2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Bizim aile hekimliğindeki hemşire de mamaya karşı..Yani onlara kalsa açlıktan yırtınsın çocuk mama vermeyelim..Sanki kolaydı.

Hepimizin derdi farklı farklı...Senin sütün var Ada emmiyor, benim süt az oğlan emmek istiyor :( Allah yardımcımız olsun babuş.Çok takmamak lazım aslında mamada kötü birşey değil ama insan üzülüyor işte sana hak veriyorum :(

Misal ben, 10 gün emmişim sadece..Yılda bir kez grip olurum, kışın bile dolaptan içerim suyumu..Kolay kolay hastalanmam çok şükür :)

Tatlım ben kimyonu denedim, dün diğer gecelere göre daha rahattık.Bugün tekrar içirdim.
Kuzey günde 13 saat felan uyuyor ortalama.

Yok be azoşum sütüm yok benim de artık.
İlk zamanlar fışkırıyodu gittikçe azaldı.
Sütüm bol bol olsa ben sağıp vermeye razıyım.Emmesini sadece sütüm çoğalsın diye istiyorum geçtim diğer şeyleri artık....

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
yani simdii merak ediyorum benn gece kac defa uyanıyor bebelerinizz??

kac ml mama içiyor günde?

uyanıkken kucak istiyo mu?? benim kız kucakcı oldu accık..

pırtlıyolar mı.. bizimki koca insan gibi pırtlıyo sürekli karnı gurul gurul.

Şimdi bizimkisi akşam 22:30-23:00 gibi yatıyor..Saat gecenin 3ü gibi uyanıyor..Sonra 5e kadar takılıyoruz, alt değiştir, gaz çıkar,doyur.5te daldıktan sonra sabah 7-8 gibi kalkıyor..
Kucak istemiyor pek.Gazı varsa, açsa ya da altı pis ise ağlıyor sadece.Heee bi de ağzındaki emziği düşerse :D
Pırtlatması ilk günler beni kahkalara boğuyordu :D Aynı dediğin gibi evde koca adam var gibi pırtlıyor..Hatta ona pırtlamak dersek ayıp olur, resmen zortluyor :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
yani simdii merak ediyorum benn gece kac defa uyanıyor bebelerinizz??

kac ml mama içiyor günde?

uyanıkken kucak istiyo mu?? benim kız kucakcı oldu accık..

pırtlıyolar mı.. bizimki koca insan gibi pırtlıyo sürekli karnı gurul gurul.

Tek tek cevaplıyım canım:

Gece sıkıntısı yoksa aşağı yukarı 2 saatte bir uyanıyor.
Ortalama her seferinde 50-60 ml mama yada 75 ml kadar anne sütü içiyor.(Doktora sordum bunu normal miktar dedi.)
Uyanıkken kesinlikle kucak istiyor.Önceleri bakına bakına kendi yatıyodu mesela.
Pırtlıyor,aynı zamanda geğiriyor büyük insan gibi :) Hatta bazen kendi pırtından korkuyo :D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Ben de hipp kullanıyorum.Meret eczanelerde bile zor bulunuyo.Marketlerde de mmm migroslarda var,bazı reallerde var...Bizim evin karşısındaki eczaneye dedik de getiriyo artık Allahtan....
Bi kutu bir hafta bile gitmiyo sütüm azaldığından beri...

Al işte böyleleri de var...Herkes süper mi besleniyo Allah aşkına köylerde,mezralarda olanlar napıyo o zaman...

bastan bilsem bende arardım organik madem. ama gecti artık degiştirmeye de tırsarım:D biz 21 günlük olduk bugün 2. kutu bugün biticek artık. 350 gr bi kutu galiba. ay doysunn huzurlu olsun da haftada 2 kutu içsin önemli degil. kötü anne psikolojisinden kendimi kurtarsam bide süper olcak. her mama verişim vicdan azabı. emdikce gelcek diolar die elimde memeyle gezcem yakında. ama uykusuzluk da üstne binince geceler gündze gündüzler geceye karısıyo. bi kac kişiyle yasadım söylediklerini anlamıyorum yada dalıp gidiyorum bişi oluyo.. esim bile askım aklın yerinde mi dedi dedi gecen gün. görümcem de gece anlatıyodu ben yatarken bana bişi demiş konuyu hatırlamıyorum cok alakasız bi cevap vermişim. sonrada o konu sanki olmamıs gibi sen niye sasırdın mı ne demişim.. niye böle oldum bilmiyorum:acep:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Bizim doktorumuz süt nasip işi yetmiyorsa asla üzülmeyeceğiz mama takviye edeceğiz diyenlerden.Kendisi iyi tanınan bi yenidoğan yoğunbakım uzmanı...Hatta bana şimdiki mamaların %99 anne sütüne yakın değerde olduğunu söyledi.Bize organik bi mama reçeteledi.Zor bulunuyo biraz ama onu kullanıyoruz...

vallaişin aslı öyle bencede...

Bende SMA veriyorum hastanede onu vermişlerdi ordan devam ettik... Hayırlısı olsun, yapacak bişey yok cocuk açsa ve emzirmeme ragmen aglıyorsa veriyorum mama..

Şimdi bizimkisi akşam 22:30-23:00 gibi yatıyor..Saat gecenin 3ü gibi uyanıyor..Sonra 5e kadar takılıyoruz, alt değiştir, gaz çıkar,doyur.5te daldıktan sonra sabah 7-8 gibi kalkıyor..
Kucak istemiyor pek.Gazı varsa, açsa ya da altı pis ise ağlıyor sadece.Heee bi de ağzındaki emziği düşerse :D
Pırtlatması ilk günler beni kahkalara boğuyordu :D Aynı dediğin gibi evde koca adam var gibi pırtlıyor..Hatta ona pırtlamak dersek ayıp olur, resmen zortluyor :D

ehehhe.. valla bizim oglanların tosurukları aynı demek ki Azoşum, bazen annemle eşim inanmıyor ondan öyle sesler geldigine (kucagımdayken) sen yapmışsındır diyorlar bana :D ehehh...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
ben dogdugundan beri ilk kutunun sonuna daha yeni geldim, arada yapıp, vermeyip döktugumde oldu.. verdigim mama o kadar yanim..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
bastan bilsem bende arardım organik madem. ama gecti artık degiştirmeye de tırsarım:D biz 21 günlük olduk bugün 2. kutu bugün biticek artık. 350 gr bi kutu galiba. ay doysunn huzurlu olsun da haftada 2 kutu içsin önemli degil. kötü anne psikolojisinden kendimi kurtarsam bide süper olcak. her mama verişim vicdan azabı. emdikce gelcek diolar die elimde memeyle gezcem yakında. ama uykusuzluk da üstne binince geceler gündze gündüzler geceye karısıyo. bi kac kişiyle yasadım söylediklerini anlamıyorum yada dalıp gidiyorum bişi oluyo.. esim bile askım aklın yerinde mi dedi dedi gecen gün. görümcem de gece anlatıyodu ben yatarken bana bişi demiş konuyu hatırlamıyorum cok alakasız bi cevap vermişim. sonrada o konu sanki olmamıs gibi sen niye sasırdın mı ne demişim.. niye böle oldum bilmiyorum:acep:

Bana da aptamillerin kutularına bakınca sanki daha kaliteliler gibi geliyo ama değiştirmeye korkuyorum.Buna alıştı şimdi kabız olur,ishal olur bişe olur filan...
Ama dediğin gibi her mama verişte içim kötü oluyo.Her kutu bitişte ay ne kadar çok yedi iyice buna alıştı diye krizlere giriyorum :(
Bende uykusuzluk fazla yok annem çok yardımcı oluyo Allah razı olsun özellikle geceleri...

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

kızz azoss masallahh 4 saat yatıyomus baksana.. sütünn ii demek doyuyo cocuk. bizimki 90 ml mamayla uyuma rekoru 3 saat. ki o da hep olmuyo. dün 2 saatte fırladı.. bizimkide ölee kızz ayıp evde kalırsın bu pırtla diorum ama takan yok:D geyrmesi kibar pırt ı yıkıcı:D
Tek tek cevaplıyım canım:

Gece sıkıntısı yoksa aşağı yukarı 2 saatte bir uyanıyor.
Ortalama her seferinde 50-60 ml mama yada 75 ml kadar anne sütü içiyor.(Doktora sordum bunu normal miktar dedi.)
Uyanıkken kesinlikle kucak istiyor.Önceleri bakına bakına kendi yatıyodu mesela.
Pırtlıyor,aynı zamanda geğiriyor büyük insan gibi :) Hatta bazen kendi pırtından korkuyo :D

seninki benimki gibi 2 saaatte 1 kalkıyo. benim gögsümden kac ml cıkar acaba. bi makine alıp merakımdan sagıcam bakıcam yani.

Ya bi de benimkisi rüyasında çok ağlıyor :(

benimki arada oluyo öle ama cok güzel aglıyoo allah var içime sokasım geliyo. dudaklarını büküyo önce sonra bi baslıyo dramatik dramatik. sonra kendi kendine susuyo.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Aynen yaaaa...Bi tek bizimkinde var sanıyodum.
Ve rüyasında ağlaması diğer ağlamalarıyla bariz şekilde ayrılıyor...Üzülür gibi ağlıyo sanki rüyada.

Evet..İçli içli kıyamam ya, uyandırıp "burdayım annecim" diyesim geliyor..Gülüyorda, ama ağlaması daha çok.İncecik bi ses çıkıyor ağlarken.

vallaişin aslı öyle bencede...

Bende SMA veriyorum hastanede onu vermişlerdi ordan devam ettik... Hayırlısı olsun, yapacak bişey yok cocuk açsa ve emzirmeme ragmen aglıyorsa veriyorum mama..

ehehhe.. valla bizim oglanların tosurukları aynı demek ki Azoşum, bazen annemle eşim inanmıyor ondan öyle sesler geldigine (kucagımdayken) sen yapmışsındır diyorlar bana :D ehehh...

Biz de SMA vermeye başladık.
Bi de geğirmeleri var tabi :D Noyan beye de sesli sesli tosurmak yakışır :D
Ya kızlar bi de birşey sorucam, biberonla mama verirken bazen genzine kaçıyor, o sırada ayağa kaldırmak mı gerekir yoksa iki kaşının arasına bastırıp alnına doğru çekmek mi? İkinci şık biraz karışık gibi görünse de eve gelip giden herkes onu söyledi :D Siz napıyonuz?

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
kızz azoss masallahh 4 saat yatıyomus baksana.. sütünn ii demek doyuyo cocuk. bizimki 90 ml mamayla uyuma rekoru 3 saat. ki o da hep olmuyo. dün 2 saatte fırladı.. bizimkide ölee kızz ayıp evde kalırsın bu pırtla diorum ama takan yok:D geyrmesi kibar pırt ı yıkıcı:D

seninki benimki gibi 2 saaatte 1 kalkıyo. benim gögsümden kac ml cıkar acaba. bi makine alıp merakımdan sagıcam bakıcam yani.

benimki arada oluyo öle ama cok güzel aglıyoo allah var içime sokasım geliyo. dudaklarını büküyo önce sonra bi baslıyo dramatik dramatik. sonra kendi kendine susuyo.

Yok kız 11de mama verip öyle yatırıyorum :D meme verdiğimde 1-2 saat uyuyor.Akşama zaten benim memişler sönüyor, oyun hamuru gibi mıç mıç bişe oluyor :D
Ay yerim onun ağlamasını kıyamam :)
Pazar günü eşimle alışverişe çıkmıştık anneme bıraktık Kuzey'i. Kasada sıra beklerken eşimin telefonundaki resmine baktım oğlumun..Gözlerim doldu, dişlerimi sıktım ağlamamak için..Eşim "askere nasıl göndercen sen yandık" demesiyle o zor tuttuğum 2-3 damlayı saldım..Vallahi hamilelikten daha çok ağlak oldum..Şimdi ne alaka bunu anlattım ama ne bilim işte aklıma geldi :D

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
slm ben geldim geceler olmasa ....yorgun anneden sevgiler herkese
aaa azo da burdaymış umarım kuzey kavuşmamıza mani olmaz:dill:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Evet..İçli içli kıyamam ya, uyandırıp "burdayım annecim" diyesim geliyor..Gülüyorda, ama ağlaması daha çok.İncecik bi ses çıkıyor ağlarken.

Biz de SMA vermeye başladık.
Bi de geğirmeleri var tabi :D Noyan beye de sesli sesli tosurmak yakışır :D
Ya kızlar bi de birşey sorucam, biberonla mama verirken bazen genzine kaçıyor, o sırada ayağa kaldırmak mı gerekir yoksa iki kaşının arasına bastırıp alnına doğru çekmek mi? İkinci şık biraz karışık gibi görünse de eve gelip giden herkes onu söyledi :D Siz napıyonuz?

Azoş bu yazdığını anneme de okudum koptuk :D
Ama kızma senle alakalı değil bizim kayınvalideyle alakalı.
Birkaç kez Ada hıçkırdığında,genzine bişey kaçtığında önce baş parmağını yaladı,sonra mucccukkkkkkk şeklinde bi ses çıkararak o yaladığı parmağıyla iki kaşının arasına bastırıp alnına doğru çekti :D
Iykkkkkkk :)
Gelelim cevaba.Hastanede genzine kaçtığında bebek hemşireleri ters çevirip sırtına birkaç kez pıt pıt vurup sonra da nefes alsın diye tekrar yüzüstü çevirdiler.Tabi bunu yaparken bebek dikilir şekilde tutuluyor.MAmayı da öyle veriyorlar tabi dikilir vaziyette...

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Azoş bu yazdığını anneme de okudum koptuk :D
Ama kızma senle alakalı değil bizim kayınvalideyle alakalı.
Birkaç kez Ada hıçkırdığında,genzine bişey kaçtığında önce baş parmağını yaladı,sonra mucccukkkkkkk şeklinde bi ses çıkararak o yaladığı parmağıyla iki kaşının arasına bastırıp alnına doğru çekti :D
Iykkkkkkk :)
Gelelim cevaba.Hastanede genzine kaçtığında bebek hemşireleri ters çevirip sırtına birkaç kez pıt pıt vurup sonra da nefes alsın diye tekrar yüzüstü çevirdiler.Tabi bunu yaparken bebek dikilir şekilde tutuluyor.MAmayı da öyle veriyorlar tabi dikilir vaziyette...

Ahahahah :D Bak ben muck sesini eklemeyi unutmuşum :D O da işin püf noktası..
Ya ne bilim herkes aynı şeyi söyledi itiraf edeyim ben de yaptım :D Ama yalamadım parmağımı, mucuk da demedim, helal dedim :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar