2012 Şubat Anneleri

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
teşekkür ederim pikecim..Ayy çok heyecanlı artık..
senin normal doğummu olcak canım.. durum nedir?
Sezeryan olucak canım benim daha once belli olmustu zaten çünkü ileri derecede belfıtıgım var, kuyruk sokumumda rahatsızlık var, 34 yasımda olusum var... hepsini toplayıca sezeryan daha dogru gibi geliyor doktora da bana da... gene de hayırlısı hakkımızda tabii ki...
belfıtıgım izin verirse epidural sezeryan degilse duruma gore Allah Kerim.......

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
kızlar 19 Ocak Perşembe günü spinal sezeryan doğuma giriyorum
Dualarınızı eksik etmeyin bizden

Ay canım çok şaşırdım, hayırlısı ile al kucağına inşallah ama ağlama :(

azocum benim tombikim kafatasını rahime doğru hiç angaje etmemiş. Normal doğum için şimdiye o pozisyonu almalıymış..

Benim de angaje değil ama doktor bekliyor..Gerçi belli olmaz canım ya ben perşembe kontrole gidicem belki bana da sezeryan der, hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

teşekkür ederim kızlar
bugün belli oldu kararımızı verdik
çatı muayenesi yaptı
abartıldığı gibi bişey değilmiş insanlar abartmayı seviyo sanırım
ancak bu haftada rahim ağzında olgunlaşma yumuşama olurmuş ve tabii ki düzensiz sancılar
ben de hiçbiri yok taş gibi kilitli sanki rahim ağzı hiçbi olgunlaşma olmamış
suni sancıyı versem bile bi fayda sağlamaz dedi
cuma tekrar geleceğimizi ama artık suyumuzun iyice azaldığını söyledi
2,5 ten 1,7e düşmüş 3 günde gitgide suyu bitiyo
sezeryan mı olmalıyım dedim
onu ben söyleyemem siz karar verceksiniz dedi
peki normal yaparsam en büyük risk ne dedim
hiç başıma gelmedi Allah göstermesin deyip masaya vurdu anne karnında bebek ölümü dedi
ama her 2 operasyonun da riskleri var dedi 0 risk diye bişey yok dedi
suyu az olduğu için kordon sıkışması da bi riskmiş
ben hala sezeryan ol demesini bekliyorum net olarak ama o riskleri bizim hesaplamamızı istiyor ben suni sancı veririm (su kendi sancımı beklemiyor az olduğu için) ama saatlerce yıpranabilirsin bi gelişme sağlanamayabilir (aynısını ark.ma demişti kız ısrarla normal deyip suni aldı saatlerce kıvrandı sonunda spinal sezeryan oldu)
peki dedim altay bey ltf ban şunu deyin
diyelim ki eşinizim veya kardeşiniz
risklerimi gözönünde bulundurarak bana ne tavsiye ederdiniz?
güldü (nasıl olduysa) ben şu kadar diyim dedi
benim eşim anestezi uzmanı
hiçbir riski yokken 2 kez spinal sezeryan oldu
ben cvbımı aldım
yani bu kadar riske ne hala düşünüyosun demeye getirdi
aile meclisi toplandık
eşim, annem, babam, ablam ve eniştem
risk almanın manasız olduğuna ve spinal sezeryana karar verdik
Rabbim hakkımızda hayırlısını versin
öğlenden beri heyecandan ağlıyorum

oğlumla ilk karşılaştığım an sevinçten ölecekmişim gibi geliyor hem çok mutluyum hem çok tedirginim hem çok heyecanlıyım
9 ay sanki ben hamileydim ama bebek kalkıp bi yerden gelecekti
asırlardır hamileymişim ve hiç bitmeyecekmiş gibi geliyordu günler
ama şu an arkama dönüp baktığımda arkam yok gibi sanki ne çabuk geçti günler
Allahım anne mi oluyorum????

Hayırlısı buymuş bence bu kadar riske en doğru kararı vermişsin canım.Ama ben hala spinal ile epidural arasındaki farkı pek çözemedim, sana anlattı mı spinalin nasıl olduğunu?
Ben kontrole girttiğimde sen bebeğine kavuşmuş olacaksın Allah'ın izni ile:utan: Saat kaçta sezeryan? Allah yardımcın olsun, inşallah ikinizin de turp gibi olduğu haberini vereceksin bize.

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
hayatımm tebrik ederimm cnm..sağlıkla,hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inş..senin adına çok sewindimm:utan:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
kzlar eve gelenlere ikramlık düsündünüz mü? karar veremedim yaf. sigara böregi falan sarıp buzluga mı atmalı, yoksa dogumdan sonra yapan bi yerden tepsiyle börek falan mi almalı?

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
kzlar eve gelenlere ikramlık düsündünüz mü? karar veremedim yaf. sigara böregi falan sarıp buzluga mı atmalı, yoksa dogumdan sonra yapan bi yerden tepsiyle börek falan mi almalı?

ecrincim börek alsan daha rahat olur.. Sigara böreği kızartmak felan boşver..
Böreği ısıtır verirsin, yanındada kurabiye olabilir..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Sezeryan olucak canım benim daha once belli olmustu zaten çünkü ileri derecede belfıtıgım var, kuyruk sokumumda rahatsızlık var, 34 yasımda olusum var... hepsini toplayıca sezeryan daha dogru gibi geliyor doktora da bana da... gene de hayırlısı hakkımızda tabii ki...
belfıtıgım izin verirse epidural sezeryan degilse duruma gore Allah Kerim.......

Anladım pikecim.. Allahım yardımcımız olsun...
Sağlıkla kavuşalım bebişlere..

Bu arada GÖKÇE yok, gerçekten merak ettim..

eflâtun

Daimi Üye
Tepki
469
Güzel annelerrrr Rabbim evlatlarınızı sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin.. Dualarımız sizinle..:ask:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
ayyy hayatımm ne güzel yazmıssınnnn :mendil: kıyamam sana benn.. allah ım korusun ikinizi de. bi sürü kaın kendi istegiyle sezeryana giriyo cnmm. seninki bi bakıma zorunlulukk öle düsün.. agrısız sızısız atlatırsın insallahh:utan:

evet cnm normali çok istiyodum sezeryandan da korkuyodum ama oğlumu riske atamam
hayırlısı böyleymiş napalım sağsalim kavuşayım da çok sağol

ayy tarihi yanlış yazmışım 25 ocak çarşamba 38+3 olmuş olacağız.

1 hafta sonra
Allah kurtarsın inşallah kucağına almayı nasip etsin

Ay canım çok şaşırdım, hayırlısı ile al kucağına inşallah ama ağlama :(

Benim de angaje değil ama doktor bekliyor..Gerçi belli olmaz canım ya ben perşembe kontrole gidicem belki bana da sezeryan der, hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

Hayırlısı buymuş bence bu kadar riske en doğru kararı vermişsin canım.Ama ben hala spinal ile epidural arasındaki farkı pek çözemedim, sana anlattı mı spinalin nasıl olduğunu?
Ben kontrole girttiğimde sen bebeğine kavuşmuş olacaksın Allah'ın izni ile:utan: Saat kaçta sezeryan? Allah yardımcın olsun, inşallah ikinizin de turp gibi olduğu haberini vereceksin bize.

evet cnm ben de şaşırdım sanki hep içimde kalacak gibiydi
10da hastanede olcaz canım
Amin cnm çok teşekkür ederim
sana da sezeryan derse de normal de dese hayırlısı ne ise o olsun cnm
spinali anlatmadı ben de sormadım riskleri kafamda değerlendirmekten

Spinal ve epidural anestezinin farkı nedir?
Spinal ve epidural anestezinin her ikisinde de belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarı geçilerek daha içeriye sıvının içine verilir. Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmez. Spinal anestezide etki hemen başlar, epidural anestezide etki 15-20 dakika sonra başlar. Spinal anestezinin etkisi kısa sürer, ilaç bir defada verilir, tekrar ilaç verilerek etki süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilir, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilir. Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter (ince boru) kalır ve ameliyattan sonra bu kateterden tekrar ilaç verilebilir böylelikle hasta ağrı hissetmez. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi hemen kapatılır ve kateter konulmaz. Spinal anestezide ameliyattan sonra başağrısı görülme riski epidural anesteziye göre daha fazladır.

Bel bölgesinde bir enfeksiyon varsa veya hastada kanama-pıhtılaşma bozukluğu varsa spinal ve epidural anestezi uygulanamaz.

Bazen sezaryende hem epidural hem spinal anestezi birlikte uygulanır. Buna kombine epidural spinal anestezi denir. Hangi anestezi uygulamasının sizin için daha uygun olacağına anestezi uzmanınız karar verecektir

hayatımm tebrik ederimm cnm..sağlıkla,hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inş..senin adına çok sewindimm:utan:

çokk teşekkür ederim canım Amin inşallah Rabbim hepimizi sağsalim kurtarsın inşallah

çok sevindim HayatıM. sonuna geldin. çok şükür. o gün ben de kontrolde olucam, dualarım seninle... :utan:

evet canım beklenen gelmicek sanılan zaman geldi çattı
Umarım senin de kontrolün iyi geçer
sezeryanda edilen dualar olur mu bilmem ama hepiniz için dua edicem
siz de dualarınızdan beni ve oğlumu eksik etmeyin

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
FLAŞ FLAŞ FLAŞ....

BBLAUmuz kızlar gece msj attı bana rahatsızlanmış doktora gidiyolarmış sabah tekrar haber verdi düzenli sancıları çıkmış ve bugün sabah 8 itibariyle sezaryana alıyoruz 2.bebeğimiz ADASILA geliyorr

babuşun sizden isteği bol bol dua etmeniz şimdi tekrar msj geldi sezaryanda sancı çekiliyormuş die inşallah panik yapmadan rahat bir doğum geçirir kızlar hayırlısıyla ağzısız sızısız kurtulur inşallah...

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
nasıl yani diye merakımdan sordumda sezaryanda da sancı çekliyormuş die normal doğumu başlamış yazık ondan sancı çekiyormuş ama yinede sezeryan olcakmış kafam biraz karıştı ama detaylı bilgiyi kendisi verir nasılsa bize bol dua etmekten başka bişi kalmıyo arkidişler siz daha uyuyun tey tey hatuncağız doğuruyo yarında sıra hayatımda tek tek gidiyomuyuz ne :lilav:

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
günaydın kızlarrr dün hastaydım gelemedim ama bugün sabah tuğbam ne güzel haberler verdi hemencik geldim şu halimle:):)
blucummmmm canım doğuma girmişin canım rabbim hayırla kurtarsın ikinizide görür görmez dularıma başladım:)güzel kızının kokusu içine çekkk ohhhhh misler gibi inşallah...
HAYATIMcım canımmm seninde doğumun yarınmış yani perşembe:)nasıl sevindim okuduğumda hadi bakalım canım sende hayırla kurtul inşallah bacım sağ sağlim almayı nasip etsin rabbim hayırla şahinini kucağına

bu arada geçmişi okuyamadım 2-3 sayfa ilerledim umarım başka bomba haberleri kaçırmamışımdırrr

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
nasıl yani diye merakımdan sordumda sezaryanda da sancı çekliyormuş die normal doğumu başlamış yazık ondan sancı çekiyormuş ama yinede sezeryan olcakmış kafam biraz karıştı ama detaylı bilgiyi kendisi verir nasılsa bize bol dua etmekten başka bişi kalmıyo arkidişler siz daha uyuyun tey tey hatuncağız doğuruyo yarında sıra hayatımda tek tek gidiyomuyuz ne :lilav:

günaydınnnnnn tuğbammmm..
ayyy 2.bebeğimiz sılamız geliyor allahın izniyle yaaaaaa valla zor duruyordum ayakta biraz enerjim artıı bu haberlerle

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
günaydın kızlarrr dün hastaydım gelemedim ama bugün sabah tuğbam ne güzel haberler verdi hemencik geldim şu halimle:):)
blucummmmm canım doğuma girmişin canım rabbim hayırla kurtarsın ikinizide görür görmez dularıma başladım:)güzel kızının kokusu içine çekkk ohhhhh misler gibi inşallah...
HAYATIMcım canımmm seninde doğumun yarınmış yani perşembe:)nasıl sevindim okuduğumda hadi bakalım canım sende hayırla kurtul inşallah bacım sağ sağlim almayı nasip etsin rabbim hayırla şahinini kucağına

bu arada geçmişi okuyamadım 2-3 sayfa ilerledim umarım başka bomba haberleri kaçırmamışımdırrr

geçmişler olsun balım benimm dün meraklandım kızlara sordum ama kontrolu olanlar var belki oda gitmiştir die düşündüm sonra akşam aldım bilgileri rahatladım çok heyecan verici şu anda çıkmıştır doğumdan odasına almışlardır ayılmayı bekliyordur aman yarabbim yaa ne güsel bir duygu olsa gerek :ninni: rabbim hepimize nasip etsin

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122

geçmişler olsun balım benimm dün meraklandım kızlara sordum ama kontrolu olanlar var belki oda gitmiştir die düşündüm sonra akşam aldım bilgileri rahatladım çok heyecan verici şu anda çıkmıştır doğumdan odasına almışlardır ayılmayı bekliyordur aman yarabbim yaa ne güsel bir duygu olsa gerek :ninni: rabbim hepimize nasip etsin

sağolasın bacımmm kaptım şifayı sorma 2 gün fatih yoktu ya otobüsle gidip geldim netice bu işte:(evet yaaa şimdi çıkmıştır inşallah ayılmak üzerdir adacımda karnını doyurmak ister kurban olurum yaaaa meme arar durur şimdi:):)

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
masallah canım, insallah gonlune gore saglık ve hayırla dogurursun..:utan:

masallah canım... hersey gayet iyi gorunuyo... hayırlısı olsun insallah.. belkim haftaya babus, sen sonra ben pespese gunlerde dogururuz kim bilir...
nst icin gecen hafta benide 3 gunde bicagırıp durmustu...

NAZOM seninde gözün aydın balım maşallah minik kızına benimde cuma kontrolüm bakalım bizimki ne diyecek

cok saolun kızlar.hepimiz güzel haberlerle gelelim insallah..
FLAŞ FLAŞ FLAŞ....

BBLAUmuz kızlar gece msj attı bana rahatsızlanmış doktora gidiyolarmış sabah tekrar haber verdi düzenli sancıları çıkmış ve bugün sabah 8 itibariyle sezaryana alıyoruz 2.bebeğimiz ADASILA geliyorr

babuşun sizden isteği bol bol dua etmeniz şimdi tekrar msj geldi sezaryanda sancı çekiliyormuş die inşallah panik yapmadan rahat bir doğum geçirir kızlar hayırlısıyla ağzısız sızısız kurtulur inşallah...

ayyy tuğbamm ne güzel haber.allah yardımcıları olsun dualarım babuşla ve kuzucuğuyla.sağ salim alsın insallah kucağına..demekki sıla tarihinden önce gelmeye karar verdi.normal doğum başlamıştır fakat bebek tam kanala girmeden sezeryana alacaklardır demekki.ondan ağrısı olabilir.sağlıkla alsın kucağına insallah...ALLAH YARDIMCISI OLSUN...AMİN:utan:

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
sağolasın bacımmm kaptım şifayı sorma 2 gün fatih yoktu ya otobüsle gidip geldim netice bu işte:(evet yaaa şimdi çıkmıştır inşallah ayılmak üzerdir adacımda karnını doyurmak ister kurban olurum yaaaa meme arar durur şimdi:):)
havalar soğuk sağlam giyim ben lahana gibiyim tay üstüne kot ayağımda 2 çift çorap üstüne patik :D üstümde 5kg kadar bir hırka kalın ipten örülmüş sen düşün halimi harbiden buz gibi hava şifalık bacm tekrar gemişler olsunn sıcak tut kendini eğer öksürük vs varsa bi doktora git antibiyotikle çabuk atlatırsın hamilelerin kullanabileceği antibiyotiklerde var balım

ada aranıyodur kurban olduğum acıkmıştır nazlı kızımız babuş uyannn hadi bakimmm

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753

GEÇMİŞ OLSUN ASLIM..dikkat et balım. bu arada günaydın kızlar.heyecandan günaydın demeyi unuttum. :)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar