2012 Şubat Anneleri

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Kızlar nooldu biliyo musunuz... Eşimin ailesinin beni hiç arayıp sormadıklarından, çok yakın oturmalarına rağmen bana bir hayırları dokunmadığından bahsetmiştim ya, şimdi bu görümcelerimden birinin bana bi konuda işi düşmüş. Sabah eşimi arayıp müsaitse şunda bana yardım edebilir mi demiş... Ben de aylar öncesinden söz verdiğim için tamam dedim ama yeminle kendi kendimi yiyorum şuan...

yeme kendini simurcum, aylar önce söz vermişsin madem yapacak bişi yok, yalnız görümcene de bravo, arama sorma sonra yardım iste, bi de seni değil eşini araması....:sok

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar nooldu biliyo musunuz... Eşimin ailesinin beni hiç arayıp sormadıklarından, çok yakın oturmalarına rağmen bana bir hayırları dokunmadığından bahsetmiştim ya, şimdi bu görümcelerimden birinin bana bi konuda işi düşmüş. Sabah eşimi arayıp müsaitse şunda bana yardım edebilir mi demiş... Ben de aylar öncesinden söz verdiğim için tamam dedim ama yeminle kendi kendimi yiyorum şuan...

Kendini yeme canım yapacak birşey yok...Ben de senin gibiydim, istemediğim halde evet der sonra kendimi yiyip bitirirdim.Ama ya olur demeyeceksin, olur dediysen de sorgulamayacaksın.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
ama ama ama :ayk: ben emzirirken abur cubur yemeyecem ki (inşallah:lululu:) su içcem bol bol, su da süt yaparmış dr lar ölee diyoooo...

Azo, abur cubur konusunda eşim 1 numara, sen de 2 :D Ne kavgalar ettim bu konuda ama adam öyle alışmış, yapcak bişi yok. Marketten eve sürekli cips, nutella ve tatlı taşıyo :D Umarım sen yememeyi başarırsın :D

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
7 kilo aldım ben.Doğuma kadar 3 daha alırım en fazla diyorum.
Eğer normal doğum yapabilirsem 6-7sini filan veririm herhalde doğumda.4-5 kalır...Bir iki aya veririm herhalde onu da.
Ama ben doğum öncesi kilomdan da aşağı düşmek istiyorum...
Bebeişle uğraşırken veririm inşallah.

inşallah canım.. eşim şey diyor 40 ın çıkınca zaten mart gelmiş oluyor. akşam ben bebişe bakarım sen yarım saat hızlı tempo yürürsün diyor. Hem hava alırsın, sütün bile artar diyor bakalım..

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Ben kolay kilo alırım.Eskiden kolay verirdim son yıllarda kolay da veremez oldum...
Ama inşallah vericem doğumdan sonra kendime bi yol haritası çizdim, uyabilirsem bakalım.

yaparsın sen azimlisin birde rahat insanlar vardırya hiçbir şeyi takmayan dünya yansa umrunda olmayan o tipler hep kilolu olur veremezlerde burda tanıdığım kadarıyla kimse o tip insanlardan değil

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Eğer normal doğum yapabilirsem 6-7sini filan veririm herhalde doğumda.4-5 kalır...Bir iki aya veririm herhalde onu da.

aynen ben de, eski kilom da fazlaydı zaten, aldığımdan daha fazla vermem gerekiyor, nedense içimde bir umut var vereceğime dair :D

Emzirme döneminde en önemli şey protein ve sıvı tüketimiymiş. Tabiki diyet yapamayız ama yediklerimize dikkat ederiz..
bi arkadaşım geceleri emzirince acıkınca bir kase süt ve nesfit yiyordum diyor. hem besleyici hem daha hafif..

iyi fikir :)

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Emzirme döneminde en önemli şey protein ve sıvı tüketimiymiş. Tabiki diyet yapamayız ama yediklerimize dikkat ederiz..
bi arkadaşım geceleri emzirince acıkınca bir kase süt ve nesfit yiyordum diyor. hem besleyici hem daha hafif..

Diyetisyene gidilebilir...Ben diyetisyenin faydasını gördüm gebelikte.Tam da uyamadım aslında listelerime, bi de tam uysaydım daha az kiloyla bile bitirebilirdim.
Ama bebeğimi besleyemediğimi düşününce koyverdim son zamanlar.
Emzirirken diyet yapmam ama, abur cubur, yağlı gıdalar, hamurişleri, kızartmalar gibi ne bana ne bebeğe faydası olan şeylerden de uzak dururum.
Benim düşmanım onlar zaten.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
yeme kendini simurcum, aylar önce söz vermişsin madem yapacak bişi yok, yalnız görümcene de bravo, arama sorma sonra yardım iste, bi de seni değil eşini araması....:sok

Benim telefonum kayıtlı bile değilmiş Lilacscım, düşün yani... Ki kaç kere de aradım ben daha önce... Samimiyetsizlik böyle bişe demek ki...

Kendini yeme canım yapacak birşey yok...Ben de senin gibiydim, istemediğim halde evet der sonra kendimi yiyip bitirirdim.Ama ya olur demeyeceksin, olur dediysen de sorgulamayacaksın.

İlk başta istemeyerek değil, isteyerek kabul ettim Babuşum. İstemesem en baştan hayır derdim ama bunu kabul ettiğimde Ağustos falandı. Şuanda da aynen dediğin gibi düşünüyorum; söz verdiysen yerine getir ya da en baştan söz vermeseydin diye. Ama yine de kendimi kötü ve kullanılıyor hissetmekten alamıyorum...

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416

neyyy 4 tanemi kız ikinciye zor karar verdik başkasıylamı karıştırdın herkes onun gibi olamaz takdir ediyorum kendisini:) sen kaç tane yapacan bakalım

ben max.3 cocuk yaparım allahım aratmasn 2.kız olursa daha yapmam ama oda oğlan olursa bi keredaha şansımı denerim balım dahada yok yeter saten 2.doğurunca akrep nalan gibi olacağım için gerek kalmazzz düşünmeme

babuşş biz tontişiz die üsülüyoz yoksa vermek kolayda inşallah lohusalıkta şişmeyiz kimiside o saman kg alıyomuş annem mesela

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
ya şu aventin elktrikli pompasını çalıştıramadım. geçen eşimle çalıştırdık. bugünde parçalarını taktım çalıştıramadım.. Eşim bi gelsede baksa ya..
ne beceriksizim..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Dip not:
Özellikle inek sütü, fıstık, lahana, çikolata, portakal, çilek ve domates, anne sütünden geçerek bebeği rahatsız edebilecek alerjen besinlerdir.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
ben de spora gitmeyi düşünüyorum, yakınımda kipa var, spor salonu açılacakmış bir ay sonra, doğurmamı bekliyorlar :) kendimi toparladıktan sonra haftada 1-2 kez gitmeyi planlıyorum bakalım.

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

ben max.3 cocuk yaparım allahım aratmasn 2.kız olursa daha yapmam ama oda oğlan olursa bi keredaha şansımı denerim balım dahada yok yeter saten 2.doğurunca akrep nalan gibi olacağım için gerek kalmazzz düşünmeme

valla ben ilkine hamile kalmadan 2-3 doğururum diyodum işte öyle olmuyor ilkini doğurunca biraz büyüsün falan derken çocuktan soğuyosun gözünde büyüyor yapmak istemiyosun rahatlığa alışıyorsun yani bakma ben karambole geldim oğlumun psikolojisi bozuldu sırf onun için yaptık ikinciyi

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

babuşş biz tontişiz die üsülüyoz yoksa vermek kolayda inşallah lohusalıkta şişmeyiz kimiside o saman kg alıyomuş annem mesela

aynen aynen sıkıntımız o işte.zaten hazırda fazla kilo vardı.
ama emzirirken 500-700 kalori filan gidiyomuş günde o da orta dereceli bir saat egzersize eşdeğermiş.
bunu kullanmalıyız lidoş :)

İlk başta istemeyerek değil, isteyerek kabul ettim Babuşum. İstemesem en baştan hayır derdim ama bunu kabul ettiğimde Ağustos falandı. Şuanda da aynen dediğin gibi düşünüyorum; söz verdiysen yerine getir ya da en baştan söz vermeseydin diye. Ama yine de kendimi kötü ve kullanılıyor hissetmekten alamıyorum...

anlıyorum canım seni...ben de çok zaman o şekilde hissetmişimdir.şimdi ben de bana sergilenen tavrı onlara gösteriyorum.hiç olmazsa kendimi aptal gibi hissetmiyorum.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452

hoşgeldin kız azooo hadi gözün aydınnn tahminlerim ne idi dün tuttu sanırım max:70,5sindir dedim geçmişin yarım kg bu ayda o kadar yememiştin halbusem olsun sen sağlıkla getir bu oğlanı dünyayada başka bişeyi düşünme

çantama gerek yok evden aşağıya taşıyorum habire babuş

aferin kuzeyciğe ölürüm ben onaaaa güsell azo muhtemeken doğumunu söledimi mükerrem

Sağol canım benim kuşum Ama senin haberin yok ben çok yedim :D Sadece size sölemedim :dill:
Muhtemel doğum tarihi 30 Ocak dedi sat ile uyumlu gidiyor yine..Ama inatla 15 Ocakta doğurcam diyom ben :D Olmadı 23 Ocak.

azom maşallah kuzucuğa..
sanada maşallah:)aman vercez doğumdan sonra inşalalh..
doğum için normal yada sezeryan bişey söyledimi?
çatı muayenesi felan yapacakmı?

Sağol Tanselim...
Doğum için birşey söylemedi hatta ben ona "sancılar kaç dakikada bire inince geleyim" diye sordum..Evde sancı çekmememi, en ufak sancıda gitmemi söyledi..Doğum başladı mı bakarız, başlamadıysa da geri yollarız dedi..Normal epiduralde 4cm. açıklığı geçmemesi lazım ya sanırım ondan direk hastaneye gitmemi istiyor.Çatı muayenesini 38. haftada yapıyor.

şurada en fazla 4 haftamız kaldı ( gerçi benim 3 hafta ) sonra böyle yiyemeyeceğiz zaten, yemek için son 20 günüm :)

Bende bu mantık yüzünden 22 kilo aldım :D

ben de spora gitmeyi düşünüyorum, yakınımda kipa var, spor salonu açılacakmış bir ay sonra, doğurmamı bekliyorlar :) kendimi toparladıktan sonra haftada 1-2 kez gitmeyi planlıyorum bakalım.

Ben de gitcem spora ben de

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar