2012 Şubat Anneleri

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
11 Üye burdayız:) Uzun zamandır böyle olmamıştı..
Annem gitti, yüreğimindeki hüznü anlatamam:( Gözlerim şişti ağlamaktan..

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Evet yalama da var :D
Bizim de bu pazar mevlüt nasipse.
Kayınvalide ve görümceyle zıtlaştık temizlik dahil hiçbir hazırlık yapmayacağım, ne halt ederlerse etsinler bakalım.

Hadi ya..Ben de ne yapacaksınız diye soracaktım.Peki kızçene ne giydircen?

bana güleceksin babuş ama ben de mama vermediğim için bi tuhafım .. burda herkes veriyor ya.. acep diyorum yavrum doyuyor mu baksana herkesin bebeğine yetmiyor sütü..

Emdikten sonra eğer 2 saat uyuyorsa yetiyordur canım endişe etme.Zaten doktor kontrolüne gittiğinde belli olur.

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Yahu ne şanslısınız anam :D
Bizimki beni bile emmiyo kaldı ki babasının tahta göğsünü emsin :acep:

var ya benimkini emmeye başlarken bi görceksiniz heyecandan elini kolunu sallamaktan memeyi bulamıyor bi türlü gülmekten ölüyorum:Dbulamayınca sonunda sinirden ağlıyor.. enson kundak yapar gibi kolarını sarıp öyle emziriyorum anca buluyor ucu.. analarımızın kundağı neden icat ettiklerini buldum..

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Azom, genzine süt kaçırıyo bizimki de emerken ben hemen omzuma doğru doğrultum sırtına vuruyorum ama doğru yapıp yapmadığımı bilmiyorum. Tamamen içgüdüsel bi şekilde böyle yaptım ilk olduğunda. İnternette de çok aradım ne yapmalıyım diye ama bişe bulamadım.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Acil çıkmak zorunda kaldım bizimki viyakladı :D

İsilik olmuş çocuumun kafası boynu ensesi :( Hep bu babasının yüzünden. Kapatma diyom şu odanın kapısını gece yatarken, yok. Adam çocuk üşücek diye korkusundan odayı 26-27 derece yapıyo. Olacağı buydu. Şimdi aklı başına gelir inşallah da kombiyi o kadar açıp kapıyı da kapatmaz...

Yok babuşum hiç bakmıyorum şekerime. Hatta bebekten dolayı tiroid ilacımın dozunu artırmıştık. Muhtemelen tekrar ayarlama için doktora gitmem gerekecek ama nasıl ne zaman gideceğim bilmiyorum... Bu arada bizim hastanede şırıngayla verdiler mamayı, biberonumuz vardı ama sonra memeyi almaz diye şırıngayla ağzına sıktılar.

Ecrincim, emzirme yastığı alsana büyük kolaylık, sırt bel ağrısından ben de ölüyordum, çok işe yaradı yastık, rahatladım.
Yutkunmuyosa memeyi bıraktır, hava yutuyor yoksa, sonra da gaz sancısı oluyor. Tecrübeyle sabit ;)

Babuşum hangi mama o? Bize SMA önerdiler, şeker oranı en az olan mama oymuş.

Azoşum, şu kimyon tarifini verir misin piliiis, acil durumlarda kullanalım, bizde gazlıyız çok :D

Babuşum, ben geçen hafta sonu dışarı çıkarken 2 mememi de sağdım, zorla 30 ml çıktı. Sen bide sütüm az diyosun, 75 ml çıkıyormuş. Maşallah de bence kendine ve hiç üzülme sütüm az diye. Bu durumda üzülmesi gereken benim :D

Kızlar bu uykuda ağlamalar gaz sancısından oluyor bence, bizde de var :)

Benim de tiroit için gitmem lazım canım tiroit bezim zorlanmaya başlamıştı gebelikte.Endokrin uzmanı gebelikten sonra bazen aşırı yükselmeler olabiliyor bakmak lazım demişti...Ben de nasıl ve ne zaman gidicem bilemiyorum...
Sağma meselesine gelince canım benim de 30 ml.ler civarına düştü,bazen 50 oluyor son günlerde.Geçen bir ara 90 ml çıktı ama ne yedim de oldu bilemiyorum o kadar çok şeyi bir arada yaptığım için...

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452

İsilik olmuş çocuumun kafası boynu ensesi :( Hep bu babasının yüzünden. Kapatma diyom şu odanın kapısını gece yatarken, yok. Adam çocuk üşücek diye korkusundan odayı 26-27 derece yapıyo. Olacağı buydu. Şimdi aklı başına gelir inşallah da kombiyi o kadar açıp kapıyı da kapatmaz...
Azoşum, şu kimyon tarifini verir misin piliiis, acil durumlarda kullanalım, bizde gazlıyız çok :D

Kızlar bu uykuda ağlamalar gaz sancısından oluyor bence, bizde de var :)

Bizimkisi de isilik oldu galiba ya, yüzünde sivilce gibi kırmızı noktacıklar oldu :( Annem çok sıkı giydiriyor, ben soyuyorum o giydiriyor.Bugün ince giydirdim artık.
Canım kimyon tarifi; Yarım kahve fincanı suya yarım çay kaşığı şeker ve yarım çay kaşığı kimyonu ekleyip kaynatıyorsun.Ilıtıp veriyorsun.
Bizimkini gaz sancısı tutunca ağlaması farklı oluyor, çığlık atıyor resmen.

hahaha aynı benim sıpamm gazman ailesi olurlar yarın bigün :D bir pırtlatıyo uzun hava gibi :D gaz sorunu olmaz inşallah pırtlatsınlar

bende seni çokkkk ösledim[/QUOTE]

Oyyy canım benim maşallah Eymen'e, daha da kilo alcak annesi inşallah.Çok tatlı gördüm resmini

Allah kavuştursun canım :( Ama çok ağlama süt veriyon.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
var ya benimkini emmeye başlarken bi görceksiniz heyecandan elini kolunu sallamaktan memeyi bulamıyor bi türlü gülmekten ölüyorum:Dbulamayınca sonunda sinirden ağlıyor.. enson kundak yapar gibi kolarını sarıp öyle emziriyorum anca buluyor ucu.. analarımızın kundağı neden icat ettiklerini buldum..

Benim de emdiği zamanlarda öyle yapıyordu ben heyecandan değil de açlıktan acelecilikten yapıyor sanıyordum.
Kollarını sarıp öyle emziriyordum ben de.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Benim de tiroit için gitmem lazım canım tiroit bezim zorlanmaya başlamıştı gebelikte.Endokrin uzmanı gebelikten sonra bazen aşırı yükselmeler olabiliyor bakmak lazım demişti...Ben de nasıl ve ne zaman gidicem bilemiyorum...
Sağma meselesine gelince canım benim de 30 ml.ler civarına düştü,bazen 50 oluyor son günlerde.Geçen bir ara 90 ml çıktı ama ne yedim de oldu bilemiyorum o kadar çok şeyi bir arada yaptığım için...

Tek gögüstenmi 30 ml canım..

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Bizimkisi de isilik oldu galiba ya, yüzünde sivilce gibi kırmızı noktacıklar oldu :( Annem çok sıkı giydiriyor, ben soyuyorum o giydiriyor.Bugün ince giydirdim artık.
Canım kimyon tarifi; Yarım kahve fincanı suya yarım çay kaşığı şeker ve yarım çay kaşığı kimyonu ekleyip kaynatıyorsun.Ilıtıp veriyorsun.

Oyyy canım benim maşallah Eymen'e, daha da kilo alcak annesi inşallah.Çok tatlı gördüm resmini

sağol azomm dahada alsın ben uykusuz moron gibi dolanmaya razıyım inanki yeter ki çocuğum toparlasın kendini

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kızlar sizin bebeler günde kaç saat uyuyordur.. Selim maksimum 12 saat uyuyordur, doktor az buldu:(

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Püfff ne karışık oldu cevabım ya...

Simuşum yazdığımı sildim yanlışlıkla...
Yarım kahve fincanı suya, yarım çay kaşığı şeker ve yarım çay kaşığı kimyonu atıp kaynatıyorsun.Sonra ılıyınca veriyorsun bebişe.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Emdikten sonra eğer 2 saat uyuyorsa yetiyordur canım endişe etme.Zaten doktor kontrolüne gittiğinde belli olur.

Kayınvalide oldukça zevksiz ve 3-6 ay bedende bi kıyafet almış.Onu mu giydircek napcak bilmem.Ona da karışmıyorum :D
Ama Eskişehirdekine teyzesi Zara'dan elbise,hırka,ayakkabı almış onları giydircem inşallah.
Fotolarını çekip koyimmi :D

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338

son tartıldığında iyi kilo almış demişti hemşire ..o yüzden biraz rahatım zaten..elimdeki tek mamayı da birine verdim kullansın diye artık istesem de elimde mama yok veremem..

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Azom, genzine süt kaçırıyo bizimki de emerken ben hemen omzuma doğru doğrultum sırtına vuruyorum ama doğru yapıp yapmadığımı bilmiyorum. Tamamen içgüdüsel bi şekilde böyle yaptım ilk olduğunda. İnternette de çok aradım ne yapmalıyım diye ama bişe bulamadım.

Sağol canım, ben de artıkın böyle yapicimmm, babuşun kaynanasının taktiğini bırakıyorum bugünden itibaren :D:D

Kayınvalide oldukça zevksiz ve 3-6 ay bedende bi kıyafet almış.Onu mu giydircek napcak bilmem.Ona da karışmıyorum :D
Ama Eskişehirdekine teyzesi Zara'dan elbise,hırka,ayakkabı almış onları giydircem inşallah.

Hadi koyyyy :evet: Ben de arıyorum birşeyler netten bakıyorum.

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338

ekle ekle ekle:evet:zaranın kıyafetleri çooook güzel.. gecen yaz indirim varken alacaktım bi sürü kıyafet ama cinsiyeti kesin değildi alamadım ..içimde kaldı alışverişe bi çıkayım alıcam zaradan ciciler inş..

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Konuyu toplam 11 üye okuyor. (11 kayıtlı üye ve 0 misafir)
aZeLYa55, bblau+, calmdown+, ecrinnn+, leader+, lilacs+, littlesunshine+, pervin86, pikecan+, simurganka01+, _HaYaTiM_+

öZlemişim bu görüntüyü :D

Dimi yaaaa :)

fincan mı:sok çay kaşığının ucuyla yaptımm hepsini sen öyle demiştin.. ne zaman değişti kız reçete:Dgerçi aynı hesap..
kızlar buarada ben bir yıl çalışmama kararı aldım...
kızıma kıyıp gidemem işe sanırım çok küçük ya..

Ben bi aksilik olmazsa 2 yıl çalışmayacağım :) Tüm ücretsiz izin haklarımı kullanmayı düşünüyorum. Hem yavrumu emnaet edecek kimsem olmadığından hem de bunu istemediğimden...

gecen uyurken eşimin memesini emmeye çalıştı benim kız :Dkafası karıştı herhalde..eşimin hafif dolgundur söylemesi ayıp gögüsleri ...

:cokkomik: :cokkomik:

HaYaTiM kız mevlüt yapacaktın dimi sen yaptın dimi? Nasıl oldu, ne yaptın?

Evet yalama da var :D
Bizim de bu pazar mevlüt nasipse.
Kayınvalide ve görümceyle zıtlaştık temizlik dahil hiçbir hazırlık yapmayacağım, ne halt ederlerse etsinler bakalım.

Ben mevlüt yapmayacağım kızlar. Mevlütte bebek, bekar kızların kucağına verilip sırayla dolaştırılıyormuş. Veremem yavrumu hasta mı ney mi olduğunu bilmediğim kimselerin kucağına. Onun yerine akika kurbanı keseceğim karar verdim.

Yahu ne şanslısınız anam :D
Bizimki beni bile emmiyo kaldı ki babasının tahta göğsünü emsin :acep:

:cokkomik: :cokkomik:

Allah kavuştursun Tanselcim. Dayanamaz gene gelir anneciğin üzülme lütfen...

Saol Azom, yazdım tarifi öperim muaaaaah :huhuu:

İsilik için bak şimdi salona getirdim bebeyi hemen azaldı kızarıklıklar. Çok giydirmemek lazım. Şuan bizimkinde uzun kollı badi, üstünde tulum var ayağında da ekstra çorap. Salon azcık serin diye uyanınca penye yelek geçiriyorum üstüne o kadar.

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338

seninki daha mantıklı canım .. benimkini duysan gülersin..ben de işaret parmağımla iki kaşının arasına bişeyler yapıyorum süt kaçınca:Dkayınvalidem göstermişti herkes böyle yapıyormuş..ama şimdiye kadar bi vukuat olmaı ..işe yarıyor mu sence?

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
son tartıldığında iyi kilo almış demişti hemşire ..o yüzden biraz rahatım zaten..elimdeki tek mamayı da birine verdim kullansın diye artık istesem de elimde mama yok veremem..

bende dün doktora gittiğimde kilo alımı çok güzel, anne sütüne devam dedi.. Bol bol emzirin, ama memede çok kalmasın dedi. Hava çok yuar gaz olur dedi. Bir gögüs 15 dk, diğer gögüste 15 dk kalsn dedi..

Ben şimdiye kadar çoktan mama verirdim ama annem müthiş azimli çıktı bu konuda. Selim doğduğunda bebek hemşiresi biberon istemiş mama verelim diye. Annem olmz demiş kaşıkla veriririz. İnanın sabırla kaşıkla besledi.. Geçen çok ağlayınca mama hazırladım biberonla vercektim. Aldı elinden sabırla yedirdi.. Hakkını ödeyemem.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar