Kızlar az önce facebookta annemin kuzenlerinin fotolarını gördüm.Biri teyzesinin oğlu, biri dayısının kızı.Evliler.Akraba evliliği.Bunlar Bilecik-Söğütün bir köyünden...Orada doğmuş,büyümüş,hayatlarının büyük kısmını bu köyde ve ilçesinde geçirmişler.Hep sınırlı bütçelerle,hatta yokluk içerisinde geçmiş hayatları, bu durumda da 2 çocuk okutmuşlar.Hep önce evlat diyen,kendilerini 2.plana atan, kendileri için birşey istemeyen insanlar, özellikle anne.Büyük kızları bir evlilik yaptı Türkiyede,mutsuz oldu.Ayrıldı eşinden ve uzaklaşmak için master yapmak istedi,Hacettepe üni.de başladı ve hiç ummadığı bir zamanda bir şans yüzüne güldü ve amerikaya gitti burslu.Orada da kaldı, bir Çinliyle evlendi,çocukları oldu, orada eğitimine devam etti,akademik kariyer yaptı...annesini babasını sık sık yanına alır oldu,6 ay gibi sürelerle amerikaya gidip geliyorlar şimdi.Facebooka fotoğraflar koymuşlar Hawaii tatiline götürmüş anne babasını...Hollywooda götürmüş,Niagara Şelalesinde fotoğrafları var...
Kendi kendime vay be dedim nerden nereye...Tarlada çapa yapmaktan,Hawaii'de tatil yapmaya uzanan bi hayat...
Demek dedim,hayatta bazen yapamadıklarına, içinde kalanlara üzülmeyeceksin.Evlat da insanın yarım kalanlarını tamamlayabilir, uhdelerini gerçekleştirebilir.
Allah hepimizin evlatlarını böyle hayırlılardan eylesin.
Hayırlı evlatlar nasip etsin.