2012 Şubat Anneleri

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
en iyi para satışta buarada.. satış elemanları mühendislerin 2-3 katını alıyor.. bazen lise mezunları bile..

Prim usulü çalışırlarsa...
Benim kardeşim de satış departmanında, yeni mezun ama toplamda bana yakın maaş alıyo ve şartları daha iyi.
Ben yaklaşık 10 senedir çalışıyorum bu arada :D
Benim departmanım da endüstriyel satışlar aslında, ama önce satınalmasını yapıyoruz,sattığımız ürünlerin.
Ben niye alamıyorum ki o kadar :D

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Prim usulü hiç sevmem...Kotası felan olur bi de o işlerin..Ayy stresli iş.

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Prim usulü çalışırlarsa...
Benim kardeşim de satış departmanında, yeni mezun ama toplamda bana yakın maaş alıyo ve şartları daha iyi.
Ben yaklaşık 10 senedir çalışıyorum bu arada :D
Benim departmanım da endüstriyel satışlar aslında, ama önce satınalmasını yapıyoruz,sattığımız ürünlerin.
Ben niye alamıyorum ki o kadar :D

yeni mezun ha.. o kadar ilerledimi durum..sen 9 yıl o dünkü çitoz..
sektör bitti diyorum da kimse inanmıyor..

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
HAFTANIN ÖNERİSİ
Normal doğum için uygun bir anne adayıysanız bu olasılığınızı artırmanız kesinlikle mümkündür. Bunun için size bir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak önereceklerim şu şekilde olacaktır:
Normal doğum yapmayı çeşitli nedenlerle istemeyebilirsiniz. Bu doğaldır. Bu konuda kendinize karşı dürüst olun. Normal doğum yapmaya kesinlikle karar verdikten sonra ise bunu doktorunuza mutlaka söyleyin ve onu kararlılığınıza inandırın. Bir doktor için en zor anlardan biri "normal doğuma kararlı" olan anne adayının doğum başladıktan sonra "ben vazgeçtim" demesidir.
Başarının belki de en önemli unsuru hastaneye başvurma zamanınızdır. Henüz doğum eyleminiz başlamadan başvurduğunuzda muhtemelen hayal kırıklığıyla evinize geri döneceksiniz. İkinci kez yine eylem başlamadan başvurursanız bu kez sizi geri göndermek zor olacak ve hastaneye yatış işleminiz yapılacaktır. Doğum eyleminiz başlamamış olsa dahi hem yakınlarınız hem de siz "saat tutmaya" başlayacaksınız ve bir süre sonra gelişen "neden hala doğum yapamadım?" tutumu doktorunuza yansıyacaktır. Dışarıda bekleyen yakınlarınız da yine doktorunuza "hala doğum yapmadı, neden?, "olmazsa sezaryan yapıverin." gibi yaklaşımlarda bulunacak ve doktorunuz kendini baskı altında hissedecektir. "Bir arkadaşıma doğumhanede 2 gün sancı çektirdiler, sonra doğurdu" gibi hikayeler çoğunlukla doğumhaneye erken başvuranlara aittir.
Anadolu'da çoğu kadın doğumhaneye son anda başvurur ve kısa zamanda doğum yapar. Anneleri onlara "iyice sancını çek, rahimağzın iyice açılsın ki doktor sezaryan yapmasın" şeklinde öğütlemiştir. Bu da sakıncalı bir durumdur zira doğum eyleminin bebek açısından en kritik anları evde atlatılmıştır.
Epidural imkanınız varsa bunu mutlaka değerlendirin, bu sizin ağrınızı hafifletecek ve size güç verecektir.
Doğumhane kapısında bekleyen kişi sayısı ne kadar fazlaysa doğumhane ekibi ve sizin üzerinizdeki baskı da o kadar fazla olur. Aile büyükleri ve arkadaşlarınıza hemen haber vermek yerine biraz zaman geçmesini ve doğum eyleminin yoluna girmesini bekleyin.
Etrafınızda sezaryan ile doğum yapmış örnekleri değil, normal doğum örneklerini bulun. Hemen her anne kendi doğum şeklinin en iyi olduğunu söyler ve bunda haklıdır, zira hem bebeği hem de kendisi sağlıklıdır. "Kötü normal doğum deneyimi" yaşamış olan anneler elbette olabilir, ancak bu anneler azınlıktadır.
Bazı hastanelerde sezaryan doğumlar çok yüksek orandadır ve buralara normal doğum için gecenin bir yarısında geldiğinizde size serviste yataklarının kalmadığını bile söyleyebilirler ve hatta (malesef) bazı hastanelerde doğumhane o kadar az kullanılır durumdadır ki burası malzeme deposu veya başka birşey için hizmet vermektedir. Bazı hastanelerde gece nöbetçi doktor bile bulunmamaktadır. Doğum yapacağınız hastanenin doğumhanesini mutlaka görün ve gece acil bir durum için gerekli donanımın bulunup bulunmadığını sorun. Normal doğumun iyi işlediği hastanelerde hem tecrübeli bir ebe, hem de nöbetçi doktor mutlaka bulunur.
Doktorunuzun baştan sona tüm doğum eylemi boyunca sürekli yanınızda olmasını talep etmek onun enerjisini azaltır ve bu gerçekçi bir istek değildir. İlk muayenenizi veya ilk birkaç muayenenizi muhtemelen doğumu gerçekleştirecek doktor yapmayacaktır. Bunu bilmelisiniz. Doktorunuz doğum eyleminiz yoluna girdiğinde sizin yanınızda mutlaka olacaktır.
Bu öneriler normal doğum yapabilecek olan anne adaylarının bu olasılıklarını sonuna kadar kullanmaları için verilmiştir ve dikkatinizi çektiği üzere anahtarın biri sizde biri de doktordadır...Sabırlılık ve sabırsızlık doktordan anne adayına veya anne adayından doktora bulaşabilir birşeydir.

Dunyam80

Aktif Üye
Tepki
244
Kızlar benim goguslerim cok acıyor yaaa. Adet olacagım zamanda boyle siser agrırdı. Ama adet zamanıma da var daha yani. Sut mu topluyor ne gogusler agrıyor bu kadar :semsiye:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
O zaman bizimkiler deve gibi sanki :D ve haftaın sonuna da gelmedik daha yani..

yeni mezun ha.. o kadar ilerledimi durum..sen 9 yıl o dünkü çitoz..
sektör bitti diyorum da kimse inanmıyor..

He bu arada o ****lurji malzeme ben makina mühendisiyim.
Hani meslekler arasında da fark var benden yana olmak üzere.
Yani firması çok iyi ama, olsun bana ne.
Bu arada p&g'da 4500 TL ile başlayan mühendis duydum ben.
Yeni mezun.

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
ay canım benim benden de selam söyle...

ASELAM CANIM

benden de selam söyle istersen..
gerçi beni tanımıyor istersen önce beni bi tanıt ...
şöyle çok güzel,tatlı dilli,entellektüel,komik.. daha ne sayıyım sen de ekle bişeyler..
hayatım bu son cümleyi yazarken kaşındığımın farkındayım:D

calmdown gülüyom ama sen duymuyosun çünkü oturuyorum hahahaha

Evet baş ağrıma burun akması ve göz yaşarması eklenmiş durumda...Şimdi konuşabilmek için iyice kıvama geldim :D

canım senin ilk alıntı çıkmamış aselam
geçmiş olsun

kızlar oğlumun odasının rengi buna yakın sizce nasıl beyazla güzel durur diye düşündüm

çok güzel canım

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
He bu arada o ****lurji malzeme ben makina mühendisiyim.
Hani meslekler arasında da fark var benden yana olmak üzere.
Yani firması çok iyi ama, olsun bana ne.
Bu arada p&g'da 4500 TL ile başlayan mühendis duydum ben.
Yeni mezun.

4500 deli para.. o kadar maaş alsam 3 ayda bir arabamı değiştiririm tabi yanında kız arkadaşımı:D

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Benim boya işi 1 günde bitti, ama tek odaydı bi de hava şuankinden daha sıcaktı Laylacım. Bi kat sürüp önce biraz kurumasını bekliyorlar, sonra üstüne 2 kat daha sürüyorlar. Hava soğuk ya belki zor kuruduğu için uzun sürüyordur...

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
kızlar dün demiştim ya bizim şirkette büyük değişiklikler olcak deyü
birazdan toplantı var sanırım bununla ilgili inşallah hayırlı haberler verirler
ne kadar süreceğini bilmiyorum umarım kısa sürer sıkılırım toplantılardan çünküm

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Benim boya işi 1 günde bitti, ama tek odaydı bi de hava şuankinden daha sıcaktı Laylacım. Bi kat sürüp önce biraz kurumasını bekliyorlar, sonra üstüne 2 kat daha sürüyorlar. Hava soğuk ya belki zor kuruduğu için uzun sürüyordur...

evet aynen dediğin gibi ilk katı yaptı ikinci için bekliyo bizim pazardan beri devam ediyor oturma odasını boşaltık boyandı akşam büyüğün odayı taşıdık yerleştirdim şimdide küçüğün evde heryer heryerde

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar