2012 Şubat Anneleri

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

serapcım sana katılıyorum bacım bugün gündüz ne zaman uyutsam bebeği yerine koysam mışıl mışıl uyudu ama odadan daha adımımı atmamla avazı çıktıgı kadar bağırarak aglıyo bu bebekleri kuvezde yaptılar böle anam ölüyorum ne iş yapabiliyorum ne yemek anam olmasa hem açım hemde evimi pok götürür yeminleee off offf nasıl değişcekler bilemiyorum ama yoruldum artık yüzüne bakıncada varmış yokmuş o yorulan ben değilim sanki yarabbim nasıl bir duygudur annelik mükemmel herşeye ragmen şükürler olsun rabbime ki böle bir evlat nasip ettiği için kokusuna kurbann olayım:ask:

evet canım bende dusune dusune bunu buldum kesin kuvozde oldu seninkiyle benimki :(
napalım ınsallah gun gectikce bu korkuları da kaybolur kuzularımızın da sakinlesirler :utan::utan:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar bebek projektörü almayı düşünüyorum.Kullanan ve tavsiye verebilecek olan var mı?

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selam kızlarr.. 2 gündür kendimi yorgunn hissediyorum. o yüzden bu sabah uyandıgını gördügüm halde bi süre defneye bakmadım. o da beni aramadı aglamadı. yarım saat yatagında kendi kendine konustu.. ama o kadar cok ses cıkardı kii uykuya devam etmek mümkün olmadı:D baya ses cıkarıp konusuyo nedeyse anlam cıkarıcam seslerinden. oldukcada yüksek tonlu yatak odasından salona duyuluyo:D sonra yataga alıp biz muhabbet ettik bi süre. dilini döndürüyüo döndürüyoo en son ses cıkarmaya baslıyo. bişi yaptıgını farkında ama nasıl yapıcagını akıl edemiyo henüz. önemli oln biz konusunca cevap vermesi böyle cok hos oldu iletisim kurabiliyouz en azından:utan:
bugün banyo edicek yarın ası var. huysuzlanıp uykusunun bozulmasından cok korkuyorum:( insallah olmaz.
görümcem diger görümceme gitti. beni cagırmadı die bozuldum:D o ikisiyle vakit gecirmeyi cok seviyorum ama onlarda kardes yalnız da kalmalılar dimi. nie böyle alıngan garip bi tip oldum ben ya kendi kendime yetemiyorum:( halbuki işim gücüm var evde hiçbiyere cıkmamm lazım zaten. ayhhh gideyim mutfagımı temizleyeyim kızım uyurken bari:utan:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Kızlar ya hem süt verip hem mama takviye yapan varmı ? varsa bi detay gecermisiniz ya gun icinde ne kadar emzirip ne kadar takviye yapıyosunuz ??

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Kızlar ya hem süt verip hem mama takviye yapan varmı ? varsa bi detay gecermisiniz ya gun icinde ne kadar emzirip ne kadar takviye yapıyosunuz ??

benn varımmmm:utan: toplamda gece dahil 6_7 defa emiyo. genelde 2 nadiren 3 kez de mama alıyo. her mama 90 ml. katiyyen 10 ml bile içmiyo üstüne fazladan. ama dün gece uyuyo gögsüm agrıdı die aldım biberonu elime tek gögsümü elimle sagdım. 50 ml cıktı. daha gelirdi ama o arada kız uyandı. aynı gögsü emzirdim sonra biberondaki sütü verdim ve uyudu. demek doydu dedim. tek gögsüm bi 90 ml cıkarıcak demek en az. peki niye mama içiyoonu anlamadım. yavas yavas kesmeyi planlıyorum ama nasıl:eek:ys:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
benn varımmmm:utan: toplamda gece dahil 6_7 defa emiyo. genelde 2 nadiren 3 kez de mama alıyo. her mama 90 ml. katiyyen 10 ml bile içmiyo üstüne fazladan. ama dün gece uyuyo gögsüm agrıdı die aldım biberonu elime tek gögsümü elimle sagdım. 50 ml cıktı. daha gelirdi ama o arada kız uyandı. aynı gögsü emzirdim sonra biberondaki sütü verdim ve uyudu. demek doydu dedim. tek gögsüm bi 90 ml cıkarıcak demek en az. peki niye mama içiyoonu anlamadım. yavas yavas kesmeyi planlıyorum ama nasıl:eek:ys:

bende gunde gece dahil en fazla 8 defa emziriyorum Allah a sukur ilk zamanlardaki gibi sutum cogaldı diyebilirim tabi emme araları uzadıgı icin birikiyo guzel guzel ama dedigin gibi yine de bende veriyorum gun icinde 60-60 veriyorum daha hic 90 vermedim bizimkinin midesi pek hassas hemen cıkarıyo fazla oldugu zaman o yuzden az az veriyorum.bence biberondan akış daha hızlı o yuzden seviyolar cabuk cabuk geliyo diye bazen de sırf keyif icin belkide..ama benimki elini emmeye basladıgında acıktıgını dusunuyorum hemen memeye alıyorum ama dalga geciyo o zaman cekiyorum
demek keyif icin yaıyo oyle ne bilim..İştahlı olsunlarda bosver gunde 2-3 kez mamadan bisey olmaz

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
bende gunde gece dahil en fazla 8 defa emziriyorum Allah a sukur ilk zamanlardaki gibi sutum cogaldı diyebilirim tabi emme araları uzadıgı icin birikiyo guzel guzel ama dedigin gibi yine de bende veriyorum gun icinde 60-60 veriyorum daha hic 90 vermedim bizimkinin midesi pek hassas hemen cıkarıyo fazla oldugu zaman o yuzden az az veriyorum.bence biberondan akış daha hızlı o yuzden seviyolar cabuk cabuk geliyo diye bazen de sırf keyif icin belkide..ama benimki elini emmeye basladıgında acıktıgını dusunuyorum hemen memeye alıyorum ama dalga geciyo o zaman cekiyorum
demek keyif icin yaıyo oyle ne bilim..İştahlı olsunlarda bosver gunde 2-3 kez mamadan bisey olmaz

yok cnm yaa..bizim biberon damla. baya meme gibi emmek zorunda kalıyo:Dama dalga geciyodum gecen gün herkesin cocugu memeden az geliyo die bırakıyo benimki cok geliyo die bırakcak die:D benimki 2_3 kez cekip bırakınca yüzü gözü süt içinde kalıyo:sok bazen içemiyo bogazına kacıyo aglıyo almıyo memeyi.. biraz bekleyip ver,yorum o zaman gögüs pedine gidiyo sütler:D dr içiyosa memeden sonra ihtiyacı vardır cogaltmadan ver dedi. ama benim sütüm var die yırtınsam da veriyorum o yada bu sekilde . yetmiyo yinede demek.1 ay önce de 90 içiyodu. hala 90 içiyo. öyle teselli oluyorum bende cogaltmadı en azından:(
benimki gece uykuda bile ellerini yiyo canım cokur cokur ses odanın içi:D 11 ya kadar emceklermiş. normalmiş.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
selamlar kızlar,
bugün ankarada oldum kürtajı sabah...bayıltıp yaptılar..inşallah bu son olur artık..ama rabbime yine buna da şükür...doktor çıkan parçayı patolojiye gönderdi..sonuç 1 hafta sonra raporla çıkıcak.daha sonra da davamızı açıcaz..ne kadar yıprandım bi bilsenizz yine bugün çok ağladımm girmeden önce ama yinede şükür ettimm yanımda yatan hasta da kürtaj olcaktı bebeğini kaybetmiş karnındaa..onu görünce rabbime sonsuz şükür ettimm..Allahım çocuklarımıza sağlıklı mutlu uzun ömürler wersin,dermansız dert wermesinnn...hepinizi çok öpüoummmm:huhuu:
cok geçmiş olsun canım...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
kızlar ellerini emmeleri her zaman aç oldukları anlamına gelmiyor.Tükürük bezleri geliştiği için bu aylarda ellerini emiyolar...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
kızlar, oğlum sabah 9dan beri uyuyor...12 gibi altını değiştirdim uyansın diye normalde hemen uyanır, uyandı gerçi ama açamadı gözünü, emzirdim gözleri kapalı halde, hemen uyudu tekrar, hala da uyuyor, uyandırmayı deniyorum kucağa alıyorum dans falan ettiriyorum yine uyuyor anlamadım.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kizlar merhaba zor günler geçiriyorum. 1 haftadır belim ağrıyordu,pazartesi resmen kitlwendim eşim acile götürdü.nmr çekildi, kas sıkışması olmuş bunada sukur.ilac kullanamadigim için fizik tedaviye gidiyorum.15 gun sürecek.cok zor bel agrisi.inşallah en kısa zamanda iyilesirim. Gebeliklerden sonra kaslar gevşekdigi için bu bel ağrıları oluyormuş.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Kizlar merhaba zor günler geçiriyorum. 1 haftadır belim ağrıyordu,pazartesi resmen kitlwendim eşim acile götürdü.nmr çekildi, kas sıkışması olmuş bunada sukur.ilac kullanamadigim için fizik tedaviye gidiyorum.15 gun sürecek.cok zor bel agrisi.inşallah en kısa zamanda iyilesirim. Gebeliklerden sonra kaslar gevşekdigi için bu bel ağrıları oluyormuş.

tatlım cok cok geçmiş olsun. bu bel agrısını cok iyi bilirim cunki bel fıtıgım var :( aman cok dikkat et kendine... acil şifalar olsun..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
kızlar, oğlum sabah 9dan beri uyuyor...12 gibi altını değiştirdim uyansın diye normalde hemen uyanır, uyandı gerçi ama açamadı gözünü, emzirdim gözleri kapalı halde, hemen uyudu tekrar, hala da uyuyor, uyandırmayı deniyorum kucağa alıyorum dans falan ettiriyorum yine uyuyor anlamadım.

Canım arada oluyor sanırım.Ada da gündüz uykusu çok randımanlı bi bebek değil ama cumartesi günü 3 saati aşkın uyudu ben uyandırmasam daha da uyurdu.
Dün gece de 22.30-23.00 gibi uyudu,sabah 5.30da eşim işe giderken uyandım hala uyanmamıştı Ada ben uyandırıp besledim.Neredeyse 7 saat olmuş ki Adanın rutini 5 saat civarı birkaç dakika fazlası yada eksiğiyle....Arada oluyor demek.Geceden filan uykusuz muydu acaba?

Canım çok geçmiş olsun.İnşallah tez zamanda atlatırsın kolaylıkla...Benim de bu aralar sırtım ve boynum çok ağrımaya başladı kucağa çok almaktan diye düşünmeye başladım....

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
selamlar kızlar,
bugün ankarada oldum kürtajı sabah...bayıltıp yaptılar..inşallah bu son olur artık..ama rabbime yine buna da şükür...doktor çıkan parçayı patolojiye gönderdi..sonuç 1 hafta sonra raporla çıkıcak.daha sonra da davamızı açıcaz..ne kadar yıprandım bi bilsenizz yine bugün çok ağladımm girmeden önce ama yinede şükür ettimm yanımda yatan hasta da kürtaj olcaktı bebeğini kaybetmiş karnındaa..onu görünce rabbime sonsuz şükür ettimm..Allahım çocuklarımıza sağlıklı mutlu uzun ömürler wersin,dermansız dert wermesinnn...hepinizi çok öpüoummmm:huhuu:

çok geçmiş olsun kızlar acil şifalar

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

arada benimkide yapıyor genelde yorgun ve uykusuz olduğunda
biz anneler ne fenayız bebekler uyumaz endişe uyur yine endişe ederiz:)
büyük ihtimal yorulmuştur annesi

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
biz bugün sabah 3 aşımızı olduk daha sonra doktorumuza gittik kontrolümüzü olduk rota aşımızı yaptırdık ama oluşum çok ağladı yaaaa yavrum gözünden yaşlar geldi şimdi uyuyor

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
biz bugün sabah 3 aşımızı olduk daha sonra doktorumuza gittik kontrolümüzü olduk rota aşımızı yaptırdık ama oluşum çok ağladı yaaaa yavrum gözünden yaşlar geldi şimdi uyuyor

geçmiş olsun tatlım.. demek rota aşısını 2. ayda yaptırdın sen? hımm.. biz 3. aya bıraktık bide araştıralım istemiştik yararı mı cok diye..
ve nasılsın tatlım? ne zamandır konusamadık seninlede..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar