2012 Şubat Anneleri

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Bana şuna benzer bi takım hediye gelmişti.
Kadehleri var, viski bardağı gibi bardakları var, uzun rakı bardakları, bi de su bardakları var.Sürahisi de böyle.
Ama bardaklar 6şar tane hep.
Olur mu ki sence?

olur tabi cnmm.. zaten genelde rakı bardakları var ya onları süslüyolar:D mevlütte verceksen yetmez sadece yoksa gelene gidene nolcak. aynı anda 10 kişi gelmez heralde zati. bende kadehlere koy sevimli görünüyo:D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Kılar coooooooooook isim var evde 1 sepet tepeleme utum var nasıl yapıcam onu dusunuyorum suan.. Ben kacıyım optum hepinizi. Sonra gene ugrar bakarım sizlere musait oldugumda. :ask:

sana yemek masamın resmini cekip koyardım ama korkma diye koymuyorum bakk. üstü yıgılı yanındada camasırlık duruyo doluu:D heppicigi mbeni bekliyo ama bakısmaktan öteye gecemedik:D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
olur tabi cnmm.. zaten genelde rakı bardakları var ya onları süslüyolar:D mevlütte verceksen yetmez sadece yoksa gelene gidene nolcak. aynı anda 10 kişi gelmez heralde zati. bende kadehlere koy sevimli görünüyo:D

Mevlütte vermem o zaman,gelene gidene veririm yeter :D
Kadehlere koyayım, altından belki bi kurdele filan bağlarım evde hoşgeldin bebek kurdelem vardı :)

çok uzun yıllardır aynı yerde çalıştığım ve artık bi aile gibi olduğumuz için çok üzülüyorum
çok iş de değiştirmedim zaten nerdeyse kendimi bildim bileli burdayım

nese ben kuaföre iniyorum kızlar

Ben de 6 senedir burdayım da, gönül bağı kurmakla alakalı sanırım.10 ay çalıştığım yerden ayrılırken içim burulmuştu mesela,ama burayı sevmiyorum.

sana yemek masamın resmini cekip koyardım ama korkma diye koymuyorum bakk. üstü yıgılı yanındada camasırlık duruyo doluu:D heppicigi mbeni bekliyo ama bakısmaktan öteye gecemedik:D

Ay aynen, küçük banyoma girilmiyo ütülüklerden :D

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
lahusa şerbeti annemde getirmiş bende bardak süslerini yaptırmıştım zaten sadece süslere uyumlu bardak alma işim kaldı:Dtadı çok güzel olur lahusa şerbetinin aslında soğuk soğuk buz gibi ikram edeceksin yaza denk gelse dahada iyi olurduda okadar soğuk veremeyecez ama genede güzel yaa lahusa şerbeti

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244

Kendi evim olsa ben de umursamazdım valla. Kaynanamlarla oturdugum icin! Gelen giden cok oluyor eve mecbur ev toplu olmak zorunda.. Yoksa benim de canım istemiyor hic is yapmak su aralar..

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
kenarım doktorum ve ondan da kenar eşi paris'e tatile gitmişler. iş yeri rapor bekliyor benden olacak iş mi bu? manyak herif. zati rüyamda gördüm alttan muayene ediyordu beni. bana doğum için 11.11.11 tarihini veriyordu. :(

şimdi salıya kadar bekle:(

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Mevlütte vermem o zaman,gelene gidene veririm yeter :D
Kadehlere koyayım, altından belki bi kurdele filan bağlarım evde hoşgeldin bebek kurdelem vardı :)

Ben de 6 senedir burdayım da, gönül bağı kurmakla alakalı sanırım.10 ay çalıştığım yerden ayrılırken içim burulmuştu mesela,ama burayı sevmiyorum.

Ay aynen, küçük banyoma girilmiyo ütülüklerden :D

bencede öle yap mevlüte gelenler genelde öncesinde bi gelir giderler zati:D en güzeli kurdeleri pincikle pincikle güzelce kurdele yapıpp bagla. zati sekerlerini de sen yapmadın mı. ohhh miss:utan:

pefff valla baktıkca ütüye içim daralıyo:D
lahusa şerbeti annemde getirmiş bende bardak süslerini yaptırmıştım zaten sadece süslere uyumlu bardak alma işim kaldı:Dtadı çok güzel olur lahusa şerbetinin aslında soğuk soğuk buz gibi ikram edeceksin yaza denk gelse dahada iyi olurduda okadar soğuk veremeyecez ama genede güzel yaa lahusa şerbeti

dimi dimii.. ayyy içim yanıyo zatii nasıl cnm cekti:D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Loğusa Şerbeti geleneği hakkında:
Loğusalıkla ilgili en güzel geleneklerden biri de gözü aydına gelen konuklara Loğusa Şerbeti ikram edilmesidir.
Loğusa Şerbeti, karanfil, tarçın, gıda boyası ve şekerle yapılan bir içecektir.
Sıcak ya da soğuk ikram edilebilir.
Gelen misafirler dışında akraba ve tanıdıkların evine sürahi iÇinde gönderilir.
Çocuk erkek olmuşsa sürahinin boğazına, kız olmuşsa kapağına kırmızı tülbent bağlanır.
Ancak bu gelenek günümüzde akraba ve tanıdıklara göndermeden çok konuklara ikram etme biçiminde yaşamaktadır.
Şekerli ve baharatlı olduğundan anneye sütünün artması amacıyla sık sık içirilir.

Loğusa Şerbeti nasıl yapılır? (sıcak servis)
1/2 Kg Loğusa Şekeri
5 su bardağı toz şeker
15 adet karanfil
15-20 bardak su
Yapılışı:
Büyük bir tencereye su, şeker (isteğe göre ayarlanır) ve loğusa şekeri konulur.
Yarım saat kaynatılır. Kabuk tarçınlar ve karanfiller bir tülbent iÇinde tencereye atılır.
Kaynatmaya devam edilir.Hepsi süzülerek sıcak ya da soğuk ikram edilir.
Loğusa şerbeti, doğum sonrası ziyarete gelen kişilere ikram edilmesi adettendir.
Yanında peksimet ya da galeta gibi şekersiz şeyler ikram edilir.
Sıcak servis edilirken fincana dövülmüş ceviz konulabilir.

Loğusa Şerbeti nasıl yapılır? (soğuk servis)
Malzemeler;
1/2 Loğusa Şekeri
Toz şeker (Gerektiğinde istendiği kadar)
Karanfil (Gerektiğinde istendiği kadar)
Kabuk Tarçın (Gerektiğinde istendiği kadar)
250 gram Çam Fıstığı
15 bardak su
Ölçü olarak 1 kg şekere 30 bardak su konur.
İstendiğinde yukarıdakilerden ilave yapılabilir.
Yapılışı:
Loğusa şekeri, su bir tencereye koyulur.
Gerektiğinde karanfil ve kabuk tarçın bir tülbente sarılarak tencerenin kenarına bir iplikle bağlanıp tencerenin iÇine sarkıtılır veya direk iÇine konup süzülür.
30 dk. kaynatılır, süzülür.
Fıstıklar teflon bir tencerede çok az yağ ile pembeleştirilir.
Soğuduktan sonra bardaklara alınır.
Üzerine fıstık serpilir.
Soğuk servis yapılır.

Saray Usulü Loğusa Şerbeti
Malzemeler;
1 adet Loğusa Şekeri
400 ml su,
12 adet tane karanfil,
3 adet kırılmış tarçın kabuğu,
1.5 çay kaşığı kıyılmış zencefil,
8 adet tane karabiber,
1 tatlı kaşığı file badem.
Yapılışı:
Loğusa Şekeri, kıyılmış zencefil, tane karanfil ve tarçın kabuğunu, derince bir kap iÇinde suyla kaynatın.
15 dakika hafif ateşte pişirmeye devam edin.
Süzülen karışımı, üzerine file badem serperek tarçın kabuğu dekoruyla servis edin.

Hazırlama süresi: 20 dakika
Kalori değeri: 185 kcal /100 gr

Markası : Motta
Markanın ait Olduğu ülke : Türkiye
Üretim Yeri : Türkiye

Hitap Ettiği Yaş Aralığı: Yeni doğum yapmış anneler..

-alıntı-

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Sen çoktan yapmışsındır diye düşünmüştüm :D

Yok kız :D O iş gözümde büyüdü ya..Bi de annem anlamaz ki bu şerbet işlerinden, şimdi ona yapar mıyız desem "kim gelecek, bişeyde içmeyiversinler" felan tarzında konuşur canımı sıkar :D
Bak şimdi kurt düştü içime, du bakıyım gelir birazdan bi ağzını yoklıyayım :D

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
kenarım doktorum ve ondan da kenar eşi paris'e tatile gitmişler. iş yeri rapor bekliyor benden olacak iş mi bu? manyak herif. zati rüyamda gördüm alttan muayene ediyordu beni. bana doğum için 11.11.11 tarihini veriyordu. :(

Cok dengesuz doktorlar valla. Habire tatil ypıyolar nasıl isse artık :D

Altta ne isi varmıs ruyanda bakiim sapık:p

Naber gokce cim oglan nasıl bakiim kac kilo oldu tosun. Dogum ne zaman dogum -gozluk

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
nasılsınız bu arada girişim biraz çemkirmeli oldu halinizi hatrınızı soramadım fıstıklar...

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
aman ağlama HAYATIM ya bu kadar vefa neden?haketmiyor hiç bir iş veren bu kadarını inan gözyaşlarına yazık kız:D:D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Kendi evim olsa ben de umursamazdım valla. Kaynanamlarla oturdugum icin! Gelen giden cok oluyor eve mecbur ev toplu olmak zorunda.. Yoksa benim de canım istemiyor hic is yapmak su aralar..

sorma vlla ev öle bi dagılıyo ki bi anda. uzun bi süre de öle kalıyo. kociş cok rahatsız olur dagınıklıktan falan ama bişi diyemiyo napsın. insan oglu nelere alısıyo. sen kalkk yatarken bile carsafı düzeltenn annecigininn evinden gell, 3 gündür salonun bi kösesinde yıgılı duran camasırlarla bakısan bi hatunla yasa:D

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452

Tüh kız geçti doğum tarihin :D Senin doktur eşini gezdiriyor demek :D
Benimkisi de Amerika'ya oğlunun yanına gitmişti geldi :) Çok gzenti kız bunlar.

aZOS NABER canım. Nasıl 10 gunun kaldı kız :D

Kuzey beyle gorusme mi yaptınız ne zamn gelecegine dair :D

İyi fıstığım senden nbr?
Valla içime öyle doğuyor bakalım tutacak mı :D

ahhhhaaaaaa azonunn yapmadıgıı bişi buldukk:evet::evet: valla bende coktan yapmısındır diyodum:D

Yaparsam görersin hıhhhhh -rgulu

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Yok kız :D O iş gözümde büyüdü ya..Bi de annem anlamaz ki bu şerbet işlerinden, şimdi ona yapar mıyız desem "kim gelecek, bişeyde içmeyiversinler" felan tarzında konuşur canımı sıkar :D
Bak şimdi kurt düştü içime, du bakıyım gelir birazdan bi ağzını yoklıyayım :D

Sor bakalım :)
Bana da görümce sormuştu yok yapmıcam dedim, şimdi yapsam sanki sen bardaklarımı süsleme diye öyle dedim gibi olur :)
Ama kapı süsü fiyaskosundan sonra süslemesin de zaten :evet:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar