2012 Şubat Anneleri

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Herkese tekrardan günaydın...
Dün akşam biraz sıkıntılıydım.Kızım her akşam olduğu kadar hareketli değildi, oysa en fazla hareketini akşam yemeğinden sonra yapıyordu.
Ufak tefek hareketler dışında oynamadı, korktum...
Bu sabah yine biraz biraz başladı hamdolsun.Rahatladım biraz...
Artık sona yaklaştık,Rabbim sağlıkla kucağımıza almak nasip etsin....

bana da yaptı aynı şeyi geçenlerde sıpa. aklımı aldı. ama 2 gün sonra düzeldi canım. hareketsiz değildi ama çok isteksizdi. bir tekme atacak, ağır çekim gibi. nazik ve hevessiz :cokkomik: dün acısını çıkardı sonra :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
günaydınlaaaaaaaaaar,

dün arkadaşım ve kızı gelmişti. giremedim gündüz.
ya bu kızlar ne kadar cimcime oluyor. tüm gün beni güldürdü cadı. bebişi bekliyor sabırsızlıkla. önünde bebek olan bir t-shirt giymiştim. "aa bana el sallıyor" dedi. bir de doğumu anlatışı var, şok oldum :sok daha 2 buçuk yaşında...

Çok cadı oluyor onlar.Bizim bir aile dostumuzun torunu var,2 yaşında,İdil, yazın bebekle aklını bozmuştu.Tutturmuştu bu oyuncağımı ye bebek onunla oynayacak diye.Sonra da bebekle oynamak için kendisini yutmamı istemişti :D
Canım benim ya :)

bana da yaptı aynı şeyi geçenlerde sıpa. aklımı aldı. ama 2 gün sonra düzeldi canım. hareketsiz değildi ama çok isteksizdi. bir tekme atacak, ağır çekim gibi. nazik ve hevessiz :cokkomik: dün acısını çıkardı sonra :D

Evet aynen tarif ettiğin gibi canım ya.Hareketsiz değil ama isteksiz, yavaş, ağır çekim.Bugün biraz daha iyi gibi bakalım.Her zamanki rutininin dışına çıkınca korkuyor insan işte.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
dünkü kontrolde oğlumun ilk defa yüzünü gördük :) yüzü asıktı ama baya bi tosuncuk yüzü var :)

gerçi kilo almamış, hala aynı kiloda fakat boyu 53 cm olmuş sanırım :sok fl değerini çarpınca böyle çıktı. bacakları falan irice dedi dr.

bu arada 18 ocak a da gün verdi sezeryan istediğim için :iyyyy:

nst çok iğrençti bu sefer, ilk hemşire yanlış yere takmış boşuna 15 dk bekledim, sonra doğru yere takıldı ama alette de problem vardı sanırım bazı yerler çıkmadığı için 45 dk da öyle kaldım, fenalıklar bastı.

6 ocak ta yeniden çağırdı, haftalıklara düştük yani. benden bu kadar.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Dün akşam biraz sıkıntılıydım.Kızım her akşam olduğu kadar hareketli değildi, oysa en fazla hareketini akşam yemeğinden sonra yapıyordu.
korkma babuşum artık alanları o kadar dar ki eskisi kadar hareket edemiyolar ondan korku sarmasın içinizi
günaydınlaaaaaaaaaar,

ya bu kızlar ne kadar cimcime oluyor. tüm gün beni güldürdü cadı. bebişi bekliyor sabırsızlıkla. önünde bebek olan bir t-shirt giymiştim. "aa bana el sallıyor" dedi. bir de doğumu anlatışı var, şok oldum :sok daha 2 buçuk yaşında...
yirim onu ben çok bilmiş şeyy
Çok cadı oluyor onlar.Bizim bir aile dostumuzun torunu var,2 yaşında,İdil, yazın bebekle aklını bozmuştu.Tutturmuştu bu oyuncağımı ye bebek onunla oynayacak diye.Sonra da bebekle oynamak için kendisini yutmamı istemişti :D
Canım benim ya :)

Evet aynen tarif ettiğin gibi canım ya.Hareketsiz değil ama isteksiz, yavaş, ağır çekim.Bugün biraz daha iyi gibi bakalım.Her zamanki rutininin dışına çıkınca korkuyor insan işte.

fırlama :D annem gibi cümle kurmuş kızım o bebek sıkılır orda bi küçük topu yutuverde oynasın gari dedi bana kadın :D
korkma babuşum benim bebek bile 2 hafta önceye nazaran yavaş hareket ediyoo

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
dünkü kontrolde oğlumun ilk defa yüzünü gördük :) yüzü asıktı ama baya bi tosuncuk yüzü var :)

gerçi kilo almamış, hala aynı kiloda fakat boyu 53 cm olmuş sanırım :sok fl değerini çarpınca böyle çıktı. bacakları falan irice dedi dr.

nst çok iğrençti bu sefer, ilk hemşire yanlış yere takmış boşuna 15 dk bekledim, sonra doğru yere takıldı ama alette de problem vardı sanırım bazı yerler çıkmadığı için 45 dk da öyle kaldım, fenalıklar bastı.

gözün aydın canım. ilk doğum tarihi alan sensin galiba dimi? çok heyecanlıııııııı

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

yelizim hayırlı haberlerle dön bebeğim bugün epey bir kişi muayene olmaya gidiyo hadi bakalım ocak gircek dökülmeye başlıycaz gibime geliyo rabbim hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin cümlemize inşallah...

şikere bak yaaa kocuman kocuman olcaklar yelizim beynini bide totosunu yirim oğlununn

evet yaa dün kızlar söyledi normal doğum değil dimi sezeryan sanırım hayırlısıyla dünyaya gelmişler ya bebeklerin sağlıklı olması çok önemli o kızlada sanırım sohbet etmiştik arada bir giriyodu dimi?

günaydın babuşumm :heyo:

ay bişii yazmıyoo bende cok merak ettim. tam benim haftamda cünkümm. gerci ikiz onlar ama yinede cok heyecanlandım.. ilk subat annesi diger mahledede olsa
bblau+, ecrinnn+, leader+, lilacs+, littlesunshine+

Günaydın tontişler :huhuu:
Dün gelemedim tekrardan, gözümü açamadım. 1 gün önce banyo yapıp teeeeee 5 saat sonra dışarı çıkmıştım ama hava buz gibi olunca çarptı sanırım... Şimdi daha iyiyim çok şükür...

Dün MANNAK Teyzemizden hediyemiz geldi, hemen ekliyorum çekiliş topiğimize :D

günaydınn cnm:huhuu:

ahh cnmm yaa keskee benimkide accık sakinlese 1_2 gün rahat etsem. yeminle zatenn uyuyamıyorumm her yerim agrıyoo bide gece yarısı var gücüyle kendinii resmen göbegime carpması deli ediyo beni. müdahale sansım da yok. oturup aglamak istiyorum her gece. sözde yeri daralcaktı az ama sert olcaktı hareketler.. bizimki hem cok hem sert. sonrada büyümüyo mu acaba diye düsünüyorum ına üzülüyorum.. :uzgun:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

yaa tahminlerim oturmuş yerine valla yaaa :D kim kaldı almadık hediyesini lilacs ve demetmania sanırım
günaydın simoşcuumm geçmiş olsun aman üşütme heee doğum üstü

Evet Leaderım bildin valla :D Cin gibisin kızım maşallah :D

Benimde hafta sonu öyleydi Babuş. Doktora sordum hafta sonu pek hareket etmedi, çpk minik minik varla yok arası oynadı korktum dedim. Bazen olabiliyormuş öyle. 24 saatte küçük ya da büyük 10 hareket hissedersek sorun yok dedi...

günaydınlaaaaaaaaaar,

Hhhhhh doğumu nasıl anlattı çok merak ettim :D

Maşallah boyuna... Epey uzun doğacak görünüşe göre kuzucuk... daaa.... 18 Ocak erken değil mi yaaaa? Çok tırstım an itibariyle :D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

ay ben hiç nst ye girmedim daha nasıl bişi heyecanlı mı:D masallah cnm kuzuna. boyu 53 cm ise simdidenn gelecekte de uzun olucak demektir.. bknz hidayet en uzun bebekk 58 cm dogmuss. vakti zamanında :D 53 ten sonrasıı sonraki hayatlarında da uzun oluyorlar masallaahh

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416

maşallah lilacs bebeğine asık suratını tonton yüzünü fıdam boyuna kurban onun ilk tarih alan sensin hadi bakalım hayırlısı olsunnn o günü bekliyosun yane hee çok heyecanlı
Evet Leaderım bildin valla :D Cin gibisin kızım maşallah :D

Benimde hafta sonu öyleydi Babuş. Doktora sordum hafta sonu pek hareket etmedi, çpk minik minik varla yok arası oynadı korktum dedim. Bazen olabiliyormuş öyle. 24 saatte küçük ya da büyük 10 hareket hissedersek sorun yok dedi...

Hhhhhh doğumu nasıl anlattı çok merak ettim :D

Maşallah boyuna... Epey uzun doğacak görünüşe göre kuzucuk... daaa.... 18 Ocak erken değil mi yaaaa? Çok tırstım an itibariyle :D

öleyim deemi?

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979

boy uzun çıkıyor da biz çok da uzun boylu değiliz, anlayamadım :acep: normali 30 ocaktı zaten, 12 gün önce olacak daha erken gelmeye karar vermezse tabi :ayk:

asliyrt

Daimi Üye
Tepki
1.122
günaydın kızlarrr hepinize ayrı ayrııııııı sevgiler saygılarrrr:D:D
lilac doğum tarihin belli olmuş rabbim hayırla kurtarsın inşallah yaa okuyunca bir tırstım:):)galiba iyice yaklaştı günler..

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
ay ben hiç nst ye girmedim daha nasıl bişi heyecanlı mı:D masallah cnm kuzuna. boyu 53 cm ise simdidenn gelecekte de uzun olucak demektir.. bknz hidayet en uzun bebekk 58 cm dogmuss. vakti zamanında :D 53 ten sonrasıı sonraki hayatlarında da uzun oluyorlar masallaahh

ya aslında 20 dk sürse sıkıntı yok, ama çok sıra oluyor girmek için, sonra bi de problem çıkınca daha uzun sürüyor. bir de tam ameliyathane ve yoğun bakım katında, çok kalabalık oluyor koridor, beklemek sıkıntılı. doğuma girdiğimizde ailelerimizin bekleyeceği yer de aynı yer, yeni doğanlar geliyor arada :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Gözün aydın canım.Maşallah oğluşuna :)
Benim de nst.de kalp atışını çok zor buldular,içime fenalık geldi.Neredeyse 15-20 dk kalp atışını bulmaya uğraştı.

korkma babuşum artık alanları o kadar dar ki eskisi kadar hareket edemiyolar ondan korku sarmasın içinizi

Alanları dar da işte gündüz hareketi olup da gece olmayınca korktum. Sıfır hareket de değildi ama çok az olunca panikledim.
Muhallebi yemiştim az şekerliydi ama kendi kendimi suçladım acaba şekerim mi yükseldi rahatsız mı oldu filan diye…

ahh cnmm yaa keskee benimkide accık sakinlese 1_2 gün rahat etsem. yeminle zatenn uyuyamıyorumm her yerim agrıyoo bide gece yarısı var gücüyle kendinii resmen göbegime carpması deli ediyo beni. müdahale sansım da yok. oturup aglamak istiyorum her gece. sözde yeri daralcaktı az ama sert olcaktı hareketler.. bizimki hem cok hem sert. sonrada büyümüyo mu acaba diye düsünüyorum ına üzülüyorum.. :uzgun:

Benim de hereketleri sert aslında. Ve her gün aşağı yukarı aynı tipte ve aynı saatlerde.
Onun dışına çıkınca korktum ben de…

Benim de hafta sonları genelde az hereket ediyo simuş. Hep öyle ama. Sanırım sebebi benim hafta sonları hafta içine göre daha hareketli olmam.
Bi 4-5 hafta önce de olmuştu bana hiç hareket etmemişti de soluğu acilde almıştım.
O yüzden bu kez daha sakin olmaya çalıştım, olabiliyor diye…

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
ya aslında 20 dk sürse sıkıntı yok, ama çok sıra oluyor girmek için, sonra bi de problem çıkınca daha uzun sürüyor. bir de tam ameliyathane ve yoğun bakım katında, çok kalabalık oluyor koridor, beklemek sıkıntılı. doğuma girdiğimizde ailelerimizin bekleyeceği yer de aynı yer, yeni doğanlar geliyor arada :D

ayy gördüm ben o koridoru. igrinc:D bende ddimm biüst kata cıkıp cafe de bekleyinn zaten bizim cekirdek aile sıgmaz oraya:D cıkınca niye sorun sonuc göstermek mi? nezahat sonucları hiç bekletmez cünkülümm içimi rahatlatayımm:D

simdi sen böle dedin ya süphe ettim acaba fl gercek boyu vermiyor mu? dr demedi mi boyu su kadar diye.. bende kızımınn boyuna takmayayımm sonra:sok

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
Hhhhhh doğumu nasıl anlattı çok merak ettim :D :D

ben de annemin karnındaydım litılsanşayncım. orda sıkılmıştım. televizyon yok, çizgi film yok, boyama "titabı" :D yok. sonra annem hastaneye gitti. doktor amca annemin "d.t.nu" :D kesti ve beni "kuytaydıııııııııııııı" :D
ö'leri o ü'leri u söyleyişi bitirdi beni. annesinden gerçekleri öğrenene kadar sorular sormuş. ortaya bu çıkmış sonra. d.t.nu ısırdım ben de :D :D

ceviz getirdi mutfaktan. karnıma koydum, kardeşin yesin kuzucum dedim. ordan yiyemezki nihaha deyince tırstım hemen ağzıma attım :D

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
günaydınn güzell anneler..2 gündür yoktuk nerdeyse biraz dinlendim evde, kasık ağrılarım vardı doktorda beni azıcık korkutunca dedim yatayım :) ama şimdi daha iyiyim.kızım 2650 gr ve 48 cm olmus.doktor 3 hafta içinde bu kadar cabuk büyümesine sasırdı.doğum planlarımız normal dahi olsa 2 ile 3 hafta öncesine gelebilir dedi.henüz nst serüvenimiz baslamadı yılbasından hemen sonrası için randevumuzu aldık. bizde haberler böle.umarım herkesler ve melekleri iyidir.aksam geçmişin bir kısmını okudum şimdi devam edicem.hediyeler gelmiş.herkes güle güle kullansın,alanların ellerine sağlık

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
günaydınn güzell anneler..2 gündür yoktuk nerdeyse biraz dinlendim evde, kasık ağrılarım vardı doktorda beni azıcık korkutunca dedim yatayım :) ama şimdi daha iyiyim.kızım 2650 gr ve 48 cm olmus.doktor 3 hafta içinde bu kadar cabuk büyümesine sasırdı.doğum planlarımız normal dahi olsa 2 ile 3 hafta öncesine gelebilir dedi.henüz nst serüvenimiz baslamadı yılbasından hemen sonrası için randevumuzu aldık. bizde haberler böle.umarım herkesler ve melekleri iyidir.aksam geçmişin bir kısmını okudum şimdi devam edicem.hediyeler gelmiş.herkes güle güle kullansın,alanların ellerine sağlık

Günaydın nazom.Dinlendiğin iyi olmuş biraz toparlanmışsındır iyi gelmiştir.
Kuzuşuna da maşallah, büyümüş he :huhuu:

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753

maşallah annesi minik prense uzun boylu bir delikanlı geliyor doğum tarihinizde belli olmus.allah hayırlı doğumlar nasip etsin.kolayca kurtulun insallah..

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

Hhhhh ben geçen doktora gittiğimde hocanın sekreterine sordum bu nst nası bişe diye. O da sağolsun 10 dk kadar uygulamalı gösterdi, bir dahaki randevuya prova olsun diye :D Korkulcak hiç bişi yok Ecrincim, bi sandalyeye oturuyorsun. Kemer gibi bişi var, 2 tane de prob var. Problardan birini göbek deliği civarında bi yere yerleştiriyolar, diğerini bebeğin kalp atımını duydukları yere. Sonra senin eline de küçük bi alet veriyorlar, bebek her hareket ettikçe basıyorsun. Bebeğin kalp atımlarını ve sanırım sancı olup olmadığını ölçüyorlar.. İşte öyle bişi :D

Hıhııııııı :evet:

günaydın kızlarrr hepinize ayrı ayrııııııı sevgiler saygılarrrr:D:D
lilac doğum tarihin belli olmuş rabbim hayırla kurtarsın inşallah yaa okuyunca bir tırstım:):)galiba iyice yaklaştı günler..

Günaydın Aslıcan :)

Benim de hafta sonları genelde az hereket ediyo simuş. Hep öyle ama. Sanırım sebebi benim hafta sonları hafta içine göre daha hareketli olmam.
Bi 4-5 hafta önce de olmuştu bana hiç hareket etmemişti de soluğu acilde almıştım.
O yüzden bu kez daha sakin olmaya çalıştım, olabiliyor diye…

Doktora ben de söyledim de bunu hafta sonu daha az hareket ediyor diye. Genelde hafta sonları daha hareketli olurlar dedi. Bide akşam 9-11 arası. Ben de dedim ki, yok hafta sonları sessiz sakin, hafta içi 9-11 arası da genelde uyuyo. Saat 11 den sonra oynuyo dedim. :D Tabi olabilir, her bebeğin harket tarzı birbirinden farklı didi :D

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

maşallaaaaaaah güzel haberlerle gelmişsiniz, ne iyi etmişsinizzzz

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar