2012 Şubat Anneleri

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Gunaydin kizlar
Canim oyle sikkinki anlatamam. Esime cok kizdim ama feci yani. Anlatayim sizlere. Selimden once benimde esiminde hem beraber hemde ayri yogun bir sosyal hayati vardi. Selim olunca benhep evdeyim, birakacagim kimse yok, oyle kolay bi bebektedegil hep ilgi istiyor. Ben cok bunaldim ama sukurler olsun diyorum. Konuya geciyim. Dun sabah esimbi arkadasi ile telefonda program yapiyor. Ben dedim ya beraber disari cikacagiz. Tamam dedi ben sizden sonra arkadasla bulusacagim dedi. Alisveris merkezine gittik surekli saate bakiyor.neyse evegeldik. Hemen cikti 1 saate gelirim dedi, iyi olur sakin gec kalma dedim. Bana 2 saat sonra telefon aciyor 2 saaten gelcem. Ya sabir ceke ceke tamam dedim. Saat aksam 11 olmus halen yok, actim telefonu agzima ne gelirse saydim. O kadar sinirlendimki anlatamam. Sonra hemen geldi, verdim selimi sakiin beni gece uyandirma dedim. İste mamavar verorsdin dedim. Kulagima pamuk tikayip yattim gece selim agliyor kalk diyor kalkmadim. İnanin kizlar halim yoktu olu gibiydim. Sabaha kadar oyaladi bi gorsun bakalim kolaymi bebek bakmak.
Bazen evlenmeden onceki yasamimi cok ozluyorum....

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Gunaydin kizlar
Canim oyle sikkinki anlatamam. Esime cok kizdim ama feci yani. Anlatayim sizlere. Selimden once benimde esiminde hem beraber hemde ayri yogun bir sosyal hayati vardi. Selim olunca benhep evdeyim, birakacagim kimse yok, oyle kolay bi bebektedegil hep ilgi istiyor. Ben cok bunaldim ama sukurler olsun diyorum. Konuya geciyim. Dun sabah esimbi arkadasi ile telefonda program yapiyor. Ben dedim ya beraber disari cikacagiz. Tamam dedi ben sizden sonra arkadasla bulusacagim dedi. Alisveris merkezine gittik surekli saate bakiyor.neyse evegeldik. Hemen cikti 1 saate gelirim dedi, iyi olur sakin gec kalma dedim. Bana 2 saat sonra telefon aciyor 2 saaten gelcem. Ya sabir ceke ceke tamam dedim. Saat aksam 11 olmus halen yok, actim telefonu agzima ne gelirse saydim. O kadar sinirlendimki anlatamam. Sonra hemen geldi, verdim selimi sakiin beni gece uyandirma dedim. İste mamavar verorsdin dedim. Kulagima pamuk tikayip yattim gece selim agliyor kalk diyor kalkmadim. İnanin kizlar halim yoktu olu gibiydim. Sabaha kadar oyaladi bi gorsun bakalim kolaymi bebek bakmak.

Hepimiz bebeklerle birlikte sıkıntılı bi doneme girdik aslında ama erkeklere bu zamanlar daha kolay geciyo sanırım yani sorsan onlarda ay cok bunaldım sıkıldım falan diyolar ama nedense biz sesimizi cıkarmıyoruz onlar kadar yada ne bileyim bizim ihtiyacımız olmuyo sanki deşarj olmaya
bebek ya bunlar anneye ihtiyacları var diye,al annesi,bak annesi,doyur annesi..

hepimiz geciyoruz aynı donemden emin ol,onemli olan en az hasarla atlatabilmek..uzme kendini
surekli kendini motive etmeye telkin etmeye calıs..:utan:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Pikosum naber nasilsin kuzum hic karsilasaniyoruz..noyan nassil
Kizlar hepnizi opuyorum
Herkese iyi pazarlar
Yayinda ve yapımda emegi gecen herkese mucuuuuks

iyidir tatlım hamd olsun, sizin haberlerinizi okuyorum canım , maşallah yavruna...

Gunaydin kizlar

tatlım haklısın sen en başta onu soyleyeyim ama yanılmıyorsam senin eşin de gayet ilgili bi baba, azcık bi nefes almak iştemiş sanırım kızma bence cok.. ama sende kendine biraz vakit ayır sende selim olmadan bi 1-2 saat vakit gecir oluyorsa.. eminim ki biraz daha sonra hersey daha rayına oturacaktır...

bende arkadaşlarımı cok özlüyorum ama Kıbrıs ta zaten oyle samimi oldugum kimse olmadıgı için bana cok koymuyor... Allahtan eşiminde yok ehehh...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
dunhiç usenmedim sabah 10 dan aksam 10 a kadar kızım ne zaman uyudu ne kadar uyudu,emdi fln hepsini yazdım sonuç ;
benim kızım 10.00-22.00 arası toplam 5 saat uyudu yaa az degilmi bu ?:eek:ys:

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
zaten benimki emzik alırsa her bebek alır walla 4o takla attım bunu basarabilmek için..
bi reçelliğe cay kasıgının ucuyla rezene koyuyom sonra 1 su damlası kadar bal ve sıcak su koyuyom
ona batırıyom 1-2 defada alıyo o zaman dun inatla o sekilde ugrastım bugunde yapıcam bakalım..

doktoru ilk dogdugu gun demişti,Hira pis su yutmus icerde ilk gu hep kusuyodu emmedi hic doktorda eve gidince ıhlamur+bi damla bal+1 tarcın kabugunu azcık kaynat ılıt kasıkla ver demisti oyle cıkarttırdık butun pis suyu midesindeki..
ordan hareketle bende emzik icin boyle bisey gelistirdim bakalım ne kadar basarılı olcaz :D
Bugün bir arkadastsn duydum akilli bebekler emzik almazmis doktoru öyle demis bana sacma geldi ama böyle avutalim bari krndimizi:eek:ky:

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Gunaydin kizlar

Pikosuma katiliyorum cnm..genel bi durum degilse kafana takma derim..

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
dunhiç usenmedim sabah 10 dan aksam 10 a kadar kızım ne zaman uyudu ne kadar uyudu,emdi fln hepsini yazdım sonuç ;

Az gibi ..ama bebikom senin bebegin cok sey yasamis korkuyordur belki de o yuzden senden kopamiyor olabilir..
Surekli saril elini falan tut guvende oldugunu hissederse rahatlar...
Bebeklerin bi sikintilari yoksa ruhsal veya bedenen huzursuz olmazlar..bence yani...

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Az gibi ..ama bebikom senin bebegin cok sey yasamis korkuyordur belki de o yuzden senden kopamiyor olabilir..
Surekli saril elini falan tut guvende oldugunu hissederse rahatlar...
Bebeklerin bi sikintilari yoksa ruhsal veya bedenen huzursuz olmazlar..bence yani...

bende oyle dusunuyorum gerci bazı bebekler az uyurmus benimkide oyle heralde ama yinede dogdugunda yasadıgı hastane ortamından da olabilir o yuzden ayagımdayken uyuyo bırakır bırakmaz uyanıyo diye dusunuyorum artık..simdiki gibi yani su an da ayagımda uyuyo ve ben daha yemek yiyemedim cok acıktım :( bırakırsam uyancak uyanınca da hic durmuyo surekli ık mık sesler.. :iyyyy:

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338

bende oyle dusunuyorum gerci bazı bebekler az uyurmus benimkide oyle heralde ama yinede dogdugunda yasadıgı hastane ortamından da olabilir o yuzden ayagımdayken uyuyo bırakır bırakmaz uyanıyo diye dusunuyorum artık..simdiki gibi yani su an da ayagımda uyuyo ve ben daha yemek yiyemedim cok acıktım :( bırakırsam uyancak uyanınca da hic durmuyo surekli ık mık sesler.. :iyyyy:

Canim ya ins. Duzene girer:eek:ky:Biri bana demistiki kanguruya koy oyle isini yap o zaman durmaz mi ayaktan iyidir bence yemekte yersin..

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
tugbişim ;
Walla biz dogumdan sonra işte 4o ımız cıktıgında beri yani 2 defa gelebildik bir araya :D
hira sagolsun izin verdi tabi artık oyle on hazırlıgı falan olmuyo bu işin :p
ne kadar cabuk o kadar iyi zira bunu arkasından kostur kostur duşa gitmek lazım malum :eek:ys:

gece uzun uykusunu bekle uzun derken 1 saatlik falan baktın daldı, hemen işe koyul :evet:
valla doğru diyon bacım bakcaz artık çaresine uyku ilacımı vercez napcaz bilemiyorum :D

Anam biz cok mu yapmisiz ne bi bes kere falan:Donun haricinde birkac kere de reddetmisligim vardir onlari saymiyoruz dimi:D

müyendisim senden korkulur vallah bebeği yaptın ama heriften kendini kurtaramıyon desene :D:kahkaha:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
ama su da bi gercekki bazen cocuk uyusa bile hali olmuyo insanın ne bileyim eskisi gibi olmuyo işte :(

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338

valla doğru diyon bacım bakcaz artık çaresine uyku ilacımı vercez napcaz bilemiyorum :D

müyendisim senden korkulur vallah bebeği yaptın ama heriften kendini kurtaramıyon desene :D:kahkaha:

Aynen guzelim bi kurtaramdim pacami:Desim cok yogun calisiyor Allahtan..yoksa hayal bile edemiyorum neler olacagini

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
ama su da bi gercekki bazen cocuk uyusa bile hali olmuyo insanın ne bileyim eskisi gibi olmuyo işte :(

Cocuklara kalsa onlar hicbirseyden hoslanmiyorlar aglamiyorsa koy gitsin hem alisir yada pusete alistirsan sen yemek yerken mutfakta seni seyreder..
Umarim sana uyan fikirlerdir..bekara kari bosamak kolay misali fikirlerse susayim bilemedim simdi:ask:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Cocuklara kalsa onlar hicbirseyden hoslanmiyorlar aglamiyorsa koy gitsin hem alisir yada pusete alistirsan sen yemek yerken mutfakta seni seyreder..
Umarim sana uyan fikirlerdir..bekara kari bosamak kolay misali fikirlerse susayim bilemedim simdi:ask:

yok cnm sagol Allah razı olsun her turlu fikire acıgım elim mahkum :(

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
biz 2 kutu 2 numara bitirdik 3.de farkedip şok oldum dra sordum bişi olmaz eskiden sütle besliyoduk dedi 1e geri döndük sadece hazmetmekte biraz zorlanırmış cnm

kız bizimki kolay hazmetti aslında:D kakası pütürlü pütürlü oluoydu onunla eskisi gibi sulu olmustu:D neyse döndük tekrar 1 e. siz bizden daha kıdemliymişsiniz:D
gece uyuyosa gün içinde 5 saat uyuması normal cnm. cünkü zaten günlük uykuları 15_16 saat bu ayda. tabi kimi bebek de 10 saat uyur uykusu yetermiş. artık ne kadar dogruysa:utan:
Gunaydin kizlar

ii yapmıssın:D o da basarmıs ama tebrik ediyorum cnm. sürekli yapmıyosa sıkma canını tatlım. arada o da kacsın sende :ask:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
kız bizimki kolay hazmetti aslında:D kakası pütürlü pütürlü oluoydu onunla eskisi gibi sulu olmustu:D neyse döndük tekrar 1 e. siz bizden daha kıdemliymişsiniz:D

gece uyuyosa gün içinde 5 saat uyuması normal cnm. cünkü zaten günlük uykuları 15_16 saat bu ayda. tabi kimi bebek de 10 saat uyur uykusu yetermiş. artık ne kadar dogruysa:utan:

ii yapmıssın:D o da basarmıs ama tebrik ediyorum cnm. sürekli yapmıyosa sıkma canını tatlım. arada o da kacsın sende :ask:

gece uykusu dahil iste toplasan en fazla 10-11 saat uyuyo benimki..ama sanki butun gece uyuyomus gibi bi enerji var cocukTA masallah..bilemedim gari been ben ne yorum yapam nerelere gidem ben vıııyyyy :vecihi:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

hayırdır tatlım??

hep aynı seyler:utan: karı koca bişi paylasamaz olduk. ben mi abartıyorum bilmiyorum. cocuk 2 ayı bitirdi biz hala sinemaya gidicez. onu gectim gidip bi saat bi yerde oturalım falan hiçbi teklif yok.kendisi her aksam 1 saat mutlaka arkadasında. bugün de manisada gs macında mesela. 1 saat sonra falan dönücek. bende habire görümcemle gezip duruyorum. sagolsunlar cok ilgileniyolar ama kendimi ezik hisseder oldum artık. onlar da kardeslerinin rahatlıgını farkında ondan beni kırmıyolar:( evde de oturamıyorum allah biliyo
neyse bugün klasik kahvaltı günü. belledigimiz bi yer var gidip aksama kadar orda takılıyoruz her pazar (esim 10 kerede 1 kere geliyo ). bugün o maca gidicek die araba kalsın die düsündüm arkadası var zaten yanında. görümcemle konustum dün dedim bska bi yere gidelim kahvaltıya degil o da istemiyodu zaten. onun üstne esimle kayınvalidem geldi. meger bi program yapmıslar dahası kayınvalidemde arabayı ver onlarda gelsin demiş. ben ne bileyim. dedi arabayı yarın size bırakcam. bende bencede bırak dedim. ama kahvaltıya gitmeyelim dedim. sıkıldım her hafta aynı yerden.allah ım bir surat o zaman bırakmam dedi sustu. ya ne farkeder ki die basladık tartısmaya onların yanında. evde otur sen dedi en son. bende oldu sen maca gitceksin keyif yapcaksın ben evde mi oturcam dedim. o arada kayınvalidem geldi. kadıncagız ben dedim dedi arabayı ver gelsinler.kalktım eve geldim o gitti. konusmadık hiç. aksam yegeni bizde kaldı zorunluluktan konustuk. sabah ben kahvaltı hazırlarken gelmiş bi daha bizimkilerin yanında benimle tartısma kompleks yaparım kalbini kırarım. evde cevap vermem orda yaparsan veririm dedi. annem cok bozuldu dün dedi. ben ne bilyim senin program yaptıgını dedim. gitmek zorunda mıyım her hafta aynı yere. kii oraya da yalnız gidiyorum her hafta onla gitsem neyse. cocuk bizde misafir die uzatmadım bunu sonra konusucaz dedim. sonra digerleride gitmedi ben gitmiyorum die hep beraber yeni acılan bi avm ye gittik. 2 araba gidin ben arabayı vereyim dedi. gerek yok beni düsünüp mü veriyosun anneni düsünüyosun dedim. falan filan kapandı konu. belki ben alınganım ne bilim yaa. iş stresi dio o da bilmem ne dio. sorsan benden dertli.kurup kurup bana bosalıyosun dio. ayhh anlatırkn daraldım. hayat 4 duvar arasında gecse bi derdimiz olmucak ama ne ben asosyal olabilirim nede 4 duvar arasında yasanır:sinir:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
gece uykusu dahil iste toplasan en fazla 10-11 saat uyuyo benimki..ama sanki butun gece uyuyomus gibi bi enerji var cocukTA masallah..bilemedim gari been ben ne yorum yapam nerelere gidem ben vıııyyyy :vecihi:

tatlım yetiyo demek ki o uyku ona. bizim ufaklıklardan biri bebekken de az uyurmus. büyüyüncede devam edince danısmıslar. yetiyo demek demiş dr zorlamayın o cocuga işkence olur demiş. 10 yasında hala 7_8 saat uykuyla gayet enerjik yasıyo. uzun süreli uyumaya baslayınca sana da yeticek. yani bizim gece uykusundan uyanmamız 4 saate uzadı. artık 4_5 saatte kalkıyo bende rahat uyuyorum. seninkide o düzene girince nefes alırsın. :utan:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar