2012 Şubat Anneleri

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Gecmis lsun canim. Soguk alginliklarinda ben hep sut bal tarcin yaparim. Cok iyi gelir sicak sicak.

tsk ederim cnm cok sagol..ya süt icmeye korkuyorum kıza gaz yapıcak diye halbuki cok severim :( simdi bi sehriye corbası yapayım ben tavuk suyuna bari
insallah Hira da bugun uslu durur bari uzanırım o da anakucagında bakınırken..kucak isterse yandım ben :(

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
selam bacilarimmmm

yok anam yok bu ela hanimdan bana rahat yok simdi kendini ana kucagindan atmaya calisiyo :d selam vermeden cikmayim dedim..operim siziiii

Tepki
56
tsk ederim cnm cok sagol..ya süt icmeye korkuyorum kıza gaz yapıcak diye halbuki cok severim :( simdi bi sehriye corbası yapayım ben tavuk suyuna bari
insallah Hira da bugun uslu durur bari uzanırım o da anakucagında bakınırken..kucak isterse yandım ben :(

Geçmiş olsun bebikomm.. Ben doğumdan sonra hemen hemen hergün içtim süt.. Gaz felan olmadı öle abartacak şekilde ve hala içiyorum .. hem olsa bile artık büyüdükleri için kolayca çıkartabiliyorlar.. Önceleri bende gaz olur diye korkuyordum ama ne yersem yeyim olacaksa oluyor gaz zaten.. Hem kayınvalidem dişlerin mahvolur bol bol kalsiyum tüket sütte iç dediydi..Korkma yanii..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
hele benim hamilelik hikayem tam bir mucize. Şubat ayında tüp bebekten negatif sonuç almıştım. Mart nisan ayı aldığım hormonlardan doğru dürüst regl olamamıştım psiklojimde çok kötüydü. Mayıs ayında ovulasyan dönemini bilmeden bi çalışma olmuştu. Ki biz o dönemde bahçeci polikliniğinden haziran için randevu almıştık, temmuzdada istanbulda tüp bebek deneyecektik. Ben o sıralar deli gibi plates yapıyordum. Birgün işten eve geldim, puding yaptım. Yaparkende ya bugunlerde adet olsamda şu hormınlar düzelse diye aklımdan geçiriyordum. Banyoda bir test gördüm aman yapayım dedi. İnanın öylesine yaptım çift çizgi. Eşimi aradaım koşarak geldi canım benim. Hemen labarotuvarına gittik kanımı aldı cihaza koydu kanı ve biz cihazın başındayız. 30 dk sonra ekranda betahcg 248 çıktı. Çok şaşırdık ama sevinemedik. 2 gün sonra tekrarladık sonuç 608 idi. 2 ye katlamıştı düzgün giden bir gebelikti. Ya o sevinci anlatamam. Her çoçuk çok özeldir ama Selim bizim gerçekten hediyemiz, muxizemiz, aşkımız, anlamımız ve en önemlisi Allahın bize en kıymetli emaneti. Ömrümün sonuna kadar o ne zaman isterse hep yanında olacağım, yüzündeki bir küçüçük tebessüm için olmaları olmaz yapabilirim. Offf gözümden 2 damal yaş:)

Ayyy engel olamadim gozyaslarimaaa....
Biz de bahceci klinigine karar vermistik, bir yilin dolmasini bekliyorduk zaman olarak.dusukten sonra benim de hormonlar felaket haldeydi prl yuksek oldugundan adetim duzensizlesmisti.psikolojim berbatti.
Bebegi gecmistim bari adetim duzene girse derdine dustum.bal tarcin corekotu kürü yaptim o ay vaktinde adet oldum. Sonraki ay sogan suyu kürü denedim.. Yine gecikince reglim herkeste ise yarar bende yaramadi diye kahrettim. Meger hamileymisim.

Tepki
56
Kizlar soyle birsey kesfettim. Ada gunduz uykularinda uyandiktan sonra uykusu acilmaz ve yeniden dalabilirse 2-2,5 saat uyuyor kesintisiz.

Ohhh maşşallahh.. Bizim paşa uyanıyor ve hala esniyor tekrar emzirmeye çalışıyorum uyusun diye bazen uyuyor bazen uyumuyor pes ediyorum bende.. Ama bu hiç iyi değil.. Çünkü yavrum uyanıyor yarım saat oynuyoruz sonra hemen başlıyor gözünü ovuşturmayı ee tekrardan emzir kucakta hoplat hem o hırpalanıyor hem ben...

Bu aradaa kızlar sizin bebişler terliyor mu? Yada hiç terledi mi?

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Tansel ve bblauu aaa yapmayın yahu sonuçta rabbimize şükürler olsun kucağınızda yavrularınız var.. Ve tüm isteyenlerede nasip etsin rabbim..

Herzaman şükür ediyorum, Selimide hep öyle severim. Seni veren Allahıma kurban olayım diye. İşte insan yaşadığı zorluklar ve özlemde aklına gelince gözler yaşarıyor.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Geçmiş olsun bebikomm.. Ben doğumdan sonra hemen hemen hergün içtim süt.. Gaz felan olmadı öle abartacak şekilde ve hala içiyorum .. hem olsa bile artık büyüdükleri için kolayca çıkartabiliyorlar.. Önceleri bende gaz olur diye korkuyordum ama ne yersem yeyim olacaksa oluyor gaz zaten.. Hem kayınvalidem dişlerin mahvolur bol bol kalsiyum tüket sütte iç dediydi..Korkma yanii..

tsk ederim canım sagol..off bana dis deme en cok korktugum sey dislerime bisey olması :( zaten dis tası problemim var duzenli 6 ayda bir temizletiyorum..Allah korusun ödüm patlıyo bi disimi kaybedicem diye :korkak:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
tsk ederim canım sagol..off bana dis deme en cok korktugum sey dislerime bisey olması :( zaten dis tası problemim var duzenli 6 ayda bir temizletiyorum..Allah korusun ödüm patlıyo bi disimi kaybedicem diye :korkak:

bebikom yaşın 24 tatlım, bana göre gençsin. aman dikkat et iyi koru. Vallahi 30 lu yaşalrla beraber vucut yaşalnıyormuş onu analadım. Kendimi daha yaşlı hissediyorum.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
bebikom yaşın 24 tatlım, bana göre gençsin. aman dikkat et iyi koru. Vallahi 30 lu yaşalrla beraber vucut yaşalnıyormuş onu analadım. Kendimi daha yaşlı hissediyorum.

oylemi dersin..yok ya insan hissettigi yasta olurmus bosver :D evet yasım 24 ama bide bana sor kac hissediyon diye..
cogu hevesim kursagımda kaldı, daha simdiden kendimi yorgun hissediyorum ben,yani ha bosverdim vericem o durumdayım..
kendimi zaman zaman cirkin hissetmeye basladım aynaya bakasım gelmiyo bakımsız oldugumu dusunuyorum bakım yapmaya da vakit bulamıyorum..offf

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Ecrinim aşıdan sonra ağrı kesici verilmesi konusunda doktorların net birşeyi yok. Eşim doktor olunca o vermeyelim dedi bende bişey diyemedim. Adamın mesleği bildiği bişey vardır dedim. Eşim sabaha kadar Selimin başında bekledi ateşini ölçtü su ile sildi. Bir ara ateşi 38'e çıktı. Şimdi iyi şükürler olsun.

Canım ben artık pirinç pilavı yemiyorum onun yerine bulgur yiyorum. Ekmeğide tem bugday yada kepek yiyorum. Ama ekmeği kesmek olmaz sakın öyle yapma.

ne bilim balım yaa. o gece o kadar kötü oldu ki kuzum dayanamadım bi sonrakinde. dr da verseydiniz deyince verdim. kocam verdim die sucluymusum gibi bakmıstı dr da vermedim die öle baktı. tutar asısı insallah ne diyim..

istesemde kesemiyorum ekmegii kahvaltı ekmeksiz olmuyoo:D:D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
oylemi dersin..yok ya insan hissettigi yasta olurmus bosver :D evet yasım 24 ama bide bana sor kac hissediyon diye..
cogu hevesim kursagımda kaldı, daha simdiden kendimi yorgun hissediyorum ben,yani ha bosverdim vericem o durumdayım..
kendimi zaman zaman cirkin hissetmeye basladım aynaya bakasım gelmiyo bakımsız oldugumu dusunuyorum bakım yapmaya da vakit bulamıyorum..offf

al benden de o kadar. iki görümcem var biri 39 biri 37 yasında. ben 23 olucam ama yan yana koyun ücümüzü sıralamada sonuncu olurum. o kadar cirkinlestimm ki o kadar olurr. sevimli bidon diyorum kendime artıkın:D güzel olamıyorum bari sevimli olayım:utan:

bebikom süt gaz yapıyosa laktozsuz iç. bişicik olmaz

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
sen kilodan ben kilo alamamaktan sikayet ediyoz hale bak :)
ulen kilo alayım diye normalde yedgimin yanısıra haftada 2-3 kere fastfood yiyom ya..onun yanında evde yaptıgım pastalar mayalı poacalar gırla gidiyo ama nereye gidiyo bulamıyom walla yok anam sanki ustten yiyom daha bulamadıgım bi yerlerden cıkıyo gidiyo anında :sok

bakımsızlık konusunda da cidden sikayetciyim ama baklım nolcak...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
kızlar siz gunduz bebikleri nerde tutuyosunuz ? hep anakucagında yda pusettemi yoksa arada yatırıyomusunuz yusustu sırtustu falan ?

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
sen kilodan ben kilo alamamaktan sikayet ediyoz hale bak :)
ulen kilo alayım diye normalde yedgimin yanısıra haftada 2-3 kere fastfood yiyom ya..onun yanında evde yaptıgım pastalar mayalı poacalar gırla gidiyo ama nereye gidiyo bulamıyom walla yok anam sanki ustten yiyom daha bulamadıgım bi yerlerden cıkıyo gidiyo anında :sok

bakımsızlık konusunda da cidden sikayetciyim ama baklım nolcak...

yok ben sen gibi zayıf olsamm kıllatırdım ortalıgı balım. ama bu kiloyla ne giydigim yakısıyo, ne sürdügüm. bende tam tersi yiyorum ama sanki her an bulabilecegim hiçbiyerden cıkmıyo galiba:D

e senin bebişş uyumaya basladı cnm gece 1 saatini ayır kendine yatmadan önce. yaz geldi bakk incecikk parmaklarına oje sür:D hatta benim için bigünn pembe yada narcicegi sür:utan:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
kızlar siz gunduz bebikleri nerde tutuyosunuz ? hep anakucagında yda pusettemi yoksa arada yatırıyomusunuz yusustu sırtustu falan ?

ben yere ayıcıklı bi yorgan tipi minder gibi bişi var onu seriyorumm. orda debeleniyo, dönüyo geri dönemedi mi bagırıyo. ama baya vakit gecriyo. aglarsa da yanıma alıyorum oto koltuguyla nerdeysem işimi yapmaya calısıyorum bi yandan. ama yalnız bırakamıyorum koltukla cünkü hafif meyilli ya benimki de dikilip oturuyo içinde güc alıp kapaklanıvercekler die aklım cıkıyo:utan:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
yok ben sen gibi zayıf olsamm kıllatırdım ortalıgı balım. ama bu kiloyla ne giydigim yakısıyo, ne sürdügüm. bende tam tersi yiyorum ama sanki her an bulabilecegim hiçbiyerden cıkmıyo galiba:D

e senin bebişş uyumaya basladı cnm gece 1 saatini ayır kendine yatmadan önce. yaz geldi bakk incecikk parmaklarına oje sür:D hatta benim için bigünn pembe yada narcicegi sür:utan:

ama ben baya zayıfladım ecrinim ya :( bak 170 boyum 50 kg oldum simdi :(( olmuyo yani dahada vericem diye odum patlıyo..

hee oje mi...oje ne bacım aaaa ?? :D kız oje surmeyi de unutmusum ii mi artık Hira dogdugundan beri hic surmemistim sureyim kız senin icin bu manikursuz tırnaklarıma :( al işte yiine sinirim bozuldu :sapan:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

Ah ecrinim ve bebikom bendede var sizdeki hal. İnanın kendimi nasıl bakımsız hissediyorum. Akşam yattığım pijamalar kusmuklu felan, saçlar sürekli toplu. Tırnaklarıma daha geçen aylardan beri ilk defa öje sürdüm. Hakikaten sıkıcı bir hal. Eşim ne hiisediyordur diyorum bazen. O bakımlı halimden eser yok diye. Annemde kızıyor senin için geçmiş ne abartıyorsun kilonu git şık şeyler al, süslen püslen diyor. Demesi kolay diyorum. Geçene akşam özel bir yemeğe katıldık selimde vardı. Güzelce giyindim süslendim orda bi terliyorum. Memeler şişiyor. Bide kızlar ben o gün farkettim bi hızlı yemek yiyorum. Evde selim uyanmadan yiyeyim diye hızlı yemekten alışmışım.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
babusuuummm alıntımı kaybettimm:( sana süt der miyim hiç benn demedimm üzüldügünü biliyorum balım. ama üzülme sen elinden gelen herseyi yaptın nasip buymus.
bende üzülüyorum işte sadece o kadar cok sütüm vardı ki bi süt cocuk edinebilirdim yani. ama bebemi mamadan koparamadım dogdugu günden beri. sonra gündüz de emmemeye baslayınca azaldı kesiliyo.ama nerdeyse dört ay mamaları düsünce 2 ay kalır heralde içmiş bulundu. kesilirsede nasip. sadece cok agladı ya dogdugu 2 gün. emmiyodu. saglıkocagı aglasın dursun eninde sonunda emcek dedi ben dayanamayıp mama verdim. acaba vermesem emer miydi die düsünüyorum. kendimi suclu hissediyorum. bi yandan da 2 gün emmedi uyumadı avazı cıktıgı kadar bagırdı demek böyle olması gerekiyomus diorum. böyle işte..
ama kilo nie demiyim kızz zatii 5 kilo mu 7 kg mu ne aldın ya sen. onu da hemen vermedi miydin.. ben yanlıs mı hatırlıyom yaf. sonradan mı aldın yoksa.ay öldü benim beynim valla yaf:utan:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar