2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
bende bikac kez yedim ciger ne yalan soyliyim :( bisey yasak olunca daha cazip gelirmş ya,dogru walla

ama ciğer yiyemeyeceğin gruptan değil ki canım.çiğ etler yenmesi sakıncalı olanlar, çiğ bekleyenler sosis gibi,salam,sucuk gibi.çiğköfte gibi.
ciğerin etten farkı yok ki?
iyi pişmemiş et ne kadar sakıncalıysa, ciğer de o kadar sakıncalı.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ay yemegimi koydumm atese. mercimek yemegi yapıyorum. pilav,yogurt bu aksamki menümüz:D bide tarhana corbası yaptım. artık ekmegi bırakmaya karar verdim. daha fzla kilo almamalıyım 16 kg almısım toplamda. her yanım catladı zati.

Esmer ekmek ye tatlım...Daha doyurucu hem de daha sağlıklı.
Ben de cheesecake yapmak istedim ama kilitli kek kalıbı lazım diyor, bende yok.
Başka şeyle olmaz mı ki?

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
ama ciğer yiyemeyeceğin gruptan değil ki canım.çiğ etler yenmesi sakıncalı olanlar, çiğ bekleyenler sosis gibi,salam,sucuk gibi.çiğköfte gibi.

ciger yasak tatlım. bende cok severim ama 1 kere yiyebildim sadece o da bilmeden. ciger sakatat grubuna giriyomus. kelle, böbrek,paca,kokorec vs gibi aynı. cigköfteyi de canı cekenler var galiba kızlar hiçbiyerde etli cigköfte satılmıyo artık zati yasakk. sadece bulgurdan sonucta cok faydalıı yiyin:D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

o da doğru pişiriyoz sonucta kaç dk..salam zaten bende yemedim de..neyse az kaldı onra ne istersek serbest :evet:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Esmer ekmek ye tatlım...Daha doyurucu hem de daha sağlıklı.
Ben de cheesecake yapmak istedim ama kilitli kek kalıbı lazım diyor, bende yok.
Başka şeyle olmaz mı ki?

görümcem borcama yapıyor cnm. :huhuu: cnm hep esmer alıyoruz zaten 2 haftadır falan normal ekmek yiyorum sık sık o da cnm istiyo artık yani ondan. ama devanası kimin oldum:D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
ohoo ben etsiz çiğkofte cok yedim ilk 4-5 ay ozellikle eksi eksi ooh :) ha kısır ha cigkofte aynı sey

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
simdi bi hesap yaptımm. benim ideal kilom 52. hamile kalmadan önce 12 kg aldıydımm.oldum 64 kg. yetmedii hamile kaldıktan sonra 16 kg aldım oldum 80 kg. su anda 28 kg fazlam var dimek.. allammm 165 boya 80 kg:sok dogumda 10 kg bile atsam kii kus kadar cocumm 8 den fazla gitmicek. 18 kg fazlam kalcak dimektir. sonuc olarakk kendime ii bi diyetisyen bulursam simdidenn süper olur:D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
ya kızlar onlar gerçekten sıfır etle mi yapılıyor? ben kırmızı et yemem de onlardan da yiyemiyorum... ama siz böyle deyince merak ediyorum...

evet cnmm. kipada cigköftecilerde falan gördügün cigköftelerin hepsii etsiz. yasak cünkü etli satmak bi kac yıldır. gönül rahatlıgıyla yiyebilirsin. bol salca,bulgur baharat,isot vs den meydana geliyolar kendileri:utan:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
simdi bi hesap yaptımm. benim ideal kilom 52. hamile kalmadan önce 12 kg aldıydımm.oldum 64 kg. yetmedii hamile kaldıktan sonra 16 kg aldım oldum 80 kg. su anda 28 kg fazlam var dimek.. allammm 165 boya 80 kg:sok dogumda 10 kg bile atsam kii kus kadar cocumm 8 den fazla gitmicek. 18 kg fazlam kalcak dimektir. sonuc olarakk kendime ii bi diyetisyen bulursam simdidenn süper olur:D

verirsin bebişin pesinde kosmaktan uykusuzluktan falan merak etme :)

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ohoo ben etsiz çiğkofte cok yedim ilk 4-5 ay ozellikle eksi eksi ooh :) ha kısır ha cigkofte aynı sey

Ben de severim ama yemedim hamilelikte.Bekliyor bakteri üretebilir diye...Bildiğim güvenilir bi yer olmadığından ama...

görümcem borcama yapıyor cnm. :huhuu: cnm hep esmer alıyoruz zaten 2 haftadır falan normal ekmek yiyorum sık sık o da cnm istiyo artık yani ondan. ama devanası kimin oldum:D

Borcama mı yapsam ki acaba.
Bu ara benim canım da beyaz ekmek istiyo.Kızartmaya filan bana bana şöyle

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Toxoplasma az pişmiş ve çiğ tüketilen her türlü et ve hayvansal üründen bulaşabilir, sakatattan bulaşır normal etten bulaşmaz diye bir şey yok yani.
Salam, sucuk, sosisten neden bulaşabilir deniyor, çiğ hazırlanıyor çünkü bu ürünler ve çiğ bekliyor. Çiğ yada az pişirilerek tüketiliyor.
Mayonezden de bulaşabilir örneğin, içinde çiğ yumurta var.
Rafadan yumurtadan da.
Ciğeri iyi pişirirseniz normal etten farkı yok risk açısından.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar