2012 Şubat Anneleri

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Selam canım....Selam kızlar...
Simuşcum ben seni anlıyorum ben de pikoş gibi buna benzer şeyleri kayınvalideyle yaşadım...Allahtan bizde kalmıyordu bizde kalıyor olsaydı herhalde eşimi boşamıştım şimdiye.Eşimi en ufak meselede doldurup doldurup üzerime saldı.Eşim de doldu saolsun aklını kullanmak yerine.
Lohusa sendromu yaşarken anneme de kızıyordum yalan degil sizlere de yazdım hatta.
Mart başı nasipse Eskisehire gidicez bi 15 gün kadar kalıp İstanbula dönücez Adanın kontrolleri var,artı annem de kontrole gidicek burda.Sonra ben dönerim Eskisehire dedi.İçim buruldu çok alıştım çünkü.Ama kal demedim çünkü düzenimi oturtmam lazım.Çok zorlanacagım çünkü şu an Adanın tüm yükü annemde desem yalan olmaz özellikle geceleri çok yardımcı bana.Ama işe başlayana kadar kalırsa hem bebeğe yalnız bakmanın zorluğunun birden üzerime binmesi hem de işe başlamanın stresi aynı anda olacak...Ses etmiyorum o yüzden.Yalnız bakıcı başlarken de gelip biraz bakıcıya nezaret etmesini isteyeceğim.HEm de o o zamana kadar evinde dinlensin kadın.KEndine gelsin...
Bebeğimin olmasıyla bende çok durum değişti.Önceden eşime ve ailesine tahammül sınırım daha yüksekti.Kızsam da susardım,hanımefendi bir şekilde rahatsızlığımı dile ya getirir ya getirmezdim içimde kalırdı.Şimdi tahammül edemiyorum,alttan alamıyorum.Bir söze karşılığım bin sözle oluyor.Eşimin ailesi de senelerdir benden en ufak bir laf söz tavır görmedikleri için şaşkınlar....Eşim de aynı şekilde...Ama artık çok daha katı olacağım eşim de dahil kimseye acımayacağım.....Baştan böyle olmam gerekliymiş de afedersiniz ben çok salakmışım bilememişim.

babuş herkes aynı dertlerle savaşıyor galiba... ben oğlumun ismi yüzünden kendi babama hala kızıyorum, hoş ona diyemiyorum ama oğlumun ismine hala alışamadım... çok canım acıyor düşününce. Allah var eşimin tarafı hiç karışmadı bu işlere... ama benim babam da ablam da bulduğumuz hiç bir ismi beğenmedi hep burun kıvırdılar, ben de babam üzülmesin diye sesimi çıkarmadım güya... ama ben daha çok üzüldüm sonuçta şu an. oğlumun adını her sorana sinirleniyorum, uzay mıydı kuzey miydi diyenler oluyor iyice üzülüyorum...40ımız çıkacak ben hala alışamadım.

eşimin tarafıyla da derdim başka, hoş eşimle de başka. araba koltuğunda oğlum çok bağırıyor, kucakta gitmek istiyor, ben de güvenli olmadığından istemiyorum haliyle. araba koltuğu başka alalım diyorum, görümcem oğlunun 2 yaşına kadar o koltuğu kullandığını ilk zamanlar kemerleri bağlamadıklarını söylüyor, arka koltuğa oğlumu yatıracakmışım olmazsa öyle götürecekmişim. ben de Allah korusun ya bir şey olursa diye korkuyorum. eşim zaten ayrı rahat. bir şey olmazmış. oto koltuğu yüzünden her gün kavga ediyoruz.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
eve de doğalgaz bağlattık ama ne zaman taşınırız geri bilmiyorum, annem bana çok yardımcı gündüz de gece de, eve de gelirler ama yalnız olurum daha çok. altını değiştirirken en az 2 kişi oluyoruz çünkü yıkıyor ortalığı. bilmiyorum ne olacak... geceleri de eşime güvenmiyorum bebek bakımı konusunda. uyanmaz herhalde. sıkıldım da. ama ne yapacam bilmiyorum.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
babuş herkes aynı dertlerle savaşıyor galiba... ben oğlumun ismi yüzünden kendi babama hala kızıyorum, hoş ona diyemiyorum ama oğlumun ismine hala alışamadım... çok canım acıyor düşününce. Allah var eşimin tarafı hiç karışmadı bu işlere... ama benim babam da ablam da bulduğumuz hiç bir ismi beğenmedi hep burun kıvırdılar, ben de babam üzülmesin diye sesimi çıkarmadım güya... ama ben daha çok üzüldüm sonuçta şu an. oğlumun adını her sorana sinirleniyorum, uzay mıydı kuzey miydi diyenler oluyor iyice üzülüyorum...40ımız çıkacak ben hala alışamadım.

eşimin tarafıyla da derdim başka, hoş eşimle de başka. araba koltuğunda oğlum çok bağırıyor, kucakta gitmek istiyor, ben de güvenli olmadığından istemiyorum haliyle. araba koltuğu başka alalım diyorum, görümcem oğlunun 2 yaşına kadar o koltuğu kullandığını ilk zamanlar kemerleri bağlamadıklarını söylüyor, arka koltuğa oğlumu yatıracakmışım olmazsa öyle götürecekmişim. ben de Allah korusun ya bir şey olursa diye korkuyorum. eşim zaten ayrı rahat. bir şey olmazmış. oto koltuğu yüzünden her gün kavga ediyoruz.
Demek her evde aynı şeyler canım...Benim eşimin ailesi çok eserekli tipler.Ablaları,annesi işlerine gelmediği zaman terbiye ve saygı sınırlarını kolayca aşacak,mahalle ağzıyla rahatça kavga edecek,bu gelinimdir,oğlumun eşidir,aman oğlumun-kardeşimin mutluluğu için buna da susuvereyim diyecek tipler değiller...Belki benim ayıplayacaksınız ama çok ucuz insanlar...Eşim de ailesi olduğu için illa bir yerden sonra eleştiriyi kabul etmiyor,basiretsiz davranıyor,siz bir durun hele diyemiyor.Objektif olamıyor maalesef...
Annesi de oğlunu bildiği için köylü kurnazlıklarına tam gaz devam ediyor.Ama işte bu sefer ben susmuyorum.Susamıyorum daha doğrusu çünkü herkesin bi istihap haddi var ve benimkisi 5 senedir çoktan doldu,taştı bile.Benim açıkça konuşmama, istemiyorum,siz hatalısınız, bunu yapmayın,gelmeyin vs. dememe alışkın değiller,afallamış haldeler.Önceleri kırmadan ve genelde eşime havale ederek hallederdim çünkü.
Ama kadın ve kızları okunacak mevlütün gününden tut da çocuğumu götürdüğüm doktorun muayene ücretine kadar,onları alakadar eden konularmış gibi müdahale etmeye kalktılar...
Artık hakedene hakettiği gibi davranacağım ama.
Mevlütü rica ettim hafta içi yapın hafta sonu annemin doktor kontrolleri var diye. Ki annemin ciddi bi göz kanaması geçirdiğini biliyolar.Neymiş görümce iş yerinden izin alamazmış.Bir de resmen siz Eskişehirde zaten yapacaksınız buna da annen gelmeyiversin demeye getirdiler.Ama geçen sene görümcem hafta içi mevlüt yaparken ben de izin alamazken hiç umursamadı...Yaptı mevlütünü geçti,hafta sonuna ertelemedi.Ben niye onun için erteliyorum şimdi o zaman bana aynı fedakarlığı yapmayana?
Ben de annem doktorda olacak nasıl hazırlık,temizlik yapacagım dedim, ne temizliği yapcan ki, ikramları da biz yapıcaz getiricez dediler.Ben de inan eve süpürge dahi tutmayacağım, ne süpürürüm ne silerim...BAnyoyu filan hayatta temizlemeyeceğim,nasılsa onun komşuları gelecek.HAtta salonda çamaşırlık var onu dahi toplamayacagım gelsin kendi toplasın.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
babuş kayınvalide konusunda aynıymışız, inanırmısın ben misafir diye gene de sustum, ama Allahtan ki eşim dayanamadı bu sefer, ki normalde o duymaz bile, duymak istemez yani..

ne ilginç durumlar yaa, zaten çocuga, bakımına alışmak ayrı bi durum, bazen yasım 30 u geçti cok alıştım özgürlüge ondan mı acaba diye düşünüyorum, belki en iyisi 20 yasında evlenip cocugu da yapıvermek hemencik.. ehehe.. neyse herkesin yolu ayrı...
ama lohusalık ayrı bi ruh haliymiş orası kesin, umarım ki sonra hersey daha yerine oturur..

Hamd olsun Rabbim kucaklarımızı doldurdu...:utan::utan:

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
Demek her evde aynı şeyler canım...Benim eşimin ailesi çok eserekli tipler.Ablaları,annesi işlerine gelmediği zaman terbiye ve saygı sınırlarını kolayca aşacak,mahalle ağzıyla rahatça kavga edecek,bu gelinimdir,oğlumun eşidir,aman oğlumun-kardeşimin mutluluğu için buna da susuvereyim diyecek tipler değiller...Belki benim ayıplayacaksınız ama çok ucuz insanlar...Eşim de ailesi olduğu için illa bir yerden sonra eleştiriyi kabul etmiyor,basiretsiz davranıyor,siz bir durun hele diyemiyor.Objektif olamıyor maalesef...
Annesi de oğlunu bildiği için köylü kurnazlıklarına tam gaz devam ediyor.Ama işte bu sefer ben susmuyorum.Susamıyorum daha doğrusu çünkü herkesin bi istihap haddi var ve benimkisi 5 senedir çoktan doldu,taştı bile.Benim açıkça konuşmama, istemiyorum,siz hatalısınız, bunu yapmayın,gelmeyin vs. dememe alışkın değiller,afallamış haldeler.Önceleri kırmadan ve genelde eşime havale ederek hallederdim çünkü.
Ama kadın ve kızları okunacak mevlütün gününden tut da çocuğumu götürdüğüm doktorun muayene ücretine kadar,onları alakadar eden konularmış gibi müdahale etmeye kalktılar...
Artık hakedene hakettiği gibi davranacağım ama.
Mevlütü rica ettim hafta içi yapın hafta sonu annemin doktor kontrolleri var diye. Ki annemin ciddi bi göz kanaması geçirdiğini biliyolar.Neymiş görümce iş yerinden izin alamazmış.Bir de resmen siz Eskişehirde zaten yapacaksınız buna da annen gelmeyiversin demeye getirdiler.Ama geçen sene görümcem hafta içi mevlüt yaparken ben de izin alamazken hiç umursamadı...Yaptı mevlütünü geçti,hafta sonuna ertelemedi.Ben niye onun için erteliyorum şimdi o zaman bana aynı fedakarlığı yapmayana?
Ben de annem doktorda olacak nasıl hazırlık,temizlik yapacagım dedim, ne temizliği yapcan ki, ikramları da biz yapıcaz getiricez dediler.Ben de inan eve süpürge dahi tutmayacağım, ne süpürürüm ne silerim...BAnyoyu filan hayatta temizlemeyeceğim,nasılsa onun komşuları gelecek.HAtta salonda çamaşırlık var onu dahi toplamayacagım gelsin kendi toplasın.

slmm canım benim Allah kolaylık versin gerçekten çok sinir bi durum ya Allah ıslah etsin ne diyim böyle insanları

okuyorumda herkeste hemen hemen aynı sorunlar varr
offfffffffff inşş ben yaşamam yaa inşşş
evde bende muhtemelen pek yalnız kalamıcam kayınvalidem hemen karşı apartmanda oturuyo
saolsun şimdi benşmle çok ilgili hatta benibazen alttan bile alıyo çok şaşkınım
ama inş doğumdan sonra bilmişlik falan taslamaz kızmı haddinden fazla sahiplenmek istemez

bu arada biz 39+4 olduk ama kızmının hala gelmeye niyeti yokkkkkkkkkkkkkk

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
babuş kayınvalide konusunda aynıymışız, inanırmısın ben misafir diye gene de sustum, ama Allahtan ki eşim dayanamadı bu sefer, ki normalde o duymaz bile, duymak istemez yani..

ne ilginç durumlar yaa, zaten çocuga, bakımına alışmak ayrı bi durum, bazen yasım 30 u geçti cok alıştım özgürlüge ondan mı acaba diye düşünüyorum, belki en iyisi 20 yasında evlenip cocugu da yapıvermek hemencik.. ehehe.. neyse herkesin yolu ayrı...
ama lohusalık ayrı bi ruh haliymiş orası kesin, umarım ki sonra hersey daha yerine oturur..

Hamd olsun Rabbim kucaklarımızı doldurdu...:utan::utan:

ben artık susamıyorum canım tahammul sınırımı aştılar.kesinlikle biraz geç evlenmiş ve cocuk sahibi olmuş olmamızın tahammul edememede payı var bunda hemfikirim.Ama ayrı sosyal kültürlerin insanı olmamızın da etkisi var.Bir de hayata bakış açılarımızın farklı olmasının.ben bu kadar bencil insanlar görmedim.hayat benim etrafımda dönsün ben hükmedeyim kafasındalar.kusura bakmasınlar da anam babam bana o denli karışmamış eşimin anasıdır diye ona bu hakkı vermiyorum vermem de,herkes rütbesini bilsin.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
ben artık susamıyorum canım tahammul sınırımı aştılar.kesinlikle biraz geç evlenmiş ve cocuk sahibi olmuş olmamızın tahammul edememede payı var bunda hemfikirim.Ama ayrı sosyal kültürlerin insanı olmamızın da etkisi var.Bir de hayata bakış açılarımızın farklı olmasının.ben bu kadar bencil insanlar görmedim.hayat benim etrafımda dönsün ben hükmedeyim kafasındalar.kusura bakmasınlar da anam babam bana o denli karışmamış eşimin anasıdır diye ona bu hakkı vermiyorum vermem de,herkes rütbesini bilsin.

tatlım aynısı işte, aynı bencillik yani ama ekstra üst boyutta bi bencillik yani, aynı kurnazlıklar falan, ara bozmaya çalışmalar, neler neler, yeni dogum yapmış insana.. anneme 'lohusalık bişey demek degil' demiş yani bana gösterilen ilgi delirtti kendisini .. yazık kendi kızı bile istemiyor onu bıraktı yurtdısında yaşıyor oda.. hiçkimse sevmiyor kendisini, yazık bile diyemiyorum...

ama ne kadar sessiz kalıp iyi davransam dozaj o denli arttı, belki en iyisini yapıyorsun yoksa başedilmez yani...
hayır bi taraftan yakıştıramıyorum da, hani ne alaka ama 2 üniversite bitirdim boyle mevzularla ne işim olur diyorum ama onlada pek alakası yok, şehirli-kasabalı hiçbişeye bakmıyor bu işler...
gelinsen kayınvalidenin insafına bırakıyor toplum seni.. cok ilginç bişey.......

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Selam kızlar.

Giremiyorum nete fazla artık. Ne zaman pc basına otursam benimki aglamaya baslıyor. Anlıyor mu ne :)

Gecmise bakamadım gene baslar aglamaya diye. Ne var ne yok?

Tugbacım sanırım Eymen cıkmıs kuvezden.Gozn Aydın olsun. Allah'ım saglıkla sıhatle buyutmeyi nasip etsin insallah..

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
selam kızlar, nasıl gidiyor?
biz dün cok kuvvetli gaz sancısı yasadık, susmak bilmedi yavrum yaa, siz neler yapıyorsunuz oyle cok aglayınca???
felegim şaştı resmen..

Canım ben ne yapacağımı şaşırdım...Termofor aldım iyi gelir diye, sıcak havlu da yaptım karnına ama yok zor atıyor gazını..Bu akşam artık Esra Erol'un tarifini denicem..Bakalım işe yararsa söylerim size de.

kimseler yok ama yinede selam..
dogum yapanları tebrik ederim kutlayamadıkalrım olduysa kusura bakmayın kızlar..
bizde iki gun hastanede kaldık moralim cok bozuldu kızım yenidogan sarılıgı oldu ısık tedavisi gerekti kuzum 2 gun kuvezde yattı elinde ayaklarında serumlar delik desik ettiler bebegimi :(( cok agladım cok uzuldum onu oyle gordukce sadece emzirmeye giriyodum yanına daha dogalı 4 gun olmusken oyle bisey yasamak cok agır geldi ama cok sukur iyiyiz evimize geldik pazar gunu..simdi gaz sancısı harici bi sorunumuz yok,bi turlu gaz cıkaramıyo hep karın agrısı yapıyo..napcaz bilmiyom artık..

Çok çok geçmiş olsun canım, şükür eve gelmişsiniz.

Tuğbacım çok sevindim bugüne kalmadan eve çıkmanıza, gözümüzaydın canım

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Selam kızlar.

Giremiyorum nete fazla artık. Ne zaman pc basına otursam benimki aglamaya baslıyor. Anlıyor mu ne :)

Gecmise bakamadım gene baslar aglamaya diye. Ne var ne yok?

Tugbacım sanırım Eymen cıkmıs kuvezden.Gozn Aydın olsun. Allah'ım saglıkla sıhatle buyutmeyi nasip etsin insallah..

selam canım :)

Bu arada selam kızlar..Konu kayınvalidecikler sanırım :D
Vallahi bu zamana kadar kayınvalide derdi çekmemiştim uzakta olduğu için..Hiçbirşeyime de karışmıyordu..Dün akşam skypedan bağlandık.."siz daha iyibilirsiniz ama" diye başlayan cümlelerin arkasından gelen akıl vermelere zor dayandım..
"çok giydirmeyin, ben ona şu bitkisel ilaçtan getircem miss gibi vs. vs."
Yarım saatlik konuşmada zor sabrettim..Nisanda gelip 2 hafta kalıcak bizde..İnşallah Allah dayanma gücü verir :D Şimdi annem ile paylaşamıyacaklar Kuzey'i. İkisinin gövde gösterisine dönüşecek :D

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
burun aspiratörü kullanan var mı? otri bebe önerdi dr ama almadım henüz. basit olanlar işe yarıyor mu?

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
burun aspiratörü kullanan var mı? otri bebe önerdi dr ama almadım henüz. basit olanlar işe yarıyor mu?

chicconun burun aspiratörünü aldım canım. ama gram sümük çekmeyi başaramadım. yazık Tunamın da doğduğundan beri burnu tıkalı. gifrerin serumlarıyla idare ediyorduk ama artık pek işe yaramamaya başladı. hapşurup çıkartamıyor kuzum yumuşayanları. haftasonu teyzemiz eczaneden otri bebe getirmiş. harika birşey. kesinlikle tavsiye ederim... gerçi Tuna onu yaparken de kıyametleri koparabiliyor ama olsun :D

he gaz için de om-x biz de az çok işe yaradı. yani sıfır gaz durumu söz konusu değil ama rahatlattı sanki. buna rağmen dün gece ayaktaydık yine :( dün 10 dk emzirmeler dışında hep uyuduğu için, gece uyanık kalmayı seçti bücür :(

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
slmm canım benim Allah kolaylık versin gerçekten çok sinir bi durum ya Allah ıslah etsin ne diyim böyle insanları

okuyorumda herkeste hemen hemen aynı sorunlar varr
offfffffffff inşş ben yaşamam yaa inşşş
evde bende muhtemelen pek yalnız kalamıcam kayınvalidem hemen karşı apartmanda oturuyo
saolsun şimdi benşmle çok ilgili hatta benibazen alttan bile alıyo çok şaşkınım
ama inş doğumdan sonra bilmişlik falan taslamaz kızmı haddinden fazla sahiplenmek istemez

bu arada biz 39+4 olduk ama kızmının hala gelmeye niyeti yokkkkkkkkkkkkkk

Kızlar erken gelir derler canım maşallah seninki yerini sevdi desene :D
Bizimki 38i zor etti :D Dar attı kendini dışarı zilli :D

tatlım aynısı işte, aynı bencillik yani ama ekstra üst boyutta bi bencillik yani, aynı kurnazlıklar falan, ara bozmaya çalışmalar, neler neler, yeni dogum yapmış insana.. anneme 'lohusalık bişey demek degil' demiş yani bana gösterilen ilgi delirtti kendisini .. yazık kendi kızı bile istemiyor onu bıraktı yurtdısında yaşıyor oda.. hiçkimse sevmiyor kendisini, yazık bile diyemiyorum...

ama ne kadar sessiz kalıp iyi davransam dozaj o denli arttı, belki en iyisini yapıyorsun yoksa başedilmez yani...
hayır bi taraftan yakıştıramıyorum da, hani ne alaka ama 2 üniversite bitirdim boyle mevzularla ne işim olur diyorum ama onlada pek alakası yok, şehirli-kasabalı hiçbişeye bakmıyor bu işler...
gelinsen kayınvalidenin insafına bırakıyor toplum seni.. cok ilginç bişey.......

İnan hiç bakmıyor canım bu işler kültür seviyesine.
Bir noktadan sonra artık sadece insansın,yaladığın mürekkep miktarının tahammül sınırına hiçbir katkısı olmuyor.
Ben de hiç yakıştıramıyorum kendime ama inan katlanamıyorum.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

selam simuşum durumuna üzüldüm gerçekten bizdede tam tersi annem sağolsun yemek temizlik bebeğin temizliği uykusu falan ben sadece emziriyordum o kadar alıştıkki dün giderken hıçkıra hıçkıra ağladım kayınvalidem geldi ama annem gibi değil sadece yemek işine bakıyor o kadar bizde dün akşam banyomuzu yaptık göbeğimiz düştü çok ağladı yavrum kayınvalidem ve eşim yıkadılar benimde göbeğimi gören aaa doğurmadınmı diyor sinir oluyorum çünkü gaz ve tuvalet sorunum yüzünden çok sancım var Allah bize sabır versin ne diyeyim

Benim annemede yarın gidiyor, çok hüzünlüyüm.. İnanın bana bebekler gibi baktı, suyumu ayağıma kadar getirdi..Gece emzirirken sırtıma ter bezimi bile koydu üşütmeyim diye.. Ya nasıl ödenir bilmem hakkı..
Annem Selimi severken kuzumun kuzusu diye seviyor, çok hoşuma gitti.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Selam canım....Selam kızlar...
Simuşcum ben seni anlıyorum ben de pikoş gibi buna benzer şeyleri kayınvalideyle yaşadım...Allahtan bizde kalmıyordu bizde kalıyor olsaydı herhalde eşimi boşamıştım şimdiye.Eşimi en ufak meselede doldurup doldurup üzerime saldı.Eşim de doldu saolsun aklını kullanmak yerine.
Lohusa sendromu yaşarken anneme de kızıyordum yalan degil sizlere de yazdım hatta.
Mart başı nasipse Eskisehire gidicez bi 15 gün kadar kalıp İstanbula dönücez Adanın kontrolleri var,artı annem de kontrole gidicek burda.Sonra ben dönerim Eskisehire dedi.İçim buruldu çok alıştım çünkü.Ama kal demedim çünkü düzenimi oturtmam lazım.Çok zorlanacagım çünkü şu an Adanın tüm yükü annemde desem yalan olmaz özellikle geceleri çok yardımcı bana.Ama işe başlayana kadar kalırsa hem bebeğe yalnız bakmanın zorluğunun birden üzerime binmesi hem de işe başlamanın stresi aynı anda olacak...Ses
etmiyorum o yüzden.Yalnız bakıcı başlarken de gelip biraz bakıcıya nezaret etmesini isteyeceğim.HEm de o o zamana kadar evinde dinlensin kadın.KEndine gelsin...
Bebeğimin olmasıyla bende çok durum değişti.Önceden eşime ve ailesine tahammül sınırım daha yüksekti.Kızsam da susardım,hanımefendi bir şekilde rahatsızlığımı dile ya getirir ya getirmezdim içimde kalırdı.Şimdi tahammül edemiyorum,alttan alamıyorum.Bir söze karşılığım bin sözle oluyor.Eşimin ailesi de senelerdir benden en ufak bir laf söz tavır görmedikleri için şaşkınlar....Eşim de aynı şekilde...Ama artık çok daha katı olacağım eşim de dahil kimseye acımayacağım.....Baştan böyle olmam gerekliymiş de afedersiniz ben çok salakmışım bilememişim.

Oyyy babuşum sende daralmışsın. Annemde yarın gidyor, haziranda okulu kapanınca gelicek, temmuz ve ağustosta Selime bakacak. Mayıstada 2 hafta Kayseriye annemgile gidececeğim inşalah..
Eşimin ailesi bana bu dönemde çok anlayışlı oldular, görümcemler ilgiliydi. Kayınvaldem annen burda ben o gidince gelip size yardımcı olcam dedi. Sürekli annemi aradı.. Hatta bugün görümcem uğradı, anneme güle güle git ded. Çok emek verdiniz teşşekür ederiz dedi.. Benimde hoşuma gitti.. Anlayışlı olmalarına çok sevindim..

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
tuğbacım gözünüzaydın Allah bi dadaha ayırmasın canım geçmiş olsun
amin güselim allahım kimseyi evladından ayırmasın inşallah emzirme nöbetleri tutuyorum oğlumun başında devamlı emsin die gık dese dayıyorum ağzına toparlıyo yavaş yavaş 3 günde damar yolu açık kaldı bebeğimin ordan antibiyotik yedi dün sabah çıkardılar serum yolunu kuzumun eli mos mor sakınıyo hep içim gidiyo bu arada benim oğlan inanılmaz şahin abisine benziyo dua etmiştim ya inşallah öle bi oğlum olur die dualarım kabul oldu şükür
Tuğbacım Eymen çıkmış hastaneden.. Canımcım çok geçmiş olsun.. Çok öpüyorum.. Bol bol emzir annesi..
sağolasın tanselimm allah hepinizden razı olsunnn emziriyorum valla inek oldum :D
tubişim gözünaydın çok geçmiş olsun...kuzunla herşey güsel olur inş:utan:
sağolasın demetcim herşey güsel olacak inşallah allahım çaresi olmayan hastalık vermesin kimseye küçücük bünyelerine yapılmadık kalmıyo kuzularımızın al bugun yine topuk kanı vercez sağlık ocağına:zopa:
Tugba gözünaydın olsun tatlım... artik emzir dur annesi minnoşu... ohh yaaa, şimdi güzel oldu işte :utan:

sağolasın pikoşum üstümden yük kalktı sanki evladım uzakta nasıl bakılıyo die düşünmekten omuzlarım çökmüştü
Tuğbacım profil resmine Eymenimin kıyafetli resimlerinden birini koyabilirsin artık.. Kuzucuğum benim yerim onu..
hemen koyuyorum teyzesi yakışıklı minnak yüzlü sıpamı allahım nazarlardan korusun hepsini
ayyyyyyyyyyyy duyduguma çok sevndm tatlım ya çok geçmş olsun allahım sana bagışlasın eymeni allahım korusun onu sen hiç korkma sık sık emzir bak nasılda iyi oluyor kuzum benm hemde çok iyi olur artık sennle ya en önemlisi bu hadi gözün yadın canım yerime öp mis kokulumu
sağol özgem allah razı olsun dualarınız yeter emziriyorum bakalım filiz hemşiresi tartsın oğlumu kilo almışmı?

Tubacım, gözünüz aydın. Çok sevindim. Nihayet oğlun yanında :utan: Bugün aradım seni ama sanırım sen de ben gibi telefonlara bakamıyorsun :telefon: Çok öpüyorum seni de Eymeni de :)
özlemcim inan tel nerde onu bile bulamıyorum dün süleymaniye camine gittik oğluma isim koymak için telefon evde kalmış ama yabancı numaradan aradıysan bilememişimdir msj atardım yoksa görünce cnm sağolasın kimselerle ilgilenemedim hepinizden özür dilerim anlarsınız umarım ne halde olduğumu duru kızçe nasıllar efendim bi resim koysaydınız?
tubişimede çok geçmiş olsun şimdi geçmişi okurken gördüm Allahım yavrusuna acil şifalar versin canım benim neler yaşamış inşallah tez zamanda iyileşir Eymenimiz

sağol layloşummm amin şifalarını tez versin rabbim
kimseler yok ama yinede selam..
dogum yapanları tebrik ederim kutlayamadıkalrım olduysa kusura bakmayın kızlar..
bizde iki gun hastanede kaldık moralim cok bozuldu kızım yenidogan sarılıgı oldu ısık tedavisi gerekti kuzum 2 gun kuvezde yattı elinde ayaklarında serumlar delik desik ettiler bebegimi :(( cok agladım cok uzuldum onu oyle gordukce sadece emzirmeye giriyodum yanına daha dogalı 4 gun olmusken oyle bisey yasamak cok agır geldi ama cok sukur iyiyiz evimize geldik pazar gunu..simdi gaz sancısı harici bi sorunumuz yok,bi turlu gaz cıkaramıyo hep karın agrısı yapıyo..napcaz bilmiyom artık..
bebişkom aynı durum bendede var 4 gün yattı benimkide sarılıktan değil ama olsun yogun bakımın her türlüsü bebeklere zorr kuzuları iyi ediyolar ama ağlata ağlata bi hal ediyolar yavrumun sesi kısık kedi gibi çıkıyo :( sanada çok geçmiş olsun allah acil şifalar versin bol bol emzir geçer gaz içinde doktor bana 1 tane ilaç yazdı ama kullanmıyorum şu anda gazla ilgili sıkıntımız yok şükür yazayım adını belki lazım olurr aguline herbal syrup
tuğba eymen de çıkmış, gözün aydın olsun.
sağol gülşahcım yanımda mışıl mışıl uyuyo kuzum 10,30da topuk kanı vercez sağlık ocağına :(
tugbacım eymen cıkmıs hastaneden gozun aydın cok sevindim...
sağol bitanem allah razı olsunbende çok sevinçliyim
Selam kızlar.

amin cnm şükürler olsun rabbime cümlemzkini sağlıkla büyütmek nasil olsun inşallah pıtırcık
Çok çok geçmiş olsun canım, şükür eve gelmişsiniz.

Tuğbacım çok sevindim bugüne kalmadan eve çıkmanıza, gözümüzaydın canım

sağol azommm geldik oğlum yanımda minnak minnak yatıyo kuzum kucağıma almaya kıyamıyorum o kadar narin ki erken çıkardı çünkü pazar günü çıkış yokmuş

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selammm kızlarr.. gecmişi okuyamadım umarım herkes ve bebişler iidir.. bi tek tubişimi gördümm damadım yogun bakımda mı yatmıs:(meyse ki cıkmıss ii sükürrr önemlii olan o.. cok gelmişş gecmişşş olsunn dünürümmm allah beterindenn esirgesinn.. :lilav:

bizz kaynanamınn evine üs kurdukk. utanmasakk orya yerlescez.. eve gelince niye orda kaldıgımı anladmm. klima 1 sattir calısıyo salon hala soguk:( kızz kendini yırttı az öncee, battaniyeylee sarmaya calısırkenn daha da cıgırdıı. ama daha ne kadarr orda kAlıcazz.. üstelikk 15 gündürr orda kalmamıza ragmenn 218 tl fatura gelmişş elektrik.. pesss diyoum artıkk..

bugün saglıkocagına gittik.. kızcemm 400 gr almıs 3100 gr olmus. boyu da 3 cm uzamıs.hemsireye mama veriyotumm dedim.. cocugu zehirliyomusum gibi baktı bana resmen. olmaz hayırr bilmem ne.. zatenn kötü hissediyorumm daha o kadarr kötü oldumm.. uyumuyo vs dedim anlattım.. ama iştee

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selam kızlar.
Çok moralsizim.Kızım yine dünden beri emmiyor.
Zaten emdiğinin hayırı yoktu şimdi de hepten kesti.
Yine başlarda yaptığı gibi yapıyor almıyor memeyi...
Emmeye başlayınca chicco set up 1 bib almıştım anne göğsü gibi olandan...İşe yarayacağına geri mi tepti nedir...
Anında süt de azaldı tabi...Sağıyorum yine.
Ama moralim yine alt üst.Anneme artık sağarak da vermicem emzirmeye de uğraşmıcam,uğraitıkça sağdıkça hiç bu gergin havadan uzaklaşamıyorum zaten bikaç gün emilmeyip sağılmayınca süt kesilir toptan kapanır bu muhabbet üzüntüden hasta olucam artık dedim.
Tartıştık haliyle...Şimdi sagda solda dolanıyo konusmuyo...
İnsan bana nasıl davranacagını sasırıyomus...
Sanki keyfimden üzülüyorum.
Takmayıvericekmişim...
Çok darlandım...Çok....

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar