaa..artık sepetimize de sığmıyoruz..yarın bi park yatak bakıyım dioum bide baston pusetlerden...

Selam kızlar :utan:

Bugün 5 ten beri ayaktayım. Gece de 12 gibi yatmıştım. Anlayacağınız haşat olmuş durumdayım...

Nazom ve Pikem merak etmişsiniz sağolun... :utan: Bugün birkaç defa geldim ama evde temizlik vs de olunca ve benim zilli huzursuz durunca ne okuyabildim ne bişe yazabildim... Neyse; Sabah 8.30 da doktor randevumuz vardı bildiğiniz üzere, Levent bey çok iyi bir doktor bu yüzden arayanı soranı çok fazla. Muayenedeyken telefonları hiç susmadı. Birkaç defa açmak istemedi ama tlf o kadar ısrarlı çaldı ki nerdeyse ben açacaktım :D :D Önce bizi dinledi, diğer doktorun verdiği menüyü söyledim, iyi cesaret ben veremem dedi. Ben de zaten o yüzden geldik size dedim... Kızımı iyice muayene etti, kalbinde küçük bir üfürüm varmış onu söyledi, ki diğer doktorumuz bunu söylememişti. Ama önemsenecek uğraşılacak bişey değil, takip ederiz dedi. Boyumuzu kilomuzu ölçtü. Kilomuzu o da düşük buldu. 6800 olması gerekirdi dedi. 6260 çıktı. Geçen haftadan bu yana sadece 10 gr almış yani çok üzüldüm... :( Baş çevremizi de küçük buldu. 34 cm doğdu dedim, 34 cm ken %25 lik dilimdeymiş, şuan 39,5 cm ve %10 luk dilime düşmüş dedi. %40 lık dilimde olmasını beklerdim dedi. Genetik te olabilir, onu da takip edelim dedi. Aynı Nazoma söylediği gibi bir liste verdi, ilk hafta 10 cc vericez, 2. hafta 20, üçüncü hafta 40 dedi sanırım. Kağıda yazdı şuan tam hatırlamıyorum. Bunlar kilo aldırma, besleme amaçlı değilmiş. Sadece katı gıdalara hazırlık amaçlı çiğneme egzersizleri imiş. Levent beyin verdiği liste mantığıma daha çok yattı. Ama ben kızıma bunları vermek için henüz kendimi tam olarak hazır hissetmiyorum... Sanki biraz daha zamana ihtiyacı varmış gibime geliyor. Çünkü daha ne kafasını ne vücudunu tam dik tutamıyor, yüzüstü yattığında 10 dk sonra kafasını yatağa gömüyor yani tutamıyor. Kızım bu haldeyken bana nedense hiç hazırmış gibi gelmiyor... Sanırım ben iç güdülerimle hareket edicem... Doğru mu yaparım bilmiyorum ama içimdeki ses bana böyle diyor...

Nazoşum, sana bişe sorcam; Levent bey iyi güzeldi ama Ela üşümüyor mu orda? Oda çok soğuktu, kızım soyundu komple ve Levent beyin sürekli tlf ları çaldığı ve muayene esnasında kızımı bırakıp tlf la konuştuğu için kızımın resmen rengi değişti, çenesi titredi... Bu beni açıkçası çok rahatsız etti. Şuan dua ediyorum ki inşallah hasta olmasın diye. Ben giyinik halimle üşüdüm çünkü orda :S
simuşcan livada da üfürüm wardı,ilk başta çok korkmuştum ama Allah tan bu ay tamamen kapanmışş...o yüzden kafana hiç takma canımm...En azından bu dr öncekinden daha iyi dimi?
Ben bide şeyi anlamadım...neden tv reklamlarında,internette, doktor sitelerinde, hastane sağlık ocağı vs afişlerinde "ilk 6 ay SADECE anne sütü verin" yazıyolar da 4. aydan itibaren ek gıdaya başlatıyolar? Hani anne sütü yoktur, vardır bebek emmiyodur, vardır anne hastadır veremiyodur vs vs anlıyorum onda yapacak bişe yok da... iyi kötü alıyo bu çocuklar sütü. e o zaman neden ek gıdaya 4 aylıkken başlıyoruz? eğer doğru olan buysa o zaman neden her yerde ilk 6 ay sadece anne sütü diye her yerde pompalıyılar? amaç nedir? anne babaların kafasını karıştırmak mıdır? nedir olay yani?
Bizim doktor o yüzden başlatmadı bu ay... Bide Liva artık sadece mamayla beslendiği halde 5. ay sonu başlatcam dedi..asm de yavaş yavaş yoğurt meyve püresi verebilirsin dediler ama dr çok kızdı söyleyince el mahkum bekliouz walla..oyun yokmu kız oyunn-ciko :D

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
Allahımm biri şu molfix yenidoğan reklamını yayından kaldırsınn..Eşim otomatiğe bağladı..kızım bak bisde seni böle istedikk...Aynen böle ewlendik diee...beni uyuz etmek için sürekli her çıktığında aynısını yapıoo...

Bugün Livayı balkona çıkardımm..Kızım bak bu mevsim yaz..Böle sıcak oluo,güneş çıkıo die anlatıoumm..Annemde arkama gelmişş heee çok anladı walla kızım dioo :kahkaha: ben Livaya hamileykende böleydim,,her yağmur kar yağdığında Liva bak bu kar ,Bu da yağmur die anlatırdım hıh dedimm:sirin:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Günaydın kızçeler ve güzel melekleriiii :)

evet cnm, seni çok iyi anlıyorum. tek çekincen buysa keşke doktorla paylaşsaydın. hatta hala paylaşabilirsin. biraz da sen zırrrrrlat o telefonu nolcak :D

canım benim her minnoşun gelişimi farklı olur, bende içgüdülerine güvenmen en iyisi, tabii cocukta söyler sana hazır olup olmadıgını, misal maşallah Tunayı izledim gayet minnoş minnoş yiyodu, misal benimki de yeni yeni hazır oluyo gibi ama ben bu ay sonunu bekleyecegim..
canım bence en güzeli yumuşak yağ gibi aksın herşey, bidene bak istersen ne tepki verecek, ona göre hareket etmen en iyisi bence...

:) Bugün havuç denemeyi düşünüyorum. Evde 1 kabağım var aslında ama geçen hafta sonu almıştım. Tadı değişmiş olabilir. O yüzden havuç vericem. Bakalım ne tepki vericek. Bu kararı vermem epey zor oldu. Gerçi bakalım cidden cesaret edip deneyebilecek miyim :D

selam kızlaarr..Allah'ım ne kadan sıcak bi gün yaa..Bugün Livayla cıbıldak gezdik çok hoşuna gitti..Bazen üşür die düşünüp giydirmeye çalıştım ama ne zaman giydirmeye çalışsam basıo yaygarayıı..bisde el mahkum öle gezdik..Sabah babamız iş görüşmesine gitti..Bisde atladık taksiye anneannemize gittikk..:D Gündüz nerdeyse uyumuyor artık..10 dk-15 dk anca sürüyoorr..Bide yatırmıcakmışız hanfendiye yüzü öne bakıp gezicekmişizz,hoppala yapcakmışızz..Kollarım da derman kalmadı walla..Nese babamız geldi de rahatladık..Babamız da işi kapmışş...hemde eskisinden daha ii bir firmayaa..akşamdan beri kızıylaa 'yağmurda, çamurda.... yaz gelince her koşulda havada,karada petlas' repliğini söleyip oynadılaar:dance: az önce de uyuttum minnoşu sonundaa..artık sepetimize de sığmıyoruz..yarın bi park yatak bakıyım dioum bide baston pusetlerden...

simuşcan livada da üfürüm wardı,ilk başta çok korkmuştum ama Allah tan bu ay tamamen kapanmışş...o yüzden kafana hiç takma canımm...En azından bu dr öncekinden daha iyi dimi?

Bizim doktor o yüzden başlatmadı bu ay... Bide Liva artık sadece mamayla beslendiği halde 5. ay sonu başlatcam dedi..asm de yavaş yavaş yoğurt meyve püresi verebilirsin dediler ama dr çok kızdı söyleyince el mahkum bekliouz walla..oyun yokmu kız oyunn-ciko :D

Sağol Demetcim desteğin için. Hatırlıyorum Livada ve sanırım bide Defnede vardı üfürüm. Çok şükür ikinizinki de geçti. İnşallah bizimki de geçer... Eşinin işi almasına da çok sevindim. Umarım senin de istediğin o yer hakkında hayırlıdır ve inşallah da olur.

Yav oyunları ben oynamıyom yavruuuuu :D Pikoş oynuyo. Sen emin misin bizi karıştırmadığına? Geçmişte de yazmıştım ama demek ki görmedin :D

Bide nasıl gezdiniz dışarda? Bence artık body ve tulum fazla geliyor. Tek body ya da tek tulum giydirmeye cesaret edemiyom ben...

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
Gunaydin kizlar nasilsiniz?
1-2 gundur giremedim insallah herkes iyidir.
Ben bugunler biraz moralsizim.
Bakici istedigim gibi degil. Tamam guvenebilecegim biri, cocugumu emanet ederim kotu davranmaz, malimi canimi emanet edebikecegim ahlakta, temiz bir kadin. Tanidik,yeri yurdu belli.
Ama cocuga istedigim gibi bakamiyor. Huyunu suyunu ogrenemedi.
Ya ben cok acele ediyorum bilmiyorum daha 3 gun oldu ama kardesim daha guzel bakiyo valla.
Bi de anlatiyosun gec anliyo biraz. Yada ben isveren olmayi henuz beceremedim. İs yaptirmasini bilmiyorum, cok kibar uyariyorum.
Bu hafta sonu annemi cagirdim ben buna cocugu birakip ise gidemem o kivamda degil gel bir ay mi surer iki ay mi bu kadini adam edersen sen edersin dedim.
O gelecek bakalim insallah.
Bende biraz bana simdi he he deyip ben ise gidince bildigini okuyacak gibi geldi o yuzden kamera koyucam.
Biraz da tembel benim koydugum kurallar zor geliyo galiba.
Of valla elle ugrasmak zor keske kendim bakma imkanim olsaydi surekli.

daha çok erken değil mi canım karar vermen için
inşallah tam istediğin gibi olur bence de kesinlikle kamera koymalısın her türlü
geçen d.akkaya da söyledi Allah korusun kendi düşse kadın anlatamaz kadından şüphelenirsin kadır için de avantaj kamera olması

Aynen canim hic ugrasamam. Hele bu aralat esime kilim hic bi fedakarlik yapamam valla.hic ugrasamam.

Yolliyim da ikisi birlikte canina okusunlar :)

Benim yatak odamda yatagin yaninda gardrop ve komple cam. Daha yataktan kalkarken kendimi camýþ gibi hissediyorum....kendimi gormeye tahammulum yok saga bakmadan kalkiyorum.

benim de dolabın 3 kapısı boydan boya ayna

Eslerden bahsetmissiniz. Asagi yukari ayni durumlari ben de yasiyorum.
Ama kafama takmamaya ve bencil olmaya calisiyorum.
Evladima ve kendime odaklanip kirilmamaya kendimi korumaya ugrasiyorum duygusal acidan...
Kizim olmasa cekmezdim zaten evlilige olan inancimi yitirdim...
Ayni heyecanini koruyamiyo....
Zamanla gececek belki de bu donemin sancilari da...
Bilemiyorum....

ben bi uyuz oluyorum son zamanlarda sorma gitsin akşam böle kafasına kumandayı vurup rahatlayasım geldi
kaldırdım hatta sonra indirdim aşağı çocuk olmasa vururdum kafasına kumandayı sonra gittim yattım uyudum

saol tatlım.cnm dis cıkarcakları zaman öle öksürükler oluyomuss. bende dis cıkarcak heralde dedim ama bizimki arttı günden güne öle kalmadı

aa duymamıştım

iyilik tatlış eymeni uyutuyorum AYAĞIMDA SALLARAYARAK bacım kollarım kopuyo artık ayağa alıştırmak zorunda kaldım sen gibi

ya ben ayakta sallamayı beceremiyorum 1-2 denedim zaten o da istemedi sallayarak uyumuyo bizim ki ne elde ne kolda sadece memede meme olmayınca ne pok yicez bilmem

arada kendimi de eklemişş oldum. masallahh deyin teyzelerii...
kızıma ve tombul yanaklarıma nazar degmesin:D

ee ben

ay yine ağlıyo çocuk uyuturken kadın...Özellikle uyuturken ağlıyo...
bende nerdeyse hiç ağlamaz uyuturken...çocukta mı sorun bende mi bilemiyorum ya...
kokumu almıyo diye mi nedir...

senin kokunu arıyo tabii ki

selam guzel hatunlar
ecrinn cok tatlisiniz ana kizz masallah size canim

asilarimizi olduk geldik doktordan,ela tam formundaydi yine surekli agladi ozellikle asi kisminda cilki cikti bebemin :( cok sukur herseyimiz yolunda boyumuz kilomuz yerinde ek gidaya basliyoruz daha dogrusu cigneme yutma alistirmalarina :) yemezse cok israrci olmuyor daha keyifli oldugu zamanlarda yeniden deniyormusuz :) havuza sokmama izin verdi bu habere cok sevindik evde yaniyoruz sicaktan.bu arada yogurt kendin yapamazsan hazirda verebilirsin dedi.bende zaten cok kastirmiyorum o konuda dedim. oyyy oyyy yine geldi biseyler hazirlamak yedirmek memedeyken ne rahatiz oysa emzir mincikla yedi yemedi derdi yok...allah yardimcimiz olsun bakalim :vecihi:

gefçmiş olsun canım maşallah kızına

yaaa ben kaçırdım ecrin defneyi balum bi daha koyarmısın buda eymenn tekrarlıyım

ee ben

nazoo kız al bak kızlara ekledim eymenin evde oynarken videosunu gülşlerini filan sende izle

ee bennn

:cokkomik: sıkıntıdan cocugu sekilden sekile sokuyom bebek oynarmıs gibi ah bide oturabiliyo olsa doldurcam kuvete suyu koycam balkona oh oynasın dursun -alkis

ee bennnn yaaa

وَإِن يَكَادُ الَّذِينَ كَفَرُوا لَيُزْلِقُونَكَ بِأَبْصَارِهِمْ لَمَّا سَمِعُوا
الذِّكْرَ وَيَقُولُونَ إِنَّهُ لَمَجْنُونٌ

bakın bakalım şaşkın kızıma benim, az önce çektim :)

ühühühüühühü benn

sağol tatlım. trakya kızanı olduğu belli olsun beyaaaa :eek: yüz hatları ve vücut yapısı eşim, ama renkler bizim taraf :D bu ara büyüdü gibi maşallah ya. yada hava ısınınca heryeri daha bir ortaya çıktı. Noyanım nasıl?

yerim o kızanı

Kızlar bugun ogluma 3-4 kasık mercimek corbasından icirdim icti ve cok sevdi daha icirsem icerdi ama ben zararı olur belki diye daha vermedim. Herseyin tadını alsın istiyorum.

Artık evin icinde cogu zaman atlet kilotla dolasıyo oglum ya da kısa kollu cıtcıtlı body le dolasıyor. Gunde 2 defa banyo yaptırıyorum cogu zaman ama en az 1 kere mutlaka yıkıyorum.

Oglum yatmak istemyor artık surekli oturmak oyun oynamak istiyor. 4.5 aylık olduk.

Aklıma gelenler simdilik bu kadar sizden ne haber :)

cnm kendi içtiğimiz çorbadan mı verdin
maşşallah oğluna

Teyzoslar iste oglum :)))

bunu da kaçırdım :(

Selam kızlar :utan:Neyse; Sabah 8.30 da doktor randevumuz vardı bildiğiniz üzere, Levent bey çok iyi bir doktor bu yüzden arayanı soranı çok fazla. Muayenedeyken telefonları hiç susmadı. Birkaç defa açmak istemedi ama tlf o kadar ısrarlı çaldı ki nerdeyse ben açacaktım :D :D Önce bizi dinledi, diğer doktorun verdiği menüyü söyledim, iyi cesaret ben veremem dedi. Ben de zaten o yüzden geldik size dedim... Kızımı iyice muayene etti, kalbinde küçük bir üfürüm varmış onu söyledi, ki diğer doktorumuz bunu söylememişti. Ama önemsenecek uğraşılacak bişey değil, takip ederiz dedi. Boyumuzu kilomuzu ölçtü. Kilomuzu o da düşük buldu. 6800 olması gerekirdi dedi. 6260 çıktı. Geçen haftadan bu yana sadece 10 gr almış yani çok üzüldüm... :( Baş çevremizi de küçük buldu. 34 cm doğdu dedim, 34 cm ken %25 lik dilimdeymiş, şuan 39,5 cm ve %10 luk dilime düşmüş dedi. %40 lık dilimde olmasını beklerdim dedi. Genetik te olabilir, onu da takip edelim dedi. Aynı Nazoma söylediği gibi bir liste verdi, ilk hafta 10 cc vericez, 2. hafta 20, üçüncü hafta 40 dedi sanırım. Kağıda yazdı şuan tam hatırlamıyorum. Bunlar kilo aldırma, besleme amaçlı değilmiş. Sadece katı gıdalara hazırlık amaçlı çiğneme egzersizleri imiş. Levent beyin verdiği liste mantığıma daha çok yattı. Ama ben kızıma bunları vermek için henüz kendimi tam olarak hazır hissetmiyorum... Sanki biraz daha zamana ihtiyacı varmış gibime geliyor. Çünkü daha ne kafasını ne vücudunu tam dik tutamıyor, yüzüstü yattığında 10 dk sonra kafasını yatağa gömüyor yani tutamıyor. Kızım bu haldeyken bana nedense hiç hazırmış gibi gelmiyor... Sanırım ben iç güdülerimle hareket edicem... Doğru mu yaparım bilmiyorum ama içimdeki ses bana böyle diyor...

cnm dünkü ölçüye göre mi 39,5 olması lazımmış?
kgsu da mı dünkü ölçümlere göre söyledi yoksa 4 ay kontrolüne göre mi?
üfürüm geçici bişey sanırım geçmiş olsun canım
verdiği liste daha mantıklı cnm
başını tutamaması için bişey dedi mi peki?

cnm mama yemesine rağmen mi 350-450 gr aldı yoksa sadece anne sütüyle mi

haa bu arada kızlar yarın 2 tane iş görüşmem warr:eek:pucuk: bi tanesi çok çok istediğim bir laboratuvar inş rabbim hayırlısı ne ise onu verir...:utan:

Allah gönlünden geçeni oldursun inşallah

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
günaydın canım valla seni okuduğumdan beri mezurayla kafasını ölçmeye çalışıyom o da ölçtürmemeye çalışıyo :D

:D Kız sen ne takanaksın bacım. Rahat bırak çocuuu. :D Benim kızın kafası doğduğundan beri küçük. Dünkü ölçüme göre yani kızım 4 ay 10 günlükken kafa ölçümü 39,5, kilosu 6260 çıktı. 40 günde 450 gr almış. Ama normalde 30 günde 500 gr alması gerekiyormuş. Önceki ay 30 günde 350 gr almıştı.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Hatunlar, ben 2 Cumadan ya da Pazardan itibaren 2 hafta kadar olmayabilirim. Allah kısmet eder, bir aksilik de olmazsa sezonu açmaya gidicem :D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
yaaa ben kaçırdım ecrin defneyi balum bi daha koyarmısın buda eymenn tekrarlıyım

ben de seni kacırdımmmmm:zopa:

:) irem beni cok zorlamisti bu ek yemekler konusunda sanirim korkularim gecmise dair :) sirf o yuzden yasina geldiginde memeden kesmistik meme emicem diye bisey yemezdi bakalim ela sultan ne oyunlar yapcek bana.ama zaten cok takmiyorum bu sefer yerse yer zaten yemeyen cocuk da yemez :) iremde kaynamis suyun altina tutardim memesini falan bununkini hop cesmeden yika tik agzina zaten gamsizdim ohh xxll oldum be :)

öyle cnmm. zorlamadann ufak ufak ugrascaz işte. cocugun 2 seyiyle mücadele edilmezmiş bi poposu bi agzı. ikisi de kapandımı acılmıomuss yada acıldı mı kapanmıomus. görümcemin kızının aclıktan bayıldıgını duyunca ben de inandım:D
Ecrinciiiimmmmm pc başından ayrılınca kızını eklediğin ana denk gelemedim.Ama sayfa orada donduğu için,sen resmi kaldırsan da ben sayfayı yenileyene kadar benim ekranda kalmış resim, gördüm kiiiii :utan:
Maşallah subhanallah ikiniz de çok tatlısınız
Allah nazardan saklasın.
Geldiğinde ben de kızımı ekliyim hemen :)

görmedimm işteee görmedimmmmmm:zopa::uzulme:

yok cnmm sütü olanın bebesi emenin yanına bişi tıkıstırma cabasını engellemektir. ama olay su ki ek gıda için 6. ay beklenmemelidir dio bi cok yerde. cocuk reddedebilir dio falan filan. bencede sakıncası yok. cünkü cocuk emsede bişiler yicek mama da içse bişiler yicek. sindirim sistemi böyle böyle adapte olucak. 2 yasına kadar emen cocuklar var ama normal yemek de yiyolar. üzme sen kendini. olan süte sifa niyetine bakıcaz artık. 2 yudum içse kardır dicez bu kadar emdi diye dua etcez. defne de bu ay 300 gr falan almıs cok az. simdi mama içiyo, meyve yiyiyo, muhallebi yiyiyo, gece süt emiyo benden 1 haftada 150 gr a yakın almıss. cok sevindimm. sen de içini ferah tut oldugu kadar emzir. yapıcak biseyimiz yok balım

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar