2012 Şubat Anneleri

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Dunyam80, simurganka01, _HaYaTiM_
kızlar nasılsınız bebişler nasıl ?anca fırsat buldum valla şimdi uyuyo gibi oğlum heran kalkabilir:)

İyidir Laylam çok şükür halimize diyelim. Ben hasta oldum sanırım, burnum akıyo bide çok kaşınıyo. O yüzden maskeyle geziyorum evin içinde. Benim cadı da öksürüyo ara ara ama nedenini çözemedim. Ev çok kuru da acep boğazı mı kuruyo ki? :(

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Oley beeee gene de varız şuan online olan bikaç kişi. Artık 3-4 kişiye bile seviniyom :evet: :evet:

Naaaparsınız canlar nasılsınız? Minnoşlar nasıl? Kızlar size bişe sorcam. Hepinizin fotolarda minnoşların şapkaları var kafalarında. Ben şapka takmıyorum. Daha doğrusu takamıyorum. Hem kafamız küçük şapka olmuyo (sanırım ben büyük almışım şapkaları) hem de kafasından ensesinden çok terliyo. Emerken bile kafası sırılsıklam oluyo. Nedenki? ? :(

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Kızlar bide sizin bebeler kaç dakika emiyo ve ne kadar zamanda bir emmek istiyolar? Benimki çok düzensizleşti de bu ara sizin deneyimlerinize ihtiyacım var... Mesela dün akşamdan beri 1,5 en geç 2 saatte bir emmek istiyor ve 5-6 dakika zor tutuyor. Bazen 2 dakika çekip bırakıyor. Yarım saat sonra bir daha 3 dakika tutuyor. Neler oluyor? :ninni:

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
selam kızlar,
azo ben de mevlüt yapacam ama hiç elim telefona gitmiyor, kayınvalidemleri aramam lazım yapmasam mı diyorum bazen, okusak sadece kendimiz... çok kalabalık olmayız biz gerçi mevlütte de ama gözümde büyüyor.

geçen hft pazar çıktı kırkımız, babaannesine gittik, yumurtalarımızı aldık :)

benim kuzey de dün gece çok ağladı, bazen gayet rahat geçiyor geceleri bazen de deliriyor, kaç kişi başedemiyoruz.

hep evdeyiz sıkıldım artık. anneme bırakıp çıksam da fazla uzun kalamıyorum eziyet etmesin diye. büyüyeceği günleri iple çekiyorum vallahi özgür olmak için. en azından bir yaşını doldursa diye bekliyorum :)))

Canım eğer eve bebek görmeye gelecek kişi biraz varsa bence yap mevlüt..Hepsini ayrı ayrı ağırlamak daha zor..Benim çevrem dolu olmadığından yapmıcam..Bi de mevlüte çağırcaklarım önceden geldiler :D
Valla bende bi 3 aylık olsa diye bekliyorum :) Uykusu düzene giriyormuş o zaman.

selam kızlar, oncelikle Dunyam gecmiş olsun , acil şifalar olsun..
Babuş yolunuz acık olsun, su gibi gidip gelin insallah....

Dogum yapanlarıda da tebrik ederim, hayırlı olsun...

Bizde Salıdan beri yanlızız, artık tek başınayım, herkes gitti... hayırlısı olsun... işte bi şekilde idare ediyoruz mecburen.. cok giremiyorum, bazen okuyup hemen cıkıyorum yazamadan...

Herkesi cokkk ozledim, kendinize ve minnoşlara iyi bakın şekerler... :utan::utan:

Canım insan alışıyor dimi yalnız kalıp bakmaya...
Annem yanımda ama ben gece sesini duyduğumda muhakkak kalkıyorum, içim rahat etmiyor..Annemi de uyandırmıyorum.Sağolsun gündüzleri yardımcı oluyor o da.
Düzen oturdukdan sonra inşallah daha sık yazışırız, valla özlüyom bende.

offf ya ofdoğum yapalı 1 hafta oldu ama ben hala tamanlamıyla yaşayamadım mutluluğumu
eşimle aram berbat yüzünü görmek istemiyorum onun
çok anlayışsızmışta benim haberim yokmuş
daha dikişlerim yeni iyileşiyo pek iş yapmıyorum saolsun annem kalıyo yanımda her işimi yapıyokızıma bakıyo dinlendirio beni
ama beyfendi sıkılmış annemin burda kalmasından yok akşamları rahat edemiomuş bilmem ne onun annesi benim ennem burda diye gelmioomuşki kadın hergün geliyo mutlaka

tututurdu akşam kimse kalmsın evde diye ben daha bir haftalığım yaa bakıma ihtiyacım var
tabi onun annesi karşı apartmanda oturuoya istediği zaman gelip gidio
neymiş benden hiç birşey istemiomuş yemek temizlik falan annesi gelip yaparmış
istemiyorum onun yapmasını ya
benim annem var çok şükür ayrıca annemin yanında rahat olduğum gibi onunn yanında rahat olammki ben ya

onuda geçtim ben anneme nasıl git derim kaddın 2 vesait uzakta oturuo nasıl gelip gitsin hergün yaa

off kafayı yemek üzereyim
çok korkuyorum stresten sütüm azalacak diye
kimseyle konuşamıyom
ağlayamıyom annem görecek diye
çünkü görse hemen anlıcak
bana akıl verin nolur

2 aileninde aynı şehirde olması ilk torun olması ne zormuş ya şimdiden bunaldım

berbat bi lohusalık geçiriorum çok berbat

bu arada kafanızı şişirdim kusura bakmayınnn........

Tatlım ilk haftalar gerçekten psikolojik olarak çok zor oluyor..En yakınların da anlayış göstermediklerinde kendini daha kötü hissediyorsun.Hepimiz yaşadık sorunlar..İnşallah eşin daha anlayışlı davranır..Sakin sakin ona bize anlattığın gibi anlatsana..Sadece 1 ay kadar ondan rahatlığı konusunda fedakarlık yapmasını iste..Anlayacağını düşünüyorum ben.

selam kızlar bizimde gece uykumuz yok çok yorgun ve uykusuzum gündüz gelenden gidenden yatmaya fırsat bulamıyorum zombi gibi geziyorum :) sütüm de yetmiyor günde iki kere mama veriyorum üç gündür dikişlerim fena sancıyor acıyor ayakta kalınca özellikle bunların dışında oğlumla oynaşıp duruyoruz gerçekten burdaki sohbetlerimizi çok özledim tabiki sizleride

Layloşşşş selam kız :D Tatlı oğluşuna maşallahhhh..Benim süt yine az..Mamasız asla doymuyor, doymayıncada uyumuyor.
Beraber dujj zamanlarına az kaldı layla anlarsın yaaa :eek:ys::D

ptesiden beir yalnızım
uyumadığı vakit asla ve asla yatıp bakmıyo
kucakta da durmuyo hep memede hep memede
geçen 2 kere onunla işedim yaaa emerken napıyım kıyamet kopuyo bıraksam
o yüzden yemek ev işi vs. hak getire oturan boğa gibi oturuyorum
ne zaman bakacak çok merak ediyorum

geçen gün bu arada altını açtım kakasını yapmıştı
kirli bezi yere bıraktım
bacaklarını kaldırım kıçını silcem
zorrrrttttttt diye bi sıçtı sratıma pijamama herhereime fışkırdı
eşim aradı napıyıon diyo
napıyım oğlun apzıma mıçtı dedim
hadi ya uyumadı hala dedi
öle değil bildiğin mıçtıııı
hahahahahaha
gül dedim gülll

Hahahah :D O benim de başıma geldi, kaka çiş artık pijamalarımın vazgeçilmez aksesuarı oldular :D
Onla beraber işemene de ayrıca koptum :D

Ahhh azocum yorgun argın bir haldeyim..Selimin gazı çok fazla.. Alttan o kadar gaz çıkarıyor ama yinede gazlı bir oğlan...Bu gaz yüzünden anneliğin keyfini çıkaramıyorum...Doktora götürdük, idrarada enfeksiyon varmı diye baktı şükür yok. Kakadada laktoz toleransına bakıldı şükür oda çıkmadı.. Gazlı bebekmiş, bitkisellerde işe yaramıyor..Şu havalar iyi olsada alsam oğlumu dışarı çıksam..

Al benden de o kadar canım ya, gaz muhabbeti bizde de bitmedi henüz..
Artık akşamları rahat uyusun diye banyosunu sabah değil, akşamüstü yaptırmaya başladık.
3. aydan sonra rahatlıcakmışız inşallah canım.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Oley beeee gene de varız şuan online olan bikaç kişi. Artık 3-4 kişiye bile seviniyom :evet: :evet:

Naaaparsınız canlar nasılsınız? Minnoşlar nasıl? Kızlar size bişe sorcam. Hepinizin fotolarda minnoşların şapkaları var kafalarında. Ben şapka takmıyorum. Daha doğrusu takamıyorum. Hem kafamız küçük şapka olmuyo (sanırım ben büyük almışım şapkaları) hem de kafasından ensesinden çok terliyo. Emerken bile kafası sırılsıklam oluyo. Nedenki? ? :(

Selam kuşum :D Terlemesi çok normal, emerken efor harcıyorlar, yoruluyorlar.
Bere konusuna gelince; ben bazılarını küçük almışım onlar sıkıyor, bazıları oluyor, bazıları büyük :)

Kızlar bide sizin bebeler kaç dakika emiyo ve ne kadar zamanda bir emmek istiyolar? Benimki çok düzensizleşti de bu ara sizin deneyimlerinize ihtiyacım var... Mesela dün akşamdan beri 1,5 en geç 2 saatte bir emmek istiyor ve 5-6 dakika zor tutuyor. Bazen 2 dakika çekip bırakıyor. Yarım saat sonra bir daha 3 dakika tutuyor. Neler oluyor? :ninni:

Benim yavrukuş 10 dakika emiyor.Önceden daha az emer yorulur, uykuya dalardı..Yarım saat sonra yine kalkar isterdi..
Büyüdükçe emme süreleri azalırmış, çünkü emiş kuvveti arttığından daha kısa sürede doyarmış.1.5 saat sonra emmek istemesi çok güzel, demek ki doyuyor, doymasa zaten uyumaz canım merak etme.
Şu an yorulduğundan bırakıyordur.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Kızlar "kaynar" diye bişe var. Tadı hiç güzel değil bence ama sanırım süt yapıyor. Ben hazır kutulanmış halde getirttim. Ama internetten baktım, malzemeleri ayrı ayrı alınıp yapılabilir bişeymiş aynı zamanda.

"içindeki baharatlar: karanfil, tarçın, yeni bahar, havlıcan ve zencefil.

Bu 5 baharatıda kök halinde almanız gerekiyor. temiz bir tülbentin içine 4-5 çubuk tarçın, 1 avuç kadar yenibahar ve karanfil, 2-3 kök zencefil ve 2 -3kök havlucan koyup güzelce paketleyin ağzını bağlayın bir iple...

Yaklaşık 4-5 kiloluk tencereye isteğe bağlı olarak 2 ile 3 kilo arası şeker koyabilirsiniz Biz Adana'da dahada çok şekerli yaparız, isterseniz 1 kilo şekerle de yapabilirsiniz. Tencerenize ağzına kadar su doldurun ve baharat bohçasını koyarak yaklasık 2-3 saat rengi iyice koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatın ve sonra kavanozlara koyup buzdolabında saklayabilirsiniz." ALINTIDIR.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Selam kuşum :D Terlemesi çok normal, emerken efor harcıyorlar, yoruluyorlar.
Bere konusuna gelince; ben bazılarını küçük almışım onlar sıkıyor, bazıları oluyor, bazıları büyük :)

Benim yavrukuş 10 dakika emiyor.Önceden daha az emer yorulur, uykuya dalardı..Yarım saat sonra yine kalkar isterdi..
Büyüdükçe emme süreleri azalırmış, çünkü emiş kuvveti arttığından daha kısa sürede doyarmış.1.5 saat sonra emmek istemesi çok güzel, demek ki doyuyor, doymasa zaten uyumaz canım merak etme.
Şu an yorulduğundan bırakıyordur.

:huhuu::huhuu:

İşte Azom, benimki önceden 15 dk kadar tutuyordu. Şimdi iyice zıbıttı :D Acaip düzensizleşti.

Bu arada isilikleri ne oldu Kuzeyin geçti mi? Bizimki halen var ama hep kırmızı olmuyo, terleyince sıcaklayınca kızarıyo. Valla nasıl giydirceğimi şaşırdım bu cadıyı :D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

selam cnm, ben bi yerde bebeklerin ısıyı en cok kafalarıyla kaybettiklerini okumustum bu yuzden sapka takılması iyiymis.ne kadar dogru bilemem ama oyle okumustum

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Kızlar "kaynar" diye bişe var. Tadı hiç güzel değil bence ama sanırım süt yapıyor. Ben hazır kutulanmış halde getirttim. Ama internetten baktım, malzemeleri ayrı ayrı alınıp yapılabilir bişeymiş aynı zamanda.

"içindeki baharatlar: karanfil, tarçın, yeni bahar, havlıcan ve zencefil.

Bu 5 baharatıda kök halinde almanız gerekiyor. temiz bir tülbentin içine 4-5 çubuk tarçın, 1 avuç kadar yenibahar ve karanfil, 2-3 kök zencefil ve 2 -3kök havlucan koyup güzelce paketleyin ağzını bağlayın bir iple...

Yaklaşık 4-5 kiloluk tencereye isteğe bağlı olarak 2 ile 3 kilo arası şeker koyabilirsiniz Biz Adana'da dahada çok şekerli yaparız, isterseniz 1 kilo şekerle de yapabilirsiniz. Tencerenize ağzına kadar su doldurun ve baharat bohçasını koyarak yaklasık 2-3 saat rengi iyice koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatın ve sonra kavanozlara koyup buzdolabında saklayabilirsiniz." ALINTIDIR.

bizde buna lohusa serbeti deniyo,kayınvalidem mersinli onlarda kaynar diyo..yaptılar bende ictim ilk 1 hafta hergün..ıhlamur gibi cok ta igrenc degil

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
selam cnm, ben bi yerde bebeklerin ısıyı en cok kafalarıyla kaybettiklerini okumustum bu yuzden sapka takılması iyiymis.ne kadar dogru bilemem ama oyle okumustum

Ben de öyle okudum ama çok terliyor kafası diye takamadım hiç. Şimdi de başını yatarken battaniyesiyle örtmeye çalılıyorum hemen elleriyle ittirmeye çalışıyo Bebikom. İterse ne mutlu itemezse basıyo çığlığı :D

bizde buna lohusa serbeti deniyo,kayınvalidem mersinli onlarda kaynar diyo..yaptılar bende ictim ilk 1 hafta hergün..ıhlamur gibi cok ta igrenc degil

Hmmm valla bilmiyom lohusa şerbeti midir hiç etrafımda bilen yol yordam gösteren olmadığı için....:eek:ys: Kaynar diye buldum internetten, 3 kutu aldım. 1 kutusunu kaynatıp yaptım ama şeker falan yazmıyordu kutunun üstünde koyup malzemeleri kaynattım. Belki şekersiz diye bana çok acı ve ağır geldi tadı. :(

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

Tatlım benim minnoşunda pek bi duzeni yok, kafasına gore takılıyo bi yarım saat emiyo, bi 10 dakka yetiyo, bi 2 saat ara veriyo bi yarım saatte bi istiyo.. nedir ta bilemiyorum inanki.. birde gece 11 12 gibi mama veriyorum 3 gundur, ozaman bi 3 saat uyuyor bana da mola oluyor... benim oglan daha cok kilo alamadı sanki ... ondan biraz uzuluyorumda.. doktor normal dedi ama burda bakıyorum herkesin ki daha kilolu gibi... 20 gunde 700 gr almıs...

evet tatlım bende cok ozledim seni.. neyse insallah 1-2 aya daha rahatlarız inşallah...

Valla bende bi 3 aylık olsa diye bekliyorum :) Uykusu düzene giriyormuş o zaman.

Canım insan alışıyor dimi yalnız kalıp bakmaya...
Annem yanımda ama ben gece sesini duyduğumda muhakkak kalkıyorum, içim rahat etmiyor..Annemi de uyandırmıyorum.Sağolsun gündüzleri yardımcı oluyor o da.
Düzen oturdukdan sonra inşallah daha sık yazışırız, valla özlüyom bende.

Al benden de o kadar canım ya, gaz muhabbeti bizde de bitmedi henüz..
Artık akşamları rahat uyusun diye banyosunu sabah değil, akşamüstü yaptırmaya başladık.
3. aydan sonra rahatlıcakmışız inşallah canım.

nasılsın canım? :huhuu:
evet tatlım bi şekilde alışıyor, neyse ki bunu bildigimden dogumdan beri hep ben ilgilendim bebişle o yuzden o sorun olmadı ama ustune yemekti ev işiydi biraz zorlıyo ama hallediyorum işte yarım yamalak olsa da...

banyoyu bende aksamları yaptırıyorum daha rahat uyusun diye, bi de bende uyuyabileyim biraz diye... :eek:ys:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
offf ya ofdoğum yapalı 1 hafta oldu ama ben hala tamanlamıyla yaşayamadım mutluluğumu
eşimle aram berbat yüzünü görmek istemiyorum onun
çok anlayışsızmışta benim haberim yokmuş
daha dikişlerim yeni iyileşiyo pek iş yapmıyorum saolsun annem kalıyo yanımda her işimi yapıyokızıma bakıyo dinlendirio beni
ama beyfendi sıkılmış annemin burda kalmasından yok akşamları rahat edemiomuş bilmem ne onun annesi benim ennem burda diye gelmioomuşki kadın hergün geliyo mutlaka

tututurdu akşam kimse kalmsın evde diye ben daha bir haftalığım yaa bakıma ihtiyacım var
tabi onun annesi karşı apartmanda oturuoya istediği zaman gelip gidio
neymiş benden hiç birşey istemiomuş yemek temizlik falan annesi gelip yaparmış
istemiyorum onun yapmasını ya
benim annem var çok şükür ayrıca annemin yanında rahat olduğum gibi onunn yanında rahat olammki ben ya

onuda geçtim ben anneme nasıl git derim kaddın 2 vesait uzakta oturuo nasıl gelip gitsin hergün yaa

off kafayı yemek üzereyim
çok korkuyorum stresten sütüm azalacak diye
kimseyle konuşamıyom
ağlayamıyom annem görecek diye
çünkü görse hemen anlıcak
bana akıl verin nolur

2 aileninde aynı şehirde olması ilk torun olması ne zormuş ya şimdiden bunaldım

berbat bi lohusalık geçiriorum çok berbat

bu arada kafanızı şişirdim kusura bakmayınnn........

tatlım simuşun da dediği gibi aileler işe karışınca çok zor, Allah kolaylık versin. ben de hayatım ın dediği gibi bir şey diyerek iyice canını sıkmak istemem ama erkekler aileleri söz konusu olunca pek objektif bakamıyorlar olaya...

ay artık kime ne yazdığımı unutuyorum sersemlikten

sshumo canım ipek lkızın çok tatlı maşallah
Allah analı babalı büüyütsün gözünüzaydın

aslıcım sanırım bugün doğumun belki de anne oldun
Allah analı babalı büyütsün cnım tebrik ederim

mannakcım ne dicemi bilemiyorum
çünkü şuanki psikolojin çok kötü biliyorum bişi diyip iyice seni gaza getirmek istemem
inşallah herşey senin istediğin doğrultuda düzelir
benim de lohusalığımın 2 haftası berbat geçti
inşallah sen de bi an önce atlatırsın
öpüyorum seni

mama takviyesini 3 e çıkardım
60, 40, 40 gibi veriyorum

bu arada boza sütümü çok artıırdı bilginiz olsun
hepinizi çok özledim

ptesiden beir yalnızım
uyumadığı vakit asla ve asla yatıp bakmıyo
kucakta da durmuyo hep memede hep memede
geçen 2 kere onunla işedim yaaa emerken napıyım kıyamet kopuyo bıraksam
o yüzden yemek ev işi vs. hak getire oturan boğa gibi oturuyorum
ne zaman bakacak çok merak ediyorum

geçen gün bu arada altını açtım kakasını yapmıştı
kirli bezi yere bıraktım
bacaklarını kaldırım kıçını silcem
zorrrrttttttt diye bi sıçtı sratıma pijamama herhereime fışkırdı
eşim aradı napıyıon diyo
napıyım oğlun apzıma mıçtı dedim
hadi ya uyumadı hala dedi
öle değil bildiğin mıçtıııı
hahahahahaha
gül dedim gülll

benimki daha benim üstüme yapmadı ama ortalığa yaptı gayet rahat, biraz önce de altını açınca çok bağırdı öylece aldım kucağıma neyseki yapmadan atlattım :D

bu arada artık kimse giremiyor, eskiden geçmiş sekmesinden son okuduğum sayfayı bulurdum bir şey kaçırmayım diye, şimdi direk sonuncu sayfayı açıyorum zaten bir şey yazılmamış oluyor :)

babuş da eskişehir e gitmiş sanırım.
aslı doğum yaptı sanırım, inşallah her şey yolundadır.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979

benimki de ilk zamanlar şapka taktı, sonra bir çıkardık bir daha da takamıyoruz, acaip sıkılıyor... biz önce alıştırmıştık sonra unutturduk maalesef.

benimki de aynen öyle... doymadığını düşünüyorum artık. zaten çocuk biraz ağlasa doymadı mı diyorlar hemen, karnı tok mu? bir bilsem ben tok mu.....
gece uyku hiç yok 2 gündür, bi saatte kalkıyor basıyor çığlığı... önceleri 2-3 saatte bir kalkardı şimdi saatte bir ayakta. iki saatten önce de tekrar uyumuyor. ne zaman düzene girecek diye bekliyorum vallahi.

bir de banyodan sonra rahat uyurlarmış güya... ne zaman banyo yatırsak çocuk huzursuz. banyo yaparken ağlamıyor ama sonrasında çok ağlıyor ve uyumuyor kolay kolay. :(

mama verenler ne kadar veriyorsunuz bir seferde? ben hala 30luk yapıyorum memeyi almadığında. az mı?

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
çok teşekkür ederim kızlarrr ben çok inatçı biriyim eşimde öyle inat ettik doğru dürüst sakince konuşmadık kavga halinde konuşmuştuk
ama bugün ona dedim 1 hafta daha sabret diye bu akşamda yalnızız inş sakince konuşup hallderiz konuyu

bugün annem gitti kayınvalidemide istemiom gelmesin bugün
kızımla ilk defa yalnız kalıyorum çok garipsedim
sanki yapamıcakmışım gibi hissediom

siz ne zamanyalnız kalmıştınız??
bence yalnız kalmam için daha çok erken ya off

bu arada bugün kızımı doktora götürdük
9. günümüz bugün 160gr almışız boyumuzda 1cm uzamış
gece 5 30 a kadar hiç uyumadı yavrum bağırsaklarından sürekli sesler geliodu ishal oldu diye çok korktum ama çok şükür doktor normal dedi
kolunuda kontrol etti bazı egzersizer verdi hergün onları yapıcaz ama önemli birşey yokmus konundada çoookk mutlu oldum

maalesef doktora kayınvlidemde geldi ama bi ara eşimde çıktı odadan doktorla yalnız kaldık ona sorunlarım olduğunu söyledim oda onlar gelince çok sıkıntı yapma bak sütün falan kesilir dedi saolsunn:evet:

ama kızımdan bir sürü kan aldılar ya içim gitti onu tutarken
sarılığımızda düşmüş diğer değerlerimizde normal çıkmış
moralim baya yerine geldi bugün

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
selam kızlarrr:huhuu: çok özledim sizleriii...

şu anda minnak kızımla bi yandan emzik atmaca oyunu oynuoumm,sepetini yanıma aldım,bi yandan yazıoumm:evet: emme dakikalarımız bizimde acayip düzensiz,bi düzen oturtamadık,bazen hırslanıo kendi
itio memeyi ,mıkıldanıp duruoo çok asabi çoookk:ninni:hareket eden şeyleri, emziğin tıkırdamasını felan takip edioo,konuşmlarımı dinlioo:Dbide hareketli parçalara bayılıoo:Dgözlerini cildir cildir açıp etrafı süzüo hatun:vecihi:gece uyumama sorunu bizde de war çok ta kibar ağlıoo ıııhıı ıhıı diee:D kıyamaıoumm içimin yağları erioo uykuyu muykuyu unutuoum wallaaa:utan:çocuk bakmak zor zanaatmiş geçekten..Allah çocuklarmızı hayırlı sağlıklı uzunn ömürler wersin,bizlere de güç kuvvet wersinn...

bu arada doğum yapan yazamadığım tüm arkadaşlarımı tebrik edioumm,alıntı yapamıoumm,çok giremioum kızdann...

hepinizide öpüoummm

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
offfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
kimsecikler yok yaaa nerdesini kzlarr yaa keşke o eski günlerimize bi an önce dönebilsek ya

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Selam kızlar nasılsınız?

Bebisleri huysuz anneler bir tavsiyem var ben denedim ve kesinlikle ise yarıyor.

Buzuki Orhan Kolik muzigini indirip bebeklerinize dinledin sakinlesiyorlar.

Anne karnındaki sese benzedigi icin..

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
:huhuu::huhuu:

İşte Azom, benimki önceden 15 dk kadar tutuyordu. Şimdi iyice zıbıttı :D Acaip düzensizleşti.

Bu arada isilikleri ne oldu Kuzeyin geçti mi? Bizimki halen var ama hep kırmızı olmuyo, terleyince sıcaklayınca kızarıyo. Valla nasıl giydirceğimi şaşırdım bu cadıyı :D

İsilik değilmiş onlar canım doktora gitmiştik dün sorduk..Baktı "bunlar öpmeden ya da tensel temastan kaynaklı, sakal vs. gibi" dedi.Artık yanaklarımızı yanağına bile değdiremicez yani :( Kollarını bacaklarını kokluyoz :D

Tatlım benim minnoşunda pek bi duzeni yok, kafasına gore takılıyo bi yarım saat emiyo, bi 10 dakka yetiyo, bi 2 saat ara veriyo bi yarım saatte bi istiyo.. nedir ta bilemiyorum inanki.. birde gece 11 12 gibi mama veriyorum 3 gundur, ozaman bi 3 saat uyuyor bana da mola oluyor... benim oglan daha cok kilo alamadı sanki ... ondan biraz uzuluyorumda.. doktor normal dedi ama burda bakıyorum herkesin ki daha kilolu gibi... 20 gunde 700 gr almıs...

evet tatlım bende cok ozledim seni.. neyse insallah 1-2 aya daha rahatlarız inşallah...

nasılsın canım? :huhuu:
evet tatlım bi şekilde alışıyor, neyse ki bunu bildigimden dogumdan beri hep ben ilgilendim bebişle o yuzden o sorun olmadı ama ustune yemekti ev işiydi biraz zorlıyo ama hallediyorum işte yarım yamalak olsa da...

banyoyu bende aksamları yaptırıyorum daha rahat uyusun diye, bi de bende uyuyabileyim biraz diye... :eek:ys:

Maşallah Noyan beye :) Nasıl olayım iyiyim canım, bebek, temizlik böyle otomatik makina gibi hep aynı :D Azcık büyüseler de şebekliklerini anlatsak :) Annem okuyor ben yazarken de "o zaman işiniz daha çoğalcak" diyor :D

çok teşekkür ederim kızlarrr ben çok inatçı biriyim eşimde öyle inat ettik doğru dürüst sakince konuşmadık kavga halinde konuşmuştuk
ama bugün ona dedim 1 hafta daha sabret diye bu akşamda yalnızız inş sakince konuşup hallderiz konuyu

bugün annem gitti kayınvalidemide istemiom gelmesin bugün
kızımla ilk defa yalnız kalıyorum çok garipsedim
sanki yapamıcakmışım gibi hissediom

siz ne zamanyalnız kalmıştınız??
bence yalnız kalmam için daha çok erken ya off

bu arada bugün kızımı doktora götürdük
9. günümüz bugün 160gr almışız boyumuzda 1cm uzamış
gece 5 30 a kadar hiç uyumadı yavrum bağırsaklarından sürekli sesler geliodu ishal oldu diye çok korktum ama çok şükür doktor normal dedi
kolunuda kontrol etti bazı egzersizer verdi hergün onları yapıcaz ama önemli birşey yokmus konundada çoookk mutlu oldum

maalesef doktora kayınvlidemde geldi ama bi ara eşimde çıktı odadan doktorla yalnız kaldık ona sorunlarım olduğunu söyledim oda onlar gelince çok sıkıntı yapma bak sütün falan kesilir dedi saolsunn:evet:

ama kızımdan bir sürü kan aldılar ya içim gitti onu tutarken
sarılığımızda düşmüş diğer değerlerimizde normal çıkmış
moralim baya yerine geldi bugün

Maşallah Ela'ya canım.O kan almalar benim de içimi çok acıtmıştı.Şimdi 25 martta aynı günde 3 aşı olacak nasıl dayanacam bilmiyorum :(

Selam kızlar nasılsınız?

Bebisleri huysuz anneler bir tavsiyem var ben denedim ve kesinlikle ise yarıyor.

Buzuki Orhan Kolik muzigini indirip bebeklerinize dinledin sakinlesiyorlar.

Anne karnındaki sese benzedigi icin..

Selam canım teşekkürler bilgi için.

Kızlar dediğim gibi dün doktorumuza gittik.Hem ben göründüm hem Kuzey.. Kuzey'in doktoru beslenme şeklimizi sordu.Ben de önce meme verdiğimi doymazsa mama takviye ettiğimi söyledim.Bana meme ile mama arasında en az 1 saat süre olmasını söyledi.Anne sütüne mama karışmasını istemiyoruz dedi..Şimdi memeden hemen sonra doymasa bile mama vermiyorum, oyalamaya çalışıyorum.
Bana gelince; dikişlerimin iltihapları geçmiş, düzelmiş.Adet olup olmadığımı sordu, olmadım dedim.Pazartesi 40ımız çıkıyor.Eğer pazartesiye kadar olmazsan yazacağım ilacı 5 gün sabah akşam kullan dedi.Adet görcekmişim o ilaçtan sonra..Adetin bitip temizlendikten sonra ilişki serbest artık dedi.İstersen prezarvatif ile korun olmadı gel spiral takalım dedi.Ama emzirdiğim için doğum kontrol hapını önermedi.
Bi de temizlendikten sonra tekrar gidecekmişim.Smear testi yapacakmış.
Şimdilik benden havadisler bu kadar.

Tepki
56
Merhaba taze anneler..
Uzun bir süredir giremiyordum malum memleketteydim ve hala memlekettteyim kısmetse haftaya döncem evime..
Rabbim hepimizin evladını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin..
Yazdıklarınızı okumayı çok istiyorum ama oğlum hiç akıllı değil:( Sürekli vız vız :D
Sipinal anastezi sezeryan ile doğum yaptım oğlum son ay ters döndü başı yukardaydı yani mecbur sezeryan oldu..
3500 doğdu boyuda 51 ..
Üç gün sarılıktan yavrum hastanede yattı:(
Evime gidince daha çok yazarım ve okurm..
Gerçi tek başıma kalınca ne yaparım bilmiyorumda:S
Gaz için nurse harveys aldım ama hiç faydasını görmedim..
En çok aç karnına kimyonlu suyun faydasını gördüm ..aç karnına veriyorum üzerine emziriyorum pıt pıt yapıyor :D
Neyse canlar hepinizi öpüyorum yavrularıda kokluyorum..

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selammm kızlarrr.. abovvv iki gündür k,mse girmemişş yetmedi 1 haftada 4 sayfa ilerlemişş. tabi bebeler bütün zamanı dolduruyo:D
bizz de bugün evimize kactık sonunda. insallah havalar bozmaz da artık takılırızz kendi kendimize. gerci kalabalıga da alıstım görümcemlerle zaman ii geciyodu:D
salı günü dr kontrolümüz vardı. dr un ilk ölcümü 2700 gr boy 48 cm miş. emiyo mu dedi. bende emiyo ama mama da veriyorum doymadıgında dedim. ne kadar mama içiyo dedi. 90 ı rahat içiyo ama bi 60 bi 30 gibi veriyorum genelde dedim. sonra kuzuyu ölctü 3985 gr 53 cm cıktı. hey masallah dedi saskın bi ifadeyle baya büyümüşş dedi güldü. bence o iki defa verdigin mamayı da verme bu cocuk fazlasıyla besleniyo dedi. zaten bu ay süt artmıstır dedi. aglaması huysuzluktan muhtemelen. bende o günden beri iki kez mama vrdim hakikatten bi derdi yok. 2 saatten öncede hiç emzirmedim. gögsüm süt dolmuyo cünkü denedim. o da alıstı sanırım saatle emmeye:D 2_3 saat bekleyince gögsüm tam doluyo siringayla pıstlatır gibi cıkıyo süt sükür. tabi emzirmeyip beklememde alev kutlu da yazan aclıga 5 saat dayanabililer telkini etkili oldu. gayet de ii oldu.

gece uykusuna da masallah diyim insallah bozulmaz 3 gündür bende alıyorum uykumu o da uyuyo. ilk 2 gün 8 de uyuyakaldı bende onu sessiz odaya götürdüm yatırdım. gündüz emdigi gibi tam 2.5 _3 saat sonra mızmızlanmaya baslıyo. bende uyanmadan emzirip altını degiştirip yine yatırdım hiç ses cıkarmadan ısıkları acmadan bu sekilde aynen sabaha kadar devam etti. dün dısarı cktık ilk kez emdi, diger gögsümü veremedigimden 60 ml mama verdim ve 6 saat uyudu. o yüzden gece yatması 12 yi buldu. ama yine 3 saatte bir kalktı ve ben rahat ettim. allah ım bozmasın insallah yani agladıkca meme vermeyin kızlar.

dr a uyumuyo bu cocuk die sikayet etmiştim. yani gece uyuyo ama gündüz normal insan gibi 9_6 oturuyo bu cocuk dedim. o da gazdandır demişti. karnına masaj yaptı bana da gösterdi. gaz ilacını 2 cay kasıgı ver artık dedi. ya ilac etkili yada benimki cok gazlı bi cocuk degil. gün içinde 1 defa oluo ıkınma aglama seansı. kimyonu denedim esra erol un ama en cok ogün agladı:D

anneden bebege gaz gecermişş. ama kurufasulye yedim gazım var bebk de aglıyo demek ona gecti degilmiş olay. dr bey ne yicegimi sasırdım ben dedim. o da senin gazın kendi bagırsagınla alakalı bi olay ona gecemez o dedi. ya nasıl dedim. mesela peynir bana gaz yapmazmıs ama sütten gecip onu rahatsız edermiş ben anlayamazmısım. tecrübe ettiysen bilemem ama mesela kurufasulye nohut falan sana gaz yapsada ona bişi olmaz dedi. gaz yaptıgı bilinen en önemli sey sigara mesela içiyo musun dedi. hayır dedim. ama cok sasırdım. e ayagını sıcak tut belini sıcak tut falan derler ya hani dedim. cok biliyolar ya onlar herkes konusuyo işte öyle bişi yok dedi:eek:ys:

neyse bizden haberler böyle. 29 unda nezosla randevum var. ama dikişim enfes hatta olmayan dikişim dicem nerdeyse. bilsem bu kadar kolay ve rahat olcak dikiş de bu kadar güzel kendi istegimle planlı programlı sezeryan olurdum. yarın da diyetisyene gidiyorum:D 83 kg ile doguma girdim su an 71 küsürüm. böyle kaldım. hamile kaldıgım kiloya dönmek için 7 eski kiloma dönmek için 17 kg vermem lazım. catlaklarına care bulan beni de haberdar etsin. karnım korkunc:eek:ys:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar