2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar bu arada annem yanımdayken uyguladığı kundak yöntemine geri döndüm ben birçok kişinin tavsiyesiyle.Zaten kendim de düşünüyordum ne zamandır.Annem gidince ben bebeği el kol serbest yatırmaya başladım ama özellikle gündüz kendini çok fazla uyandırıyordu,dalamıyordu elleri yüzünden.Kalitesiz bi uykusu vardı.Son zamanlar gece uykularına da yansımıştı bu durum.Sabahları, damaklarının acıma durumunun başlamasıyla birlikte daha erken uyanmaya mızlamaya başlamıştı.
İncecik bi battaniye ile kolları engellemeye başladığımdan beri,gündüzleri de geceleri de daha kaliteli-derin ve daha uzun uyuyor.Geceleri 5-3-2 saat gibi uyuyordu şimdi 5-5 iki parça uyumaya başladı ve ağlayarak uyanıyordu her seferinde onu da bıraktı.Ağlayarak kalkmıyor.
Dün gece beşiğine bıraktım kucakta sallamadan,kendiliğinden uyumuş.
Gündüzleri de kendiliğinden uyumasını sağlarsam süper olacak :D
Biraz ıkınıyor sarılınca,elbette sevmiyor ama,uyku da çok önemli.
Eşim de bu sarınma-kundak meselesine hiç taraftar değil ama,bakalım napıcaz :D

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Dün Girne'ye gittik (biz Lefkoşa da oturuyoruz) valla yaz gelmiş oralara eheh ben evde oturmaktan anlamamısım, evler daha serin hala.. ama dün baktım herkes sortla falan dolaşmaya başlamış, ince elbiseler giyilmiş falan.. bide kendime baktım amannnnnnnnnn kot pantolan spor ayakkabı göerece daha kalın bi üst falan bide şişkoluk.. ufff cok fena hissettim kendimi yaff.....
bi kilo verseydim iyiydi :crazy:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Kızlar bu arada annem yanımdayken uyguladığı kundak yöntemine geri döndüm ben birçok kişinin tavsiyesiyle.Zaten kendim de düşünüyordum ne zamandır.Annem gidince ben bebeği el kol serbest yatırmaya başladım ama özellikle gündüz kendini çok fazla uyandırıyordu,dalamıyordu elleri yüzünden.Kalitesiz bi uykusu vardı.Son zamanlar gece uykularına da yansımıştı bu durum.Sabahları, damaklarının acıma durumunun başlamasıyla birlikte daha erken uyanmaya mızlamaya başlamıştı.
İncecik bi battaniye ile kolları engellemeye başladığımdan beri,gündüzleri de geceleri de daha kaliteli-derin ve daha uzun uyuyor.Geceleri 5-3-2 saat gibi uyuyordu şimdi 5-5 iki parça uyumaya başladı ve ağlayarak uyanıyordu her seferinde onu da bıraktı.Ağlayarak kalkmıyor.

demek işe yaradı ha.. benimkinin de uykusu bozuldu sabah 4 yada 5 gibi uyanıyor sonra saat başı kalkıyor, 4, 5,6, 7 gibi sonra zaten 1-2 saat ayakta sonrabelki bi 1 saat falan böyle parca parca.....

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

demek işe yaradı ha.. benimkinin de uykusu bozuldu sabah 4 yada 5 gibi uyanıyor sonra saat başı kalkıyor, 4, 5,6, 7 gibi sonra zaten 1-2 saat ayakta sonrabelki bi 1 saat falan böyle parca parca.....

Pikoşum bu diş-damak kaşınmasından bozuldu sanırım uykuları.
Kundakla tekrar toparladı çünkü eliyle kendini çok irrite ediyor Ada.Gözlerini kaşıyo,burnuna dokunuyo, kafasına vuruyo,yüzüne dokunuyo....Eller devamlı yüzde,öyle uyunur mu.Kucakta sallayınca da tamamen uykuya dalana kadar koyamıyosun beşiğe.Yoksa yine hemen uyanıyo ve ellerle aynı şeyler.Bi ara da 10 dk.da bir uyanmallar başlamıştı.Ne uyuduğu belli ne uyandığı...
Bakalım bi süre devam edicem buna.
Şimdi uyku saati onun,sardım.1-2 kucağımda salladım.Aslında acayip uykusu var ama bi türlü kendini uykuya teslim etmedi.Koydum ben de beşiğe açtı yine gözleri.Yalnız bırakıp geldim.Şimdi mıkırdanıyo uykulu uykulu ama bakalım ne yapacak.Ağlamadıkça gitmiyim diyorum yanına.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
heyooo uyku tutmadı :sok nasılsınız teyzoşlarrr?

azoş o fotodaki kuzeyi yerim yeriiiiiiiiim ben :D

Yi teyzesi :D Yaz geldi o kat kat kolları bacakları meydana çıkacak hepsinin :D

Slm kizlar
Nasilsinuz bakem özledim sizleri...
Bikac sey sormam lazim öncelikle şu su meselesi...ben fatmaya sadece süt veriyorum hic su vermedim sadece mama yiyen cocuklR mi su icmeli..bircde kayinvidem 40 günün icindeyken fatmayi ayakkarı üstüne bastirmisti ve simdi fatma dik durabiliyor bazen..arada bende bastiriyorum sizce sakincali mi?
Azom bu sorum spiral takilinca esin bisey takiyor mu yoksa free mi yani icine mi neyse cok utandim ..cahilligimi mazur görün..
Buarada babustan duymustum kabizliga rezene denedim süprr sonuc thanks honey..
Kizimda parmaklarini resmen yuksek sesle emiyor ama salya yok..
Ecrinim avent emzik markasi ne benim kizim emmeyi bilmiyor teyzesi.emzikleri cigniyor sonra da diliylefirlatiyor..
En can acitan konuysa kayinvallidem beni artik aramiyor uzaktayken aramiz superdi simdi hep ben ariyorum ..anlayacaginiz 60 gun fazlaydi 20 de gondermeliydim ki tadinda kalsin:eek:ky:

Hehehe free canım tamamen. Eşinin ekstra bir önlem almasına gerek yok.40 gün içinde ben hiç bastırmadım ama şimdi koltuk altından tutup yere koyduğumda dik duruyor ve adım atıyor..Ama zararlıymış sanırım çok yapmamak gerek.

Hadi hayırlı uğurlu olsun Azoşum, darısı da başıma olsun :D :D Bu spiralin ilaçlısı ilaçsızı vs si varmış. Sen hangisinden taktırdın? Hangisi daha iyiymiş balım?

Fatmamızı da bence bastırma, bizim doktor geçen oturtur gibi doğrulttu Duru hanımıbuna bile sakın evde yapmayın bunu dedi.

Sağol Simuşum Ben hiç duymadım canım ilaçlı ilaçsız.Aradaki fark neymiş?
Bu arada kaçıncı aydan sonra oturtcaz yahu bebekleri? Benimkisi çok sıkılıyor yatmaktan, dik durdurunca susuyor bi tek :(

ayyyy azommmm acıdı mıı yaaaa:( bende taktırcam ay sonu ama cok tırsıyorummm.. nezoss anestezi demedi bile canını yakcak bişi degil dedi ama bak tırstımm

simussss saglıkocagı da kalsi d mi öle bişi demişti ama dr acd verdi bende arkasını aramadım:tskler:

Valla ne yalan sölim acıdı canım ya :( Yani spirali takarken değil de, o rahim açma aleti varya onu yerleştirirken acıdı :(

ohh hayırlı olsun dünürüm hadi rahatsın artıkın :) benimde 1 ay olacak taktıralı bu persembe kontrolum var bakalım ne durumda :) bu arada ilk bir hafta cok agır kaldırma doktorun sölemiştir ama bende diyim :) birde spiralden sonra adet kanaman biraz cogalır hem gün hem yoğunluk olarak normal yanim endişelenme emi kuzum :)) bu arada kısa kolluları cektiniz hee yerim kuzeyin kollarını ben ıssırırım onları,tunayıda ıssırdım dün ekrandan kol bacak acıkta görünce dayanamıyom bennn :)) öperim..
kızlar size soracaklarım vardı.hemen aklımdakileri ela uyanmadan sorayım.hani sol omuzdan yaptırdığımız kızamık asısı varya hemsire bana kabuk baglayacak kızaracak dedi ama bizim kolumuzda bisiy yok yani nokta gibi kırmızılık var ası yerinde acaba herkesde aynı mı.yani ası tutmamıs falan olabilir mi içime kurt düştü :(

Sağol dünürüm :) Valla doktor bana ağır kaldırma demedi eşolueşek :D Aklımda bulunsun sağol balım.
Bana da "kızarabilir, kabuk bağlayabilir" dedi ama bizde de birşey yok.

Kızlar Cuma günü Ada'nın 3. ay kontrolü oldu.Hamdolsun herşey yolunda. 6010 gram ve 62 cm çıktı.Doktorumuz kilosunun iyi olduğunu, boyunun kız bebek için epey uzun olduğunu ve gelişim eğrisinde %90lık kısımda bulunduğunu söyledi.
Maşallah subhanallah diyeyim.
4.ayda da bizi ek gıdaya başlatacak.
Bu ay aşımız olmadı.
İlk kez doktora da yalnız götürdüm.Doktorumuz Cumartesi izinli olacağı için randevuyu apar topar Cumaya aldık ve eşim gelemedi.Öyle olunca da tek başıma götürmek zorunda kaldım,epey de uzak yerde hastanemiz ama hakkından geldim çok şükür,kendime güvenim de gelmiş oldu.
Bebek arabasını taksiyle bir yere götürmek gözümde büyüyordu.
Bugün de arkadaşım Amerikadan bir kanguru getirdi bana,bakalım en azından arabayı katlarken,açarken kanguruda taşırım Adayı,bakalım nasıl olacak daha denemedim...

Oh maşallah tostiş prensese
Biz de bugün götürcez bakalım kaç kilo, kaç cm. olmuşuz :)
Araba katlamak açmak dedin de dün bunun sıkıntısını yaşadık :D Kuzey, eşim ve ben ilk kez başbaşa çıkmaya kalktık.Dolmuşa binecektik.Ben dedim ama eşime "arabayı katla hazır et" diye.Beyefendi kendi bildiğini okudu, acelesi yokmuşmuş...Neyse dolmuş geldi, ben çocuğu aldım bindim..Bu uğraşıyor katlamaya..Dolmuş dolu, herkes bizi bekliyor.Bi yandan söyleniyor, bi yandan katlamaya çalışıyor..Allah'tan şöför anlayışlı da "olsun, olsun" diyor :D Sonra sinirim bozuldu, beni aldı bi gülme, sıkıyorum kendimi :D Kıpkırmızı oldum..Nihayetinde kapatamadı, sıkış tepiş öylece koydu dolmuşa :D İnince baktık ki emniyet kemeri araya sıkışmış ondan kapanmamış...İnsanın böyle durumlarda eli ayağına dolaşıyor.Sanırım sakar bir anne olucam..
Dışarda birşeyler yiyelim dedik, siparişleri beklerken uslu duran küçük beyimiz sızlanmaya başladı.Ağlamasın diye hemen rezene çayı olan biberonu çıkardım, kapağını açarken üzerime döktüm yarısını nasıl becerdiysem :D Altıma işemiş gibi tam da oraya döküldü ya, neyseki çabuk kurudu.Kalan rezene ile susturabildik :)
Ve sanırım bir adak gerçekleştirmem gerek.İlk başbaşa çıkmamızda tatsız bir olay yaşadık...Ana caddenin kaldırımından dönerken çat çat çattt kurşun sesleri gelmeye başladı.Tabi ben kurşun sesi olduğunu anlamadım ilk..Ama sonra bağrışmalar, dükkanlardan çıkanları görünce anladım..Bi anlık şok yaşadım resmen..Arabadan koşturan adama ateş ediliyor, koşturan adam sivil polismiş, o da arabaya ateş ediyor..Benin sinirlerim boşaldı titriyorum, eşime bağırıyorum "çocuk var acele et" diye ama nasıl bağırma..Ömrümden ömür gitti..Allah korudu da bi kaza kurşununa kurban gitmedik..
İşte benden haberler böyle..Sokağa çıkmaya korkar oldum..Ay amma döktüm içimi haa :D

bir de unutmadan. oyuncak arayanlara tavsiyem var. bugün kuzuya 23 Nisan hediyesi alalım dedik çıkmışken. oyuncakçıda mest oldu zaten. bayıldı. kafayı bir sağa bir sola öyle hızlı çeviriyor ki... neye bakacağını şaşırdı. eşim zaten ayrı bir komediydi. 2 oyuncağı tutmuş Tuna'nın karşısında "bunu mu alayım babam, şunu mu?" :cokkomik: o da anlıyormuş gibi "aaaaaaaaaa" diye çığlık atıyor.

neyse sonuç olarak playskoolun parmak kuklası ve ilk kitabını aldık. hemen kuklayla hikayeler anlattım. ingilizce bir şarkı var, "old mc donald" onu söyledim. çok eğlendi. kahkahalar attı kitabın da damak kaşıma bölümü var, ağzına geçirdi evire çevire bol bol damakları kaşıdı. beraber sayfaları çevirdik, hışırdattık, ses çıkarttık, sayıları saydık. sanırım oyun oynamayı sevecek Tuna. oyuncak arayan varsa, biz bu ikisini beğendik

Oy yerim onu :D Bunu söylediğin iyi oldu canım, ben de bu tarz birşey istiyordum..Bi bakınayım netten.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Bugün temizlik var evde, valla cok fena olmustu ev eheheh...

Nasılsınız bacılar?

Ohhhh misss :) Güle güle kirlet canım..

Babuşum, bizde de aynı sıkıntı vardı, elleri oynadıkça hoplayıp uyanıyordu..Yüzüstü yatırıyorum ben artık, sabah- akşam..Bir dene istersen.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Yi teyzesi :D Yaz geldi o kat kat kolları bacakları meydana çıkacak hepsinin :D

Hehehe free canım tamamen. Eşinin ekstra bir önlem almasına gerek yok.40 gün içinde ben hiç bastırmadım ama şimdi koltuk altından tutup yere koyduğumda dik duruyor ve adım atıyor..Ama zararlıymış sanırım çok yapmamak gerek.

Sağol Simuşum Ben hiç duymadım canım ilaçlı ilaçsız.Aradaki fark neymiş?
Bu arada kaçıncı aydan sonra oturtcaz yahu bebekleri? Benimkisi çok sıkılıyor yatmaktan, dik durdurunca susuyor bi tek :(

Valla ne yalan sölim acıdı canım ya :( Yani spirali takarken değil de, o rahim açma aleti varya onu yerleştirirken acıdı :(

Sağol dünürüm :) Valla doktor bana ağır kaldırma demedi eşolueşek :D Aklımda bulunsun sağol balım.
Bana da "kızarabilir, kabuk bağlayabilir" dedi ama bizde de birşey yok.

Oh maşallah tostiş prensese
Biz de bugün götürcez bakalım kaç kilo, kaç cm. olmuşuz :)
Araba katlamak açmak dedin de dün bunun sıkıntısını yaşadık :D Kuzey, eşim ve ben ilk kez başbaşa çıkmaya kalktık.Dolmuşa binecektik.Ben dedim ama eşime "arabayı katla hazır et" diye.Beyefendi kendi bildiğini okudu, acelesi yokmuşmuş...Neyse dolmuş geldi, ben çocuğu aldım bindim..Bu uğraşıyor katlamaya..Dolmuş dolu, herkes bizi bekliyor.Bi yandan söyleniyor, bi yandan katlamaya çalışıyor..Allah'tan şöför anlayışlı da "olsun, olsun" diyor :D Sonra sinirim bozuldu, beni aldı bi gülme, sıkıyorum kendimi :D Kıpkırmızı oldum..Nihayetinde kapatamadı, sıkış tepiş öylece koydu dolmuşa :D İnince baktık ki emniyet kemeri araya sıkışmış ondan kapanmamış...İnsanın böyle durumlarda eli ayağına dolaşıyor.Sanırım sakar bir anne olucam..
Dışarda birşeyler yiyelim dedik, siparişleri beklerken uslu duran küçük beyimiz sızlanmaya başladı.Ağlamasın diye hemen rezene çayı olan biberonu çıkardım, kapağını açarken üzerime döktüm yarısını nasıl becerdiysem :D Altıma işemiş gibi tam da oraya döküldü ya, neyseki çabuk kurudu.Kalan rezene ile susturabildik :)
Ve sanırım bir adak gerçekleştirmem gerek.İlk başbaşa çıkmamızda tatsız bir olay yaşadık...Ana caddenin kaldırımından dönerken çat çat çattt kurşun sesleri gelmeye başladı.Tabi ben kurşun sesi olduğunu anlamadım ilk..Ama sonra bağrışmalar, dükkanlardan çıkanları görünce anladım..Bi anlık şok yaşadım resmen..Arabadan koşturan adama ateş ediliyor, koşturan adam sivil polismiş, o da arabaya ateş ediyor..Benin sinirlerim boşaldı titriyorum, eşime bağırıyorum "çocuk var acele et" diye ama nasıl bağırma..Ömrümden ömür gitti..Allah korudu da bi kaza kurşununa kurban gitmedik..
İşte benden haberler böyle..Sokağa çıkmaya korkar oldum..Ay amma döktüm içimi haa :D

Oy yerim onu :D Bunu söylediğin iyi oldu canım, ben de bu tarz birşey istiyordum..Bi bakınayım netten.

Azoşum çok geçmiş olsun.Verilmiş sadakanız varmış,dediğin gibi sen bir ihtiyacı olanı sevindir.Başından tuz çevir de ver derler bizim oralarda.İşte bu tip şeyler önlem alamayacağımız durumlar, nerden bileceksin böyle birşeyle karşılaşacağını.Allah korusun,evlatlarımızı,bizleri...

Eşinin arabayı katlayamamasına da çok güldüm he.Aynı benim eşim de böyle, sinirleniyor uğraşıyor iki saat :D
Bizim araba da zaten kamyonet gibi.Tecrübesizlik işte...Şimdi alsam,ne kadar farklı olur...

Ama arabayı yalnız katlama durumu cidden fena.Hele zamana sıkışık durumlarda.Cuma benim de doktora yalnız gideceğim ortaya çıkınca bi gerildim.Eşime de yakınmak istemedim annemi çağır der diye, çünkü anasında bu doktora gitme işi hırsa dönüşmüş durumda.Adanın doktoruna bizle gelmeyi prestij meselesi yapmış durumda, annem bizle birkaç kez geldi diye.
Her neyse taksi çağırdım önce.Bebeği arabaya koydum,apartmandan inicem önce.Apartmanın bir sürü merdiveni var.İniş platformu da var bebek arabası için ama inanılmaz dik.Neyse platformdan biraz zorlanıp indirdim ama sitenin içinde de merdiven var.Oradan inerken de güvenlikten yardım istedim.Taksi gelmiş araba kapanacak eeee çocuğu kim tutacak :D Apartman görevlisi geldi o ara rica ettim arabayı kapamasını kapayamadı :D
Neyse görevli yabancı değil diye bebeği tutmasına izin verdim, ben kapadım.Hastaneye vardık, taksiciye dedim ama arabayı aç da bi öyle git :D Allahtan adam becerikliymiş açabildi :D
Dönüşte de eşim geldi aldı da atlattık.Aslında ben otoparktan da çıkabilirim,asansörle iniyoruz oraya çıkışı da düz yol,ama kapısının açma aleti eşimde oluyor genelde.Her dairede de bir tane var...O yüzden kanguruya mecbur kaldım ben.Kanguruyla merdivenli kısmı atlatırım,arabayı kendim açar kaparım sonra alır koyarım içine çocuğu...
Kanguruda biraz mıkırdıyor uykusu gelince.Uyumasına uyuyor kanguruda da ama böyle asılı bi şekilde yazık :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Dün Girne'ye gittik (biz Lefkoşa da oturuyoruz) valla yaz gelmiş oralara eheh ben evde oturmaktan anlamamısım, evler daha serin hala.. ama dün baktım herkes sortla falan dolaşmaya başlamış, ince elbiseler giyilmiş falan.. bide kendime baktım amannnnnnnnnn kot pantolan spor ayakkabı göerece daha kalın bi üst falan bide şişkoluk.. ufff cok fena hissettim kendimi yaff.....
bi kilo verseydim iyiydi :crazy:

Ay sorma pikoşum...Bari diyorum şu bağımsızlığını ilan etmiş olan göbek bari gideydi :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ohhhh misss :) Güle güle kirlet canım..

Babuşum, bizde de aynı sıkıntı vardı, elleri oynadıkça hoplayıp uyanıyordu..Yüzüstü yatırıyorum ben artık, sabah- akşam..Bir dene istersen.

Canım yüzüstü de yatırdım senden okuyunca ama durmuyor öyle,devamlı kafasını kaldırmaya emeklemeye çalışıyo,emekleyemeyince de başlıyo zırlamaya :D
Bakalım eller kollar sarılı 1-2 mıkırdadı baktım uyumuyo salladım beşiği azıcık hemen uyudu :D

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Azoşum çok geçmiş olsun.Verilmiş sadakanız varmış,dediğin gibi sen bir ihtiyacı olanı sevindir.Başından tuz çevir de ver derler bizim oralarda.İşte bu tip şeyler önlem alamayacağımız durumlar, nerden bileceksin böyle birşeyle karşılaşacağını.Allah korusun,evlatlarımızı,bizleri...

Eşinin arabayı katlayamamasına da çok güldüm he.Aynı benim eşim de böyle, sinirleniyor uğraşıyor iki saat :D
Bizim araba da zaten kamyonet gibi.Tecrübesizlik işte...Şimdi alsam,ne kadar farklı olur...

Ama arabayı yalnız katlama durumu cidden fena.Hele zamana sıkışık durumlarda.Cuma benim de doktora yalnız gideceğim ortaya çıkınca bi gerildim.Eşime de yakınmak istemedim annemi çağır der diye, çünkü anasında bu doktora gitme işi hırsa dönüşmüş durumda.Adanın doktoruna bizle gelmeyi prestij meselesi yapmış durumda, annem bizle birkaç kez geldi diye.
Her neyse taksi çağırdım önce.Bebeği arabaya koydum,apartmandan inicem önce.Apartmanın bir sürü merdiveni var.İniş platformu da var bebek arabası için ama inanılmaz dik.Neyse platformdan biraz zorlanıp indirdim ama sitenin içinde de merdiven var.Oradan inerken de güvenlikten yardım istedim.Taksi gelmiş araba kapanacak eeee çocuğu kim tutacak :D Apartman görevlisi geldi o ara rica ettim arabayı kapamasını kapayamadı :D
Neyse görevli yabancı değil diye bebeği tutmasına izin verdim, ben kapadım.Hastaneye vardık, taksiciye dedim ama arabayı aç da bi öyle git :D Allahtan adam becerikliymiş açabildi :D
Dönüşte de eşim geldi aldı da atlattık.Aslında ben otoparktan da çıkabilirim,asansörle iniyoruz oraya çıkışı da düz yol,ama kapısının açma aleti eşimde oluyor genelde.Her dairede de bir tane var...O yüzden kanguruya mecbur kaldım ben.Kanguruyla merdivenli kısmı atlatırım,arabayı kendim açar kaparım sonra alır koyarım içine çocuğu...
Kanguruda biraz mıkırdıyor uykusu gelince.Uyumasına uyuyor kanguruda da ama böyle asılı bi şekilde yazık :D

Sağol babuşum, bi ihtiyacı olana erzak almak istiyorum bende..Kurban olayını sevmiyorum çünkü.
Ben senin gibi cesaret edemedim hiç tek çıkmaya, ne kanguru ne araba..Çıkıcak olsam kanguru ile çıkarım ama..Araba ve bebek ile 3 kat merdiveni inmem çok zor..Bizim bina 4 katlı olduğundan asansör de yok :(
Annem yanımda olmasa çok zorlanırım.O bebeği indiriyor ben arabayı..
Dediğinde haklısın..Ben de arabadan memnun değilim..Şimdi alacak olsam ilk önce hafifliğine, sonra tek elle kapanmasına bakardım..Bi de yollar o kadar bozuk ki, sürerken zorlanıyorum ara sokaklarda.Kaldırım çıkaracakken altta ayak için yapılmış çubuğa bastırıyorum, öyle çıkarıyorum..Ama bazı kişilerde görüyorum arabayı ittirmek için tuttuğumuz saplara bastırarak kaldırıyorlar..Benim ki öyle kalksa daha kolay olurdu :(

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Ay sorma pikoşum...Bari diyorum şu bağımsızlığını ilan etmiş olan göbek bari gideydi :D

Ay benim de duruyor göbek :( Güya normal doğumda gidiyordu..Bence tamamen vücut ile ilgili bir olay..Bugün spor salonları araştırcam akşama..Evde yapınca 2 hafta dayansam 3. haftada bırakıyorum :(
Yaz da geldi, montların arkasına da saklayamıcam göbeğimi.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Azelya cok cok geçmiş olsun canım ya, inanamadım okuyunca şaka gibi!!!
valla bi fakiri sevindir canım gercekten. Allah korusun cümlemizi..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Sağol babuşum, bi ihtiyacı olana erzak almak istiyorum bende..Kurban olayını sevmiyorum çünkü.
Ben senin gibi cesaret edemedim hiç tek çıkmaya, ne kanguru ne araba..Çıkıcak olsam kanguru ile çıkarım ama..Araba ve bebek ile 3 kat merdiveni inmem çok zor..Bizim bina 4 katlı olduğundan asansör de yok :(
Annem yanımda olmasa çok zorlanırım.O bebeği indiriyor ben arabayı..
Dediğinde haklısın..Ben de arabadan memnun değilim..Şimdi alacak olsam ilk önce hafifliğine, sonra tek elle kapanmasına bakardım..Bi de yollar o kadar bozuk ki, sürerken zorlanıyorum ara sokaklarda.Kaldırım çıkaracakken altta ayak için yapılmış çubuğa bastırıyorum, öyle çıkarıyorum..Ama bazı kişilerde görüyorum arabayı ittirmek için tuttuğumuz saplara bastırarak kaldırıyorlar..Benim ki öyle kalksa daha kolay olurdu :(

Ben bir kere markete gittim ama yine apartmandan çıkışım olay olmuştu :D
Başka kendim dışarı çıktım ama pusette götürdüm arabaya yeltenmemiştim.Kanguru da yeni edindim...
Ama kanguruyla çıkarım sanırım artık...
Ben de arabanın gereksiz büyüklüğünden memnun değilim.Yürürü çok iyi çok kolayca manevra yapıyor,kendi ağır olmasına rağmen sürüşü hafif,kaldırımları filan dediğin gibi sapına bastırarak çıkıyor.
Belki büyüklüğü de tam geriye yattığından kaynaklı.Bir de eşim siperliğini ille de taktırıyor arabanın,tente gibi birşey, güneş gelir,rüzgar gelir diye,o da hepten büyütüyor.
Bir de katlandığında da uzun birşey oluyor,katlanmış katlanmamış pek de fark etmiyor yani,ağır da.
Bi de ben travel sistem almıştım,oto koltuğu arabaya monte ediliyor,çocuğun oturduğu kısmı çıkarıp oto koltuğu olan kısmı takıyosun.İyi de onun bi espirisi yok ki.Onu arabaya sök çıkar başolmaz,arabada bağlı kalıyor o.Eeee ne anladım o zaman travel sistemden ben.
Zaten oto koltuğu da dar.Bi de anne karnındaki şeklinde duracak diye çocuk iki büklüm kalıyor sanki.Kıçı böyle aşağıda,kafa yukarıda,bacaklar yine yukarıya doğru.Bi ilginç ya,sevmedim hiç kullanmasını.Çocuğu rahatça koyamıyosun, koyunca geri alamıyosun sıkışıp kalıyo.emniyet kemerleri de dar.Bilmem ama biraz daha kilo alsa kullanamayız herhalde,sıkar kemerleri.İşin kötüsü travel sistemmiş diye 1000 liraya yakın para verdim ona yazık günah valla.:(

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
gidip yemek yapayım öğlen olmuş nerdeyse, opuyorum şekerler, byzzzzzzzzzzzzzzz

Kolay gelsin canım :utan:

Ay benim de duruyor göbek :( Güya normal doğumda gidiyordu..Bence tamamen vücut ile ilgili bir olay..Bugün spor salonları araştırcam akşama..Evde yapınca 2 hafta dayansam 3. haftada bırakıyorum :(
Yaz da geldi, montların arkasına da saklayamıcam göbeğimi.

Ay aynen ya.Bazı külotlar var, likralı, topluyolar, bi süre onlara devam :D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selam kızlarr.. dün kızcemle dısarı cıktım bide görümcem. bizim kız dısarda tık cıkarmadı gayet keyifliydii. anamm eve geldikk yırttı kendini:sok neyse sonra uyudu da bi nefes aldık.

2 gündür saldım cayıra yiyorum. bas dönmemi ona bagladıgımdan. ama yok. geliyo gidiyo. aksam yürüdük eve geldikk. tam apartman kapısında ay kusucam galiba dedim. görümcem sakın yapma dedi.güldümm ama haketten yapabilirdim.. bugğnde tam kahvaltıdan kalktım defne yi alıcaktım ki yine oldu. dün esim güldü hamile misin yoksa die. yok artık dedimm o kadar dogurgan degilimdir heralde. regl bile olmadım daha. sadece 1 kere oldu esim korunmak istemediginden onda da korunduk yani sanırım.allah korusun yaaa su spiral bi takılsa da kurtulsam. es kaza bişey olsa aldırmak zorunda kalırım cünkü. esim hayatta aldırmam dio hatta bide istiyo ama benim sonum olur heralde. yarın bi saglıkocagı na gidiyim. belkii tansiyon gibi bişidir. :eek:ys:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Selam anneler...
bugun kızımla kuafore gittik biz yaaa :) kucagımda gitti tabi arabasını almadım yanıma alsamda durmuyo cunku arabada...apartmandan indik dolmus duragına gidene kadar kucagımda uyudu,kuafor avm nin icinde,girdik kuafore uyanmadı benimde oraya bırakasım gelmedi koltuga yatırmak istemedim,neyse kasımı alcak olan kız koltugu sezlong gibi yatırdı Hira da gogsume yattı yuzustu o sekilde aldı kaslarımı hahahaha :D
uyanmadı hic cıkarken uyandı sonra avm gezdik azcık ciciler aldık kızımıa bi kac tane vee eve geldikkk kazasız belasız atlattık bu gezmeyi de..ama gitgide agırlasıyo araba sart alıssa ii olcak belim koptu walla..

bu arada bu tek basımıza 3.dısarı cıkıcısmız

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar