2012 Şubat Anneleri

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
tatlım yetiyo demek ki o uyku ona. bizim ufaklıklardan biri bebekken de az uyurmus. büyüyüncede devam edince danısmıslar. yetiyo demek demiş dr zorlamayın o cocuga işkence olur demiş. 10 yasında hala 7_8 saat uykuyla gayet enerjik yasıyo. uzun süreli uyumaya baslayınca sana da yeticek. yani bizim gece uykusundan uyanmamız 4 saate uzadı. artık 4_5 saatte kalkıyo bende rahat uyuyorum. seninkide o düzene girince nefes alırsın. :utan:

oh masallah nasıl uyuyo o kadar aralıksız ? benimki daha kesik kesik uyuyo..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
K
hep aynı seyler:utan: karı koca bişi paylasamaz olduk. ben mi abartıyorum bilmiyorum. cocuk 2 ayı bitirdi biz hala sinemaya gidicez. onu gectim gidip bi saat bi yerde oturalım falan hiçbi teklif yok.kendisi her aksam 1 saat mutlaka arkadasında. bugün de manisada gs macında mesela. 1 saat sonra falan dönücek. bende habire görümcemle gezip duruyorum. sagolsunlar cok ilgileniyolar ama kendimi ezik hisseder oldum artık. onlar da kardeslerinin rahatlıgını farkında ondan beni kırmıyolar:( evde de oturamıyorum allah biliyo
neyse bugün klasik kahvaltı günü. belledigimiz bi yer var gidip aksama kadar orda takılıyoruz her pazar (esim 10 kerede 1 kere geliyo ). bugün o maca gidicek die araba kalsın die düsündüm arkadası var zaten yanında. görümcemle konustum dün dedim bska bi yere gidelim kahvaltıya degil o da istemiyodu zaten. onun üstne esimle kayınvalidem geldi. meger bi program yapmıslar dahası kayınvalidemde arabayı ver onlarda gelsin demiş. ben ne w 7bileyim. dedi arabayı yarın size bırakcam. bende bencede bırak dedim. ama kahvaltıya gitmeyelim dedim. sıkıldım her hafta aynı yerden.allah ım bir surat o zaman bırakmam dedi sustu. ya ne farkeder ki die basladık tartısmaya onların yanında. evde otur sen dedi en son. bende oldu sen maca gitceksin keyif yapcaksın ben evde mi oturcam dedim. o arada kayınvalidem geldi. kadıncagız ben dedim dedi arabayı ver gelsinler.kalktım eve geldim o gitti. konusmadık hiç. aksam yegeni bizde kaldı zorunluluktan konustuk. sabah ben kahvaltı hazırlarken gelmiş bi daha bizimkilerin yanında benimle tartısma kompleks yaparım kalbini kırarım. evde cevap vermem orda yaparsan veririm dedi. annem cok bozuldu dün dedi. ben ne bilyim senin program yaptıgını dedim. gitmek zorunda mıyım her hafta aynı yere. kii oraya da yalnız gidiyorum her hafta onla gitsem neyse. cocuk bizde misafir die uzatmadım bunu sonra konusucaz dedim. sonra digerleride gitmedi ben gitmiyorum die hep beraber yeni acılan bi avm ye gittik. 2 araba gidin ben arabayı vereyim dedi. gerek yok beni düsünüp mü veriyosun anneni düsünüyosun dedim. falan filan kapandı konu. belki ben alınganım ne bilim yaa. iş stresi dio o da bilmem ne dio. sorsan benden dertli.kurup kurup bana bosalıyosun dio. ayhh anlatırkn daraldım. hayat 4 duvar arasında gecse bi derdimiz olmucak ama ne ben asosyal olabilirim nede 4 duvar arasında yasanır:sinir:

Offf offf tatlım, gezmeyi seven için evde kalmak zor seni çok iyi anlıyorum. Bende bazen daralıyorum dışarıda cikamiyorum selimle. Burda bir rüzgâr var anlatamam. Dün gece eşim selime hakkaten iyi bakmış. Bezini degistirmis, mama vermis,uyutmus,hatta sirta ter bezi koymuş. Dün arkadaşlari ile oyalanmasina kizmamin bir seBebide belim feci agriyor, bi dur evde yardimci olsana. Bu arada belim cok ağrıyor, yarın doktora gideceğim umarımsorun olmaz.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
oh masallah nasıl uyuyo o kadar aralıksız ? benimki daha kesik kesik uyuyo..

yeni yenii uzuyo cnm. ilk 1 ay saat bası kalkıyodu. sonra alev kutlu denemesi yaptık cocuk hiç yadırgamadı. 2_ 2.5 saate geldi.ama 4_5 saate uzamasının benle alakası yok kendi kendine uzadı. simdi 9 da yatyo 1 yada 1.30 gibi kalkıyo. emziriyorum altı degişiyo bi daha yatıyo 4 gibi falan kalkıyo. 4 ten sonrası sans 7 de de baslayabilir güne 8 de de 6 da da. o gün sansımıza ne gelirse..
ama işte evdeysek gün içinde uyumuyo benimkide oyun istiyo kocakarı gibi oturuyo aksama kadar:D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
K

Offf offf tatlım, gezmeyi seven için evde kalmak zor seni çok iyi anlıyorum. Bende bazen daralıyorum dışarıda cikamiyorum selimle. Burda bir rüzgâr var anlatamam. Dün gece eşim selime hakkaten iyi bakmış. Bezini degistirmis, mama vermis,uyutmus,hatta sirta ter bezi koymuş. Dün arkadaşlari ile oyalanmasina kizmamin bir seBebide belim feci agriyor, bi dur evde yardimci olsana. Bu arada belim cok ağrıyor, yarın doktora gideceğim umarımsorun olmaz.

masallahh ikisine de:Dgecmiş olsun olmaz insallah cnm bişi. bakalım ne dicek dr. haberdar et bizi de.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
yeni yenii uzuyo cnm. ilk 1 ay saat bası kalkıyodu. sonra alev kutlu denemesi yaptık cocuk hiç yadırgamadı. 2_ 2.5 saate geldi.ama 4_5 saate uzamasının benle alakası yok kendi kendine uzadı. simdi 9 da yatyo 1 yada 1.30 gibi kalkıyo. emziriyorum altı degişiyo bi daha yatıyo 4 gibi falan kalkıyo. 4 ten sonrası sans 7 de de baslayabilir güne 8 de de 6 da da. o gün sansımıza ne gelirse..
ama işte evdeysek gün içinde uyumuyo benimkide oyun istiyo kocakarı gibi oturuyo aksama kadar:D

alev kutlu ???

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Günaydın kızlar..
artık lanetlendigimi dusunuyorum ne zaman Hira uyudu diye uzansam uyanıyo,ha kızım uyanmasa az once oldugu gibi yok sucu yok copcusu bizim zile basıyo cıldırcam artık ya :sinir::sinir::sinir:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Kızımın 2 aylık olmasıyla birlikte uykusunun duzene girmeye baslicagına ve bu mızmız hallerinin gecicegine dair yeseren umutlarım,insallah solup gitmez.:utan:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Alev Kutlu olayı nedir kızlar bilen var mı ??
ecrin cıkmıs yetisemedim..:dertli:

vet tatlım hayatımın dedigi gibi ankaradaki randevu alınamayan dr. bende izmirdeyim zati:( nazom söyleyince bi kac blogger ın aylık beklentileri yayınladıgını gördüm emeklerine saglık. okudum denedim. orda 2. ayın sonunda bebegin 5 saat aclıga dayanabilecegi yazıyodu. gercekten 2 ayın bitmesine müteakip kızcemin uyku süreleri 5 saate sarktı. 1 ayın sonunda 2.5 saatten önce beslemeyin gibi bi yazısı vardı. sonra gittigim diyetisyen de bana aynı seyi söyledi. gögüsler 2 saatten önce dolmaz emzirme dedi. cocuk bu ayda ilk 5 dk da bmmeyi bosaltır sonra öylesine emer keyiif yapar. 5 dk sonunda cek diger memeyi ver uyursada uyandır sonra 2 saatten önce besleme dedi. benim görümcem her agladıgında ac bu cocuk diodu. yılmıstım emzirmekten en son mama veriyoduk. ama emmenin arasını acınca sütüm anormal cogaldı mamayı da azalttık günde 1 yada en fazla 2 kez alıyo. o da 90 ml yani normal içcegi ölcünün yarısı. ben aglayınca kucagıma alıp evi dolastırdım, sarkı söyledim, oyun oynadım dikkatini cekebildigim kadar. cocukta sustu. annem ac cocuk susmaz demişti. dogru demiş:D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
1- Rota aşısını oku. 3 ay bitimine kadar yaptırabilirsin, buna biz karar vericez.
2- Başını 180 derece çevirip izlemiş olmalı.
3- 3 kişiye gülmüş ve onları tanıyor olmalı.
4- Başı daha sağlam durmalı.
5- Tavana, ışığa bakmış olmalı.
6- Bir oyuncağa ya da kişiye laf atmış olmalı.
7- SÜT: Artık olgun sütümüz var. Olgun süt ne demek?? Daha yağlı ve doyurucu süt demek. Yani bebek daha kısa süre emer, daha uzun süre aç kalabilir, 8 saat açlığa tahammül edebilir. Ayrıca göğüslerin eskisi gibi dolmadığı, sertleşmediği hissine kapılır. Süt yok sanırız ama aslında var.
8- Memede uyuduğu anda yatağa koymalıyız. Memeyi sakinleştirici ya d auykuya dalış aracı olarak kullanmamalı. Bu hayatının ileriki dönemlerindeki uykusu bakımından da çok önemli.
9- Bu ay itibariyle gaz sancıları azalacak ve uyku düzeni gelecek.
10-Gündüz memede şekerleme yaparsa asla bir uyku düzeni olmayacak. Bu uykuya sentetik uyku deniyor.
11-Gündüz uykularının besinsel ve büyüme anlamıonda hiçbir önemi yok. Asıl önemli olan gece uykusu.
12- Akşamları 19-22 arası bir saatte gece uykusuna yatmış olmalı. Uzun aralıklı uykuya dalar. Bu 4-8 saat arası olabilir. Örnek: 20'de yatar, 03'e kadar uyur. Acıktığı için uyanır emzirirsin, sonra tekrar uyur. Bir bebeğin sabah uykusu sabah 05-07 arasında olur. DOĞA bunu gerektirir. Bu saatten sonra pışpışlamak, uyutmaya çalışmak olmamalı. Uyandığı anda ışıklar açılıp oyunlar oynanmalı. yarım saat ila 1,5 saat arası oyun oynar, ıkınır, emer ve tekrar uyur. Günün ilk uzun uykusu budur.1,5-2 saat kadar uyur.2. uzun uyku ikindi vaktidir. Bu arada 10-15'er dakikalık gündüz şekerlemeleri yapabilir.
13- Ne yazık ki kucağa alıştığı ay budur. Kucakta hep ayakta dolaştırılmak ister. Oturulunca tepki gösterir. Bunu bu ayda engelledin engelledin yoksa ayvayı yersin!!! :)
14- Gece 22-05 arası kaka yapmaz.
15- Her gün akşam 20-20:30 gibi banyo yapacak. haftada 1 ya da 2 kez sabun-şampuan kullanılacak. Banyo ardından aralıksız uykuyu getirir. Bu uyutma şekli süreci sadece 2 hafta sürer. 2 hafta sonrasında herşey düzene girer.
16- Aktiviteler: 360 derece başını çevirir. Çıngırak izletelim.
17- Dil çıkarınca o da çıkarır.
18- A, U, Bu, Gu tarzı kelimeler söyler.
19- Oyuncağa ya dakişilere laf atar.
20- Baş hakimiyeti daha iyidir.
21- Evde 3 kişiyi tanır.
22- Evde uyumadığı zamanlarda ana kucağına oturtulur, ağlayınca hemen kucağa alınmaz.
23- Her akşam karşısında masal okunur.
24- Ana kucağına oyuncak asılır.
25- Bağırınca hemen yanına gelmeyin, yavaş yavaş gelin. Gelince önce konuş, çok ağlarsa kucağa al, sev, okşa, sakinleşince yerine bırak.
26- Bir kelimeyi öğret. mesela "anne". Anne geldi. Anne seninle konuşuyor, anne mutfağa gidecek gibi..
27- Kırmızı, portakal, yeşil renkleri sever.
28- mesela mutfakta ana kucağına konulur, buzdolabına döndürülür ve karşısına renkli magnetler konur.
29-Bu ve önceki aylarda kafasında konaklar çıkabilir. Kokarca olur. Konak koku yaparçünkü. Akşam banyosundan 1 saat önce zeytinyağı sür (asitlik derecesi en düşük olan sızma zeytinyağından. Bu arada ben asitlik derecesi %0,4 olan birzeytinyağı buldum. Ankara'da, Çukurambardaki Fırıncı orhan'dan). Zeytinyağı konakları yumuşatınca şampuanla durula ve konakları tırnağınla kazı

alıntıdır...
bebikom bak tatlım bu 2 ay için alev kutlu nun söyledikleriymiş. incele kyasla cnm:huhuu:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
kadının söyledigi uyku düzeni sabah ilk uzun uyku da dahil olmak üzere bizde 1 e 1 yani. bu dr sa bizimkiler ne acep:tskler: tepkileri de öyle. defne bu ay oyuncagıyla konustu bizimle konustu, tavandaki avizede gözü aksamları hep. basını cevirmeye ve dik tutmaya biraz erken basladı ama. dogduktan iki gün sonra bile cok uzun süre basını dük tutuyodu omzumuzda :besik:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
kadının söyledigi uyku düzeni sabah ilk uzun uyku da dahil olmak üzere bizde 1 e 1 yani. bu dr sa bizimkiler ne acep:tskler: tepkileri de öyle. defne bu ay oyuncagıyla konustu bizimle konustu, tavandaki avizede gözü aksamları hep. basını cevirmeye ve dik tutmaya biraz erken basladı ama. dogduktan iki gün sonra bile cok uzun süre basını dük tutuyodu omzumuzda :besik:

cok sagol ecrincim coook tsk ederim denemeye ugrascam hepsini..sen her aksam yaptırıyomusun banyo ? bide seninki kac gunluk simdi tamoalrak ?

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
cok sagol ecrincim coook tsk ederim denemeye ugrascam hepsini..sen her aksam yaptırıyomusun banyo ? bide seninki kac gunluk simdi tamoalrak ?

ben her aksam banyo yaptıramadım ev soguk oldugundan. onun yerine hep aynı saatte besledim, altını temizledim, üstünü degiştirdim:D ama artık baslıyoruz ev ısındı. önceki gün gündüz yıkamıstım acılıs babında. dün aksam uyku saatinden hemen önce yıkadım. bu aksamda böyle yapıp öyle devam edicez önümüz yaz zaten. cok rahat uyuyo banyodan sonra. bizimki bugün tam 69 günlük cnm

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
ben her aksam banyo yaptıramadım ev soguk oldugundan. onun yerine hep aynı saatte besledim, altını temizledim, üstünü degiştirdim:D ama artık baslıyoruz ev ısındı. önceki gün gündüz yıkamıstım acılıs babında. dün aksam uyku saatinden hemen önce yıkadım. bu aksamda böyle yapıp öyle devam edicez önümüz yaz zaten. cok rahat uyuyo banyodan sonra. bizimki bugün tam 69 günlük cnm

masallah..bende yeni yeni baslicam hergun banyoya korkuyodum midesini falan usuturum diye ama havalar ısındı artk..ama gercekten bende farkettim ki artık yarım saatte bir istemiyo memeyi en az 1.5 saat geciyo iki emmesinin arasından..ve ben 4o cıktıgından beri ilk defa sutumu sagdım dun ve bu sabah..ondan once aynı dedigin gibi her agladıgında ac diye emziriyodum goguslerimde bisi kalmamıstı artık cekince gelmiyodu kızıyodu..simdi ilk farkettigim sey o oldu emme arası uzadı..
insallah gerisi de gelir kuzum huzurlu uykulu bi bebek olur artık :) cok ugrasıyorum ecrin bildigin gibi degil yani ne belim kalıyo saglam ne sinirlerim ne uykum yok zaten..

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
masallah..bende yeni yeni baslicam hergun banyoya korkuyodum midesini falan usuturum diye ama havalar ısındı artk..ama gercekten bende farkettim ki artık yarım saatte bir istemiyo memeyi en az 1.5 saat geciyo iki emmesinin arasından..ve ben 4o cıktıgından beri ilk defa sutumu sagdım dun ve bu sabah..ondan once aynı dedigin gibi her agladıgında ac diye emziriyodum goguslerimde bisi kalmamıstı artık cekince gelmiyodu kızıyodu..simdi ilk farkettigim sey o oldu emme arası uzadı..
insallah gerisi de gelir kuzum huzurlu uykulu bi bebek olur artık :) cok ugrasıyorum ecrin bildigin gibi degil yani ne belim kalıyo saglam ne sinirlerim ne uykum yok zaten..

bilirim cnm. biz hakkını yemyim gayet sakin bi bebek olmasına ragmen bazen böyle 15_20 dk huzursuzlanıp aglıyo avaz avaz. insan bi anda geriliyo. yeni dogdugu zamanlar allah ım hiç susmucak heralde diodum. i nsanlar gece gündüzü ayıramıyo işte diodu. ayıramasa ii gündüz uyur benimki ne gece ne gündüz uyumuyo diodum:Dbebekler uyuyarak büyürmüş benimki de uyumayarak diodum:D

neyse cnmm sen basla calısmalara artık gazı da azalır heralde daha rahat uyur insallah. ben cıkıyorum. esimin babaamnnesine ordan da anneme gidicem. babaanne 90 yasını astı bu hafta bi hastahaneye kalktı seker düsüklügünden ama dipcik gibi aksamına cıktı masallah allah ömür versin. ama cok keyifsizmiş konusmuyomus. bizim kızı hiç görmedi gidip göstereyim dedim. gencken cok huysuzmus kayınvalidemin dedigine göre ama simdi hafif bunamayla beraber seker gibi. beni hiç tanımıyo. senin torunun esiyim ben diyorum hıııı dügününe gelmiştik dio:D hiçbişeyi hatırlamıyo ama dügünü hatırlıyo kkıyamam yaa.

hadi öptüm heppinizii:miyagi:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
bilirim cnm. biz hakkını yemyim gayet sakin bi bebek olmasına ragmen bazen böyle 15_20 dk huzursuzlanıp aglıyo avaz avaz. insan bi anda geriliyo. yeni dogdugu zamanlar allah ım hiç susmucak heralde diodum. i nsanlar gece gündüzü ayıramıyo işte diodu. ayıramasa ii gündüz uyur benimki ne gece ne gündüz uyumuyo diodum:Dbebekler uyuyarak büyürmüş benimki de uyumayarak diodum:D

neyse cnmm sen basla calısmalara artık gazı da azalır heralde daha rahat uyur insallah. ben cıkıyorum. esimin babaamnnesine ordan da anneme gidicem. babaanne 90 yasını astı bu hafta bi hastahaneye kalktı seker düsüklügünden ama dipcik gibi aksamına cıktı masallah allah ömür versin. ama cok keyifsizmiş konusmuyomus. bizim kızı hiç görmedi gidip göstereyim dedim. gencken cok huysuzmus kayınvalidemin dedigine göre ama simdi hafif bunamayla beraber seker gibi. beni hiç tanımıyo. senin torunun esiyim ben diyorum hıııı dügününe gelmiştik dio:D hiçbişeyi hatırlamıyo ama dügünü hatırlıyo kkıyamam yaa.

hadi öptüm heppinizii:miyagi:

tmm cnm hadi hoscakal :gulegule::gulegule:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
alev kutlu kontrollerini ben de okuyorum ama uykusunu tutturamıyor bizimkinin, 5-7 arası uyanıyor genelde bir tek o. gece uyutmayı başaramadım daha 8 gibi falan. en erken 9 buçukta uyuyoruz, hatta dün 11de uyudu anca. bir kaç gündür iyice düzensizleşmişti gece uykuları, netten takip ettiğime göre büyüme atağı geçirmişiz. 12. haftamız dün bitti.

kucağa fena alıştı maalesef. uykusu geldiğini başını omzuma koyduğundan anlıyorum yerine yatırıyorum ama uyumuyor. illa kucağımda başı omzumda ve ben ayaktayken uyuyacak. alıştırmaya çalışıyorum ama çok ağlıyor :(

gece rutini oluşturmaya da çalışıyorum ama olmuyor bir türlü. emziriyorum altını değiştiriyorum ama uykuya dalamadığı gibi yeniden altını doldurup yeniden acıkıncaya kadar uyumuyor. işte o da 10u buluyor.

gündüz uyandığı zaman da kucakta gezmek istiyor her tarafı takipte uzun uzun inceliyor.

en sevindiğim tarafı avazı çıktığı kadar bağırırken artık dikkatini çekip onu sakinleştirecek şeyler olması. poşet sesine bayılıyoruz mesela. artık tutup kavramaya kavrayıp sallamaya da başladık. ağzımıza da götürüyoruz tuttuğumuzu :)

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
merhaba kızlaaaar,

dün mevlütümüzü geç de olsa okuttuk çok şükür. yaklaşık 70 kişilik bir kalabalık vardı, buna rağmen Tunam çok şükür huzursuzluk yapmadı. kucakta dolaştırmam dedim ama çok bilmişler birkaç kucağa verelim dedi. yaşlıların kucağına verecekmişsin ki uzun ömürlü olsunmuş :D hay Allahım dedim . neyski adam zaten kucak hastası. aman bayıldı da bayıldı :crazy: yarın da profla randevumuz var. bakalım bizim kan idrar ve usg sonuçlarımıza bakı neler söyleyecek. radyolog sıkıntı yok dedi ama doktorun ağzından duymadan rahatlamayacağım. dualarınızı esirgemeyin bizden :ask:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar