2012 Şubat Anneleri

Tepki
56
Merhaba arkadaşlar..
Epeydir giremiyordum..Umarım herkes iyidir..
Sizlerden bir isteğim olacak..:(
Kuzenimin bir yaşındaki kızı bugün sabah 9 gibi ameliyata girmişti az önce ameliyattan çıkmış .. Kuzumuzun yemek borusu yoktu..Doğuştan.. Bir senedir sabredip doktorların ameliyat gününe karar vermesini bekliyorlardı.. Sonunda oldu ve çıktı.. Bağırsak yukarı çekilip yemek borusu yapılmış ve bu borudan kan geçmesi gerekiyormuş..Kan geçmeyip pıhtılanırsa hayati tehlikesi oluyormuş..5 gün öylese uyutulacakmış..:( Onlar memlekette ben öyle telefonla haber alıp dua ediyorum..Ve Sizlerinde duasını bekliyorum..
Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın.. Ve vicdanlı ailelerle karşlaştırsın.. İnsan neye üzüleyeceğini şaşırıyor..ve bazılarını anlamıyorum..Çocuğun ,torunun ameliyata giriyor ve sen 2 saatlik yolu kat edip onun yanına gitmiyorsun pes diyorum.. Böyle baba babanne olmaz..!!Kuzumuz ameliyata girerkende ameliyattaykende yanında babası yoktu!!
Ayyyy çok dertlendim..Böyle insanlar var mı? şaşırıyorum...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
iyi bebeemm sen nasılsın -rgulu

iyiyim hamd olsun tatlım, bi goremedim senin minnoşu...

merhaba kızlar,

salı günü evimize döndük :( Tuna da ben de çok garipsedik tabi. neyseki anneannemiz yanımızda da alışmamıza yardımcı oluyor. Tuna'nın anneanne ve dedesini yeterince göremeyecek olması içimi sızlatıyor, yüreğimi daraltıyor. görseniz babam çıldırıyor onun için. :ask: en kısa zamanda tayinimizin çıkması dileğiyle. 1 yıl sonra isteyebiliyoruz bakalım...
ve en kötüsü ben pazartesi okula başlıyorum artık :( annemin Tunayla ilgilenecek olması büyük şans olsa da, çok üzülüyorum. oğlumu düşünmekten nasıl ders anlatacağım bilmem. bir de cumartesi günü bir bakıcıyla tanışacağım. çok methettiler. şimdi gelsin istemiyorum. eylülü kabul ederse bakacağız artık. ilk kelimesini, ilk adımlarını, diğer bütün ilklerini bir yabancı duyacak, görecekkkkkkk :mendil: offf ben sanırım depresyon sınırlarında geziniyorum yine

ay canım ya haklısında ama calışan annenin de başka artıları var bence, hakkınızda hayırlısı olsun üzülme minnoş..

Merhaba arkadaşlar..
Kuzenimin bir yaşındaki kızı bugün sabah 9 gibi ameliyata girmişti az önce ameliyattan çıkmış .. Kuzumuzun yemek borusu yoktu..Doğuştan.. Bir senedir sabredip doktorların ameliyat gününe karar vermesini bekliyorlardı.. Sonunda oldu ve çıktı.. Bağırsak yukarı çekilip yemek borusu yapılmış ve bu borudan kan geçmesi gerekiyormuş..Kan geçmeyip pıhtılanırsa hayati tehlikesi oluyormuş..5 gün öylese uyutulacakmış..:( Onlar memlekette ben öyle telefonla haber alıp dua ediyorum..Ve Sizlerinde duasını bekliyorum..
Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın.. Ve vicdanlı ailelerle karşlaştırsın.. İnsan neye üzüleyeceğini şaşırıyor..ve bazılarını anlamıyorum..Çocuğun ,torunun ameliyata giriyor ve sen 2 saatlik yolu kat edip onun yanına gitmiyorsun pes diyorum.. Böyle baba babanne olmaz..!!Kuzumuz ameliyata girerkende ameliyattaykende yanında babası yoktu!!

Allah şifasını versin yavrunun, tez zamanda saglık sıhhatine kavuşsun insallah...

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
teşekkürler kızlar,

tam 3ay bitiminde regl oldum. onun verdiği sıkıntıyla iyice duygusallaştım galiba :( herşey tosun paşam için zaten. ona daha güzel bir gelecek sunmak için...

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Merhaba arkadaşlar..

Allahım acil şifalar versin öncelikle annesine bağışlasın kuzucuğu :(

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
merhaba kızlar,

salı günü evimize döndük :( Tuna da ben de çok garipsedik tabi. neyseki anneannemiz yanımızda da alışmamıza yardımcı oluyor. Tuna'nın anneanne ve dedesini yeterince göremeyecek olması içimi sızlatıyor, yüreğimi daraltıyor. görseniz babam çıldırıyor onun için. :ask: en kısa zamanda tayinimizin çıkması dileğiyle. 1 yıl sonra isteyebiliyoruz bakalım...
ve en kötüsü ben pazartesi okula başlıyorum artık :( annemin Tunayla ilgilenecek olması büyük şans olsa da, çok üzülüyorum. oğlumu düşünmekten nasıl ders anlatacağım bilmem. bir de cumartesi günü bir bakıcıyla tanışacağım. çok methettiler. şimdi gelsin istemiyorum. eylülü kabul ederse bakacağız artık. ilk kelimesini, ilk adımlarını, diğer bütün ilklerini bir yabancı duyacak, görecekkkkkkk :mendil: offf ben sanırım depresyon sınırlarında geziniyorum yine

çok zor çalışan anne olmak inşallah istediğin gibi bakıcı bulursun oda çok önemli sonuçta bebeğini en kıymetlini emanet edeceksin
birde şöyle düşün akşam 8-9 da evlerine gelen anneler var en azından belirli bir saatte evinde oluyorsun çalıştığın günler belli (biraz moral vereyim dedim)

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
merhaba kızlar,

Benim de dün yasal iznim bitti.Süt iznimi toplu kullanmayacak olsam bugün işbaşı yapmam lazımdı.Bugün anneme emanet edip SGK müdürlüğüne gideceğim.Ama yine de içim bi garip,annem de olsa tam güvenemiyorum.Güvenemiyorum da değil de içim rahat etmiyor diyeyim.Ki son bir aydır ben kendim bakıyorum,öncesinde hep annem vardı ve kaç kez anneme emanet ettim,dışarı çıktım...
Ben çok fazla duygusala bağlamamaya gayret ediyorum.Hiç o taraklara basmıyorum,aklıma geldikçe öteliyorum o düşünceleri.Hiç üzerinde durmuyorum,katı yaklaşmaya çalışıyorum....
Şöyle düşün en azından bizler gibi,özel sektörde çalışan annelere göre daha avantajlı çalışma saatlerin var.Ben akşam en erken 18.30 çıkıyorum, ki çoğu kez bu saat sarkıyor,çok yoğun bi trafikte 50 km.ye yakın yol geliyorum,saat 8i geçtiği oluyor eve geldiğimde...
Beterin beteri var...
Dediğin gibi herşey onlara daha iyi bir gelecek sunabilmek için.

Merhaba arkadaşlar..

Allah yardımcısı olsun,tez elde şifalar versin.
Kimseyi evladıyla terbiye etmesin Rabbim...
Böyle ebeveynleri de,akrabaları da ıslah etsin,vicdan versin...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
merhaba kızlar,

Lidılcım biliyorum çok zor olacak hem senin için hem Tuna için. Ama yapacak daha iyi birşey yoksa mevcut durumdaki en iyiye bakmak lazım... Hem belki daha iyi olur senin psikolojin için de... Benim bi arkadaşım bebeği 3 aylıkken işe başladı ve iyi ki başlamışım, kafam böyle daha rahat diyor. Zaten süt izni de var. Birde amirlerin ders saati harici kalan zamanda sana esneklik tanıyacaklardır inşallah diye düşünüyorum...

Merhaba arkadaşlar..

:( Var maalesef böyle insanlar tatlım... Allah akıl fikir, vicdan versin diyecek başka sözüm yok.... :(
Minik yavruya da acil şifalar versin inşallah Rabbim, tez zamanda çok iyi olsun... Boncuk boncuk açsın gözlerini inşallah...

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selam kızlarr.. cok ihmalkarım hala dr a gitmedim. işin rezaleti size anlattım ya esim saka yaptı die. görümce cok olunca geri toplamak zor oluyo. hepsiyle konustuk sanıyodum ama birisi calıstıgından olayın dısında kalmıss dün işten gelincee oooo kızımızz nasıllarr bakalım dedi güldü yanıma geldi. ayyyyyy dedimm benn hamil degilimm bi senin mi haberin yokk. herkes koptu bi anda. aaaaa dedi ben herkese söledimm hamile die ama bu yapılır mıı saka die arasaydı bari die:eek:ys: rezil kepaze olduk herkese :D

kayınvalidem kesinliklle karsı. görümcemin evlenmesini istemiyo sevgilisi müslüman degil die. rahmetli kayınpederimi ne zaman rüyada görse dio ki bak işte baban sana hakkını helal etmedi sana cok kızgın ondan geliyo. ama esim bu sakayı yaptıgı gece kücük görümcem etkilenmiş olsa gerek rüyasında rahmetliyi görmüş. demiş ki allah onları üzmedi falan fıstık bişiler var arada hatırlamıyorum simdi. asıl nihat simdi geliyo demiş. kayınvalidem bunu duyduu anında kızardıı. yavrum babanın işi gücü yok gelcekte onu mu sölücek kimbilir ne halde baban. rüyasına gelmişmiş:D öbürküde dio bana gelince kızdıgı söylemek için kendi geliyo baskasına gelince babanın işi gücü yok sana mı gelcek:cokkomik: sırf kayınvalidemin tepkisi yüzünden hamile kalasım var. ii niyetli biliyorum ama haddini asıyo. hamile kalsan dogurcak mısın dedi arabada. ne yapayım anne olursa bizim dikatsizligimizdir ben nasıl kıyarım ona dedim. esimde arabadaydı. yavrum sen gerizekalı mısın kolay mı ona bakmak dedi. aaaa ben sok. kendini kaybetti ama bende sinirli cevap verince ogluma 1 se sana 3 üzülüyorum dedi. yapıcak bişi yok zaten hamile degilim de olsamda aldırmam dedim. insallah degilsindir dio vura vura harflere:bayil: hayırlısı dedim insallah degil. hayırr insallah dio. bende haaayır hayırlısı dedim. önce o indi arabadan sonra esime dedim bende bak germeyin beni anne ogul senin yüzünden muhatap oldugum konulara bak ona mı sorcam dedim. esi,m hiç cevap vermedi annesi suclu cünkü. defne ilk cocugumdu kürtaj günahtı andırmadı bile. ikincisi olunca kürtaj günah degil. sözümona defneye kıyamıyo zebil olcak dio. kendisi 6 tane arkla arkaya dogurmus. arada bi rahmetli var 3 tane kürtaj. e ben cahildim dio. herkste bi bahane

herneyse olmayan bişide olayın geldigi yerlere bakın. dün prodüktör aldım artık negatif cıktı. sevindm ama içim rahat degl. defne de ilk negatif cıkmıstı kanda bile:cokkomik: ilişki zamanını hatırlamıyorum. geri cekilme dedigimiz yöntem nie riske attıysak. aslında bi kaza olmadıgına eminim ama önden gelen sıvıda milyonlarca sperm oluyomus . bi tek ondan uyuzum malum dogurgan bi tipim ben:( 1 hafta sonra testi tekrar edicem. bişi yoksa yoktur. allah bilir iisini artık.

herkes regl oldu mu kızlar bu arada????

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

çok zor çalışan anne olmak inşallah istediğin gibi bakıcı bulursun oda çok önemli sonuçta bebeğini en kıymetlini emanet edeceksin
birde şöyle düşün akşam 8-9 da evlerine gelen anneler var en azından belirli bir saatte evinde oluyorsun çalıştığın günler belli (biraz moral vereyim dedim)

Benim de dün yasal iznim bitti.Süt iznimi toplu kullanmayacak olsam bugün işbaşı yapmam lazımdı.Bugün anneme emanet edip SGK müdürlüğüne gideceğim.Ama yine de içim bi garip,annem de olsa tam güvenemiyorum.Güvenemiyorum da değil de içim rahat etmiyor diyeyim.Ki son bir aydır ben kendim bakıyorum,öncesinde hep annem vardı ve kaç kez anneme emanet ettim,dışarı çıktım...
Ben çok fazla duygusala bağlamamaya gayret ediyorum.Hiç o taraklara basmıyorum,aklıma geldikçe öteliyorum o düşünceleri.Hiç üzerinde durmuyorum,katı yaklaşmaya çalışıyorum....
Şöyle düşün en azından bizler gibi,özel sektörde çalışan annelere göre daha avantajlı çalışma saatlerin var.Ben akşam en erken 18.30 çıkıyorum, ki çoğu kez bu saat sarkıyor,çok yoğun bi trafikte 50 km.ye yakın yol geliyorum,saat 8i geçtiği oluyor eve geldiğimde...
Beterin beteri var...
Dediğin gibi herşey onlara daha iyi bir gelecek sunabilmek için.

Lidılcım biliyorum çok zor olacak hem senin için hem Tuna için. Ama yapacak daha iyi birşey yoksa mevcut durumdaki en iyiye bakmak lazım... Hem belki daha iyi olur senin psikolojin için de... Benim bi arkadaşım bebeği 3 aylıkken işe başladı ve iyi ki başlamışım, kafam böyle daha rahat diyor. Zaten süt izni de var. Birde amirlerin ders saati harici kalan zamanda sana esneklik tanıyacaklardır inşallah diye düşünüyorum...

B]

teşekkürler kızlar. doğru söylüyorsunuz. çalışma saatleri ve şartları birçok kuruma göre çok iyi. bu sabah gittim okula. eski programla devam edeceğiz. benim yerime gelen öğretmenin programıyla yani. az süre kalınca böyle uygun görmüşler. 2 okul bir arada olduğumuz için benim programın değişmesi 50 öğretmenin de programlarının değişmesi demek. süt izni kullanmayı talep etmedim. çünkü perşembe cuma boş. talep edersem dersleri o günlere kaydırmak zorunda kalırlar. yani 3 gün iş, 4 gün tatil olacak. (simuşum branş öğretmenleri dersi olmayan saatlerde okulda bulunmak zorunda değiller :D )pazartesi salı 3.dersler boş. 4. ders olsaydı öğle arasıyla birleşirdi ama olsun. işte o boşluklardan dolayı da 16:10da bitecek dersler. bende 15 dakikaya evde olucam bir aksilik olmazsa. o boşluklar olmasaydı, 50 dk erken evde olacaktım. buna da şükür... toplamda 18 saat ders, 1 saat rehberlik var. 5 yıldır öğretmenlik yapıyorum, ilk defa böyle az dersim var. 28in altına düşmemiştim :D
müdürüm de dediki : "Hocam boş saatlerinizde anneniz getirir, burda emzirirsiniz." iyi fikir. onlara da yürüyüş olur :D öğrencilerimi görünce rahatladım biraz. moral oldu bugün bana ...

ha laylam karnım var ya, 3 katı oldu. hiçbir gömleğim katii suretle olmuyor :( pantolonların 36sına girdim. ama üstler tam bir fiyasko. yine masraf çıktı bana

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
little ben de 16 mayıs ta iş başı yapıyorum... bir arkadaşa rica ettim fazla ders saatimi alacak, ben de maaş karşılığı girecem inşallah. yalnız benim de programdan yana sıkıntım benim yerime gelenin programını bana vermeleri. gerçi kadın 12 saatime giriyor sadece, hftda 3 gün geliyordur muhtemelen. 3 saatime de başka hoca giriyor. 4 güne toparlanır herhalde. ama benim ev okula uzak fazlasıyla. yollarda 2 saat geçecek. ben de düşünüyorum kara kara. bana 10+10+30 veren sevgili dr um, arkadaşıma 10+10+40 vereceğini söylemiş. ona da canım sıkıldı. gerçi adam ben istemeden 50 gün rapor verdi ama yaranılmıyor işte :(

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
little ben de 16 mayıs ta iş başı yapıyorum... bir arkadaşa rica ettim fazla ders saatimi alacak, ben de maaş karşılığı girecem inşallah. yalnız benim de programdan yana sıkıntım benim yerime gelenin programını bana vermeleri. gerçi kadın 12 saatime giriyor sadece, hftda 3 gün geliyordur muhtemelen. 3 saatime de başka hoca giriyor. 4 güne toparlanır herhalde. ama benim ev okula uzak fazlasıyla. yollarda 2 saat geçecek. ben de düşünüyorum kara kara. bana 10+10+30 veren sevgili dr um, arkadaşıma 10+10+40 vereceğini söylemiş. ona da canım sıkıldı. gerçi adam ben istemeden 50 gün rapor verdi ama yaranılmıyor işte :(

canım dertler hep aynı işte. canını sıkma doktoruna, bildiğim kadarıyla heyet 30 ve 45 günlük oluyor, bana da 30 vermişti. 45 belki daha sıkıntılıdır diye ben de hiç sormadım. çok az kaldı aslında ama başlamak zorundayız işte. son sınavlar bizim ellerden olacak desene :D

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
canım dertler hep aynı işte. canını sıkma doktoruna, bildiğim kadarıyla heyet 30 ve 45 günlük oluyor, bana da 30 vermişti. 45 belki daha sıkıntılıdır diye ben de hiç sormadım. çok az kaldı aslında ama başlamak zorundayız işte. son sınavlar bizim ellerden olacak desene :D
yok kızamıyorum zaten dr uma, evet başladığım hft sınavları var, sorular benden çıkacak.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
bilmiyorum kuzum. bizimki sevmiyo zaten, takamıyoz. iyice de koca kafa olduk :D kapşon geçiriyoruz arada. Allahtan ona sinir olmuyor

biz de şapka takamıyoruz, kapşonlu hırkaları var, onları çaktırmadan kafaya geçiriyoruz dışardayken ama apt. girer girmez açıyoruz çok sıkılıyor çünkü.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar az önce sgk.dan geldim.İşimi hallettim,bildirimim yapıldı...Yasal doğum iznim bitti.Şu an geçen seneden kalan senelik iznimi kullanıyorum,bitiminde de toplu süt iznimi kullanıcam.
Çok yorulmuşum,azıcık uyuyayım annem Adayla ilgilenir,sonra kariyer sitelerinden biraz iş bakayım eve yakın filan...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar