Bizim aile hekimliğindeki hemşire de mamaya karşı..Yani onlara kalsa açlıktan yırtınsın çocuk mama vermeyelim..Sanki kolaydı.
Hepimizin derdi farklı farklı...Senin sütün var Ada emmiyor, benim süt az oğlan emmek istiyorAllah yardımcımız olsun babuş.Çok takmamak lazım aslında mamada kötü birşey değil ama insan üzülüyor işte sana hak veriyorum
![]()
Misal ben, 10 gün emmişim sadece..Yılda bir kez grip olurum, kışın bile dolaptan içerim suyumu..Kolay kolay hastalanmam çok şükür![]()
Tatlım ben kimyonu denedim, dün diğer gecelere göre daha rahattık.Bugün tekrar içirdim.
Kuzey günde 13 saat felan uyuyor ortalama.
seninki benimki gibi 2 saaatte 1 kalkıyo. benim gögsümden kac ml cıkar acaba. bi makine alıp merakımdan sagıcam bakıcam yani.
Bana da aptamillerin kutularına bakınca sanki daha kaliteliler gibi geliyo ama değiştirmeye korkuyorum.Buna alıştı şimdi kabız olur,ishal olur bişe olur filan...
Ama dediğin gibi her mama verişte içim kötü oluyo.Her kutu bitişte ay ne kadar çok yedi iyice buna alıştı diye krizlere giriyorum
Bende uykusuzluk fazla yok annem çok yardımcı oluyo Allah razı olsun özellikle geceleri...
ben bi sabah kimyon içirdim senden duymustum ama bişey olacak diye aksamı zor ettim.. haliyle korkudan etkisini bile takip edemedim
Hoşgeldin tatlım![]()
Kuzey bıcı bıcı yaptı, karnı doydu uyuyor..Nabersin? Çok mu kalkıyorsun gece?
iyiyim şeker sen nasılsın annelik nasıl gidiyor.. bugece çok huysuzdu genelde geceleri 3 gece iyi bi gece kabus tarzı gidiyor kızıma haksızlık etmeyeyim..çok sıkıntılı bi bebek değil çok şükür..
tek zevki babasının göğsünde uyumak.. onu da eşim alıştırdı..
Yok kız birşey olmuyorNasıl yaptın? Yarım fincan su, yarım çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı şeker..Öyle dimi?
Ahah
Bak ben muck sesini eklemeyi unutmuşum
O da işin püf noktası..
Ya ne bilim herkes aynı şeyi söyledi itiraf edeyim ben de yaptımAma yalamadım parmağımı, mucuk da demedim, helal dedim
fincan mı:sok çay kaşığının ucuyla yaptımm hepsini sen öyle demiştin.. ne zaman değişti kız reçetegerçi aynı hesap..
kızlar buarada ben bir yıl çalışmama kararı aldım...
kızıma kıyıp gidemem işe sanırım çok küçük ya..
gecen uyurken eşimin memesini emmeye çalıştı benim kızİyiyim çok şükür.Anneliğe alıştım sanırım3. ayına geldiklerinde düzene giriyormuş sanırım..Hatta şanslıysanız 7 saat kesintisiz gece uykusu çeker bebeğiniz diyordu bir internet sitesinde.
Eee kızlar babacı tabiVer göğsüne uyusun ohhh sen işlerini halledersin
Aaaaa mucuk demediysen olmaz ama
Basit bi mucuk da olmaz muuucccccuuuukkkkk diye uzatacaksın tutkulu bi şekilde
Parmağı da yalıcaz
HaYaTiM kız mevlüt yapacaktın dimi sen yaptın dimi? Nasıl oldu, ne yaptın?
Bana da aptamillerin kutularına bakınca sanki daha kaliteliler gibi geliyo ama değiştirmeye korkuyorum.Buna alıştı şimdi kabız olur,ishal olur bişe olur filan...
Ama dediğin gibi her mama verişte içim kötü oluyo.Her kutu bitişte ay ne kadar çok yedi iyice buna alıştı diye krizlere giriyorum
Bende uykusuzluk fazla yok annem çok yardımcı oluyo Allah razı olsun özellikle geceleri...
gecen uyurken eşimin memesini emmeye çalıştı benim kızkafası karıştı herhalde..eşimin hafif dolgundur söylemesi ayıp gögüsleri ...
bana güleceksin babuş ama ben de mama vermediğim için bi tuhafım .. burda herkes veriyor ya.. acep diyorum yavrum doyuyor mu baksana herkesin bebeğine yetmiyor sütü..
Aynen yaaaa...Bi tek bizimkinde var sanıyodum.
Ve rüyasında ağlaması diğer ağlamalarıyla bariz şekilde ayrılıyor...Üzülür gibi ağlıyo sanki rüyada.
Tatlım biberonla veriyoruz.
Ben gestasyonel diyabet olduğum için Ada'nın kan şekeri alt sınırdaydı doğduğunda.Ben de genel anesteziyle doğum yapınca ben ayılana kadar mamayı vermişler.Biberonla verilmiş hem de uyduruk bir biberon deli gibi akıyor,hızlı akış...
Daha hastaneden itibaren memeyi almadı...
Biberonla mı alakalı onu da tam çözemedim çünkü memeyi çekse ve sonra reddetse hadi yavaş geliyor biberona göre dicem,ağzına bile almıyor ki ucunu...
Sonra da biberona rağmen emmeye başladı.10 gündür filan emiyordu dün tekrar reddetti...
Bu arada sen de gestasyonel diyabettin dimi şu an kontrol ediyo musun kan şekerini nasıl seyrediyo?
Benimki halen yüksek gibi.
bide sırf emsin diee geceye kadarr mama vermiyorumm agladıkca emziriyorumm ama ne sırt kalıyo ne bişi. arada pes edip elimde mamaylaa dönüyorum odaya.. hemsire demekk beslenmiyosun dedi. içim almıyo cok iştahsızım ama emcek die olabildigince yiyorumm daha napim.
iştee bence bos emiyo dedigim anlarda yutkunmuyo cnm bende ordan pay biçiyorum zatibazende agzından tasıyo ama öyle olması içinn 5_6 saatte 1 emzirmem lazım
Bizim doktorumuz süt nasip işi yetmiyorsa asla üzülmeyeceğiz mama takviye edeceğiz diyenlerden.Kendisi iyi tanınan bi yenidoğan yoğunbakım uzmanı...Hatta bana şimdiki mamaların %99 anne sütüne yakın değerde olduğunu söyledi.Bize organik bi mama reçeteledi.Zor bulunuyo biraz ama onu kullanıyoruz...
Tatlım ben kimyonu denedim, dün diğer gecelere göre daha rahattık.Bugün tekrar içirdim.
Kuzey günde 13 saat felan uyuyor ortalama.
Tek tek cevaplıyım canım:
Gece sıkıntısı yoksa aşağı yukarı 2 saatte bir uyanıyor.
Ortalama her seferinde 50-60 ml mama yada 75 ml kadar anne sütü içiyor.(Doktora sordum bunu normal miktar dedi.)
Uyanıkken kesinlikle kucak istiyor.Önceleri bakına bakına kendi yatıyodu mesela.
Pırtlıyor,aynı zamanda geğiriyor büyük insan gibiHatta bazen kendi pırtından korkuyo
Evet..İçli içli kıyamam ya, uyandırıp "burdayım annecim" diyesim geliyor..Gülüyorda, ama ağlaması daha çok.İncecik bi ses çıkıyor ağlarken.
slm dünürüm zargana oğlumla ben geldik okudumda yazdıklarını ben devamlı mememde gezdiriyorum oğlumu ki kilo alsın sağlıklı beslensin gündğz 2 saatte bir uyanıyo gece 1,5 saatte bir sıkıntısı yok şükür bugün topuk kanı aldırdık gıkı çıkmadı maşallah yavrumun canı ne kadar yanmış ki bu hiç geldi bebeğime gelinimide yirim çok istiyodun doğsun die şimdi bak bıcırığıma eymen paşamda 3200 gr olmuş 3 günde rekor bir gelişme sanırım nazar değcek diede korkuyorum vallaselammm kızlarr.. gecmişi okuyamadım umarım herkes ve bebişler iidir.. bi tek tubişimi gördümm damadım yogun bakımda mı yatmısmeyse ki cıkmıss ii sükürrr önemlii olan o.. cok gelmişş gecmişşş olsunn dünürümmm allah beterindenn esirgesinn.. :lilav:
bizz kaynanamınn evine üs kurdukk. utanmasakk orya yerlescez.. eve gelince niye orda kaldıgımı anladmm. klima 1 sattir calısıyo salon hala sogukkızz kendini yırttı az öncee, battaniyeylee sarmaya calısırkenn daha da cıgırdıı. ama daha ne kadarr orda kAlıcazz.. üstelikk 15 gündürr orda kalmamıza ragmenn 218 tl fatura gelmişş elektrik.. pesss diyoum artıkk..
bugün saglıkocagına gittik.. kızcemm 400 gr almıs 3100 gr olmus. boyu da 3 cm uzamıs.hemsireye mama veriyotumm dedim.. cocugu zehirliyomusum gibi baktı bana resmen. olmaz hayırr bilmem ne.. zatenn kötü hissediyorumm daha o kadarr kötü oldumm.. uyumuyo vs dedim anlattım.. ama iştee
benim oğlan küvezde kaldığında 2 gün ne sütümü sağdılar nede beni aldılar yanına bebelac 1 vermişler istersen kullan dediler ama açlıktan bağırmadıkça düşünmüyorum vermeyi sütümü çektikçe artar die düşünüyorumayy bak bide o var.. hemsire dedi ki hangi mamayı veriyosun.. valla milupa aldık dedim. en iisi bebelac dedi. acıkcası en ucuzu oydu bende cok arada kaldım almadım dedim. uzamnlarda bebelac öneriyor ama ona alıstıysa degiştirme dedi. teyyyyyani simdii merak ediyorum benn gece kac defa uyanıyor bebelerinizz??
kac ml mama içiyor günde?
uyanıkken kucak istiyo mu?? benim kız kucakcı oldu accık..
pırtlıyolar mı.. bizimki koca insan gibi pırtlıyo sürekli karnı gurul gurul.ha aynı benim sıpamm gazman ailesi olurlar yarın bigün
bir pırtlatıyo uzun hava gibi
gaz sorunu olmaz inşallah pırtlatsınlar
Konuyu toplam 11 üye okuyor. (11 kayıtlı üye ve 0 misafir)
aZeLYa55, bblau+, calmdown+, ecrinnn+, leader+, lilacs+, littlesunshine+, pervin86, pikecan+, simurganka01+, _HaYaTiM_+
öZlemişim bu görüntüyü
bende seni çokkkk ösledim