2012 Şubat Anneleri

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
yeahhhh 4 kiloyu da doğururum 5 kiloyu da diyebilen bi cengaver var karşımızda. aynı bende sen gibi cesaretlıyım ama bi yandan da acabalarım var doğum esnasında oluşacak komplikasyonlara karşı...

açıkcası keşkelerle geri getiremeyeceğim şeyler için çekiniyorum :( o yüzden sezoş tarafım bu ara daha ağır basıyor.

hayırlısı.

:eek:ky: acı eşiğim yüksektir. 18imde lokal anesteziyle burun ameliyatı oldum (estetik değil, solunum probleminden ötürü :D ) devlette. tabi olanaklar kısıtlı. neyse 5 gün sonra tamponları çıkarmaya çağırdı doktor. abartmıyorum- işaret parmağım boyutunda tamponları çekerek çıkardı. kandan ve mukozadan şişmiş, yapışmış (afedersiniz bu iğrençlik için) beynimi söktü sandım ama gıkım çıkmadı. doktorun hemşiresi "ne biçim bişiysin sen" demişti :deli:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
:eek:ky: acı eşiğim yüksektir. 18imde lokal anesteziyle burun ameliyatı oldum (estetik değil, solunum probleminden ötürü :D ) devlette. tabi olanaklar kısıtlı. neyse 5 gün sonra tamponları çıkarmaya çağırdı doktor. abartmıyorum- işaret parmağım boyutunda tamponları çekerek çıkardı. kandan ve mukozadan şişmiş, yapışmış (afedersiniz bu iğrençlik için) beynimi söktü sandım ama gıkım çıkmadı. doktorun hemşiresi "ne biçim bişiysin sen" demişti :deli:

kızz nasıl dayandın onaa...ay benim yakınımda 2 kişi yasadıı.. görüntüsü de korkunctu ondan sonrası da.. teeyyyyy dogurur bu 5 kg yu ben size diyimm.. hemsire neyin olaydın keskemm. rahat rahat dikişş atardın sen oya bilem yapardın:D

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349

eheheheheh. beni de kes gıkım çıkmaz. öyle "ayy ayy ayyyy, oy oy oyyy" demem. diyemem. ama doğum sancısının tarifi yokmuş işte:)

bilemıyorum lidılım bence biz kendimizi çok strese sokuyoruz. oluruna bırak her nasılsa yolunu bulacaktır. rahatla bebişim. az kaldı çok yakında evlerimiz melek kokusuyla dolacak.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
eheheheheh. beni de kes gıkım çıkmaz. öyle "ayy ayy ayyyy, oy oy oyyy" demem. diyemem. ama doğum sancısının tarifi yokmuş işte:)

bilemıyorum lidılım bence biz kendimizi çok strese sokuyoruz. oluruna bırak her nasılsa yolunu bulacaktır. rahatla bebişim. az kaldı çok yakında evlerimiz melek kokusuyla dolacak.

:D perşembeeeeee. dı dın dın dı dıııııııın :D

kızz nasıl dayandın onaa...ay benim yakınımda 2 kişi yasadıı.. görüntüsü de korkunctu ondan sonrası da.. teeyyyyy dogurur bu 5 kg yu ben size diyimm.. hemsire neyin olaydın keskemm. rahat rahat dikişş atardın sen oya bilem yapardın:D

estetik için burun ameliyatı yaptıranları çok özel bir kefeye koyarım bu yüzden :cokkomik: manyak olmak lazım :D ben mecburdum. kemiğim yamuktu ve nefes alışverişinde sıkıntı yaşıyordum, tıkanıyordum falan geceleri...

neyse kızçeler, ben azcık ev ahalisine bakayım. bugün hepsini çok üzdüm. en çok da eşimi. oh olsun :deli: pişman değilim. ama çok heyecanlamıştı doğacak diye, hoşuma gitti o halleri :eek:ky:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selam kızlar...Nasılsınız?
Neler yaptınız bakalım.Ben az önce geldim,bugün bir sürü işler hallettik...
Doğum yapacağımız hastaneyi bi görelim dedik, hangi yoldan gidiliyo, güzergah nedir.Gitmişken de odalara baktık.Hatta hemşirenin yönlendirmesiyle açık gözlülük edip hastanenin en büyük ve en güzel odasına rezervasyon da yaptırdık 24ü için :) eğer planladığımız gün olursa tabi :)
Hastane fena değil gibi...Medical park kadar büyük değil ama içime de sindi gibi...Personeli ilgili,kibar, yardım etmeye gayretliler...
Bugün ayrıca annemin doğum günü :huhuu:
Kardeşimle süpriz bişeyler planladık,pasta,çiçek filan...Sevindi kıyamam :utan:
NST'mizi de çektirdik.Düzensiz,ama bolca sancımız çıktı....Doktor yoktu ama ebe artık her an gelebilir dedi :D
Ben de zaten 2 gündür,her zamankinden aşağıda hissediyorum yavruşu....Bakalım hayırlısı,sağlıklısı inşallah....
İşte bizden haberler böyle....

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Selam kızlar...Nasılsınız?
Neler yaptınız bakalım.Ben az önce geldim,bugün bir sürü işler hallettik...
Doğum yapacağımız hastaneyi bi görelim dedik, hangi yoldan gidiliyo, güzergah nedir.Gitmişken de odalara baktık.Hatta hemşirenin yönlendirmesiyle açık gözlülük edip hastanenin en büyük ve en güzel odasına rezervasyon da yaptırdık 24ü için :) eğer planladığımız gün olursa tabi :)
Hastane fena değil gibi...Medical park kadar büyük değil ama içime de sindi gibi...Personeli ilgili,kibar, yardım etmeye gayretliler...
Bugün ayrıca annemin doğum günü :huhuu:
Kardeşimle süpriz bişeyler planladık,pasta,çiçek filan...Sevindi kıyamam :utan:
NST'mizi de çektirdik.Düzensiz,ama bolca sancımız çıktı....Doktor yoktu ama ebe artık her an gelebilir dedi :D
Ben de zaten 2 gündür,her zamankinden aşağıda hissediyorum yavruşu....Bakalım hayırlısı,sağlıklısı inşallah....
İşte bizden haberler böyle....

babuşum annenin doğum günün kutlu olsun nice yaşlara seninde gözün aydın günün ve hastanenin belli olması süper haber darısı bizlere olsun

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Bugün tüm marmarada elektrikler gitti ya, doğalgazda da bi sorun olmuş bizim apartmanda.Daha doğrusu sadece apartmanda mı tüm mahallede mi bilemiyorum.Doğalgaz yok.Kombi çalışmıyo.Hadi ufoyla idare ediyoruz da,yarın da misafirim vardı.Ev iyice soğur, artı yemek yapacak gaz da yok ocak da çalışmıyo....:sok
Hadi fırında ikramlık hazırlayalım diyoruz,çay nasıl demlicez :D
Benim elektrikli çay makinam da yok,çay makinasında çay sevmediğim için hiç almayı düşünmemiştim

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Bugün tüm marmarada elektrikler gitti ya, doğalgazda da bi sorun olmuş bizim apartmanda.Daha doğrusu sadece apartmanda mı tüm mahallede mi bilemiyorum.Doğalgaz yok.Kombi çalışmıyo.Hadi ufoyla idare ediyoruz da,yarın da misafirim vardı.Ev iyice soğur, artı yemek yapacak gaz da yok ocak da çalışmıyo....:sok
Hadi fırında ikramlık hazırlayalım diyoruz,çay nasıl demlicez :D
Benim elektrikli çay makinam da yok,çay makinasında çay sevmediğim için hiç almayı düşünmemiştim

haberlerde söylediler canım biryerlerde patlama olmuş istanbulun nerdeyse genelinde yokmuş anladığım kadarıyla

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

haberlerde söylediler canım biryerlerde patlama olmuş istanbulun nerdeyse genelinde yokmuş anladığım kadarıyla

evet canım trafik ışıkları bile çalışmadı bi süre....epey bi kar yağdı bikaç saat...onunla alakalı sandım ama sanırım bağlantı trafolarından birinde bi patlama olduğu için olmuş...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
hangi hastane canım? hadi hayırlı olsun rahatlamışındır artık

sana niye sezeryan demişti

Echomar Özel Göztepe Hastanesi canım.Evet belirsizlik ortadan kalkınca biraz daha rahatlıyo insan...
Bana niye sezeryan dedi, aslına bakarsan benim tansiyon sorunum olduğu için benim normal doğumda fenalaşacağımı düşünüyo doktorum.Çok kaygılı ve panik bi insanım,doğumda eğer doğumun normal akışı sebebiyle bişeyler olursa benim korkup fenalaşacağımı,tansiyonumun yükseleceğini kısacası o ambiyansı kaldıramayıp bi komplikasyona sebep olabileceğimi düşünüyor.
Eğer ıkınmayı yarıda kesersem bebeği kanala sıkıştırabileceğim riskinden çekiniyor.Bi de yüksek tansiyonlu kişiler ıkındıkça daha da yükseliyomuş tansiyonları...
Epidural sezeryanı zaten hiç kaldıramazsın,kesme biçme seslerini filan diyo.
Ben aslında normal doğumu yapabilirmişim gibi geliyo bana...Ağrısından sızısından filan çekinmiyorum ama beceremez de bebeği tehlikeye atarsam gerçekten diye korkuyorum.

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
benim doğum şeklim belli ondanmıdır bilmem acayip rahatlık var birde günümüz belli olsa değmeyin keyfime:eek:ky:

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
ya bişi dicem

nişan veya su gelmeden doğum başlaması oluyo mu?
benim arada sancı girip çıkıyo eşim de kaç dakkada bir geliyo diye sorup duruyo
diyom bu kadar basit değildir doğum sancısı
herkesin acı eşiği bir değil diyo

bu konuda hiç bilgim yok canım sancı ve nişanla hiç tanışmadım netten araştır istersen

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
işte ben de paniklicemden de korkuyorum

layla 2. olduğundandır canım rahatlığın

Bana diyo ki,doğumda olabilecek şeylerden bahsederiz biz aramızda ne bileyim kalp atışı yavaşladı,yada kanama oldu filan gibi sen bunu anormal bişey sanıp da panik olup bizi de engelleyebilirsin diyo....

epidural önce istedim sonra cesaret edemiyeceğimi anladım en iyisi benim için genel

Bak ben de normal doğuma cesaret ederim de epidural sezeryana edemem.O kesme biçme sesleri, yada kesileceğini bilme durumu filan beni gerer.Orda kesin fenalaşırım işte.

ya bişi dicem

nişan veya su gelmeden doğum başlaması oluyo mu?
benim arada sancı girip çıkıyo eşim de kaç dakkada bir geliyo diye sorup duruyo
diyom bu kadar basit değildir doğum sancısı
herkesin acı eşiği bir değil diyo

Valla onu hiç bilmiyorum ama ben de merak ediyorum hayatım.
Bazen bana da değişik ağrılar girip çıkıyo ama doğuma mı delalettir bilemiyorum.
Bugünkü nst.de sancılar var,60ı filan bulan.Sürmemiş hemen gevşeme olmuş ama sık sık kasılmış.Daha önce hiç çıkmıyodu bu kadar kasılma...Bişeye mi işaret bilmiyorum ki...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar