2012 Şubat Anneleri

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
azomm oku oku bitiremedii.. :ninni:

Aynen kuzu ya anca bitti :D Birikince hiç iyi olmuyor..Yeni kilon hayırlı olsun canım güle güle kullan :D İnsan nelere alışmıyor ki bak ben de alıştım 71 kilo olmaya :D
Esra Erol'a bi adam çıktı "kilom 65" dedi, oturup ağlıcaktım :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ya kızlar onlar gerçekten sıfır etle mi yapılıyor? ben kırmızı et yemem de onlardan da yiyemiyorum... ama siz böyle deyince merak ediyorum...

Tabi etlisi yasak.Patates koyuyolar et yerine.Ama beklediği için uzun süre benim içime sinmiyor.Bi de yeşillikleri kesinlikle yıkanmalı evde tekrardan.Yada evde kendin yeşillik hazırlamalısın.Kardeşimin ev arkadaşı amipli dizanteri oldu bu çiğköfteden.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
bu kadar olur yani :D
şimdi kapı çalmıştı, içine mi doğdu???
3 parça almışsın bir de, çok beğendim hepsini, teşekkür ederim :utan:
akşama eklerim resimleri çekiliş topiğine...

Gözünaydın canım güle güle kullanın :)
Hediyesini almayan kalmadı sanırım artık dimi?

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Toxoplasma az pişmiş ve çiğ tüketilen her türlü et ve hayvansal üründen bulaşabilir, sakatattan bulaşır normal etten bulaşmaz diye bir şey yok yani.
Salam, sucuk, sosisten neden bulaşabilir deniyor, çiğ hazırlanıyor çünkü bu ürünler ve çiğ bekliyor. Çiğ yada az pişirilerek tüketiliyor.
Mayonezden de bulaşabilir örneğin, içinde çiğ yumurta var.
Rafadan yumurtadan da.
Ciğeri iyi pişirirseniz normal etten farkı yok risk açısından.

doğru..iyi pişirilmezse etten de bulaşabilir aslında..zaten yuzduk yuzduk kuyruguna geldik :)

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
simdi bi hesap yaptımm. benim ideal kilom 52. hamile kalmadan önce 12 kg aldıydımm.oldum 64 kg. yetmedii hamile kaldıktan sonra 16 kg aldım oldum 80 kg. su anda 28 kg fazlam var dimek.. allammm 165 boya 80 kg:sok dogumda 10 kg bile atsam kii kus kadar cocumm 8 den fazla gitmicek. 18 kg fazlam kalcak dimektir. sonuc olarakk kendime ii bi diyetisyen bulursam simdidenn süper olur:D

Ay sorma.Ben de ideal kilomdan fazla kiloyla hamile kaldım.Üstüne bi de 8 kg aldım.
Doğumdan sonra epey bi kasmam lazım.
Ama emzirmede günlük 500kcal harcanıyormuş.Güzel emzirebilirsek hem bebike hem bize faydalı olur :D

bu kadar olur yani :D
şimdi kapı çalmıştı, içine mi doğdu???
3 parça almışsın bir de, çok beğendim hepsini, teşekkür ederim :utan:
akşama eklerim resimleri çekiliş topiğine...

Merakla bekliyorus :D
Sanırım bununla birlikte hediye faslımız tamamlandı dimi? :utan:

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
ecrinn,
aynı durumdayız, benim de 55 falan olmam lazım normalde, ama 64 le hamile kaldım, şimdi 75 falanım. toplamda 20 kilom var en azından verilecek, hala da yedikçe yiyorum, daha az önce bi kalıp çikolata yedim...duramıyorum:ayk:

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Aman yiyin gari kızlar yaaaa...Zaten doğumdan sonra herşeyi yiyemicez bebeğe gaz yapmasın sütten diye.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
verirsin bebişin pesinde kosmaktan uykusuzluktan falan merak etme :)

insallahh cnm.. bide catlaklarım basıma bela olcak ama napim artıkın. :eek:ys:

Ben de severim ama yemedim hamilelikte.Bekliyor bakteri üretebilir diye...Bildiğim güvenilir bi yer olmadığından ama...

Borcama mı yapsam ki acaba.
Bu ara benim canım da beyaz ekmek istiyo.Kızartmaya filan bana bana şöyle
yap gitsin cnmm. ayy cnm cekti.:eek:ys: kız kızartma yapsam affetmem bende.. meret normal ekmegii böleee badıra bandıraa yemedenn tadı cıkmıyo.. yapıcimm bu hafta bigün mutlaka:evet: aklıma düstü artık:lilav:
Toxoplasma az pişmiş ve çiğ tüketilen her türlü et ve hayvansal üründen bulaşabilir, sakatattan bulaşır normal etten bulaşmaz diye bir şey yok yani.
Salam, sucuk, sosisten neden bulaşabilir deniyor, çiğ hazırlanıyor çünkü bu ürünler ve çiğ bekliyor. Çiğ yada az pişirilerek tüketiliyor.
Mayonezden de bulaşabilir örneğin, içinde çiğ yumurta var.
Rafadan yumurtadan da.
Ciğeri iyi pişirirseniz normal etten farkı yok risk açısından.

sorma rafadan yumurta olayı bitirdi beni. ben bayılırım rafadan yumurtaya:durbun: cok pişirterek sucuk yedimm görümcemin dr u o baharatlı oldugundan ii pişerse sorun olmucagını sölemişti. salamı da cordon blue nun içinde yedim 1_'2 kez. ama mayonezz cok yedimmm malisifff:D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
yaaaaaaaa o kadar cok kızartma dediniz dusunuyom simdi 3-5 yapsammı bende ya ama dun cacık yapmıstım yemekten sonra nasıl midem yandı kavrulduu :( korkuyom simdi sarımsaklı yogurttan

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Tabi etlisi yasak.Patates koyuyolar et yerine.Ama beklediği için uzun süre benim içime sinmiyor.Bi de yeşillikleri kesinlikle yıkanmalı evde tekrardan.Yada evde kendin yeşillik hazırlamalısın.Kardeşimin ev arkadaşı amipli dizanteri oldu bu çiğköfteden.

hmmm, o zaman biraz daha durayım ben, onların etle yapıldığını düşünmeye devam edeyim :)
o değilde ben öyle başkasının yaptığı elle yoğurulan şeyleri pek yiyemem. bu çiğ köfteler de bana pek hoş gözükmüyor ama bazen canım çekiyor işte...

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Aynen kuzu ya anca bitti :D Birikince hiç iyi olmuyor..Yeni kilon hayırlı olsun canım güle güle kullan :D İnsan nelere alışmıyor ki bak ben de alıştım 71 kilo olmaya :D
Esra Erol'a bi adam çıktı "kilom 65" dedi, oturup ağlıcaktım :D

mersi cnmm darısı basına:D duysam bende oturupp aglardımm.. ama bahanem vr hala aglamak içinn.. kocam 85 kg ben 80.. dahası var mıı
ecrinn,
aynı durumdayız, benim de 55 falan olmam lazım normalde, ama 64 le hamile kaldım, şimdi 75 falanım. toplamda 20 kilom var en azından verilecek, hala da yedikçe yiyorum, daha az önce bi kalıp çikolata yedim...duramıyorum:ayk:

yinede sanıyorum 28 kiloyla rekoruu ben tasıyorummmm:D:D bende az kalorili olsun diye kuru kayısı yiyim dedim az önce. ama paketin yarısını yiyince cok da karlı olmadı:D
Ay sorma.Ben de ideal kilomdan fazla kiloyla hamile kaldım.Üstüne bi de 8 kg aldım.
Doğumdan sonra epey bi kasmam lazım.
Ama emzirmede günlük 500kcal harcanıyormuş.Güzel emzirebilirsek hem bebike hem bize faydalı olur :D

Merakla bekliyorus :D
Sanırım bununla birlikte hediye faslımız tamamlandı dimi? :utan:

en azndan hamilelikte az aldın bebem yaa.. insan 16 kilo alırmı arkadas :ayk: bebem little ınki gibi tosuncuk olsa sorun yokk içimde bi zargana tsıyorum. ne yesem bana gitmişş:eek:ys: dr da önce öle düsünme didi sonrada biraz fazla aldın ama yapcak bişi yok artık sonra verirsin didi:sok

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
hmmm, o zaman biraz daha durayım ben, onların etle yapıldığını düşünmeye devam edeyim :)
o değilde ben öyle başkasının yaptığı elle yoğurulan şeyleri pek yiyemem. bu çiğ köfteler de bana pek hoş gözükmüyor ama bazen canım çekiyor işte...

ohooo ona bakarsan ne sekilde yapılıp hazırlandıgını gormedigimiz neler neler yiyoz..eldivenle yoguruyolar onu ama yinede guvenilir bi yer bulmak en iisi..can cektigi zaman durdurmak zor oluyo :)

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
mersi cnmm darısı basına:D duysam bende oturupp aglardımm.. ama bahanem vr hala aglamak içinn.. kocam 85 kg ben 80.. dahası var mıı

yinede sanıyorum 28 kiloyla rekoruu ben tasıyorummmm:D:D bende az kalorili olsun diye kuru kayısı yiyim dedim az önce. ama paketin yarısını yiyince cok da karlı olmadı:D

en azndan hamilelikte az aldın bebem yaa.. insan 16 kilo alırmı arkadas :ayk: bebem little ınki gibi tosuncuk olsa sorun yokk içimde bi zargana tsıyorum. ne yesem bana gitmişş:eek:ys: dr da önce öle düsünme didi sonrada biraz fazla aldın ama yapcak bişi yok artık sonra verirsin didi:sok

ben 15 kg aldım merak etme yanlız degilsin :) senin bebiş de mi zayıf ?

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
insallahh cnm.. bide catlaklarım basıma bela olcak ama napim artıkın. :eek:ys:

yap gitsin cnmm. ayy cnm cekti.:eek:ys: kız kızartma yapsam affetmem bende.. meret normal ekmegii böleee badıra bandıraa yemedenn tadı cıkmıyo.. yapıcimm bu hafta bigün mutlaka:evet: aklıma düstü artık:lilav:

sorma rafadan yumurta olayı bitirdi beni. ben bayılırım rafadan yumurtaya:durbun: cok pişirterek sucuk yedimm görümcemin dr u o baharatlı oldugundan ii pişerse sorun olmucagını sölemişti. salamı da cordon blue nun içinde yedim 1_'2 kez. ama mayonezz cok yedimmm malisifff:D

yaaaaaaaa o kadar cok kızartma dediniz dusunuyom simdi 3-5 yapsammı bende ya ama dun cacık yapmıstım yemekten sonra nasıl midem yandı kavrulduu :( korkuyom simdi sarımsaklı yogurttan

Yapın kızlar yapın, ekmeğinizi bana bana yiyin oh misssss :)
Ben de yaptırayım anacığıma :))

Mercimekli köfte yapsan canım, aşağı yukarı aynı tat -rgulu

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar