2012 Şubat Anneleri

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
selam kızlar,

ben de bugün başladım okula. annem olunca Tuna beni aramıyor açıkçası. çok iyi vakit geçirmişler. tek problem süt :( sabah 8gibi emzirip çıktım. 190 ml taze, 150 ml de buzluktan çıkarılmış süt bıraktım.öğlen geldim emzirdim. kalanı sağdım -yaklaşık 40 ml çıktı. eve geldiğimde(4buçuk gibi) çığırıyordu valla. hemen emzirdim... böyle işte. yaza az olmasaydı ben de ücretsiz düşünebilirdim ama şimdilik gayret edicez. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Canım bende pazaertesi işe başlayacağım, 40 günlük iznimi kullanacağım. Yazında 2 saat okula gidecegim. Eylülde ış yogunlugum artıcak. Komşumda inşallah bakicak. Çalışan anne olmak zor ama benhem işe hemde oglusuma yetecegime inanıyorum.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
selam kızlar nasılsınız ??
bugun kızımla kuafore gittik esimde geldi :) o Hira'yı gezdirdi ben saclarımı kestirdim ama daha azcık dolanmıslar uyuyakalmıs kuzum kıyamadım sacımı kurutturdum hemen cıktım kuaforden eve geldik sonra..
bu kız acayip tv ye bakmak istiyo yaa yakında tv de acamicaz :(

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
selam kızlar,

ben de bugün başladım okula. annem olunca Tuna beni aramıyor açıkçası. çok iyi vakit geçirmişler. tek problem süt :( sabah 8gibi emzirip çıktım. 190 ml taze, 150 ml de buzluktan çıkarılmış süt bıraktım.öğlen geldim emzirdim. kalanı sağdım -yaklaşık 40 ml çıktı. eve geldiğimde(4buçuk gibi) çığırıyordu valla. hemen emzirdim... böyle işte. yaza az olmasaydı ben de ücretsiz düşünebilirdim ama şimdilik gayret edicez. Allah hepimizin yardımcısı olsun
hadi bakalım kolay gelsin lidelcım kuzum benimm annenelerde meme olsa bizide aramıycaklar yaa hadi neyse :D seni yaza yine çocuklasın sık dişini cnm ama özel sektörde çalışanların işi zor zuzular sabah 8 akşam 7 benim düşünsenenize bebişim bensizlikten kıvranır gerçi ekstra işimle evim altlı üstlü ama konsantre olamam bu sefer acaba ağlıyomu filan die düşünmekten 9 aylık oluca işe başlar isem o kadar emmesede olur beni ek gıdalar olcak filan bişekilde annem oyalar die düşünüyorum... allah hepimizin yardımcısı olsun
bugun kızımla kuafore gittik esimde geldi :) o Hira'yı gezdirdi ben saclarımı kestirdim ama daha azcık dolanmıslar uyuyakalmıs kuzum kıyamadım sacımı kurutturdum hemen cıktım kuaforden eve geldik sonra..

eymen kılıklı hiroşş tv sevdalısı ne yaptıysam uzaklaştıramıyorum benim bakmamam gerek ancak öle 8m2 oda içinde lcd ilgi çekmiycek gibi değil malesef :(

sıhatler olsun beebem güle güle kullan yeni imajını yeterki evden dışarı çıksın bizimkiler uyku hemen ustlerine yapışıyo

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar acil yardıma ihtiyacım var. Selimin odası benim yatak odamın yanında, ve ben onu yatağında yatırıyorum. Park beşik almadım. Ama selimin yataginin yanında tek kisilik yatakta var. 3 aydır ben yada eşim geceninin bir kısmını yanında geçiriyoruz. Dün eşimin arkadaşlari geldi. Sen niye yanında yatirmiyorsun pedogoglar bunu hiç önermiyor felan dediler. 2 yaşına kadar sixin yanınizda yatmali dediler. Ya bende hemen bir park yatak alıp yanımami alsam ne dersiniz..acaba yanlışmi yapıyorum..

Selam canım...2 yaş çok geç değil mi oda ayırmak için?
Ben park yatak aldım, şu an yanımda yatırıyorum ama en fazla sanırım 6.ayda ayırırım telsiz alıp gibi düşünüyorum...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Yarın şeker yüklemesi ve tsh kontrolü yaptırıcam kızlar.Tedirginim.Şekerden ziyade tsh beni geriyo...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
selam kızlar,

Hadi Allah kolaylık versin canım...Zor vallahi çalışan anne olmak...Benim biraz daha iznim var ama sonrasında süt izni filan olmadan tam gaz çalışmaya başlayacağım...İnşallah daha evime yakın ve şartları daha iyi bir iş bulurum...
Daha önceleri Ada anneannesiyle kalıyordu,beni hiç aramıyordu zaten emmediği için.Sağılmış süt oluyordu hazırda...Annem de doğumundan beri yanında olduğundan onu yadırgamıyordu...
Ama annem 2 aylıkken gitti ve ne zaman ben tek başıma bakmaya başladım,çok bağlanmış bana.Annem birkaç gündür bende,bir kez dışarı çıktık eşimle,annemi kan ter içerisinde bırakmış,annem aradı hemen gelin diye.Beni gördü sakinleşti kuzum...Dahası birkaç gündür gelen misafirleri de yabancılamaya başladı.Dün çocukluk arkadaşım geldi,kendisi uzun süre bebek hemşireliği yaptı nasıl bebek tutulur,nasıl beslenir,nasıl bakılır çok iyi biliyor,doğumda da yanımda refakatçi kaldı,ilk günlerinde Adaya o baktı.Ama Ada şimdi onu acayip yabancıladı,ağladı ağladı.Huysuzlandı,huzursuzlandı.Kucağıma gelince sakinleşti...Anneannesine de aynını yapıyor,bana gelince ağlamayı kesiyor,sakinleşiyor,kokluyor beni,yüzümü mıncırıyor...Başını boynuma gömüyor...Mırmırmır sesler çıkarıyor...
Emzirmedim de halbuki ama,nasıl bu kadar erken bağlandı,bilemiyorum.Bakıcıyla sanırım çok zorlanacağız :(

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Hadi Allah kolaylık versin canım...Zor vallahi çalışan anne olmak...Benim biraz daha iznim var ama sonrasında süt izni filan olmadan tam gaz çalışmaya başlayacağım...İnşallah daha evime yakın ve şartları daha iyi bir iş bulurum...
Daha önceleri Ada anneannesiyle kalıyordu,beni hiç aramıyordu zaten emmediği için.Sağılmış süt oluyordu hazırda...Annem de doğumundan beri yanında olduğundan onu yadırgamıyordu...
Ama annem 2 aylıkken gitti ve ne zaman ben tek başıma bakmaya başladım,çok bağlanmış bana.Annem birkaç gündür bende,bir kez dışarı çıktık eşimle,annemi kan ter içerisinde bırakmış,annem aradı hemen gelin diye.Beni gördü sakinleşti kuzum...Dahası birkaç gündür gelen misafirleri de yabancılamaya başladı.Dün çocukluk arkadaşım geldi,kendisi uzun süre bebek hemşireliği yaptı nasıl bebek tutulur,nasıl beslenir,nasıl bakılır çok iyi biliyor,doğumda da yanımda refakatçi kaldı,ilk günlerinde Adaya o baktı.Ama Ada şimdi onu acayip yabancıladı,ağladı ağladı.Huysuzlandı,huzursuzlandı.Kucağıma gelince sakinleşti...Anneannesine de aynını yapıyor,bana gelince ağlamayı kesiyor,sakinleşiyor,kokluyor beni,yüzümü mıncırıyor...Başını boynuma gömüyor...Mırmırmır sesler çıkarıyor...
Emzirmedim de halbuki ama,nasıl bu kadar erken bağlandı,bilemiyorum.Bakıcıyla sanırım çok zorlanacağız :(

oy kötü olmuş işte o kuzum. biz çalışan annelerin çocuklarının anne bağlılığı çok zorlar bizi.
bugün öğlen okuldan arkadaşlar benimle geldi Tuna'yı sevmeye. Bizimki gördü tabi 3 tane fıstığı, beni unuttu:D nasıl kahkahalar atıyor onlara. emdi yine onların kucağına uçtu. Aramıyor beni çok şükür. yoksa 2miz için de çok zor olurdu. yarın da tatilmiş. bugün çocuklar haberi verince sarılıp öpesim geldi -rgulu ilk günden tatili kaptım yani. Ama özlemişim öğrencilerimi de. Dertsiz birgün geçirdik, devamı da böyle gelsin inşallah

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Canım bende pazaertesi işe başlayacağım, 40 günlük iznimi kullanacağım. Yazında 2 saat okula gidecegim. Eylülde ış yogunlugum artıcak. Komşumda inşallah bakicak. Çalışan anne olmak zor ama benhem işe hemde oglusuma yetecegime inanıyorum.

inşallah herşeye yetebiliriz tatlım. senin de çalışma saatlerin iyiymiş...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
oy kötü olmuş işte o kuzum. biz çalışan annelerin çocuklarının anne bağlılığı çok zorlar bizi.
bugün öğlen okuldan arkadaşlar benimle geldi Tuna'yı sevmeye. Bizimki gördü tabi 3 tane fıstığı, beni unuttu:D nasıl kahkahalar atıyor onlara. emdi yine onların kucağına uçtu. Aramıyor beni çok şükür. yoksa 2miz için de çok zor olurdu. yarın da tatilmiş. bugün çocuklar haberi verince sarılıp öpesim geldi -rgulu ilk günden tatili kaptım yani. Ama özlemişim öğrencilerimi de. Dertsiz birgün geçirdik, devamı da böyle gelsin inşallah

Ben yanında olduğumda Ada da etraftakilere gülüyor,cilveler yapıyor,çok güleryüzlü bi bebek...Ama maalesef beni arıyor,ben daha önce farketmemiştim ama bu birkaç gündür iyice farkına vardım...Tepkilerinin dozunu artırdı.
Babasını da biliyor.Bana olduğu kadar olmamakla birlikte ona da düşkün,onunla da huzurlu....
Bakalım ne yapacağız.Arkadaşım bebeği 7 aylıkken çalışmaya başladı,annesine tepki olarak emmeyi bıraktı bebek...Onların bile psikolojileri var :D
Daha arkamızdan ağlamaya başlayacakları günler de gelecek,yandık :(

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
slm kızlarr
kızım aşılardan sonra resmen huy değiştirdi ya
uyku saatleri değişti acayip huzursuz bi bebek oldu 4 ün oldu aşı yaptıralı ama kızım hala ağlıyodu
dotktora götürük akşam
tuvaletinide tam yapamıyodu
lavman verdi doktor eve gelip kendim yaptım
ama canımdan can gitti resmen yavrumun sesi kısıldı ağlamaktan nasıl bi korku ve sancı yaşadıysa öldüm sakinleştirene kadar
sonrada sızdı kaldı meleğim inşş bi daha böyle olmaz ya
dün akşamda aşıdan sonra ilk kez banyo yaptırdık ayakları suya değer değmez inanılmaz şekilde içini çeke çeke ağlamaya başladıkızım ya
oysaki suyu çook seviyodu
noldu böyle anlamıyorum ya
sanırım aşı olurken çok korktu hala etkisini atamıyo üzerinden ya of offffffffff

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
merhaba kızlar

işe başlayanlara hayırlı olsun, Allah yardımcınız olsun, özellikle ilk başta daha zordur mutluka ama nerde zorluk orda bi kolaylık da mutlaka vardır canlar, hakkımızda hayırlısı olsun...

minnoşlara öpücükler :utan:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

hadi bakalım kolay gelsin lidelcım kuzum benimm annenelerde meme olsa bizide aramıycaklar yaa hadi neyse :D seni yaza yine çocuklasın sık dişini cnm ama özel sektörde çalışanların işi zor zuzular sabah 8 akşam 7 benim düşünsenenize bebişim bensizlikten kıvranır gerçi ekstra işimle evim altlı üstlü ama konsantre olamam bu sefer acaba ağlıyomu filan die düşünmekten 9 aylık oluca işe başlar isem o kadar emmesede olur beni ek gıdalar olcak filan bişekilde annem oyalar die düşünüyorum... allah hepimizin yardımcısı olsun

eymen kılıklı hiroşş tv sevdalısı ne yaptıysam uzaklaştıramıyorum benim bakmamam gerek ancak öle 8m2 oda içinde lcd ilgi çekmiycek gibi değil malesef :(

sıhatler olsun beebem güle güle kullan yeni imajını yeterki evden dışarı çıksın bizimkiler uyku hemen ustlerine yapışıyo

sagol canım tsk ederim oh walla o kadar uzun sacla basa cıkamıyodum kurutması zor bakımı zor zaten dokuluyo cok fena
:( evet ya dısarda hemen uyuyo ama kucakta :D ah bide arabasında bakınırken uyusa daha kolay olcak hihi evet ya bizim bu tv leri izlemememiz lazım ama nası yapcaz bilmiyom

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

canım benim yaa kıyamam babusum emzirmen sart degilki baglanması icin sen onun annesisin nasıl baglanamz :) sen emzirmesende o hisleriyle algılıyo senin kokunu,senin sıcaklıgını..biliyo o her kosulda senin annesi oldugunu o yuzden :D insallah cok zorlanmadan alısır bakıcıya..

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
slm kızlarr
uyku saatleri değişti acayip huzursuz bi bebek oldu 4 ün oldu aşı yaptıralı ama kızım hala ağlıyodu
dotktora götürük akşam
ama canımdan can gitti resmen yavrumun sesi kısıldı ağlamaktan nasıl bi korku ve sancı yaşadıysa öldüm sakinleştirene kadar
dün akşamda aşıdan sonra ilk kez banyo yaptırdık ayakları suya değer değmez inanılmaz şekilde içini çeke çeke ağlamaya başladıkızım ya
sanırım aşı olurken çok korktu hala etkisini atamıyo üzerinden ya of offffffffff

gecmis olsun canım insallah bidaha olmaz gelip gecicidir..belli olmuyo ki bu bebeklerin sagı solu yaa benim kızımda bi banyoda aglamıyo digerinde aglıyo..oyle karısık iste..insallah atlatır kızın :utan:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
iyiyim canım. sen nasılsın? konuştum demın çıkacam koydum kafaya. öğleden sonra işlemleri halledeyım de. yavrumdan önemli değil valla hiçbişey.

hayırlısı olsun canım

ayarladım öğleden sonra işleri halledecem çıkacam... hiç uğraşamam valla hiç otururum evde bakarım yavruma. imkanınız varsa çıkın kızlar ne dıım. az sıkarım kendimi idare ederım napayım.

valla o kadar çok üzülüyorum ki anlatamam nası işe döncem bilmiyorum
ama ben asla ücretsiz izni kullanamam :( ayda 870 tl. ev kredisi ödüyoruz :(

selam kızlar,

maşallah ne güzel sütün bol

inşallah hepimiz yetebiliriz cnm

güle güle kullan saçlarını cnm

Yarın şeker yüklemesi ve tsh kontrolü yaptırıcam kızlar.Tedirginim.Şekerden ziyade tsh beni geriyo...

inşallah sonuçların iyi çıkar canım

yaaaa Allahım dediği şeye bakkk töbe Yarabbim
kadınlar bebeklerini terkediyo
bebek başkasının yanında büyüyo anne sevgisiyle
büyüyünce aslında annesinin annesi olmadığını öğreniyor
kalkıyo gerçek annesini aramaya ve bulduğunda anneee diye sarılıp hıçkırıklara boğuluyor
böyle olaylar var
bırak emzirmeyi hiç bakmamış anne tarafından
hiçbişey yoksa kan ve göbek bağı var
böyle düşünme sakın
onları biz taşıdık
gün gün biz büyüttük karnımızda
emzirdik veya emziremedik sütümüz çok yada az
biz onları çoooook seviyoruz onlar da bizi
hepsinin dötünü yerim ben

slm kızlarr
dotktora götürük akşam

cnm bazı bebekler de oluyo sanırım
şahin de 2-3 gün kendini şaşırıyo sonra normale dönüyor korkma

kızlar 3.ayda aşı oluyomu bebeklerimiz ? oluyosa hangilerini oluyolar ?

3. ayda biz de rotanın ilk dozunu olduk
bi de pnömökok mu ne

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
merhaba cnm,

biz rotavirüsün 1.dozunu 3.ayda yaptırdık ama bazı doktorlar 2.ayda yapıyorlarmış. onun dışında bildiğim başka bir aşı yok...

bblaucum güzel haberlerle gel inşallah...

bblau canım insallah güzel ve iyi sonucların cıkar, kolay gelsin balım. :huhuu:

Çok da iç açıcı çıkmadı kızlar.
TSH 2.33 çıktı.O fena değil,ileride alarm verebilecek durumda ama şimdi değil.
Şekere 75 gr-3 saatlik yükleme yapıldı.
Açlığım 93, 1.saatim 177, 2.saatim 168, 3. saatim 109.
Kadın doğumcum istemişti zaten bu yüklemeyi ve tsh'ı, gestasyonel diyabet sonrası kontrol için.Kendisini aradım.Üst sınıra yakın çıkmış sonuçlar daha iyi olabilirdi dedi.
1.saat 140ın, 2.saat 120nin altında olsa daha iyi olurmuş ama ne yapalım dedi.Tam şeker hastası değilim ama bozulmuş glukoz toleransıymış galiba.Şimdilik aynı hamilelikteki gibi 6 öğün beslenelim, diyet yapalım, yasaklı besinlerden uzak duralım, hemen ilaca başlama ki, tüm silahlarımızı birden oynamayalım, tüm kozlarımızı en baştan oynamayalım dedi...İnşallah kilo verebilirim biraz, biraz da insanları takmamayı, hassas olmamayı başarırsam süper olacak...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar