Biliyorum işte biliyorum.Ama anneme haber verirsem ne olacak biliyor musun? Doğum yapacağım sabah hastanede çoluk çocuk en az 40 kişi olacak! Çünkü eşim de madem sen söyledin o zaman benim aileme haksızlık değil mi diyecek. :aglayan:
Biliyorum işte biliyorum.Ama anneme haber verirsem ne olacak biliyor musun? Doğum yapacağım sabah hastanede çoluk çocuk en az 40 kişi olacak! Çünkü eşim de madem sen söyledin o zaman benim aileme haksızlık değil mi diyecek. :aglayan:
onlardan 50 kişi eve illa gelcekse senden de gelecek 1 kişi 1 kişidir cnm. annen gelmeli bence. bizde de benzer durumlar var.. hikaye farklı ama. benim anne dedigim kişi üvey annem aslında. ama 3 yasından beri falan beraberiz. kendi annemle görüsmüyorum 3 yıldır. dügün zamanı falan canıma okudu yalan degil. esim de herseye sahit oldu ister istemez. ben empati kurdugumdan onu affettim simdi bi sorunumuzda yok ama esim hiç istemio. ama bende ondan baskasıyla rahat edemem böyle bi durumda. bide bizde 4 kişiyizz. esimin cekirdek ailesi 15babam kimsenin evinde rahat edemiiycegi gibi insan arasına da karısmaz hastahaneye bile gelmeyebilir yani aynı sehirde olmamıza ragmen. esime kızıyorum bunlar bizim aramızda sen karısma yorum yapma diye. cogu kez de üste cıkıyorum ama ben onun ailesine ekstra ihtimam gösteriyorum falan filann.. ama tüm hayırlarına karsıınn annemi cagırdım ve 2 gece bizim evde kalıcak sonra da gündüzleri gelip gidicek. seninki kendi annen. canın kanın gözünden sakınmıs seni.. onun en dogal hakkı senin en dogal hakkın. esim ne der diye düsünme tatlımm. sana saygı göstermek zorunda. annene de öyle
selam azosummm dogurdumm büyüttünn kızz ben hala dogurcammbaksana lidırın gece sancıları olmus düzensiz düzensiz git gel dogurcak o da kapanısı da ben yapcam
Valla şuan gözyaşlarımı tutamıyorum Laylam, o kadar doluyum ki... Benim tek derdim zorum doğum günü ve haftası değil. Sonrası da sorun benim için. Hani 4 senedir ne aradılar ne sordular. Haftalarca hasta yattığım da oldu ama umurlarının birinde olmadı. Kendi kardeşlerinin beli ağrısa günde 4 kere arayıp soruyorlar. Beni ve bebeği göya eşime soruyorlarmış. İşleri düştüğünde cep telefonumu biliyorlar ama daha dün görümcem eşime demiş ki; arıyorum arıyorum ev telini açan yok. Oysa bizim 1 seneden uzun zaman oldu ev telefonumuz yok ve bunu da biliyorlar. Yani biz iyiyiz, ilgiliyize getiriyolar olayı. O kadar cinler ki anlatamam. Hayatım boyunca 1 kere bile cin olamadım ben yaa. Ne düşünüyosam ne hissediyosam pat pat söylerim herkesin yüzüne. Ama böyle entrikaları beceremem ve bu yüzden de kötü ben oluyorum. Ve bu yüzden kendi aileme bile mesafe koymak zorunda kalıyorum. Şuan acaip çok canım yanıyor. Bu yüzden bu insanların doğumumda yanımda olup, odayı sürü gibi doldurup beni boğmalarını istemiyorum ve sırf onlar gelmesin diye kendi anneme şu gün anne doğum diyemiyorum. :aglayan::aglayan:
benim bi tek annem gelcekk bide senin annen gelsin de o zaman. hastanede kalabalık saglıklı degil de. sonra eve gelir giderler nasılsa kacıs yok. kimse de alınmaz
Bırak olsun duracakları 10 dk. O kadar uzun uzun duramazlar hastanede..Geçicek gidicek...
Sen anneni çağırıyorsun sadece, o da annesi çağırsa, illa tüm akrabaları niye geliyor çocuk çoluğa kadar.
Senin durumunda oldukça karışıkmış Ecrinim.Umarım sorunsuz sıkıntısız atlatabilirsin sende bu süreci... Çok sağolasın...
Selam kuşummmm..
Heee valla yarın 1 haftalık olacak..Hamileyken geçmeyen zaman şimdi hızlı geçiyor![]()
Ben senin önünü açtım kızım benden ötürü değil artık senin olayın![]()
Ama bu hafta doğurursun sen de..
10 dk durmak ve eşimin ailesi... Söylüyorum sana 2 gün hastanede olurlar, ben eve gelirim peşime de eve gelirler. Onlar öyleler. Kasımda görümcemin biri doğum yaptı durum aynen bu işte. Eşimin annesi yok, kaybettik. Babası tekrar evlendi. Ablalarını anne yerine koydu.
Neyse kızlar. Kendimi hiçbişeyden memnun olmayan, ortamı sıkıntıya boğan oyunbozan çocuk gibi hissediyorum. Kafanızı şişiriyorum. Normalde böyle biri değilim. Az çok tanımışsınızdır zaten....
Hepinizden Allah razı olsun. Ben biraz çıkayım, kendime gelince yine geleyim ve bu konuyu da kapatayım. Sizleri çok seviyorum... Sağolun...
Doymuyor sanırım..Çünkü emziriyorum, 10 dakika oyalana oyalana emiyor, göğsümde uyuyakalıyor..Sonra yatağına koyuyorum, 20 dk. sonra tekrar ağlıyor, tekrar memeyi ver yine emiyor..Mama verdiğimde 2 saat uyuyor.
Sütüm arttı benim elektrikli pompam gelecek sağıp vericem..Ama oğluşum hemen yoruluyor emerken.Ben de şekeri düşmesin diye mama veriyorum, doktoru öyle dedi..
Sütün yetmediğini anlarsın, ağlayarak belli ediyor zaten.
Selam kızlar :beyazbayrak:
Simuşum bence birkaç gün idare et, annenin dediğine ben de üzüldümSonuçta her iki tarafında torunları..
benimki emiyor 20 dk yarım saat kadar hatta bazen diğer göğsüme alıyorum orda da emiyor, dün gece bir saatte uyandı hep ama ondan önce 3 saate yakın uyuyordu hep emince. mama uyku yapar derler zaten. bir de bana dedikleri bir şey var, mama daha şekerli olduğundan ona alışırsa anne sütünü istemez diye...bilmiyorum ne kadar doğru.
ben manuel olarak iki kere sağdım sütü, ikisini de içmedi. ama göğüslerim çok acıdı artık, ben de biberonla içsin istiyorum biraz.
hangi pompayı sipariş ettin bu arada?
simuş bence çağır anneni canım, eşin bir sürpriz yapar da annesini çağırırsa daha çok üzülürsün. hem çok ihtiyacın olacak, sadece eşinle idare edemezsin. evde de çok ihtiyacın olacak, senin ailenle rahat edemiyorum dersin hastaneden sonra, merak etme psikolojin bozuk olacağı için eşin seni fazla üzmek istemeyecektir.
azooom hoşgeldin yıvvrum annelik nasıl gidiyor oluşun nasıllar memnunmu hayatından?
10 dk durmak ve eşimin ailesi... Söylüyorum sana 2 gün hastanede olurlar, ben eve gelirim peşime de eve gelirler. Onlar öyleler. Kasımda görümcemin biri doğum yaptı durum aynen bu işte. Eşimin annesi yok, kaybettik. Babası tekrar evlendi. Ablalarını anne yerine koydu.
Neyse kızlar. Kendimi hiçbişeyden memnun olmayan, ortamı sıkıntıya boğan oyunbozan çocuk gibi hissediyorum. Kafanızı şişiriyorum. Normalde böyle biri değilim. Az çok tanımışsınızdır zaten....
Hepinizden Allah razı olsun. Ben biraz çıkayım, kendime gelince yine geleyim ve bu konuyu da kapatayım. Sizleri çok seviyorum... Sağolun...
benimki emiyor 20 dk yarım saat kadar hatta bazen diğer göğsüme alıyorum orda da emiyor, dün gece bir saatte uyandı hep ama ondan önce 3 saate yakın uyuyordu hep emince. mama uyku yapar derler zaten. bir de bana dedikleri bir şey var, mama daha şekerli olduğundan ona alışırsa anne sütünü istemez diye...bilmiyorum ne kadar doğru.
ben manuel olarak iki kere sağdım sütü, ikisini de içmedi. ama göğüslerim çok acıdı artık, ben de biberonla içsin istiyorum biraz.
hangi pompayı sipariş ettin bu arada?
simuş bence çağır anneni canım, eşin bir sürpriz yapar da annesini çağırırsa daha çok üzülürsün. hem çok ihtiyacın olacak, sadece eşinle idare edemezsin. evde de çok ihtiyacın olacak, senin ailenle rahat edemiyorum dersin hastaneden sonra, merak etme psikolojin bozuk olacağı için eşin seni fazla üzmek istemeyecektir.
seni çok iyi tanıdım balım anlıyorum huzursuzluklarını ama seni nasış teselli etsemde rahatlatamdığımın farkındayım güselim sen otur düşün en iyisi orta bir yol bulacaksındırOooooof offf Tubişim. Normalde çabuk parlayan bi insanım. Ama bunun yanı sıra eğlenceli bi insan olduğum da sıklıkla söylenir. Farkettiğin üzere pek de mütevazi bi tarafım da vardırAma gel gör ki, şu doğum zamanı yaşanacak kalabalık günleri düşündükçe patlayacak gibi oluyorum. Eşim sabahtandır seni çok seviyorum deyip duruyo, adama ben de diyemiyorum. İçimden onu demek bile gelmiyo. En son "gıcıksın" dedi işe gitti. Stresten sürekli kusuyorum. Ne yesem çıkıyor, iştahım sıfırın altında...
oyyy kuzumm eşinle otur konuş sadece bir kişiye söylesin ve sadece o gelsin sende anneni çağır balım içinde kalacak yoksaYaaa kızlar, sabahtandır yazsam mı yazmasam mı bilemediğim bir sıkıntım var benim. Sizi de sıkmak boğmak istemiyorum. Son günlerimiz, güzel şeylerden konuşalım istiyorum ama aklınıza da ihtiyacım var...
Biliyosunuz ailem burda değil. Burda kimim kimsem de yok. Sezeryan tarihimi bilen de yok. Ne eşimin ailesi ne benim ailem ne de arkadaşlarımız hiç kimse doğumun ne zaman olacağını bilmiyor. Tek bilen sizlersiniz. Dün annemle konuştum, bu hafta içi için sen çantanı hazırla arayıp gel diyebilirim dedim. Yazık, kadın ne dese... "Yavrum, istersen gelmeyedebilirim. Yani sıkıntı olacaksa, sizin mutluluğunuz daha önemli" dedi. Ağlamamak için kendimi zor tuttum. Zaten sadece annem gelecek. Kardeşime gelme dedim, çünkü bir aksilik olmazsa zaten Şubatın ortasına doğru buraya iş için kalıcı gelecek. Babam dersen, kendi evi hariç hiçbir yerde rahat edemez, anneni almaya geldiğimde 1 gün kalır dönerim dedi. Aslında ben biliyorum neden böyle davrandıklarını. Çünkü ben eşimin ailesiyle içli dışlı olmak istemedim evlendiğimiz günden beri. Çünkü yüz verince astarını istemeye çok müsaitler ve aşırı kalabalıklar. Sadece eşimin kardeşleri, kardeşlerinin eşleri-çocukları 16 kişiler. Bense sadece 4 kişilik bir aileyim. Bi oturmaya geliyorlar sürü gibi. Evin tüm odalarına dalıyorlar, zaptedemiyorum. Çözümü de uzak durmakta buldum. Ben böyle yapınca eşim de "sen benim ailemi istemezsen, ben de senin aileni istemem" noktasına taşıdı olayı. Ve bu yüzden ben şuan kendi aileme de mesafeliyim. Düşünsenize, doğuma benim ailemden gelen kişi sayısı:1, eşimin tafarındansa eminim en az 50 olacak. Halaları teyzeleri kuzenleri vs vs vs. Düşündükçe daralıyorum ve hiçbir çıkış yolu bulamıyorum. Sürekli kendime düşünme şimdi bunları, herşey olacağına varır desem de, içimdeki o sıkıntıyı bir türlü atamıyorum. DARAL GELİYOR... NE YAPAYIM BANA Bİ AKIL VERİN...
kız korkma sen benden önce çıkarırsın kızı aman bacım fna yaaa şu karda doğurmasam bariselam azosummm dogurdumm büyüttünn kızz ben hala dogurcammbaksana lidırın gece sancıları olmus düzensiz düzensiz git gel dogurcak o da kapanısı da ben yapcam
Selam kuşummmm..
Heee valla yarın 1 haftalık olacak..Hamileyken geçmeyen zaman şimdi hızlı geçiyor![]()
Ben senin önünü açtım kızım benden ötürü değil artık senin olayın![]()
Ama bu hafta doğurursun sen de..
merhaba kızlar,
bebişlere su veriyormusunuz? günün en komik sorusu
merhaba kızlar,
bebişlere su veriyormusunuz? günün en komik sorusu
amanınnı tunaya bak tütütütü maşallah ne güsel tatmış annesi yok kız bildiğim kadarıyla 4-5 aydan önce su verilmez bebeğe